1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Modificari - Codari si Adaptari cu VCDS / VAG-Com pentru Audi A4 B8

Discuție în 'Audi A4 B8 (2008 - 2015)' creată de sab197, 13 Apr 2010.

1. K U L

K U L Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 4G 3.0 BITDI
    Energy82 daca tie iti afisa temperatura pe ecranul mmi inseamna ca ai clima simpla. Acea ventilatie auxiliara pe care vrei sa o activezi vine din fabrica in combinatie cu webasto/incalzire in stationare care stiu ca vine doar pe clima dubla, iar pe clima dubla temperatura nu e afisata pe ecranul mmi, ci pe ecranul climei. Deci tu cand ai facut codarile pentru ventilatie i-ai spus masinii ca ai webasto si deci ea crede ca ai clima dubla si nu mai afiseaza temperatura pe mmi.

2. dragos1701 1st Gear Member

Locație:
    Ploiesti
    Masina:
    A4B8/2.0 CAGB(136cp)/2010
    Va salut dragi posesori de A4B8
    Se poate sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema, vreau sa-mi activez iluminarea ceasurilor de bord cand pun contactul dar nu reusesc. Am citit forumul cap coada,am facut setarea cu VAG-ul, nu vrea si pace... se aprin doar acele pe DRL, cand aprind pozitiile se aprind normal...mai trebuie facuta si alta setare inafara de cea de bifare din VAG?
    Va multumesc

3. BogdySBR

BogdySBR 4th Gear Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    Q5 40TDI
    ca sa mearga ce vrei tu cred ca e nevoie de sensor de lumina. altfel nu cred ca merge! Daca comutatorul e pe 0 atunci se vor aprinde doar acele, daca e pe auto se aprinde si restul daca pui contactul!

4. f l o r i n

f l o r i n Bronze Member

Locație:
    București
    Masina:
    Passat,2.0TDI, 2010
    vezi in 10-Adaptari, pe 17-Instrumente. La b6/b7 existau diverse variante - la B8 nu m-am uitat..... daca vedeam postul tau, incercam.... ca am avut aseara, unul din 2012.

5. dragos1701 1st Gear Member

Locație:
    Ploiesti
    Masina:
    A4B8/2.0 CAGB(136cp)/2010
    Multumesc pt. raspunsuri, m-am uitat in instrumente, am optiunea "ace + cadrane", am bifat-o dar tot nu se aprind decat acele...s-ar putea sa fie cum zice colegul...ca nu am senzor de lumina desi nu vad logica, daca se aprind acele de ce sa nu se aprinda si cadranele, in fine asta e

6. vlad_brb

vlad_brb 5th Gear Member

Locație:
    Alba Iulia
    Masina:
    Mercedes Benz C250
    Cadranele se sting cand se intuneca si raman numai acele, probabil ca sa iti dai seama sa aprinzi farurile. In concluzie cred ca au legatura cu senzorul de lumina.

7. matzero 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A4, 1968, 2010
    Si eu am aceeasi obsesie. Am citit si forumuri din afara si tot n-am reusit. Chiar nu stie nimeni daca se poate ca luminile din bord sa stea aprinse si cand e mai putina lumina. Sigur are legatura cu senzorul de lumina dar banuiesc ca se pot face atatea lucruri sigur exista o smecherie si aici. Multumesc frumos dau un bax de bere daca ma ajuta cineva :sob:

8. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Hai sa va lamuresc eu de ce nu se poate face sa ramana aprinse toate luminile din bord si raman aprinse doar acele cadranelor. Exista un senzor de lumina in ceasuri care citeste intensitatea luminoasa din masina si acel senzor aprinde acele cand este prea intuneric afara. Cand intrati in locuri neiluminate (tunele, pasaje, etc.) si nu aveti luminile aprinse de intalnire/faza scurta luminile bordului se diminueaza in cateva secunde si raman aprinse doar acele de la cadrane.
    Acel senzor nu se poate pacali si nu se poate accesa cu VCDS-ul. Daca vi la intalnire in Bucuresti iti arat eu unde este amplasat.
    Despre problema asta s-a mai discutat pe forum in cateva topicuri acum cativa ani. De asta este indicat sa citim tot forumul nu numai topicurile care credem noi de cuviinta ca ne intereseaza. Bafta.

9. rotitza

rotitza Pasionat Audi Staff Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A6 C7 Allroad - 3.O BiTDI quattro - 2O13 ~ max torque @ 650Nm
    Cristri, mai exact functioneaza invers de cum si-ar dori unii.
    Acele sunt aprinse tot tipul, doar intesitatea luminoasa a scalei de masurare este controlata de acel sezor.
    Cand este lumina puternica in habitaclu intesitatea luminoasa a scalei se mareste iar cand este intunecat si intensitatea se diminueaza, urmand sa se aprinda scala doar cand se comuta pe pozitii sau faza de intalnire.

rosu_ghe apreciază asta.
  10. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Corect. Nu am mai scris si asta. Bafta

11. f l o r i n

f l o r i n Bronze Member

Locație:
    București
    Masina:
    Passat,2.0TDI, 2010
    nu usor..... nu cu VCDS-ul.

altfel, nu am avut timp sa caut adresa in dump-ul ceasurilor.... mai mult ca sigur se poate modifica - ca sa ii modificam valoarea si modul cum lucreaza/regleaza intensitatea ledurilor din cluster.

12. matzero 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A4, 1968, 2010
    Multumesc pentru lamuriri ! Sa dea dracii in ea de masina ca am umblat peste tot . Ma fascineaza acest vag com :))

13. vladdd 6th Gear Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    Q5 09 125KW CAHA
    Salut, cand am comutaroul de lumini pe 0 am 2 becuri aprinde in far, iar cand dau pe pozitii, am decat unul.
    Exista vreo codarea care face sa se aprinda ambele becuri pe pozitie ?
    Este vorba de modelul fara led-uri, evident.
    Multumesc frumos

14. BogdySBR

BogdySBR 4th Gear Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    Q5 40TDI
    Nu cred. Becurile care se aprind cand, comutatorul e pe 0 sunt luminile de drum pe timp de zi(nu se aprind decat cele 2 becuri, in rest nimic - in functie de codari). Iar pe pozitie se aprinde tot(fata, spate, interior, mai putin farurile).

15. rogoz

rogoz Bronze Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    A4 B9 2.0 TDI 190 CP DETA S-TRONIC QUATTRO 2017
    Am si eu o problema daca ma poate ajuta cineva..sapt trecuta activasem din nou avertizarea de centura cu vag com-ul in 17- instruments, si am dezactivat si key warning, cu gandul ca o sa dispara mesajul Please Remove Key. Nu a functionat, dar problema mai mare este ca nu imi mai functiona nici nivelul de combustibil, mesaj Please Refuel, eu aveam jumatate de rezervor. Am intrat din nou, am bifat Key Warning din nou si si-a revenit acul de la combustibil. Si astazi m-am trezit sa dezactivez din nou avertizarea de centura si din nou nu mai merge nivelul de combustibil. Doar Please Refuel si acul de la combustibil nu se misca deloc. Daca ii dau Output Test acul merge, erori nu am nimic. Stie cineva ce e de facut?

16. rogoz

rogoz Bronze Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    A4 B9 2.0 TDI 190 CP DETA S-TRONIC QUATTRO 2017
    Am rezolvat problema. Dupa ce am scos masina din curte pe drum drept si am refacut codarea a inceput sa mearga si acul de la motorina. Nu stiu daca asta a fost solutia, dar important e ca merge. Chiar ma speriasem ca o sa am nevoie de un cluster nou:(

17. flavius89

flavius89 6th Gear Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    Audi A6 C7 Avant 2.0d Cglc Multitronic - Stage1
    Salve ! Cunoaste careva codare pentru semnale US style ? (semnalizarile aprins in modul diurn o data cu pozitia)

18. rotitza

rotitza Pasionat Audi Staff Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A6 C7 Allroad - 3.O BiTDI quattro - 2O13 ~ max torque @ 650Nm
    Ai aici:

[09 – Cent. Elect.] => [Coding - 07] => Long Coding Helper =>

Ultima editare: 31 Iul 2014
  19. TheoN

TheoN 4th Gear Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    A4, 2.0 TDI, 2009, Audi SQ5 2018
    Mie nu imi iese deloc treaba asta cu U.S style..adica sa fie aprinse si ledurile si semnalizarile..imi poate spune cineva mai explicit pasii?

Ultima editare: 2 Aug 2014
  20. K U L

K U L Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 4G 3.0 BITDI
    [09 – Cent. Elect.]
    [Coding - 07] -> [Long Coding Helper] -> Byte 10 Bit 0 - Change 0 to 1

Once the change has been made you can enable the front turn signals as DRL's by making the following change

[09 – Cent. Elect.]
    [Coding - 07] -> [Long Coding Helper] -> Byte 2 Bit 6 - Change 0 to 1

Robert rby apreciază asta.

Distribuie pagina asta