1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Montare Bord Computer si maneta BC pe Audi A4 B6

Discuție în 'Audi A4 B6 (2001 – 2005)' creată de Catalin_1987, 5 Noi 2007.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. djcata

djcata 1st Gear Member

Locație:
    Brasov
    Masina:
    Audi A4 8E 2.0TDI
    La mine nu merge activat BC-ul, am cumparat maneta de stergatoare, mi-a montat-o un electrician de la audi si nu mi-a putut activa bc!! Ceva pareri sau sugestii??
    Sau mai bine, stiti pe cineva in Brasov care poate sa ma ajute??
    Multumesc

Ultima editare: 27 Mar 2009
  2. sorinb

sorinb 1st Gear Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Audi A6 2.0TDI Quattro, 190 hp, 2016
    pret maneta

cat v-a costat maneta si de unde ati cumparat-o?

Merci

3. Catalin_1987

Catalin_1987 Moderator&Quattro Driver Staff Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4,1.9 TDI AVF,2003
    maneta a costat 360 ron de la reprezentanta.mai ieftin de atat nu am gasit pe nicaieri.Mai exista si variante pe producator,dar nu stiu cat sunt de bune deci nu recomand.Activarea se face folosind codurile din paginile anterioare sau tutorialul din link-ul de pe vwfoum pus de mine in paginile din spate

4. coppersink 1st Gear Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    A4 AVF 2004
    Activare computer

Daca-i cineva din Arad care poate sa faca aceasta activare, il rog sa ma contacteze

5. rotitza

rotitza Pasionat Audi Staff Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A6 C7 Allroad - 3.O BiTDI quattro - 2O13 ~ max torque @ 650Nm
    Credeti ca se poate ca pe display-ul central sa apara viteza cu care ruleaza masina in momentul in care este activat tempomatul? Intreb acest lucru intrucat pe alte marci am vazut sigur acest luru.

6. 97LIR

97LIR Bronze Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    A8 3.0TDI, Golf 6 2011,
    numai la ultimele modele dupa 2008

7. Catalin_1987

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4,1.9 TDI AVF,2003
    LIR ai reusit sa montezi maneta si sa activezi BC-ul?Nu ma asteptam sa fie diferita maneta de la Allroad fata de cea de la A4,dar uite ca a fost.Tempomatul merge?Astept rezultatele:p

8. 97LIR

97LIR Bronze Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    A8 3.0TDI, Golf 6 2011,
    da am reusit merge impecabil insa nu e chiar ca la A4 E CEVA DIFERE. Numai bine am montat si cruise control la fel merge impecabil .

9. Catalin_1987

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4,1.9 TDI AVF,2003
    Din ce vad in poze ai doar BC-ul de lunga durata(BC2 cum e la mine,adica cel ce nu se reseteaza dupa 2 ore)?Nu poti activa si BC1 si BC2?La A4 B6 merge din codare sa le activezi.Mi-ai spus ca sunt diferente la capitolul asta fata de A4 B6 si cred ca cel mai bine este sa faci un tutorial pe sectiunea respectiva sa fie treaba clara pentru toti ce vor sa-si activeze BC-ul.Pana acum in 700 de km de cand nu am mai resetat bc2-ul,am facut consumul si prin metoda plin plin,iar pentru moment BC-ul minte cu 1L(imi afiseaza cu 1L mai mult decat consumul real).La capitotul tempomat au fost probleme?

10. djcata

djcata 1st Gear Member

Locație:
    Brasov
    Masina:
    Audi A4 8E 2.0TDI
    Fratilor, la mine nu merge BC :((masina din avatar) am montat maneta, pe diagnoza o vede dar nu-mi apare nimic in bord, nici lichid parbriz, nici bec ars, nimic este la fel ca inainte.
    Daca ati mai intalnit vreau si eu o solutie, va rog.

11. Catalin_1987

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4,1.9 TDI AVF,2003
    Ai facut codarile corespunzatoare?Urmeaza pasii din link-ul postat de mine in paginile din urma si sigur iti va merge.daca nu este activat iti da eroare la maneta(o vede diferita de ce stie el).Schimbi setarile si dupa stergi eroarea.Daca nu reusesti te anunt cu prima ocazie cand dau o fuga pe la munte(2 saptamani asa)si iti activez eu BC-ul in 2 minute.La mine odata cu activarea bc-ului s-a activat si avertizarea in caz de bec ars.Atentie pentru cei ce au montat pe masina becuri cu led sau xenon AM,va trebui sa adaugati sigurante ca sa pacaliti computerul.

12. 97LIR

97LIR Bronze Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    A8 3.0TDI, Golf 6 2011,
    da nu afiseaza si BC1 si BC2, doar BC-ul de lunga durata (BC2) .Am rezolvat totusi desi si dupa efectuarea tuturor operatiunilor totul era ca inainte . A trebuit si un resoft la IC.

13. Coconete

Coconete 1st Gear Member

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    audi a4 1.9 tdi -180 cp
    intr-adevar, s-a activat si chestia cu bec ars..insa nu functioneaza, chiar dc ai bec ars nu iti arata nimik pe bord, sau cel putin asta am observat la mine. am tub in spate si unul din becuri se stinge din cand in cand, cu toate astea nu-mi apare pe bord, vad eu in oglinda (este stopul pe frana) ii dau 1 pumn si o ia....si am si xenon pus de mine si totul este ok. singura problema a fost cu lichidul de parbriz, i-am tras fir la masa si totul este in regula.

14. djcata

djcata 1st Gear Member

Locație:
    Brasov
    Masina:
    Audi A4 8E 2.0TDI
    Am reusit sa activez BC dar nu dispare lichidul de parbriz, mi-a legat meseriasul pinul 1 la masa si tot nu dispare, se poate sa fie alt pin?

15. Coconete

Coconete 1st Gear Member

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    audi a4 1.9 tdi -180 cp
    Pinul Responsabil Cu Lichidul Parbriz

Nu Este Pinul 1 Responsabil Cu Lichidul De Parbrizzzz!!!1 Cititi Mai In Spate Ca Va Dati Foc La Masini. Topicul Ala Este Gresit , Nici Culoarea Mufelor Nu Este Cea Originala. Pinul Cu Lichidul Este Undeva Pe La Mijloc Si Il Gasiti In Cartea Cu Schema Electrica A Mufelor Masinii, Adica La Un Meserias , Sau La Unul Care A Retinut Dupa Ce I S-a Facut Operatia Asta, Eu Am Uitat Repede Si Acum Imi Pare Rau, Cum Aflu Am Sa Postez Pt Toata Lumea.

16. Catalin_1987

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4,1.9 TDI AVF,2003
    Ba pot spune cu mare siguranta ca pinul 1 este responsabil pentru senzorul de lichid.Am verificat asta impreuna cu colegul cata_bcn in elsa win si acolo se mufeaza senzorul.Nu mai speria lumea ca nu are nici pe draq bordul sau masina daca mufezi oricare din pinii liberi la masa(am incercat eu fiecare pin liber din acea mufa,fara nici o problema).Daca in gaura cu numarul 1 intra un cablu de culoare rosu-maro(o dunga rosie una maro)acel fir este de la precablajul pentru senzor(ai instalatia,sau o parte din ea,dar nu ai senzor).Se scoate acel fir si se izoleaza,iar in locul lui bagam firul nostru conectat la masa.Mare atentie insa,daca legati firul de surubul din spatele IC,acolo unde mai sunt legate 2 cabluri de masa groase(unul sigur are culoarea maro),sa desfaceti piulita si legati firul direct de surub(cu un papuc,sau fara,cum puteti),nu de papucii firelor ce se leaga la acel surub(sunt izolati papucii si nu faceti nimic).
    Acel topic postat de mine in paginile din urma este corect in proportie de 90%.Singurele diferente sunt : masca volan inferioara este prinsa cu 2 suruburi ce se desfac cu un trox de 8 lung de 7-10 cm si inca unul de 10(parca),tot trox,pozitionat langa maneta de reglaj pe adancime si inaltime al volanului.In afara de asta totul a fost perfect valabil pentru masina mea fabricata in 2003.La mine functioneaza perfect alerta in caz de bec ars(chiar s-a ars un bec pe frana zilele trecute) si o consider foarte utila.

17. Coconete

Coconete 1st Gear Member

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    audi a4 1.9 tdi -180 cp
    citeste toate mesajele sa vezi ca nu la toti este pinul 1...la mine in pinul 1 nu este nici un fir, iar masa se leaga la alt pin, iar culoarea de la mufa ta (dc imi aduc bine aminte) nu este cea originala adik in loc de albastru cu verde (cele 2 mufe ale bordului) tu ai una roz sau mov...deci ceva nu se potriveste, si nu numai la mine.
    asa ca ar fi bine sa recomanzi in topicul tau verificarea in elsa a mufelor si legarea pinului acolo unde trebuie. desi ai aflat si tu mai tarziu despre aceste 2 probleme (suruburile de la cochilie, care in mod normal sunt torxuri, si pinul care nu intotdeauna este 1) nu ai raspuns colegilor care au avut probleme.
    deci nu te mai ambala si fa modificarile de rigoare.
    vis-a-vis de chestia cu becul ars...am sa incerc sa scot 1 bec sa vad daca functioneaza....

18. Catalin_1987

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4,1.9 TDI AVF,2003
    Mufele mele de la IC sunt una albastra(in spatele ceasului de temperatura al motorului)si una verde(in spatele ceasului de motorina).Eu aveam in pinul 1 un fir de culoare rosu maro si am crezut ca este alt pin raspunzator de acel senzor pentru ca inlocuisem acel fir cu firul meu legat la masa si nu am scapat de alerta.Dar nu legasem bine firul la masa(il legasem de papuc,nu de surub,papucul fiind acoperit cu o vopsea izolatoare).Cum am legat firul direct de surub am scapat de alerta.Deci la A4 B6 fabricat intre 2001-2003 pinul 1 este raspunzator de senzorul de lichid parbriz.Daca citeai mai in spate vedeai ca am mai spus cum am rezolvat problema.Daca la masina ta nu ai firul bagat in gaura cu numarul 1 eu in mananc

19. djcata

djcata 1st Gear Member

Locație:
    Brasov
    Masina:
    Audi A4 8E 2.0TDI
    Asa este, am desfacut bordul, am taiat firul maro-rosu, l-am legat la masa si functioneaza perfect

20. sergiul1990 2nd Gear Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    Audi A4, B6, 2003
    Computer Bord - A4/B6/2003

Salut.
    Am folosit search-ul dar nu am aflat nimic concret.
    Am un Audi A4 b6 2003 , optiuni acceptabile insa am cateva probleme care ma macina.
    Problema 1: -Pe displayul din bord imi apare numai autonomia kilometrilor pe care ii mai am de facut cu benzina din rezervor.. ceea ce doresc sa stiu .. este : cum aflu daca cumparandu-mi o maneta cu optiune de computer de bord imi va afisa consumul instant, mediu etc. Mai exact cum aflu daca am BC si cam cat m-ar costa sa-l fac sa mearga.
    P.s. : As vrea sa ma duc la cineva specializat fiindca nu vreau sa ma bag eu sa demontez volanul etc. Eu sunt din iasi .. daca stie cineva mai multe detalii as fi recunoscator
    p.p.s: Am un prieten care are la fel un a4 b6 tot 2003 cam cu aceleasi optiuni ca al meu care la fel ii arata numai autonomia kilometrilor si a fost si-a cumparat maneta si a reusit sa faca masina sai arate consumul etc.

Problema 2: - Cand am achizitionat masina avea radio-casetofon Chorus .. de la mama ei.. insa eu am schimbat cu un mp3 sony xpload chiar nu stiu seria acum, si am intampinat o problema. Inainte cand aveam radio-casetofonul imi aparea pe displayul central daca ascultam radio, frecventza, numele postului insa acum nu mi mai apare. Stie cineva care ar fi cauza? Am uitat sa conectez eu un fir?

Ionel_a4 apreciază asta.
Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta