1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Montare Bord Computer si maneta BC pe Audi A4 B6

Discuție în 'Audi A4 B6 (2001 – 2005)' creată de Catalin_1987, 5 Noi 2007.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. Catalin_1987

Catalin_1987 Moderator&Quattro Driver Staff Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4,1.9 TDI AVF,2003
    Poti monta fara probleme maneta de stergatoare cu butoane de BC si apoi folosind codarile aferente(gasesti toate informatiile pe acest topic in paginile din spate)poti activa BC-ul(iti arata consumul mediu,instantaneu si altele).Operatiunea nu implica riscuri mari,o poti face singur daca ai sculele necesare(set de surubelnite cu cap trox si un Star Trox de 12 parca este) si nu dureaza mai mult de o ora cu totul.
    Schimbarea Cd player-ului cu unul Am duce la pierderea afisarii frecventelor si a titlului pe ecranul ceasurilor de bord.Sunt insa si playere Am care prin intermediul unor interfete comunica cu comenzile de pe volan si cred ca si cu ceasurile de bord.Nu este chestie de fir neconectat si doar de nepotrivire intre ele.Pentru ajutor legat de BC iti stau la dispozitie ori aici ori pe PM.

2. sergiul1990 2nd Gear Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    Audi A4, B6, 2003
    Multumesc de raspunsuri. As mai avea si o alta intrebare si aceea e : Pot sa fiu sigur ca montand maneta si urmarind toti pasii din "tutorialul" acela imi va arata consumul mediu/instant etc? Mai pe scurt exista vreo posibilitate sa nu am BC si sa nu mi arate.
    - o a doua intrebare, am citit topicul despre montare manetei si a celorlalte componente insa, nu sunt inca decis daca sa fac eu de unul singur sau sa apelez la cineva care chiar stie ce face. Ma refer mai mult la demontarea volanului , mai precis a airbagului. Am o oarecare retinere in sensul ca poate reusesc sa l "stric"

L.E. : Am uitat sa spun ca nu interfata de vag-com .. deci pe scurt nu prea pot sa l fac singur trebuie sa merg la cineva care are.

Multumesc anticipat

Ultima editare de un moderator: 28 Feb 2010
  3. Catalin_1987

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4,1.9 TDI AVF,2003
    urmarind pasii din tutorialul respectiv impreuna cu completarile mele(in loc de surubelnita cruce iti trebuie una cu cap trox si problemele legate de legarea pinului 1 la masa)nu ai cum sa nu reusesti(eu l-am activat intr-o noapte folosind un reflector,ca deh atunci m-a luat).Airbag-ul nu ai cum sa-l strici,pentru ca odata ce ai desfacut borna de la baterie si astepti 15 min erorile nu se stocheaza(si chiar daca se stocheaza le stergi usor cu vag com).Odata desfacute cele 2 suruburi ce tin airbag-ul de volan tragi usor de el si iese.Dupa nu incerci deconectarea lui de pe volan ci rogi pe cineva sa il tina putin deasupra volanului pana desfaci surubul central al volanului.Apoi scoti volanul cu airbag cu tot.Cam greu daca nu ai vag com,dar poate gasesti pe cineva sa te ajute la tine in localitate.Eu pana acum nu am vazut B6 fara display mare intre ceasuri si nu cred ca exista un B6 la care nu se poate activa BC-ul

4. sergiul1990 2nd Gear Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    Audi A4, B6, 2003
    Display mare am intre ceasuri deci presupun ca ar trebui sa mi afiseze. Oricum pentru moment stau prost cu banii deci luna viitoare cred ca o sa ma incumet sa cumpar o maneta si sa incerc.
    Multumesc de raspunsuri.

5. sharkyys

sharkyys 1st Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4.131CP.2003 awx
    salutare sunt membru nou al acestui club si posesorul unui a4 b6 am urmarit discutia aceasta referitoare la computerul de bord si as dori si eu o adresa si un meserias care sa mi rezolve si mie aceasta problema

6. Catalin_1987

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4,1.9 TDI AVF,2003
    Cumpara maneta de la stergatoare cu butoane de BC si firul cu pin(gasesti codul in tutorialul din link-ul pus de mine mai in spate)si apoi te astept cu un Pm.In functie de timpul pe care il am te ajut cu cea mai mare placere(dureza o ora).Am cam tot ce trebuie pentru a realiza operatiunea(chei,surubelnite,laptop,vag com).

7. mlozoveanu

mlozoveanu Bronze Member

Locație:
    Somewhere in the jungle (Buc)
    Masina:
    A4 8E Avant 2.0 TDI 103 KW
    Salut,

Doar ce mi-am instalat si eu maneta de BC :) si bineinteles ca cei de service mi-au insirat o lista de alte componente care trebuiau cumparate pentru a "sterge" alarma de nivel scazut la lichidul de parbriz...dar le-am zis pas :p

Suntzmeu ma poti ajuta, te rog, sa anulezi acel warning in limita timpului tau liber?

8. Catalin_1987

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4,1.9 TDI AVF,2003
    Sigur.Maine dupa ora 4 sunt liber de contract.Daca te aranjeaza da-mi un telefon(iti dau un Pm cu numarul meu).Sper ca ai cablul cu 2 pini,pentru ca eu nu am.Daca nu il ai il poti lua de la PBN ca il au pe stock mai mereu si costa 8 lei.
    Pentru cei ce se lovesc si ei de problema asta avertizarea se anuleaza(pacaleste mai bine zic)prin conectarea in gaura cu numarul 1 a mufei din spatele ceasului ce indica temperatura apei.Capatul celalalt al firului se leaga la masa(este un surub in spatele ceasurilor de bord,unde putem lega cu incredere firul).

9. mlozoveanu

mlozoveanu Bronze Member

Locație:
    Somewhere in the jungle (Buc)
    Masina:
    A4 8E Avant 2.0 TDI 103 KW
    Merci mult! ;) ...Continuam discutia pe PM.

10. TaucheR Bronze Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    BMW 525D
    Am maneta de BC insa acesta nu merge:( e asa de cand am luat masina.
    Este cineva prin Constanta care mi-l poate activa sau sa vada ce are?

11. tdanielv

tdanielv Bronze Member

Locație:
    Alba Iulia
    Masina:
    Audi A4 Avant B6 116CP
    pt suntzmeu

Salut,
    as avea niste intrebari

1. in tutorialul pt instalare computer de bord apar coduri pt maneta stergatoare parbriz - codul este pe negru sau gri?
    2. presupun ca da, dar eu intreb ca sa fiu sigur: cand se desface volanul se poate monta si tempomatul?
    3. daca fac rost de piesele necesare ai putea ajuta un coleg forumist (mai exact pe mine) cu montaj si activare?

Mersi mult.

12. Catalin_1987

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4,1.9 TDI AVF,2003
    Codul din tutorial nu stiu pentru ce culoare este,dar banuiesc ca este pentru negru(eu am comandat maneta dupa seria mea si singura diferenta la cod era o litera,dar codul se schimba de la an la an).
    Odata cu demontarea volanului se poate activa si CC-ul,daca masina este echipata corespunzator.Mai exact este un modul la volan care trebuie sa suporte cc.Daca ai comenzi pe volan,merge sigur,daca nu trebuie verificat.daca ai vag com,da o scanare pe volan si vezi ce cod are modului(daca este cu F in coada nu merge).
    Cu montajul te pot ajuta,dar eu sunt din Bucuresti.Daca te aranjeaza sa dai o fuga pana aici cand ai toate piesele necesare,stabilim pe Pm o data si o ora.

13. tdanielv

tdanielv Bronze Member

Locație:
    Alba Iulia
    Masina:
    Audi A4 Avant B6 116CP
    Mersi mult de raspuns.
    Cand fac rost de piese o sa te deranjez.
    As mai avea o intrebare: inainte de modificari, se poate salva softul in varianta originala?

PS
    Am incercat sa-ti trimit mesaj pe PM, dar imi da eroare - inbox plin.

Ultima editare: 10 Iul 2009
  14. Catalin_1987

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4,1.9 TDI AVF,2003
    Prin codarea unui modul practic nu se intervine decat asupra functionarii lui,iar daca notezi codul precedent(ceea ce este recomandat)se poate reveni la codarea de fabrica fara nici o problema si nu exista efecte adverse sa zic asa.Nu stiu ce crezi tu ca se intampla prin codarea unui modul,dar in nici un caz nu are legaruta cu o resoftare a ECU(asa imi suna mie ca ai inteles tu,din ce zici mai sus).Practic fiecare cifra dintr-un cod inseamna ceva(ori limba,ori motorizarea,ori varianta de echipare......etc)tu doar ii spui masinii ce trebuie sa faca(sa inchida usile,sa afiseze functiile BC-ului etc).Daca se schimba maneta de la stergatoare si se foloseste una cu butoane BC aceasta va functiona doar daca o codezi corespunzator(ii spui masinii ca are maneta cu butoane).Daca doar o montezi si nu o codezi masina va observa ca ai alta maneta si iti va da eroare(iti spune practic ca ce ai tu montat nu este ceea ce stia ea ca trebuie sa fie montat).Prin asta am vrut sa-ti spun ca daca schimbi maneta si revii la "softul"(codarile)originale masina nu va mai recunoaste maneta(maneta functioneaza pe functiile celei vechi,fara sa functioneze butoanele de BC)..

15. LevY

LevY Gold Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    A6 C5 Avant , 1.9 TDi , AVF , 131 Hp , CV 6+1
    Cata azi a venit maneta si firul ! Firul ... are o mufa mama intr`o parte si o mufa mama intr`o parte .. am luat pe codu ala care mi l`ai dat tu .. o sa iti dau pe mess daca e niste poze !

16. Catalin_1987

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4,1.9 TDI AVF,2003
    Firul este bun daca are mufe identice la capete(practic acea mufa arata ca un papuc rectangular si in el intra pinul din mufa IC-ului).Acel cablu se taie in 2 bucati si se foloseste doar una,sau se foloseste tot daca se doreste si instalarea senzorului(este doar o mica parte din cablajul necesar pentru a ajunge la senzor).

17. laurus 2nd Gear Member

Locație:
    Neamț
    Masina:
    A4, B6, 1.9TDi, AVF, 2003, multitronic
    mai pe inteles, va rog, pentru instalarea CC pe A4
    1. e musai sa aiba comenzi pe volan?
    2. trebuie demontat volanul si senzorul de rotatie?
    3. maneta trebuie sa fie originala?

18. afraid 1st Gear Member

Locație:
    Sibiu
    Masina:
    Audi A4 2.0 131 CP
    Am instalat si la masina mea maneta(am luat second cu 200ron ) am activat din VAG si ce za zic merge impecabil..daca sunteti de pe langa SIBIU va dau nr de telefon la cine a facut operatiunea nu am mai cumparat nici un cablu..la facut baiatul imediat norocul meu ca avea ce trebuie ...mi-a luat 50ron pentru montare si activare ...zic ca e super ieftin :respekt:

19. radu2000v 6th Gear Member

Locație:
    Sibiu
    Masina:
    A4 Avant 2.0TDI 2006 140HP BLB engine
    de unde ai cumparat maneta ?

20. Catalin_1987

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4,1.9 TDI AVF,2003
    Acest topic nu este pentru vanzari-cumparari de manete sau altceva,deci va rog nu mai poluati aiurea.
    Montajul in sine nu este greu,dar dureaza putin,iar preturile practicate de baietii din Bucuresti sunt dincolo de limita bunului simt.Mie mi-sa cerut 200 ron pentru a scapa de eroarea de lichid(treaba de 10 minute maxim),sau 100 euro pentru tot(100 euro montaj+ 90 euro maneta,ajungeam la balamuc cu costurile).
    Daca nu aveti cablul respectiv(desi costa 10 lei maxim un cablu)se poate improviza,desi nu va rostul.Si asa este o improvizatie pentru a scapa de eroare(nimic periculor,am explicat mai sus modul de functionare a senzorului si a alertei de lichid).Sambata il voi ajuta pe colegul Levy sa-si monteze maneta pe un A4 B7 si voi face si poze pas cu pas pentru un Tutorial ca la carte.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta