1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Montare Bord Computer si maneta BC pe Audi A4 B6

Discuție în 'Audi A4 B6 (2001 – 2005)' creată de Catalin_1987, 5 Noi 2007.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. LevY

LevY Gold Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    A6 C5 Avant , 1.9 TDi , AVF , 131 Hp , CV 6+1
    Facem si poze ! :)

2. tdanielv

tdanielv Bronze Member

Locație:
    Alba Iulia
    Masina:
    Audi A4 Avant B6 116CP
    informatii

Salutare,

Am inceput si eu sa ma informez despre ce imi trebuie pt montare BC si tempomat.
    As dori sa stiu daca pe linga cele enumerate mai jos, as mai avea nevoie si de altceva:

1. Pt BC:
    - maneta stergator cu optiune de BC ( pt masina mea A4 B6 avant 2004 - la reprezentanta VW aprox 380 ron, cod - 4E0 953 503 G 4PK, pe negru )
    - fir 2 pini (pe acest cod 000 979 009 mi-au spus ca nu au nimic)

2. Pt tempomat

- maneta tempomat (cod 4E0 953 521 B 4PK, pe negru - 140 ron)
    - cochilia de sub volan care sa permita si maneta pt tempomat (nu stiam ca trebuie cand am intrebat, credeam ca se inlocuieste maneta de semnalizare)

si binenteles un meserias cu cele necesare pt instalare si codare.

3. mlozoveanu

mlozoveanu Bronze Member

Locație:
    Somewhere in the jungle (Buc)
    Masina:
    A4 8E Avant 2.0 TDI 103 KW
    La tempomat TREBUIE sa verifici daca trebuie inlocuit sau nu "electronic module for steering column combination switch" (coloana de directie) ca sa suporte tempomat...altfel nu o sa ai unde sa-l conectezi :)...este scumpa...eu am dat in jur de 800 RON pe ea.:rolleyes:

4. alex.laur

alex.laur 2nd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 3.0 TDI Quattro
    SalUT Mlozoveanu . Poti sa-mi spui si mie cum verific daca am chestie aia de care zici tu ? :)

5. mlozoveanu

mlozoveanu Bronze Member

Locație:
    Masina:
    Cu vag-com-ul poti, dar mie mi l-au verificat la service ... eu neavand vag-com

Sigur ai coloana de directie dar probabil nu ai mufa la care se va conecta tempomatul...si de aceea trebuie facut upgrade.

6. alex.laur

alex.laur 2nd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 3.0 TDI Quattro
    Cumva asta era modulul ce trebuia verificat ? Multumesc pentru raspuns Mlozoveanu !

Address 16: Steering wheel Labels: 8E0-953-549.lbl
    Part No: 8E0 953 549 Q
    Component: Lenksáulenmodul 0601
    Coding: 01001
    Shop #: WSC 06335

No fault code found.

7. Catalin_1987

Catalin_1987 Moderator&Quattro Driver Staff Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4,1.9 TDI AVF,2003
    Din cate vad eu modulu tau este bun(doar cele cu F in coada nu merg,asa stiam eu).daca ai comenzi pe volan sigur merge.
    Eu am modulul cu F in coada si conform informatiilor de pe net acesta nu accepta tempomatul,dar mufa unde se conecteaza manta exista(nu stiu sigur daca are si pini in ea).Cred ca voi risca si voi cumpara maneta pentru tempomat.Daca nu merge cumparam si modulul ca deh cu mofturile nu se discuta
    Codul pentru cablul cu 2 pini mentionat in tutorial este 100% bun(am comandat eu dupa el).

8. LevY

LevY Gold Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    Si eu tot dupa el am comandat ! o sa verific maine codu din punga in care am primit eu firu .

Cand montam BC sambata cata , sa verificam daca ii merge si cc ! :)

9. mlozoveanu

mlozoveanu Bronze Member

Locație:
    Masina:
    M-am uitat pe orderul de tempomat si aici mai apare 2 x hex socket head locating bolt (N 909 068 02)...in valoare de 0.74 RON

10. mlozoveanu

mlozoveanu Bronze Member

Locație:
    Masina:
    Acela este modulul....al meu initial se termina in Q iar cel nou, care suporta si tempomat are terminatia N...iar in etka 7.2 Q este inlocuit cu R.

Sper sa te ajute aceste informatii!

11. Catalin_1987

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4,1.9 TDI AVF,2003
    2 x hex socket head locating bolt (N 909 068 02)...in valoare de 0.74 RON
    Astea sunt 2 suruburi cu cap trox pentru prinderea manetei pe pozitie.
    Referitor la modul uite ce spune un coleg pe topicul montare volan de B7 pe B6:

Sa va zic si eu din experienta pe care am dobandit-o pana acum in incercarea de a monta un volan de B7 pe masina mea.
    Dupa ce am gasit un volan care sa imi placa m-am apucat bucuros de treaba.
    Volanul vechi era cu comenzi asa ca am zis: OK, o sa dau banii doar pe volanul de B7 si am mai luat si un set de fire modelul de pe volanul vechi sa nu stric pe cele ale masinii ca sa vand volanul vechi in stare perfecta.
    Asa ca m-am apucat de treaba si dupa ore de munca am ajuns la concluzia ca defapt calculatorul de directie nu prea este compatibil cu comenzile de pe noul volan. (desi calculatorul meu suporta si comenzi volan dar si CC...)
    A rezultat concluzia de acum in care caut un calculator de directie si anume cel indicat de CMG cu seria care se termina in litera "R" (al meu avand seria ce se tarmina in "N")
    Din alte cercetari am descoperit ca mai este o serie compatibila si anume cea care se termina in "Q" si ce este totusi imbucurator pentru mine se pare ca inelul veci o sa se potriveasca in cazul meu.

Concluzie finala:
    Daca ati avut inainte volan cu comenzi (MFSW) o sa trebnuiasca sa scimbati pe langa volan si calculatorul de directie.

Cand definitivez lucrarea revin si va dau vestea buna sper ca in cazul celora ca mine inelul nu trebuie schibat.

PS: Tin sa multumesc celor care m-au indrumat si ajutat pana la pasul acesta:
    CMG, baracuda, diagnozaauto si costi_geo

--------------------------------------------------------------------------------
    Last edited by rotitza : 2nd February 2009 at 10:13.

12. mlozoveanu

mlozoveanu Bronze Member

Locație:
    Masina:
    Pai...:think:...daca al meu cel vechi are seria Q iar cei de la service au zis ca trebuie schimbat in N ... e ceva ciudat la mijloc!

Suntzmeu...daca-l vrei pe cel cu Q sa-l testezi...spune-mi :)

13. tdanielv

tdanielv Bronze Member

Locație:
    Alba Iulia
    Masina:
    Audi A4 Avant B6 116CP
    cod cochile de sub volan 8E0 953 512 P26Z - aprox 147 ron, culoare gri inchis.
    codul la calculator coloana am reusit sa-l aflu doar din ETKA pe baza seriei de sasiu: 8E0 953 549 N, din cele citite pina acum inteleg ca suporta tempomat

14. Catalin_1987

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4,1.9 TDI AVF,2003
    S-a pus pe dreapta:p modulul colegului mlozoveanu.Acum sa vedem si daca este adevarata informatia precum si modulul cu Q in coada suporta Tempomatul.
    Pana una alta aici vorbim pe BC,deci continuam discutia despre tempomat la topicul potrivit.

15. mlozoveanu

mlozoveanu Bronze Member

Locație:
    Masina:
    topicul cu tempomat il gasiti aici

Ultima editare de un moderator: 28 Feb 2010
  16. xaby69

xaby69 Gold Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Audi A4 2.0i
    Ieri am reusit sa-mi montez si eu CC + BC cu ajutorul colegului Ypeo si colegului Rapier (acesta din urma prin intermediul telefonului)! Am avut ceva emotii pentru ca in prima faza nu am reusit sa calibram inelul de ESP, dar in cele de urma am gasit codul de Login si acum totul e functional! Deci raman dator cu o :beerchug:

17. LevY

LevY Gold Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    xaby in afara de maneta CC si acel capac de sub volan ... ai mai luat ceva ?!
    ce model de a4 ai ?

18. xaby69

xaby69 Gold Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Audi A4 2.0i
    Am facut rost de pe un alt A4 (motor 1.6, an 2003) de manetele de CC si BC impreuna cu modulul in forma de "U" intors + capacul de jos de la coloana!

A4 B6 an 2001, motor 2.0i (96 kW)

19. LevY

LevY Gold Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    Doar ce vin din Costnesti unde m`am int cu SuntZmeu ... si a montat BC pe masina prietenei mele .. mai sunt cateva retusuri ... dar nimic major ( sper ) . Odata activat BC`ul arata si becul ars ...

20. TaucheR Bronze Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    BMW 525D
    Da prin Constanta sau imprejurari nu activeaza nimeni BC? Ca eu il am montat dar nu merge, decat butonul de Reset, atat.

Ultima editare: 19 Iul 2009
Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta