Daca erau tot ceva cu rosu, sa fie in ton cu restul bordului de la audi se merita, dar cum sa-ti pui plasma albastre (vw) sau verzi (skoda) pe un audi? :|
am si eu o intrebare in legatura cu ceasurile de bord. as vrea sa pastrez ceasurile originale doar ca..lumina la cifre sa fie alba iar acele rosii..am incercat sa fac..si am pus niste becuri cu lumina alba, smd-uri parca le zice, nu mai stiu exact..dar, folia aia din spate ii rosie si tot nu am ajuns nicaieri )..ceva sugestii? Am gasit si eu pe cineva care sa-mi faca asa cva, a spus ca se poate face orice design vreau ..nu prea am avut timp sa vorbesc atunci cu el prea detaliat, dar oare se poate face sa arate pe timp de zi ceasuri ca la s4, pe fond gri si cifrele si acele albe cu logo s4, iar cand sunt aprise..cifre albe si ace rosii, ca la rs4..ziua s4, noaptea rs4 ))
Da, exista plasma cum doresti tu sau schimbi folia cu una din 98 in sus. Daca nu se potrivesc gradatiile cu folia de 98 atunci mai ai varianta sa schimbi integral ceasurile. Partea frumoasa la asta e ca ceasurile din 98 deja au SMD-uri. De ce nu il intrebi pe el ? In teorie ar trebui sa se poata personaliza. Eu astea am vrut sa mi le pun dar am ales varianta S4/RS4 facuta din cele de A4 de pe masina mea. Si pentru ca vad ca tu confunzi A4 cu S4/RS4 iti pun separat poze cu ceasurile lor care nu sunt deloc asa cum credeai tu, ci exact pe dos...
sal ovidiutm daca imi pun plasma la bord a4b5 trebe sa umblu si la instalatia de iluminare (adica becurile vechi)sau alea raman asa....nu prea stiu,spune-mi tu
Nu trebuie sa umbli la becuri pentru ca plasma acopera tot ceea ce vezi folie gradata - cu exceptia martorilor. Practic plasma va ilumina scala gradata si cifrele, iluminarea bordului ramanand in continuare pentru ace si martori.
Tu nu stii cum e aia, nu-i asa? Plasma se cheama folie electroluminoscenta si in traducere babeasca e o folie care la trecerea curentului prin ea, lumineaza. Peste acesta folie este aplicata o alta folie prin care nu trece lumina (partea ce nu trebuie iluminata) si alta prin care lumina trece partial sau integral (cifre, liniute).De asemenea folia se regaseste in mai multe nuante si modele.
pai da acum am inteles....scuze dar nu am avut dea face pana acum cu aceste plasme si deaceea am intrebat......parerea ta se merita sau nu
Hmmm, pai e discutabil, insa daca te-ai plictisit de actualul bord nu prea ai cum sa schimbi culoarea din cauza foliei care e rosie iar iluminatul e pe bec. Daca nu pui aceasta plasma, atunci ai varianta fie sa iti iei ceasuri mai noi dar care trebuie adaptate de la 26 pini la 32 pini, fie cumperi altele (modelul cu 32 pini) care au folia transparenta, o muti la tine si schimbi iulinarea becurilor cu leduri smd de alta culoare. Insa o sa cam ai de lucru. Plasma e varianta cea mai comoda insa decizia iti apartine. Pot sa iti spun ca pe fosta mea masina am avut plasma (aveam iluminarea aia oribila pe galben) si nu am regretat deloc. Pe Audi, m-am gandit la un moment dat sa imi pun dar eu am avut de ales pentru ca la 1998, aveam ceasurile iluminate cu smd-uri si aveam si folia transparenta, asadar am schimbat smd-urile rosii cu unele albe in zona acelor si eu ma declar multumit.
Eu am inele pe ea, sint puse din fabrica ,dar niste plasma alba mar incanta:hubbahubba Eu mi-am schimbat culoarea ledurilor , personal acasa , munca circa 5-6 ore cu tot cu demontat bord si pus la loc, a iesit acceptabil zic eu , ce parere aveti ? Ca sa demontez climatronicul pentru a schimba si acolo lumina cum procedez ?
- da jos playerul. - daca ai distantiere dinalea in lateralul player-ului da-le jos si pe alea. - apoi o sa vezi pe decupajul playerului suruburi in locurile indicate de mine cu buline rosii. (vezi foto) Daca gasesti mai putin de 4, inseamna ca a mai umblat cineva care le-a rupt aripioarele. - acum trage fata. - vei vedea 2 suruburi in care se tine climatronicul. - le desfaci si tragi de climatronic cat sa poti decupla cele 4 mufe.
Salutare !! Bordul masinii mele e la fel ca cel a lui TM-26-BMM, doar ca a mea e diesel si e fabricata in 1997 luna a-12-a. Oare e posibil sa pot schimba si eu lumina rosie in alba la fel cum a facut colegul susmentionat?
Da. Ai leduri SMD de 5mm. Cand il desfaci sa ai grija la display-ul central (daca nu ai scapi mai usor, la mine s-a miscat nenorocita de pamblica si pana la urma am schimbat display-ul ca avea linii lipsa dupa montaj). Acele le scoti prin rotire pana la capat si apoi fortat usor de ele in sus. Fa-le mai intai semn pe minim sa le pui la loc in aceiasi pozitie
Multumesc mult kng bv!! Sper sa fie mai simplu la mine pt ca nu am BC! Poti sa-mi spui puterea ledurilor,un pret aproximativ si unde as putea sa le gasesc, deoarece am intrebat la un magazin auto si nu au stiut sa-mi spuna ! Multumesc!