1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Montare lumini pe stalpii spate interior la A4 B5

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de ovidiutm, 7 Noi 2011.

1. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Doresc sa montez lumini pe stalpii spate interior la una dintre masini insa doresc sa ii fac 100% functionali, adica:

- sa se aprinda individual cand e actionat butonul in pozitia 1
    - sa se aprinda ambele cand butonul e pe pozitia usi deschise, respectiv sa se stinga dupa ce pun contactul.

Pentru asta trebuie legate undeva insa nu stiu unde exact. Banuiesc ca au de-a face cu niste comenzi de pe pompa de inchidere vacumatica dar si cu confortul, astfel ca trebuie sa stie cand se deschide o usa (oricare ar fi ea) respectiv cand pun contactul (si am inchis usile) sa se stinga.

Are cineva o schema? Nu am acces la autodata sau alt program de genul.
    A mai facut coneva operatia asta si poate sa imi dea niste ponturi?

2. klaudyu

klaudyu Silver Member

Locație:
    Rebrișoara
    Masina:
    Audi A4 1.9 TDI 131 cp 2002
    Sa inteleg ca doresti sa fie ca pe BMW?Daca da,atunci te poti "baga" intr-unul,si stiind ca esti baiat descurcaret,eu zic ca-i dai de capat:)Vrei sa fie ceva extra,pe langa plafoniera spate?Eu as merge pe ceva in genul Mercedes E-Klasse cu ambient light.Intensitatea luminiii este foarte placuta la condus.

3. mircea_glontzu

mircea_glontzu Audi Expert

Locație:
    Târgu Mureș
    Masina:
    Allroad 2011 CAHA
    nu le poti lega in paralel cu plafoniera?

4. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    @klaudyu, vezi pagina #75 din topicul meu. Am montat deja aproape de 1 an plafoniera cu ambient light, pe DOT1. Si da, arata foarte bine intradevar.
    Acum ma deranjeaza ca DOT2 nu are lumini pe stalpii spate.

@ Mircea, foarte buna idee mi-ai dat. Si cred ca totodata e si cel mai simplu de legat. Bata-te sa te bata, eu nu m-am gandit la asta si ma ingrijoram ca trebuie sa trag fire la confort si pompa de vacuum.

5. arazvan2002

arazvan2002 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6 Allroad BiTDI
    Eu am pus varului meu luminile de pe stalpi la plafoniera. Lampile au tot 3 fire ca si plafoniera si vor functiona in acelasi mod. E si simplu de tras. Te descurci tu :)

6. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Clar asa o sa si procedez, e cea mai simpla varianta.
    Revin cu poze imediat ce o sa am timp sa ma apuc de montaj. :photo:

7. badilosu

badilosu 6th Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    A4 B9, 2.0 TDI cod DEUA, an 2016, sedan
    Si totusi, la B5 care au din fabrica lumini pe stalpii din spate, unde se leaga ei la instalatie? Masa am vazut, o iau din contactul fiecarei usi spate, dar mie nu mi se aprind cand deschid usile spate. + de unde iau, ca ma gandesc la faptul ca acolo e problema.

Ultima editare de un moderator: 9 Noi 2011
  8. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Vezi ca din cate imi amintesc eu, +ul e permanent iar minusul vine la comanda switch-ului. Ai verificat sa vezi daca switch-urile de la usile de spate mai merg?

9. badilosu

badilosu 6th Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    Mi se par simplu construite, nu vad ce sa se strice la ele. Dar am sa le incerc. Si am sa incerc sa vad daca am + permanent pe firul normal de +.

10. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Vezi, poate ai contactele oxidate.

11. danutzu_2001

danutzu_2001 Bronze Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4 B9 2018 2.0 Diesel IF-14-MHB
    Salut,
    ce ai rezolvat cu luminile, Ovidiu?
    Eu am optat pe fata si pe spate pentru lumini de Golf4.
    Plafoniera are o mufa cu 3 pini la un cablu plat, care coboara prin stalp, pana la foot-rest.
    Jos este o mufa cu 6 pini din care doar 3 conectati (la foot-rest, in coltul dreapta jos).
    Acolo m`am conectat cu lampile spate.
    Se aprind individual in functie de necesitate, si ambele daca deschizi usa.

Ultima editare: 14 Noi 2011
  12. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Salut.
    Nu am avut timp sa ma apuc de montat insa in mod evident o sa ma leg de plafoniera fata. Acum, eu am cumparat stalpii spate cu tot cu lampi asa ca o sa ma leg asa cum e original pe B5.
    Voi reveni cu poze atunci cand voi avea timp sa montez.

13. badilosu

badilosu 6th Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    Sunt curios cum vei face legaturile ovidiu , pentru stalpii spate. Pentru ca la lampile respective vine un + permanent doar pentru cazul in care vrei sa le aprinzi manal. In momentul in care vrei sa se aprinda la deschiderea usilor, e mai complicat. Eu am pe original lampi pe spate, dar nu mi se aprind la deschiderea usilor. In schema atasata, elementele W11 si W12 (lampile spate) au un circuit diferit de aprindere la deschiderea usilor. Se pare ca in cazul asta "-" vine comandat din calculatorul de confort, de la conexiunea A/12. Eu nu inteleg insa unde se afla mufa T6f (6-pin connector, orange, right connector point, A pillar)-cumva la stalpul dreapta fata? Exista acolo mufe?

14. danutzu_2001

Locație:
    București
    Masina:
    Salut,
    da T6f este in dreapta fata, la picioarele pasagerului, sub capacul de plastic.
    Eu unul, am facut legatura in T6o si merg perfect.
    Adica la deschiderea oricarei usi, se aprind toate, si fata si spate.

Ultima editare: 15 Noi 2011
  15. badilosu

badilosu 6th Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    Multumesc. Am sa desfac sa vad ce gasesc pe acolo.

16. badilosu

badilosu 6th Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    Am incercat azi sa vad unde e problema de nu mi se aprind luminile la deschiderea usilor. Nu am ajuns la rezultatul final, dar sunt pe aproape. Mergand pas cu pas, am descoperit ca la pinul A/10 din calculatorul de confort nu ajunge niciun "semnal"-practic o legare la masa in urma deschiderii oricarei usi, datorita "senzorului" care o echipeaza. In momentul in care am facut contact direct intre pinul A/10 si masa, s-au aprins luminile din interior si au stat aprinse un timp, apoi s-au stins, cum era si normal. Sunt sigur ca din cei 4 senzori ai usilor cel putin unul imi functioneaza, cazul cel mai nefavorabil. Totusi, in situatia asta, tot ar trebui sa se aprinda luminile la deschiderea usii respective. Asta m-a facut sa ma gandesc la faptul ca problema este unde firele de la fiecare senzor intra intr-o mufa, de acolo plecand un singur fir de "-", cel care merge la A/10. Am atasat o imagine in care am conturat cu rosu zona la care ma refer. Intrebarea mea este: unde se afla mufa respectiva, sau ce fel de jonctiune e acolo? Multumesc.

17. mircea_glontzu

mircea_glontzu Audi Expert

Locație:
    Târgu Mureș
    Masina:
    Allroad 2011 CAHA
    Si eu am tot "pe original" lampile, diferenta e ca eu am avant dar nu cred sa fie altfel legaturile.
    Lampile au un intrerupator cu 3 pozitii, exact ca la plafoniera. Aprins permanent, stins, si aprindere la deschiderea usilor.

Ultima editare de un moderator: 15 Noi 2011
  18. badilosu

badilosu 6th Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    Exact. Ale mele sunt in pozitia "usi deschise" si cu ele setate asa am facut verificarea circuitelor. Dar m-am blocat unde am specificat mai sus. Sper sa mai fi umblat cineva pe la instalatia electrica si sa ma dumireasca. Dau o bere daca trece prin Sibiu. Parol!

19. badilosu

badilosu 6th Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    Nu stie nimeni unde se afla conexiunea la care ma refer?

20. danutzu_2001

Locație:
    București
    Masina:
    Salut,
    sugestia mea ar fi sa cauti sub mocheta, sub scaunul pasager unde se grupeaza ce 4 fire maro cu alb care vin de la switchiurile din usi.

La mine a fost problema acolo de la apa care s`a infiltrat in interior si mi`a corodat sertizarea celor 4 fire de la usi plus unul care merge la modul inchidere.

Distribuie pagina asta