Motoare 1.9 si 2.0 TDI PD la Audi A4 B7 - probleme - cauze si rezolvari

Discuție în 'Audi A4 B7 (2005 – 2008)' creată de 97LIR, 6 Iun 2008.

1. cristi231077

cristi231077 Audi Expert

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    <<<<===
    Gata, s-a facut modificarea de titlu, era chiar aiurea. :blahblah1:
    Am intrebat si eu un prieten care are motorul asta de 2.0TDI pe un A4 din 2005 si e mai mult decat multumit de el. :meeting:
    In linii mari a facut cam aceeasi descriere cu a lui 97LIR. :icon_thumright:

Ultima editare: 10 Iun 2008
  2. bisisica 2nd Gear Member

Locație:
    iasi
    Masina:
    audi a4 2007
    Tremurat masina

am un a4 din 2007 ..9000 km 1.9 116 cai. la relanti...daca calc pedala mai repede pana pe la 2000 rotatii/min...( ca si cand ai ambala motoru sa pleci cu scartz de la semafor) se misca masina in stanga -dreapta. sa zic ca senzatia se compara ca atunci cand trece un TIR in viteza pe langa tine. E normal ptr ca e un diesel? sau poate sa fie ceva pe la injectoare?

3. Cristian S.

Cristian S. Audi Expert

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    :think:ai putea sa ii faci un tester ... tampoanele de la motor sint hidraulice posibil sa fie obosite dar nu as crede la vechimea masinii..

4. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Cel mai bine du-te la reprezentanta sau un service bun;noi nu putem decat sa dam cu presupusul(tremuratul masinii putand avea cauze multiple).Orisicum,avand in vedere km si anii masinii mi se pare circumspect.

5. wrw

wrw 3rd Gear Member

Locație:
    gorj
    Masina:
    Audi A4 B8 3.0 Quattro. 240 hp.2008
    eu zic cel mai bine sa verifici directia9jocurile in caseta,capete de bara bielete.)si ne spui dupa aia ce ai rezolvat...a fost o parere eu asa am patit

6. specter

specter 4th Gear Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    A4 b7 20tdi 2007
    Discutii despre motoarele 2.0TDI

Am deschis acest thread sa ne lamurim.
    M-am saturat de acele zvonuri sau chiar postari ale unor membrii sau altii care din auzite fara sa fie intradevar posesori ai unor astfel de motoare...polueaza forumul cu informatii gresite din auzite de la asa zisi mecanici de la coltul blocului...
    As dori parerile posesorilor ptr acest subiect ca sa avem o parere cat mai obiectiva ...dar si pareri obiective bazate pe experienta reale nu pe zvonuri...
    Mentionez ca toate motoarele de pana acum au avut mai mult sau mai putin probleme si e drept ca nu mai sunt motoarele de alta data dar cu cerintele de azi nu mai avem cum sa avem si cuplul si consumul si caii pe care ii avem si sa avem si un motor exterm de fiabil la cm3 cat mai putini...
    Dar in orice caz acest motor mie imi pare deocamdata chiar in regula...adr parerea mea nu este chiar relevanta deoarece am numai 15.000km...
    Pana acum am schimbat consumabile ulei, filtre iar nivelul a fost maxim la schimb efectuat la 12.000...
    Un senzor schimbat pe garantie care era defect din fabrica.
    Si cam atat...
    In rest nu am simtit aproape nici o diferenta intre acest motor si cel de 131 pe care l-am avut 2 ani pe un A4 B6 si care la fel a fost, impecabil si inafara de revizii nu am avut nimic de investit ...

Ultima editare de un moderator: 12 Apr 2011
  7. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Nu stiu daca sunt sau nu fiabile,pt ca nu am si nici nu am avut asa ceva,dar pot sa-ti spun ca in UK motorul 1,9tdi e pe cale de disparitie la b7 si b8,toti avand 2,0tdi.

8. specter

specter 4th Gear Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    A4 b7 20tdi 2007
    nu din cauza fiabilitatii dispare 1.9 tdi...
    dispare din cauza normelor de poluare care au fost depasite cu noile 2.0 tdi cu DPF iar mai nou din 2008 prin trecerea la noile motoare CR...
    oricum nu discutam depre 1.9tdi care si-a demonstrat fiabilitatea...

9. orgonaskaroly

orgonaskaroly Audi Expert

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Si eu pot sa spun doar ce am auzit de la altii, faptul ca motoarele 1.9 sunt mai fiabile. Acuma stii cum e, daca te iei dupa ce zice lumea....:faint:

10. kempes

kempes 3rd Gear Member

Locație:
    BRASOV
    Masina:
    AUDI A4 2.O TDI
    Salutare...don' Specter..
    Ce parere am sau daca sunt multumit de motorul de 2.0 TDI?pe de o parte da pe de alta nu..partea pozitiva sunt caii , cuplul si consumul cea negativa consumul de ulei care m-i se pare cam maricel...dupa cate am citit si auzit asta pare ca ar fii singura pata neagra la motorul asta(masina mea)...inainte de A4 am avut un Passat de 1.9 tdi 116 cp si am fost f multumit de el(motor).In schimb A4 este cu totul altceva din toate punctele mele de vedere...asta-i parerea mea ,cred ca de aceea ai deschis si acest thread...asteptam si parerile altora...
    Ps. ai rezolvat ceva cu spoilerul de la Tess?am gasit oglinda la Arad...

see ya in traffic!

11. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Eu nu am spus ca 1,9tdi dispar ca nu sunt fiabile,chiar nu inteleg de unde ai tras concluzia asta,eu am 1,9tdi are 12ani si 265 000km si merge brici,deci personal nu pot spune ca nu sunt fiabile,chiar sunt f multumit.A fost o simpla remarca deoarece pe toate a3 si a4 modelele noi(b7 si b8) vad 2,0tdi.Motivul nu l-am cercetat indeaproape,asa ca nu pot avea o idee pertinenta.

12. specter

specter 4th Gear Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    A4 b7 20tdi 2007
    In legatura

Ma rog am vrut sa zic de ce "dispar" in ghilimele...iar motivele le-am dat ...
    In ceea ce priveste consumul de ulei la mine nu se manifesta...si am inteles ca nici la Cata ADC nu e sesizabil...dar mai asteptam si alte pareri...
    Iar B7 si B8 inafara de capacitate cilindrica nu mai au nimic in comun...nici platforma nici motorizarea...
    A4 B8 fiind primele dotate cu noile motoare CR
    B7 si B6 sunt facute pe aceeasi platforma impreuna cu passatul din 2004 si chiar daca cilindreea e diferita motoarele mai sunt totusi inrudite fiind tot PD
    P.S.In legatura cu bara sapt viitoare luni rezolv...nu te-am uitat...

Ultima editare: 7 Oct 2008
  13. sorrow666draku

sorrow666draku Bronze Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    Audi A4 (B7), 2006, 2.0TDI -140cp multitronic 7+1
    eu am tot motor 2.0TDI plus cutie multitronic 7+1, consum in Iasi: 9,4 - 9,8 depinde de zile.... parere: Foarte Buna. Masina fuge, prinde demaraj imediat, se merita. BTW, se "zice" ca ar consuma cam 1l ulei/10.000km. Asta este, sunt perfect impacat cu gandul ca la 10k sa mai scot inca 78 lei pe ulei, dar macar stiu ca le dau de papa la cei 140cp, care pot fi inmultiti pana la 170.... Cheers:beerchug:
    PS. si eu am vazut ca in ultima vreme, numai motoare de 2.0 vad: pe audi a4, a6, a3, passat b6....

14. specter

specter 4th Gear Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    A4 b7 20tdi 2007
    posibil sa pape mai mult ulei la mers mai sportiv ...
    eu prin oras nu prea am ocazia...probabil ca de asta mie nu-mi papa...
    asteptam si parerea lui Cata Adc ca al lui mai are si vreo 180 Cp sa vedem cat ulei mananca si ce probleme a mai avut ...
    Cred ca cele mai bune concluzii le putem avea de la proprietarii care au masina de noua sau de mai mult timp sau la care se cunoaste istoricul ...toate astea petru o parere cat mai la obiect...

15. zeuss

zeuss 5th Gear Member

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    A4 B7, BPW
    si eu la randul meu am doar cuvinte de lauda pentru acest 2.0 tdi 140 cp
    de 4 luni de cand am masina nu am avut probleme cu ea , masina trage bine, cu consumul de ulei , iarasi nu am avut probleme, nu scoate fum.... pentru mine este un motor reusit,
    timpul imi va spune daca trebuie sa imi schimb parerea :respekt:

16. bigarel

bigarel 6th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 2.0 TDI 140 cp S-line
    momentan nu pot sa ma pronunt in vederea fiabilitatii ca am doar 10.000 de km,dar pot sa spun ca sunt mai mult decat multumit pana acum de acest motor. ptr greutatea care o are masina trage mai mult decat bine,singura chestie este cu uleiul,ca papa cam mult,dar asa scrie si in cartea masinii ca trebuie sa faca,deci nu ma ingrijoreaza deloc acest aspect. ca si consum nu mai zic,daca ma chinui,scot si 6 in oras,in mersul melcului obosit,la un mers mai sportiv nu depaseste 9.

17. Cata_ADC

Cata_ADC Moderator Staff Member

Locație:
    Brasov - Zarnesti
    Masina:
    alta marca I3 , e-drive 2018
    Salve Robert uite acum am dat de thread ;)
    Ce pot sa zic ca masinuta mea a fost foarte bine intretinuta si nu am schimbat nimic la ea inafar de consumabile (filtre,ulei) la timp maxim 15.000 de km!
    Motorina doar din OMV si cam atat. Uneori cand simt ca se mai ramoleste schimb filtrul de aer (inainte faceam greseala sa il suflu pana cand a vazut tatal meu isprava ca mai mult rau faceam decat bine).
    Am aprox 60.000 de km de cand am facut resoftarea iar masinuta trage fara probleme ;)
    Repet o folesesc ca la carte,nu merg peste 2000 rpm cand motorul este rece (asta include si accelerarile bruste) si fara talpa cand turatia este sub 2000 rpm.
    Foarte rar am fost curios ce poate si va spun ca poate multe. Tin la ea ca la un copil,ulei doar Mobil si filtre originale
    Cat despre ulei cred ca asta depinde de forja pe care o dai,la fel de mult ulei consuma si Golful 5 cu 1,9 TDI de 105 cp asa ca :happy:
    Clar pt mine momentan 2.0 TDI este un motor foarte fiabil si daca ajungi sa iti formezi un mers adecvat nu mai ai probleme cu vestitul DPF :p
    In viitor am sa trec pe o turbina de 170 stock si un soft adecvat ei asa poate am sa ma apropi de 200 de caluti ;)

18. 97LIR

97LIR Bronze Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    A8 3.0TDI, Golf 6 2011,
    eu am avut un 2,0 tdi 140 cp . am mers 1 an cu el cam 44 mii km de la 101 la 145 mii . Nota 10 la consum media cam 6,3 % . super . tragea f bine avea si cip pana in 170 cp ce mai era racheta . Primele modele (2005) am inteles aveau chiuloasa cu limita de km intre 120 mii si 140 mii trebuia schimbata ( am incercat de 2 ori cu garnitura schimbata ca nu parea sa aiba nimik chiuloasa ... mai mergeai 4-5000 km si cadea iar .... pana la urma am schimbat chiuloasa.... am plans 2 luni .... apoi probleme cu turbina ... agata .... am curatat ... iar a facut figuri ... pana la urma la fel am schimbat-o.... consumul de ulei pe masura .... un drum de pitesti bagam 500g daca saream calu peste 200 km / h ..... deci cam astea ar fi patite ... nu prea am fost multumit ... mi sa parut cam varza motorul daca la km astia bagi atatia bani sa o intretii ... cam atat .

19. specter

specter 4th Gear Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    A4 b7 20tdi 2007
    Ai 100% certitudinea ca aveai NUMAI acei KM?...
    Posibil sa fi fost ghinionist...sau timpul ne va demonstra cat sunt de fiabile...
    nu cred ca exista o chiuloasa cu limita de km...am vazut o gramada de motoare si cu km mai multi si nimeni care sa se planga de problema asta...
    de consum de ulei da am auzit dar asta e o caracteristica a motorului...

20. leo

leo 6th Gear Member

Locație:
    Galați
    Masina:
    Audi A4 B7 2005 2.0TDI 140CP BLB Multitronic GYJ
    Eu unul nu am mai auzit la nimeni cum ca ar trebui schimbate chiuloasele. Am 25.000 de km de cand o am. Consumul mediu de motorina in tot acest timp a fost de 7.4 l/100 (zilnic 60km in oras). Am facut un schimb de ulei si nu am fost nevoit sa completez in 15.000 km. Am schimbat rola de la alternator...alte probleme nu am avut. Sunt foarte incantat de modul cum trage masina.

Distribuie pagina asta