1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Motoare 1.9 si 2.0 TDI PD la Audi A4 B7 - probleme - cauze si rezolvari

Discuție în 'Audi A4 B7 (2005 – 2008)' creată de 97LIR, 6 Iun 2008.

1. cip_jed

cip_jed 2nd Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    Audi A4 2.0TDI 2005 140CP
    sau pompa de ulei cu angrenajul pe lant, ii si mai mare problema.

2. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    Audi aus Ingolstadt nicht weit von München
    Am vrut sa adaug si asta...insa m-am abtinut :whistle2:

Daca ar costa 100 e bucata nu ar fi chiar un bai insa sunt extrem de scumpe si partea mai rea este ca nu se pot reconditiona ca la A4B5 1.9 tdi.

3. 03geo 4th Gear Member

Locație:
    Târgu Jiu
    Masina:
    Audi A4 B7 avant, 2.0 TDI, blb, 140 CP, S-line, 2005
    Inca un BLB fara nici un fel de probleme, in afara de micile balbaieli la relanti.162 000 km.

4. bogdan_m1986

bogdan_m1986 1st Gear Member

Locație:
    timisoara
    Masina:
    A4, 2.0TDI 16V, 2005
    2.0 tdi BLB aceeasi problema

Aceeasi pb o am si eu, am tot nou pe ea filtre, ulei, kit ambreaj, intercooler.
    M-am stresat cu pb asta o luna pana i-am gasit solutia :idea:....in momentul in care o scoti din viteza tine piciorul mai mult pe ambreaj, cam o secunda peste normal, si apoi eliberezi ambreajul,pt ca daca acul turometrului ajunge la relanti cu ambreajul apasat nu mai tremura,merge perfect.....testeaza si ai sa vezi.Nu inteleg de ce se intampla asa, dar pur si simplu eu asa fac si vad ca e altceva.
    Mie imi pica relantiul si tremura urat.Initial ma jucam cu ambreajul si credeam ca e pur si simplu o coincidenta ca apasand pedala urca relantiul, apoi am facut asta si am descoperit ca nu era o coincidenta.

BLB.......numai probleme.

5. sante

sante Bronze Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    a6,2.0 tdi, BLB, 2005
    cică ar fi la reprezentanță un update de soft la motorul ăsta și nu ar mai face asa urât. știți ceva?
    și eu am tot BLB și până acuma nu am avut probleme decât cu intercooler-ul

6. Ronie

Ronie 5th Gear Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Ultimul update la soft pt acest model e din 2008. Masina mea il are facut in Germania. Nu a mai aparut nimic de atunci!

7. sante

sante Bronze Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    a6,2.0 tdi, BLB, 2005
    dar colegul de la timișoara care l-a făcut acuma?
    ce a făcut?

8. allexutzu

allexutzu Bronze Member

Locație:
    Pitesti
    Masina:
    BMW 320d e90
    exista update-uri pentru toate cred...si-a facut un prieten azi pe o jetta 2.0 tdi BKD ultima versiune fiind 9973 pentru masina lui...si colegul de pe forum are 9970...probabil difera in functie de codul motor. i-am trimis si eu un mail respectivului sa vad daca exista si pentru BRD_ul meu...o sa va tin la curent

9. fabrizio

fabrizio 6th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 C6 4F,2.0 TDI 2005+A6 C5 ALLROAD,2.5 TDI 2001+A8 D2,2.5 TDI 1999
    si la a6-le meu acelasi motor,aceiasi problema.nu foarte des,dar in schimb foarte deranjant.am abservat ca de regula face cand e rece(dar nu numai).la scoaterea din viteza scade turatia mult sub limita si ai impresia ca se opreste motorul(de aceea apare si tremuratul)...dar eu nu ii apas ambreiajul,ci o turez odata si i-si revine.noroc ca are acel soc electronic ca altfel ne faceam de ras prin oras ca ne murea motorul.dar am inteles ca nu este o asa mare problema,mai ales ca v-am spus ca mie nu-mi face des...odata la cateva lunii.curios este ca aceiasi problema o aveam si la a4 b5 1.8i,si am rezolvat-o cu schimbarea filtrului de are si cel de benzina care era fff infundat.probabil ca in viitoarul apropiat asa o sa fac si la a6,poate ii trec aceste frisoane...pana atunci numai bine va doresc.
    p.s. la tester nu arat nici-o eroare.bafta

10. adrian73ran

adrian73ran 3rd Gear Member

Locație:
    Gura Humorului
    Masina:
    A6 2.0 TDI - 2011 și a6 2.0 TDI - 2005
    Si eu tot un BLB am si inca nu am avut probleme, sunt inca incantat de aceasta masinuta. O am de doi ani si am schimbat doar EGR- ul. In rest se comporta bine pentru ceea ce este construita. Consum ok, intretinere rezonabila, deci cred ca este o alegere optima pentru drumurile noastre. Normal ca atunci cand te supara ceva arunci vina pe constructor, etc dar sa nu uitam ca este o masina dintr-o clasa care se respecta, vrem preturi mici? pai si loganul are preturi mari. Injectoarele de la dci sunt ieftine?
    Numai bine tuturor.

11. pharrell

pharrell Silver Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4 B8 2010/2.0 TDI quattro 170cp
    Salutare! Eu am avut b7 cu BLB si nu am avut probleme, acum am A6 tot cu BLB si sunt multumit de cum merge. Ce sa zic cred ca tine si de noroc si de faptul cum o intreti si conduci.BLB-ul are noroc ca are injectoarele bosch. Multa bafta in contiunuare tuturor cu acetste masini, multi km fara probleme.... :racer:

Ultima editare: 15 Dec 2010
  12. niccoo

niccoo 2nd Gear Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    Audi A4 8W2 B9, 2016
    Schimbat distributia si s-a marit consumul motor 2.0 TDI

De curand am schimbat distributia (inclusiv toate filtrele) si am observat ca la relanti, la rece imi indica 2,2 -2,4l/h, iar cand motorul este la 90 grade C nu scade sub 1.2 l/h . In oras consumul mediu inainte era undeva intre 8 si 8,5 l, acum este peste 10 l, iar in afara la 100 km/h inainte aveam 4,5-5 l, acum am consum de 6 l.
    Oare sa fie din cauza iernii sau din cauza mesterilor de la service?
    p.s. precizez ca am schimbat distributia la reprezentanta Audi.

13. turbojack

turbojack 1st Gear Member

Locație:
    cluj
    Masina:
    1.6,GTI
    Ceva nu este in regula.O scanare cu vagcom e binevenita.Se stie cat de grijulii sunt meseriasii cu mufele si cablajele,deci ar trebui verificate.

14. bencheacata

bencheacata Silver Member

Locație:
    Bacău
    Masina:
    Audi Q7 4L 3.0TDI quattro
    Verifica filtrul de aer sa fie inchis bine iar cel de carburant sa aiba furtunele prinse cum trebuie + garniturile de pe shtutz-ul ce intra in filtru.Ca sa iti dai seama daca e de la filtrul de motorina sa te uiti deasupra filtrului si trebuie sa gasesti motorina la suprafata

15. JohnDoe 2nd Gear Member

Locație:
    peste tot si nicaieri
    Masina:
    a8 2021
    cat ti-a luat manopera...? fara piese...ca si eu tre sa fac acelasi lucru sapt asta...si sunt curios cat ia..mie la trabiana mi-a cerut 330 ron cu tot cu termostat hmmmm......si ca raspuns pentru tine..si mie-mi ia mai mult iarna...ca consum.

16. niccoo

niccoo 2nd Gear Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    Audi A4 8W2 B9, 2016
    salutare, eu am schimbat distributia si transmisia si am platit peste 3000 lei.

17. JohnDoe 2nd Gear Member

Locație:
    peste tot si nicaieri
    Masina:
    a8 2021
  18. bob37 1st Gear Member

Locație:
    Pitești
    Masina:
    A6/C6 2,0 TDI ,dec.2004
    cum adica si transmisia?

19. turbojack

turbojack 1st Gear Member

Locație:
    cluj
    Masina:
    1.6,GTI
    Probabil cureaua de accesorii ( de transmisie ca echivalent lingvistic).

20. niccoo

niccoo 2nd Gear Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    Audi A4 8W2 B9, 2016
    la transmisie am schimbat: cureaua, rola intinzatoare si fulia.

Distribuie pagina asta