1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Motoare 1.9 si 2.0 TDI PD la Audi A4 B7 - probleme - cauze si rezolvari

Discuție în 'Audi A4 B7 (2005 – 2008)' creată de 97LIR, 6 Iun 2008.

1. audirs

audirs Bronze Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi a4 b8 avant 2.0 tdi 2009 full led wheels 18" 2.7 turbo and remap,stage 3
    ca sa verifici volanta faci in felul urmator:se baga in treapta 1 si se pleaca usor de pe loc daca pedala de ambreiaj vibreaza rau inseamna ca are joc volanta(o usoara vibratie e normala motorul fiind diesel tutusi)

2. audirs

audirs Bronze Member

Locație:
    București
    Masina:
    vibratia s-ar simti pe la jumatatea ridicarii pedalei de ambreiaj tocmai cand cupleaza motorul cu cutia

3. darking

darking 1st Gear Member

Locație:
    craiova
    Masina:
    2.0 TDI 2006
    in partea dreapta cum stai la volan este turbina.este posibil de ea sa se auda la rece.

4. gelu ispas

gelu ispas 6th Gear Member

Locație:
    Caracal
    Masina:
    audi A4 Avant
    Eu cred ca este volanta.Accelereaz-o pina la 1400-1600 de ture(pe loc) si dai drumul repede daca se aude si in decelerare(cand isi revine) sigur e volanta.Sa nu calci ambreiajul!

5. audirs

audirs Bronze Member

Locație:
    București
    Masina:
    am accelerato dar nu se aude pe decelerare nimic,sunetul se aude de undeva din alternator sau intinzator sau egr
    La cald nu se mai aude decat 1 data la 20 sec sa zic la rece se aude 1 data la 2-3 sec

6. Fulger 1st Gear Member

Locație:
    Targoviste
    Masina:
    Audi A4 B8, 2.0 TDI, 2010
    Banuiala

Am patit-o si eu. La mine au fost rulmentii (cuplajul) de la compresor sau cuplajul de la alternator. Compresorul este chiar in zona turbinei.

7. flr cluj

flr cluj 1st Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    Audi a4 b7 2.0 2006 BLB
    Sar putea sa fie rola alternator acelasi sunet l-am avut si eu; la rece mai des, iar la cald mai rar ,service schimbat rola totul ok.
    Cel mai bine sa o verifici la un service.

Ultima editare: 24 Ian 2011
  8. Northman 1st Gear Member

Locație:
    Iasi
    Masina:
    A6 2.7 bi-turbo
    Am scos DPF-ul si am pus turbina noua (cea veche pierdea ulei), trage simtitor mai bine, desi nici asta nu a rezolvat problema de performanta. Dupa DPF-off, pentru prima data am inregistrat 6.9% consum pe drum national.

Pana acum: chiuloasa si distributie noua, schimbat turbo, DPF-off si chip. Trage tot ..de ~100CP. Dubios este ca dupa fiecare reparatie, trage bine vreo 2 zile si pe urma iar pica. Mai cautam ... :)

Ultima editare: 6 Feb 2011
  9. allexutzu

allexutzu Bronze Member

Locație:
    Pitesti
    Masina:
    BMW 320d e90
    trist.. :( eu nu ma mai ating de a mea...sper sa o dau la vara + diferenta pe o masina mai serioasa.. i-ai facut si chip-tuning si tot asa trage?

10. Northman 1st Gear Member

Locație:
    Iasi
    Masina:
    A6 2.7 bi-turbo
    Dupa chip tragea mai bine sus in ture, dar tot lesinata e la turatii mici.

11. allexutzu

allexutzu Bronze Member

Locație:
    Pitesti
    Masina:
    BMW 320d e90
    ce chestie ciudata...si eu care credeam ca e de la turbina.. singura chestie care ti-a mai ramas e sa incerci un soft in care sa ii modifice cuplul la turatii joase, sau sa intre turbina mai devreme (nu stiu exact ce se face, nu ma pricep)...colegul turbocip mi-a propus asta inca de cand am luat masina si am observat ca nu trage de jos. dar am zis sa mai caut, sa mai intreb, ca poate n-o fi din aia...eventual ia legatura cu el si vezi ce zice..:think:

12. mlozoveanu

mlozoveanu Bronze Member

Locație:
    Somewhere in the jungle (Buc)
    Masina:
    A4 8E Avant 2.0 TDI 103 KW
    Subscriu la ce a zis @Cata_Adc :)

13. sanducosmin Bronze Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    audiA4,1.9tdi, 2005+A4,1.9tdi,2001
    Salut sunt nou pe acest forum daca va pot ajuta cu un sfat ,cunosc 2 persoane care au avut amandoi acelasi necaz am rezolvat-o, dupa curatare turbo obligatoriu reglarea geometriei perfect. Problema rezolvata.

Ultima editare de un moderator: 18 Feb 2011
  14. allexutzu

allexutzu Bronze Member

Locație:
    Pitesti
    Masina:
    BMW 320d e90
    in primul rand e vorba de acest tip de motor sau de altceva? cum se manifestau masinile lor?

15. sanducosmin Bronze Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    audiA4,1.9tdi, 2005+A4,1.9tdi,2001
    motorul era BRD 2.0 tdi ,accelerai si parca era ceva infundat ,peste 2500,isi dadea drumul daca pot sa te ajut ,cu placere.

16. allexutzu

allexutzu Bronze Member

Locație:
    Pitesti
    Masina:
    BMW 320d e90
    tot BRD am si eu...si e lesinata pana pe la vreo 2800 rpm...abia apoi isi da drumu...e enervanta maxim. faza e ca sunt din bucuresti si nu stiu cum ne-am putea vedea.

Ultima editare de un moderator: 17 Feb 2011
  17. audirs

audirs Bronze Member

Locație:
    București
    Masina:
    a mea are 175 cai softata si mananca 1 litru de edge la 10.000 in reste merge perfect si trage bine.2.0 tdi este un motor mai nou decat cel de 1.9 tdi care si-a demonstrat fiabiliatatea in timp,2.0tdi este un motor foarte bun la care uneori mai cad injectoarele ca si la 1.9 si uneori turbinele.

18. audirs

audirs Bronze Member

Locație:
    București
    Masina:
    a4 2006 2.0 TDI manuala 140 cai softata in 175 consum in oras Buc 8 vara 9 Iarna,afara 5 la viteze cca 100/h peste 150 cel putin 6%

19. adrian73ran

adrian73ran 3rd Gear Member

Locație:
    Gura Humorului
    Masina:
    A6 2.0 TDI - 2011 și a6 2.0 TDI - 2005
    eu ce sa spun, am avut 2.0 si pe passat BKP si am pe A6 tot 2.0 dar BLB, in general spun ca A6 consuma mai putin in afara si mai mult in oras comparatie facuta cu passat-ul. Ma refer aici la economic, batraneste si cum vreti sa spuneti. Daca esti f f potolit max 90-100 Km/h poti scoate consum sub 5. Eu am reusit pe distanta destul de lunga un consum de 4.6 la masinuta mea. Pe acelasi traseu am facut minimul si maximul. Cand spun maxim ma refer la alergat intre 160 si 210, turatii ridicate spre rosu si chiar uneori in rosu. Acelasi traseu 4.6 vs 8.2 l/100km. Deci spun cu incredere ca aceste masini respecta ceea ce scriu cartile tehnice. Inca nu am avut probleme cu ea, motorul de 2.0 eu cred ca este suficient pentru buzunarul omului obisnuit :), nu ma refer la cei care-si permit sa tina un 3.0 care stie cam tot in materie de comportament. Dar ... discutam de criza, de finante, de taxe etc, deci cine are sa-l stapaneasca sanatos cine nu sa tina ceea ce are. Oricum eu am pareri f bune si despre 1.9 si despre 2.0, 1.9 este vechiul motoras care si-a demonstrat fiabilitatea. Noua tehnologie de pe 2.0 a fost ok, acum este tehnologia cu rampa comuna deci evolutia...dar a reaparut 1.6 dieselul care disparuse candva (este si furnizeaza 105 cp, ...).
    As fi vrut sa-l hranesc pe BLB-ul meu sa-l fac mai fortos cum are colegul audirs sa fac din 140 cp 170 dar inca am un sentiment de frica, poate primim informatii si pareri de la cei care le-au resoftat sau ....
    O zi buna tuturor.

20. audirs

audirs Bronze Member

Locație:
    București
    Masina:
    eu am 35 mii km cu softul si merge ca unsa ,nu as ezita o clipa sa o chipez avand in vedere beneficiile.Daca e facut softul la cineva calumea turbina va tine ca si una nesoftata, in rest ambreiajul (in caz ca pica nu e scump pentru manuale),injectoarele tin si 300 cai,iar alte probleme nu vad sa apara ....

Distribuie pagina asta