1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Motoare 1.9 si 2.0 TDI PD la Audi A4 B7 - probleme - cauze si rezolvari

Discuție în 'Audi A4 B7 (2005 – 2008)' creată de 97LIR, 6 Iun 2008.

1. sante

sante Bronze Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    a6,2.0 tdi, BLB, 2005
    la mine la a6 2.0 TDI BLB se manifestă unele trepidații între 1800-2200 rpm , doar dacă accelerez tare. O să merg să fac un diagnostic să văd ce are.
    sper să nu fie ceva foarte grav.

2. mr.nemil 1st Gear Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    A6, 2.0TDI, BRE, 2006
    Am inteles de la cineva ca ar trebui sa arate 0.6-0.8. Este adevarat?

3. S0rinake

S0rinake 3rd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A6 2.5TDI quattro 2002 motor AKE
    0,5 este ideal! dar cu noroc o nimeresti! este bun si peste dar nu mai mult de 0,8! bafta!

4. mr.nemil 1st Gear Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    A6, 2.0TDI, BRE, 2006
    ce si cum se regleaza ca sa ai un asemenea consum?

Ultima editare: 27 Feb 2011
  5. JohnDoe 2nd Gear Member

Locație:
    peste tot si nicaieri
    Masina:
    a8 2021
    cumva e valabila treaba asta doar pe motorale pe motorina? sau si pe benzina?...ca sa stiu la urmatoarea distributie daca o mai apuc, mc anticipat pt raspunsuri

6. S0rinake

S0rinake 3rd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A6 2.5TDI quattro 2002 motor AKE
    Eu vorbesc de avansul static din pompa de injectie...! Ca este foarte indicat sa fie reglat " avansul " undeva spre punctul 0,5 pe o plaja de la -1,5 la +1,5. Nu stiu daca este asemanator si pt verianta Benzina. Pe langa multi alti factori care duc la un consum mai mare poate fi si aceasta reglare a "avansului".
    Ex. Anvelopele, unghiul de fuga, incarcatura ( balast inutil ) filtrele, motorina, stilul de condus, debitmetru, consumul electric pe masina, vechimea motorului, uleiul, compresia, traficul si soselele din Romania.

7. mr.nemil 1st Gear Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    A6, 2.0TDI, BRE, 2006
    In afara de reprezentanta Cardinal Motors cunoasteti un service in Constanta unde se poate verifica si regla avansul static la pompa de injectie pe motorina?

Ultima editare: 27 Feb 2011
  8. B M S

B M S 1st Gear Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    Audi A6 C7, 2.0 TDI, 2015
    Si eu sunt posesorul unui audi cu motor de 2.0 tdi,si de cand am masina de vreo 3 ani nu am avut probleme pana acum trei luni, cand a inceput "distractia".
    Prima oara a trebuit sa schimb volanta si kitul de ambreiaj, dupa acea s a uzat lantul la pompa de ulei, care nu mai poate fi gasit ca piesa after market nicaieri, asa ca a trebuit sa schimb toata pompa de ulei si arborele cotit pentru ca sa se potriveasaca cu una cu alta.
    Intre timp a trebuit sa schimb si distributia.
    Dupa acea am circulat cu masina vreo 2 saptamani dupa care mi s a stricat turbo-ul, asa ca a trebuit sa l schimb.
    Asa ca una dupa alta,dupa vreo 2500 de euro piese plus manopera,masina merge in principiu ok.
    Dupa expertizele mecanicilor ar trebui sa ma astept sa cada si injectoarele si atunci am rezolvat tot.
    Oricum ceva inexplicabil are masina asta, la relanti trepideaza uneori, si nici un mecanic nu prea poate sa mi zica exact de ce.
    Asa ca trage ti si voi concluzia daca e bun motorul de 2.0 tdi sau nu, pentru ca eu nu sunt prea multumit, dar totusi sper ca sa nu mai am probleme pentru ca atunci ma declar dusmanul motorului de 2.0 tdi, cel putin la audi!!!

9. radu2000v 6th Gear Member

Locație:
    Sibiu
    Masina:
    A4 Avant 2.0TDI 2006 140HP BLB engine
    In principiu distributia trebuie schimbata la orice masina.
    Volanta si kit-ul de ambreiaj nu prea are de-a face cu motorul (sunt multe B6 cu 1,9 care au avut probleme cu volanta).
    Turbo poate s-a stricat din cauza ungerii insuficiente.
    Cam cati Km ai ?
    Ce valori pe injectoare (de trebuie schimbate) ?
    Ce cod motor ?
    Trepideaza si dupa ce ai schimbat injectoarele si volanta ?
    Ce valori ai pe noile injectoare ?

10. ogabriel

ogabriel 3rd Gear Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    EX Audi A4 B7 2.0TDI, Now A5 Sportback 2.7TDI
    Trepidatia poate provine si de la un singur injector, iar 100% turbo ti-a picat din cauza presiunii mici de ulei.

11. adrian73ran

adrian73ran 3rd Gear Member

Locație:
    Gura Humorului
    Masina:
    A6 2.0 TDI - 2011 și a6 2.0 TDI - 2005
    si eu sunt de acceasi parere, consider ca volanta si discul sunt partile care dor dar asta e nu avem ce face, injectoarele sunt o problema dar aici este combustibilul de vina. in rest atata timp cat nu ne deranjeaza ceva totul e bine dar apoi dam cu pietre.

12. sante

sante Bronze Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    a6,2.0 tdi, BLB, 2005
    cum adică trepidația e de la un singur injector?

13. radu2000v 6th Gear Member

Locație:
    Sibiu
    Masina:
    A4 Avant 2.0TDI 2006 140HP BLB engine
    Adica este suficient ca un injector sa nu functioneze in parametri => Vibratii.

14. mihaicristian

mihaicristian Gold Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A6 Avant 3.0TDI Quattro BMK tiptronic 2006
    Dupa schimbarea distributiei motoarelor cu pompa-injector (BRE si celelalte) se verifica obligatoriu cu VAS sau Vag-com, sincronizarea axei cu came fata de arborele cotit, o desincronizare mai mare decat limitele acceptate ducand la o micsorare a performantelor odata cu cresterea consumului. Altceva nu se mai regleaza, pompa de injectie neexistand pe aceste motoare, injectoarele-pompa luand rolul acesteia. Cat despre momentul de injectie, acesta se calculeaza de catre ECU care comanda deschiderea injectoarelor, in functie de pozitia arborelui cotit.

15. mlozoveanu

mlozoveanu Bronze Member

Locație:
    Somewhere in the jungle (Buc)
    Masina:
    A4 8E Avant 2.0 TDI 103 KW
    La fel fac si eu in momentul in care sesizez ca scade turometrul sub valoare normala...cod motor BPW 2.0 TDI Avant

16. B M S

B M S 1st Gear Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    Am avut aceiasi problema si eu si solutia a fost sa schimb volanta care e cu dubla masa.
    Eu am mai schimbat si kitul de ambreiaj ca sa fiu sigur!!!
    Dupa ce le am schimbat, nu a mai coborat turatia ,se mentine stabila.
    Dar costa destul de mult!!! Pe mine schimbarile astea m au costat aproximativ 1000 E.

17. B M S

B M S 1st Gear Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    Tipul motorului e BLB,2.0 tdi,16 valve, aproximativ 200.000km.
    Inteleg ca un singur injector deregleaza tot, dar atunci nu ar trebui tot timpul sa trepideze?
    Oricum inca nu am reusit sa masor valorile la injectoare ca sa mi dau seama daca sunt ok sau sunt duse.
    PS:Trepidatiile sunt si la relanti dar parca si in mers cand masina nu e turata mult(aprox 2000 rpm).

18. DanMX 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    a4 2.0tdi 2007
    Salut! Stie cineva ceva despre motorul DRL (2,0 tdi, PD , 170 cp) ?

19. costi88

costi88 5th Gear Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Audi A6 C7 3.0 TDI
    eu unul personal nu cred ca e volanta aia se aude ca bate cand e dusa creaza joc la arcuri etc rezolvarea zic eu ,vine de la clapeta de acceleratie ce contine si motorasu de relantii.(putem incerca am unul la 150 de euro) daca merge la i cumarat :)

20. allexutzu

allexutzu Bronze Member

Locație:
    Pitesti
    Masina:
    BMW 320d e90
    merge si pe BRD de 170cp piesa? daca da, incercam la mine :p

Distribuie pagina asta