1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Motoare 2.5 TDI montate pe Audi - diverse probleme si rezolvari

Discuție în 'Motoare si transmisii' creată de nykul, 19 Aug 2008.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. express2u 1st Gear Member

Locație:
    medias
    Masina:
    nu am
    aha am inteles e destul de costisitoare toata manevra asta si avand in vedere ca eu inca am sansa sa aleg....ma mai gandesc dar acum asa in mare la ce am mai pe aici...hmmm cred ca tot 1.9 e mai bun ...ptr mine:)
    oricum iti multumesc inca o daat de ajutor si de sfaturi;)

2. Grofu

Grofu 5th Gear Member

Locație:
    Targu-Jiu/Bucuresti
    Masina:
    Audi A4 2.5 TDI quattro 2004
    Sunt modele cu tipul nou de axe si Euro 3. Sa-ti zica ce cod are motorul si te poti convinge si singur. Este un motor al carui cod incepe cu B si nu are axele din titan:BFC 163PS.

Ultima editare: 15 Sep 2010
  3. Ruben

Ruben 2nd Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    Audi A6 allroad 3.0 tdi
    Schimbarea axelor cu came se ridica la 2000 euro +/- si cam la 200.000 km se duc DAR nu este o regula.

4. mariobos

mariobos Bronze Member

Locație:
    Lugoj
    Masina:
    AUDI A6 4F-A4 B8 Facelift
    Pe la 1000 euro...nu 2000,si gasesti axele cu came de titan ce nu mai au moarte cu tot cu chiuloase complet.Poate chiar a mai scazut pretu...

5. Ruben

Ruben 2nd Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    Audi A6 allroad 3.0 tdi
    e posibil.eu le-am schimbat la sfarsitul lui 2008 si am platit 8000 lei

6. costyhl

costyhl 1st Gear Member

Locație:
    PIATRA NEAMT
    Masina:
    AUDI A6 2700 TDI V6 2005 S-LINE BERLINA
    Salut . Am Aceeasi Problema Motorul Nu Trage ,stie Cineva Axact Ce E De Facut ,unde Sa Umblu,? Ajutooo000or

Sau Macar Cum Se Curata Turbina Poate Si O Fotofrafie Unde Sa Umblu Exact? Multumesc

VA ROG DACA E CINEVA CARE STIE EXACT CUM STAU LUCRURILE ,PUTEM COMUNICA PE MESS yahoo ,i-diul meu e costyhl , de obicei seara bupa ora 18-00 ,sint pe mess.multumesc

Ultima editare de un moderator: 9 Noi 2010
  7. Cristian S.

Cristian S. Audi Expert

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
  8. pona

pona 2nd Gear Member

Locație:
    Caras Severin
    Masina:
    A4 1.9 TDI 2005 BKE
    Eu am rezolvat problema prin schimbarea geometriei din turbina . Multumesc lui Cipos. Acum masina accelereasza ca o racheta si nu mai iau limp mod.

9. ovidiu221083

ovidiu221083 1st Gear Member

Locație:
    Iasi
    Masina:
    A6 25 TDI AFB,ex A6 19TDI 99 AFN,ex A6 25 TDI AKN,ex A6 25 TDI AFB
    cine imi poate recomanda un mecanic bun in iasi care sa stie cu ce se mananca un audi si sa nu ma rupa la bani,mentionez ca 25-ul meu 150 cp are puterea unui logan cu motor de 1,4 si scoate un fum ...pe tester mi-a dat ca baga injectorul 3 2,2 in loc de 1,5.multumesc anticipat

10. str_manuel 1st Gear Member

Locație:
    Iasi
    Masina:
    Audi A6, 2.5 Tdi, 2002
    Incearca la Coso Garaj.
    Eu am facut distributia la ei, si alte mici reparatii si sunt f multumit.
    Problema ta poate avea cauze multiple, catalizator infundat, egr, pierderi de vaccum pe instalatie.

Ultima editare de un moderator: 8 Dec 2010
  11. algocalmin77 1st Gear Member

Locație:
    Constanta
    Masina:
    A6/2,5 tdi/2000
    Nu trage..

Salut din nou.Mai am o problema la masina.A6 din 2000,2.5 tdi. Nu stiu daca doar mi se pare mie,sau poate asa e normal,dar la mine nu e nici o diferenta intre timpul in care trece de la 1000 la 2000,si de la 2000 la 3000.iar dupa 3000 in a 3-a,chiar si a 2-a,se tureaza cam greut. M-am gandit debitmetru de aer,l-am schimbat,tot la fel.Am pus-o pe tester si cica ar fi senzorul de giratie,e undeva sub volan.Alte defecte nu a aratat testeru. Ceva idei?:(

12. sarpele

sarpele 3rd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    AUDI A6 2,5 TDI V6 180CP AKE
    pune vag com-ul pe ea si afiseaza apoi aici eroarea!

13. algocalmin77 1st Gear Member

Locație:
    Constanta
    Masina:
    A6/2,5 tdi/2000
    M-am programat pe 13 dec la un service sa-mi dea o diagnoza vag:rockwoot:. Sper sa nu fie cu ghinion :)

14. Manuel Cristea

Manuel Cristea 2nd Gear Member

Locație:
    Bucuresti/iasi
    Masina:
    A8,D3-2004 S420,w140
    Furtunasul ce duce la actuatorul turbinei,nu este esit din lacasul lui? Am impresia ca pleaca din valva N95.

15. sarpele

sarpele 3rd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    AUDI A6 2,5 TDI V6 180CP AKE
    se poate si asta sa fie sau sa fie crapat...trebuie verificat si in primul rind o diagnoza vag.

16. algocalmin77 1st Gear Member

Locație:
    Constanta
    Masina:
    A6/2,5 tdi/2000
    debitmetrul pe care l-am cumparat era ars. rahat de tzara :nunu: si acuma am luat un altul care sper sa fie bun de data asta :)) problem solved. (stiu sigur ca e debitmetrul pt ca l-am pus inapoi pe ala vechi si se vede diferenta,deci asta e)

17. multitronic

multitronic 1st Gear Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    Audi A6 2.5 V6 TDI multitronic 2003
    schimbare axe cu came la 2.5 TDI V6?

Salutare. Masina mea e din 2003 si are motor tip BFC, e unul din cele cu probleme la axe (vezi lista de mai sus). Mie mi s-a intamplat deja, am schimbat axele, intr-adevar doar ele au costat aproximativ 1000€.
    Sunt interesat sa aflu daca exista posibilitatea schimbarii axelor la acest tip de motor cu unele de tip nou, mai performante, cum ar fi cele din titan. Am impresia ca nu va fi nici prima si nici ultima data cand va trebui sa schimb axele, asa ca mai bine platesc (probabil) o data un pic mai mult insa rezolv problema pe termen mai lung. Refuz sa schimb masina asta cu un model mai nou pentru ca mi se pare bine echilibrata dpdv confort/performanta/consum.

18. N.N.O 1st Gear Member

Locație:
    Bacau
    Masina:
    Audi A6 2.5 tdi v6 2000
    Salutare

Am si eu o problema de acest gen....NU MAI TRAGE MOTORUL
    Masina e un audi A6 2.5 v6 din 2000
    De fapt nu trece nici de 2300 rpm si un consum de 28-29% cel putin...Daca apuc sa fac 50 de km cu 10L pot spune ca deja e sarbatoare..
    Am scos mufa de la debitmetru de aer, si e la fel nu e nici o schimbare...V-ati mai intalnit cu asa ceva?

19. boresque

boresque Gold Member

Locație:
    E60
    Masina:
    A6 4B-C5, sedan model 2000, 2.5TDi AKN 110Kw(150hp), c.v. M6-DQS
    Poti schimba axele cu unele de tip nou daca schimbi chiuloasele cu totul.
    Axele de tip nou nu se potrivesc pe chiuloase de tip vechi.
    Pe langa chiuloase mai trebuie inlocuite si alte piese: tacheti, culbutori, supape, surube de prindere, garnituri chiuloase, pompa de vacuum etc.

20. multitronic

multitronic 1st Gear Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    Audi A6 2.5 V6 TDI multitronic 2003
    Boresque, la obiect ca intotdeauna, merci!:o:
    Aparent nu e chiar simplu sa faci operatiunea asta. Totusi, e cineva care chiar a facut-o? Exista probleme de compatibilitate, de dereglare a functionarii motorului, a dezvoltarii cuplului, de transmisie, etc?
    Nu am gasit asemenea referinte in vastul topic despre tot ce tine de axe cu came.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta