1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Motoare 2.5 TDI montate pe Audi - diverse probleme si rezolvari

Discuție în 'Motoare si transmisii' creată de nykul, 19 Aug 2008.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. S0rinake

S0rinake 3rd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A6 2.5TDI quattro 2002 motor AKE
    Trebuie sa faci o operatiune f. Simpla! Reglarea avansului static din pompa de injectie! Succes (astept berea) garantez 100% ca de aici si problemele tale.

2. para6

para6 3rd Gear Member

Locație:
    constanta
    Masina:
    audi a6 2.5tdi quattro 2002
    vektor Ai rezolvat problema ? Era de la Catalizator ? Merci

bon3s Daca ai schimbat toate cele 12 si numa pe la unu iti curge poate fi capu de la injector. Dar inainte sa le schimbi pe la acelasi injector pierdea ?

Ultima editare de un moderator: 19 Noi 2012
  3. b0n3s

b0n3s 6th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi Allroad, 2.5 TDI, 2001
    Toata treaba a plecat de cand am desfacut capacul de la ciuloasa sa il etansez mai bine ca pierdeam ulei pe la garnitura. De atunci am problema asta.
    La care cap te referi?, cel de la filet?

4. para6

para6 3rd Gear Member

Locație:
    constanta
    Masina:
    Mi-am cumparat o interfata si am testat masina adica de coduri si mi-a dat urmatoarele erori:pe care cei la servis ziceau ca nu sunt importante ca se sterg dar la o perioada apar iar pt ca de fiecare data cand o duceam la test erau!
    01265 - Exhaust Gas Recirculation Valve (N18)
    31-10 - Open or Short to Ground - Intermittent

01262 - Solenoid Valve for Boost Pressure Control (N75)
    31-00 - Open or Short to Ground

01441 - Low Fuel Level Sensor (G210)
    27-00 - Implausible Signal

00519 - Intake Manifold Pressure Sensor (G71)
    31-10 - Open or Short to Ground - Intermittent
    Poate sa ma ajute cineva?
    Cum se face un log in mers?
    multumesc!

5. Rodyca Banned

Locație:
    Iași
    Masina:
    Audi ALLROAD 2,5TDI,an 2002
    Buna

:keule::keule:lasa logu ca-l faci degeaba.puterea motorului tau e muci.Nu ai comanda pe turbo si calculatorul nu vede presiune.Sub parbriz ,partea soferului ai o cutie neagra,acolo se afla calculatorul de motor.scoate capacul si ai sa vezi o siguranta mica albastra de 15 A.Verifica siguranta,si releul.La tine nu se alimenteaza cu 12 v niste chestii.:keule::keule:importante.

6. MariusMoraru 1st Gear Member

Locație:
    Cluj Napoca
    Masina:
    A5, 2.0 TFSI, quattro
    Buna seara. Va rog sa ma ajutati cu ceva sfaturi daca se poate caci deja ma iau dracii. Sunt "fericitul" posesor al unui Audi A6 Avat 2.5 TDI 180CP quattro motor AKE din 2001. De 2 saptamani masina mea se plimba din service in service si nimeni nu stie ce are. Am ajuns acolo datorita faptului ca masina a inceput sa cada in cap cand aveam nevoie mai multa de putere. S-a schimbat debitmetrul-nu asta a fost problema. Am ajuns la schimbat senzorul de turatie din pompa. Toate bune si frumoase, dar cand m-au chemat sa iau masina am realizat ca am un tractor si nu un Audi. Mai ales la rece motorul bate de trasneste, tacane, pacane, scoate fum, merge intrerupt, nu are putere, se accelerea greu si asta dupa ce calc bine acceleratia si atunci ma baga in scaun. La cald nu mai face toate figurile astea, zgomotul se atenueaza, dar motorul tot nu are putere-se vede si in cutie (e automata) ca schimba in suturi si la accelarare dar mai ales la decelerare-inainte nu aveam problemele astea. In schimb acum nu mai cade in cap oricat de mult as tura-o. Am dus-o inapoi, dat jos pompa de injectie, pus pe stand nimic-merge perfect. VAG-ul nu da nici o eroare, doar o valoare de 3.15 pe injectorul cu fir-mecanicul spune ca e in regula, dar din cate vad pe aici nu prea e in regula. Ideea e ca acel injector l-am schimbat cu 1 an in urma-pus unul nou. Acum mecanicul spune ca nu stie ca sa-i mai faca. Ma trimite sa verific compresia ?! Ce legatura are? S-a dus de pe o zi pe alta -cand l-am lasat in service nu scotea fum, mergea rotund, nu trepida etc. Va rog sa-mi dati o ideea caci innebunesc.Se poate sa nu fi reglat ceva bine acolo cand s-a schimbat senzorul ? Nu ma f pricep dar nici sa ma plimbe dintr-o parte in alta caci incep sa-i iau la bataie. Va multumesc mult pentru orice sfat.

7. rem_saint Guest

Salut din experienta cu tacanitul la motor iti spun ca s.ar putea sa fie axele cu came duse. Restul nu stiu, poate te ajuta unul dintre colegi mai mult.

8. para6

para6 3rd Gear Member

Locație:
    constanta
    Masina:
    Multumesc Rodyca!Maine daca reusesc le probez si o sa postez! multumesc

9. Rodyca Banned

Locație:
    Iași
    Masina:
    buna!

MariusMoraru Din pacate e mai greu acum cu sfaturile deoarece nu poti sti exact ce au facut cei din service. Sigur au gresit undeva si sigur ei sunt de vina. Da, compresia e importanta dar acum a fost bagata la inaintare deoarece sunt depasiti de situatie. Cred ca fara un mecanic bun nu o rezolvi usor. Stii cand ai un defect te ajutam dar cand au umblat altii e mai greu. Te pot ajuta cu un numar de telefon pe privat. E in Iasi un tip care te rezolva sigur intr-o zi. Vii dimineata si pleci seara. Rezolvat 100%. Fara abureli.

Ultima editare de un moderator: 23 Noi 2012
  10. para6

para6 3rd Gear Member

Locație:
    constanta
    Masina:
    Am o dilema am observat ca pe galerie daca zic bine am un surub prins in ea.Locu lui e acolo sau acolo venea acel senzor de pe galerie?Rodyca am apucat sa verific acea siguranta care parea buna dar releuimi trebuie un electrician.Marti sper sa o rezolv.multuemsc

Ultima editare: 25 Noi 2012
  11. Rodyca Banned

Locație:
    Iași
    Masina:
    Biuna!

Da surub vine acolo.Dar daca persisti in prostie nu te mai ajut deloc.Nu ai ce log sa faci in mers daca turbo nu primeste comanda.ai sa constati ca nu ai presiune si ai sa schimbi turbo degeaba.Mai intai faci turbo sa mearga si dupa faci log.Eu te trag pe mal si tu aluneci in apa.Eu nu sunt prea rabdatoare.

12. para6

para6 3rd Gear Member

Locație:
    constanta
    Masina:
    Am inteles ms!Pai ma chinui sa fac turbo ca asta si vreu nu? sa mearga masina credema ca nu iau pe nimeni la misto sau pun intrebari ca nu am ce face.O sa verific releu si dupa aceea o sa mai postez. ms inca o data!

13. Rodyca Banned

Locație:
    Iași
    Masina:
    Buna

Deci daca vrei s-o faci fa-o! urmeaza pas cu pas ceea ce-ti spun si ai s-o faciTrebuie s-o luam de la un capat.

14. para6

para6 3rd Gear Member

Locație:
    constanta
    Masina:
    Buna! Pai asa si fac maine fac tot posibilu sa verific relelu si siguranta!:)

15. para6

para6 3rd Gear Member

Locație:
    constanta
    Masina:
    Am verificat releul si siguranta si sunt bune!Debitmetru(maf)actual imi sta la 500 si variaza 490-520. Ce as mai pute-a verifica?multumesc

16. Rodyca Banned

Locație:
    Iași
    Masina:
    Buna!

Fa o poza la solenoid-urile de langa filtrul de motorina.mai multe si cat mai clare.

17. para6

para6 3rd Gear Member

Locație:
    constanta
    Masina:
    Buna

Buna Rodyca! Am fost cu ea la servis deoarece incepuse sa se auda un sunet de la 1800 ture in sus si nici vlaga nu mai avea!Au gasit egr slabit din suruburi lau strans dar sunetu persista si am hotarat sa dau turbina jos sa o verific!Am duso azi la un atelier in constanta unde fac numai turbine si raspunsu a fost reconditionarea deoarece este totu distrus a spus Domnu respectiv! O sa fac poze si la acele solenoid (is acele 2 ,,supape,, unde intra furtunasele de vaccum?)A spus ca paleta e distrusa ca ar fi tras mizerii chiar pietre asa mia zis.Atasez si niste poze cu turbina! multumesc

18. lxl

lxl Gold Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    Audi allroad 2002.2,5 TDI AKE,A2 2002. 1,4TDI AMF,A4 2017 2.0 DETA.A4 2.0 2017 deta,A4 2015,2.0,CNHA
    Asa ceva nu poti incasa la paleta numai daca mergi fara filtru de aer, altfel impuriti de dimensiuni asa mari nu au cum sa ajunga la paleta.

P.s. mie mi sa intamplat odata asa ceva dar nu a ajuns pana la paleta,depaseam un bmw pe feleac si nu dorea sa ma lase,asa ca l-am tras in filtru :)

19. para6

para6 3rd Gear Member

Locație:
    constanta
    Masina:
    Nu te contrazic.Zic doar ce au zis baietii turbina are si joc in ax.Probabil de la ea era si suieratu sa ii zic asa ce mi se auzea! Astep sa o reconditionez si sa vad diferentele!

20. lxl

lxl Gold Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    Audi allroad 2002.2,5 TDI AKE,A2 2002. 1,4TDI AMF,A4 2017 2.0 DETA.A4 2.0 2017 deta,A4 2015,2.0,CNHA
    Daca ai si joc la ax, ai probleme de ungere la turbina ,s-au nu folosesti uleiul recomandat de fabricant.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta