1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Motoare 2.5 TDI montate pe Audi - diverse probleme si rezolvari

Discuție în 'Motoare si transmisii' creată de nykul, 19 Aug 2008.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Senzorul de la intercooler de care spui este senzorul de presiune, fara el ECU nu stie ca turbina are are suficient asa ca va comanda mai putina motorina. Daca e defect da eroare pe tester. Daca e obosit, nu...dar inca trebuie sa traga.

Valoarea de 540 e buna la relantiu. Putea sa o tureze si sa vada valorile pe MAF.
    Sa se curete catalizatorul? Cum, singur? Daca catalizatorul e imbacsit trebuie inlocuit. Oricum stai linistit ca nu are nimic. Eventual daca ai DPF sa vada cata viata mai are pana la cand trebuie data o regenerare.
    Reprezentanta nu face LOG in mers? Oare de ce?

Sincer, cauta un alt loc unde sa mergi cu masina ca vad ca acolo sunt incompetenti. Asa macar daca mergi la altul incompetent macar nu esti suprataxat.

2. tucudean87

tucudean87 Platinum Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    Audi A6, C7 avant, 2012, 3.0 tdi quattro 245 cp+++ CDUC
    .

Cu un log in mers ai putea sa vezi exact cum lucra debitmetrul. Nu se testeaza debitmetrul la relanti. Cred ca le-o fost lene la aia de la service sa iti faca un log in mers.

3. vektor 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A6 2.5 V6 TDI 120kW BFC
    Reprezentanta unde am fost era de Skoda.
    Referitor la valoarea de 540 aceasta se atingea la turatie mare, dar pe loc; la relanti avea aceeasi valoare cu valoarea prag(in jur de 180) - in timp ce accelerezi brusc se modifica valoarea prag pe la 850 si valoarea masurata ar trebui sa o egaleze, dar ajunge doar la 540 - eu asa am vazut pe tester si asa mi s-a explicat - acestea se intamplau cu debitmetrul nou.
    Nu am DPF si catalizatorul banuiam ca nu are problema.Oricum, merge mult mai bine decat cu debitmetrul vechi, dar inginerul din service, dupa ce a facut o tura cu masina, a spus ca inca nu trage asa cum ar trebui - a zis sa mai fac km ca poate isi mai da drumu si apoi sa o aduc in service din nou si sa-i mai facem o scanare;
    sincer n-am mai mers cu niciun 2.5 tdi pana acum si nu stiu sa fac vreo comparatie, dar am mers cu 1.9 tdi de pe passat 131 cp si parca tragea mai tare.
    Ma poate ajuta cineva cu o scanare si un log in mers in Valcea?

4. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Hmm,debitmetrul nu ar trebui sa fie influentat de nimic,nu e decat un senzor care masoara aerul care intra in motor si atat!Se poate ca nici debitmetrul nou sa nu fie bun,s-au mai vazut cazuri. 850mg/str pt un motor de 2,5l mi se pare putin,asta e valoarea pt un 1,9tdi de 90cp,din cate imi aduc aminte un 1,9tdi de 131cp are valoarea de vreo 950mg/str. Oricum,un log in mers ar rezolva multe intrebari la MAF ACTUAL vs REQUEST.

5. vektor 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Nu stiu ce sa zic...840 era valoarea care aparea in momentul cand se tura masina pe loc si valoarea aceea trebuia atinsa de debitmetru - insa la mine, cum am mai spus, abia ajungea la 500 si ceva.

M-am gandit si eu ca debitmetrul nou o fi defect, dar nu stiu ce sa fac ca nu prea mai am chef sa dau bani aiurea, macar ma mai duc o data la ei si o mai testam sa-mi spuna ce are, ca mi-au dat piesa nou si tot nu merge cum ar trebui...
    As vrea sa-i fac log in mers, poate ma ajuta cineva binevoitor, bineinteles ca fac cinste :)
    La reprezentanta la Audi in VL se face log in mers?

6. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Intr-adevar,nu mai arunca banii aiurea,cauta pe cineva sa-ti faca log-ul in mers si pe urma discutam...;orisicum 500mg/str este valoarea in care ECU intra in avarie si substitue MAF-ul(iti explicasem in alt topic).

7. vektor 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Asa este, va tin la curent cu ce mai rezolv...Apropo, ECU se poate reseta? Ma gandesc ca poate asa se vede vreo schimbare.

8. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Se poate,deconectezi bateria juma de ora.

9. ct98axi

ct98axi 1st Gear Member

Locație:
    constanta
    Masina:
    audi a6 2.7 diesel an 2006
    lipsa putere 2.7(3.0)tdi

Salut! Tot o problema de genul asta am si eu la un 2.7 Tdi ,masina nu mai trage becul la motor sta aprins si se limiteaza la 3000 de ture.Am bagat testerul si imi da eroarea (004128 P1020)mecanicul zice sa inlocuiesc un senzor de presiune pe bara de combustibil dar mi se pare totusi ciudat sa cada asa .Voi ce credeti ?

10. vektor 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Salut baieti!

Am fost astzi la o noua testare - a aratat acelasi lucru - si mi s-a spus ca ar trebui curatate EGR, intercooler si turbo - ca aici ar fi problema, s-a mers mult cu debitmetru defect si s-au imbacsit piesele celelalte.
    Intreb si eu, daca se curata doar egr si debitmetru, fara turbo deoarece banuiesc ca e greu de dat jos(asa am auzit pe la baietii din service) rezolv ceva sau mai bine, daca ma apuc de curatat sa curat tot ce tine de motor...?

11. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Mai,pune si tu log-ul ala sa vedem cum e,nu ne mai zi ce-ti zic altii!Intercooler-ul nu se imbacseste,doar ajunge ceva ulei in el de la gazele recirculate(CCV) si de la turbina;cu debitmetrul deaja ti-am explicat cum sta treaba;EGR-ul si turbina se pot curata.

12. vektor 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Am gresit eu cand am zis de curatare debitmetru - ma referam la intercooler :).Prea mult info noi zilele astea :).De log, l-as pune cu mare drag, daca as avea ce...Ei in reprezentanta, au o masa mobila cu un tester de la SIEMENS, care are mai multe tipuri de mufe - nu mi-au salvat niciun log...
    Oricum va tin la curent cu ce se va intampla dupa curatare.

13. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Te invarti in jurul cozii si pierzi timpul degeaba...;esti din buchales,e imposibil sa nu gasesti pe cineva de pe forum cu vag com sa faci o scanare si un log,sau cumpara-ti o interfata ca nu-s scumpe(si o ai ori de cate ori ai nevoie).Btw,nu-ti pierdea vreamea cu spalatul intercooler-ului...

14. vektor 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Salut!
    Tocmai am curatat turbina si EGR in service si acum merge mult mai prost decat inainte...:crying:
    Adica se tureaza si mai greu si peste 110km/h abia mai trage...EGR-ul era curat, nu avea depuneri, iar turbo - ok.
    Ce dracu putea sa-i faca mecanicul la turbo de nu mai merge ca inainte?Am stat langa el toata ziua si nu a facut decat sa scoata turbina, s-o desfaca, s-o curete si apoi sa o puna la loc.Electrovana nu a desfacut-o ca sa fie necesar sa o recalibreze - asa am inteles ca este procedura,
    Electrovana functioneaza, vacumul la fel, dar se pare ca nu are suficienta presiune turbina...
    Momentan nu am platitit nimic din operatiunile enuntate si nici nu am de gand daca nu se rezolva odata.
    Ramane sa mai schimbam si senzorul ala de presiune ca am cam epuizat toate solutiile...
    Valva N75 trebuie sa se auda cum bazaie cand e contactul pus?Ei au spus ca lucreaza

15. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Daca nu lucreaza da eroare pe tester.
    Eu am o vaga presimtire ca undeva nu e bafat un furtunas de vacuum sau sunt inversate intre ele 2 dintre acele furtunase probabil pe langa N75. Spune-i mecanicului sa mai verifice o data acele furtunase.

16. HARFO66

HARFO66 Bronze Member

Locație:
    iasi
    Masina:
    a6 2.5 150HP
    Sub electrovalva sunt niste stuturi din plastic,care despart traseul furtunaselor,verifica bine sa nu fie usor esit de acolo..

17. menumorut

menumorut Bronze Member

Locație:
    Ploiesti
    Masina:
    Audi A4B8, 2.0 CAGA 105 kw, Dpf Off, Egr Off, Stage 1, 183.3 Hp
    sa sti ca daca cele 2 furtunase de la valva n75 sunt inversate nu mai trage(am patit-o dupa ce am curata egr) 3 zile m-am dat cu capul de pereti pana mi-am dat seama.

18. vektor 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    s-ar putea sa ma insel eu : in valva n75 intra intr-adevar doua furtunase in doua mufe, dar daca ar fi sa le inversez mi se pare ca nu se poate - nu permit mufele, sunt diferite - asta daca ma refer corect la valva n75, pozitionata cum te uiti la motor in partea din stanga sus, deasupra debitmetrului de aer - aia cred eu ca este valva n75...daca gresesc va rog corectati-ma.

19. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Din descrierea ta nu prea seamana a valva de presiune,dar o poza ar fi edificatoare.

20. nykul

nykul 5th Gear Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    audi a6 2.5 tdi 180cp quatro
    verifica catalizatoru sa nu fie infundat.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta