1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Motoare turbo cu patru si sase cilindri pentru viitoarele modele BMW M

Discuție în 'Stiri auto generale' creată de cristi231077, 21 Mar 2009.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. cristi231077

cristi231077 Audi Expert

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    <<<<===
    Recesiunea si legislatia cu privire la emisiile poluante nu iarta nimic, nici macar masinile la care apetitul pentru benzina este chiar ultimul lucru care ar trebui sa conteze.

Iar printre acestea se vor afla atat viitoarea generatie a lui BMW M3, cat si varianta de top a viitorului Serie 1, ce vor apare in 2013 echipate cu motoare turbo de mica cilindree.

Compania bavareza se afla in plin proces de dezvoltare a celor doua modele si este deja hotarata sa includa in nomenclatorul de componente doua motoare supraalimentate noi-noute, cu patru, respectiv sase cilindri.

Primul va intra sub capota top-modelului Seriei 1 (nu cumva sa il numiti M1!) si va avea in jur de 300 CP, un numar impresionant mai ales daca punem la socoteala si target-ul pentru masa proprie a masinii: sub 1.300 kg.

De partea cealalta, viitorul M3 se va reintoarce la “vechea magie” in ceea ce priveste numarul de cilindri... cu o mica specificatie: din nevoie de spatiu si costuri mai reduse, s-ar putea sa asistam la o asezare in V a celor sase camere de ardere.

Sacrilegiu sau nu, motorul – ce va avea in jur de trei litri – va fi ajutat, ca si actualul motor V8, sa furnizeze o groaza de cai putere catre puntea spate (desi oficialii BMW au dat de inteles ca nu vor fi cu mult mai multi decat pe actuala masina). Putem trai cu asta?

2. traian si decebal Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    nu am
    daca audi vor pune V8 la vara pe RS5 si la anul pe RS4, si-o vor lua rau in mana cand vor aparea M3-urile cu 6 cilindri.

3. Rapier

Rapier Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A5 Sportback, 2.0 TDi (CNHA), 2016
    In V?:haudrauf: Ce pacat, unul din cele mai bune si echilibrate motoare din lume (6 cilindrii in linie) va deveni un motor in V...ce face criza asta dom'le. Pe de alta parte, introducerea supra alimentarii la aceste motoare (fie ca e turbina sau compresor), va oferi posibilitati mult mai rapide si mai ieftine de a tuna/creste puterea acestor masini si probabil vor fura destul de mult din piata altor marci ce folosesc deja de ani buni motoare supra alimentate (gen VW, Audi). Sa speram ca din toate astea, vor avea de castigat cumparatorii, pt ca in final ei se bucura de produsul finit

4. kellu

kellu Platinum Member

Locație:
    Mioveni
    Masina:
    Opel Corsa
    Audi a renuntat la vestitii 5 cilindrii... acum a venit randul BMW-ului sa zica pa pa celor 6 care au facut istorie. Pacat.... pentru ambele marci :(

5. Eugen

Eugen 2nd Gear Member

Locație:
    Chisinau
    Masina:
    A6 C6
    Kellu, se pare ca cei de la Audi vor sa reinvie motoarele de 5 cilindri. Se discuta undeva pe forum ca va fi de 2,5 l si va fi pus pe nu mai tin minte ce model nou.

6. kellu

kellu Platinum Member

Locație:
    Mioveni
    Masina:
    Opel Corsa
    ar fi tare

7. HESTILO

HESTILO 3rd Gear Member

Locație:
    Madrid
    Masina:
    Alta marca
    Este cel de pe noul TTRS daca nu ma insel !:uhm:

8. FloRio

FloRio Platinum Member

Locație:
    Baia Mare
    Masina:
    Audi A4 1,9 TDI 110hp~AFN 1998
    Audi chiar a readus la viata motorul in 5 cilindrii,care echipeaza noul TT RS 2,5 litri turbo 5 cilindrii 340 de cai,si sunt zvonuri ca si pe urmatoarele modele de RS-uri e va folosi aceasta motorizare in 5 cyl de 2,5 turbo

9. Alex A8 2nd Gear Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    A8 4.2 din 1994
    sper ca o sa mentine macar un model cu un V8!
    dupa parerea mea nu exista motoare mai faine (mai ales pentru limuzine mari), au cuplu mare, capacitate cilindrica mare, pot sa mergi relaxat sau sport si mai ales, nici un motor nu suna asa de tare ca un V8 (motoarele cu 5 zilindri de la audi sunt pe locul 2 :) )!
    sper ca criza nu duce la downsizing in toate categoriile!

10. traian si decebal Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    nu am
    pai dupa cum arata lucrurile, bmw vor pastra un V8 biturbo de 4.4 cu diverse trepte de putere pt masinile mari gen X5, X6, seria5 , seria 7. apoi un V12 (bi)turbo pt seria 7 si probabil pt ceva marci ce sunt clientele de motoare bmw.

in rest , doar 4 si 6 cilindri turbo sau biturbo.

11. traian si decebal Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    nu am
    am zis ca nu are rost sa deschid un alt topic insa a aparut o stire precum ca bmw si-au imbunatatit motorul de 3 litri diesel biturbo .
    inainte avea 286cp si 580 NM iar acum are ...atentie... 306 cp si 600NM.
    combustibilul este injectat la 2000bari.
    cand ma uit la ce motoare diesel are bmw si ce amarate are audi ma pufneste rasul.
    nu stiu la ce naiba mai pierd vremea audi prin Le Mans cu ciurucurile lor daca ei nu-s in stare sa construiasca un diesel pt masinile de strada care sa se prezinte onorabil in fata celor de la bmw.
    amaratul de V12 TDI care cantareste aproape 350 de kg si care ridica de fund in sus orice masina si o da cu nasul de pamant ala e motorul cu care se lauda audi !!!

de toata jena audi.
    nu stiu la ce mai insista cu TDI-ul lor daca ei nu au nici un motor diesel care sa faca fata motoarelor echivalente de la bmw. ba chiar si mercedes au adus niste upgrade-uri la diesel de sta matza in coada.

http://www.worldcarfans.com/1090623...er-fuel-economy-on-twin-turbo-30-litre-diesel

Ultima editare: 24 Iun 2009
  12. kellu

kellu Platinum Member

Locație:
    Mioveni
    Masina:
    Opel Corsa
    echivalentul de 3.0 de la Audi ce putere/cuplu are?

13. traian si decebal Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    nu am
    245cp si 520NM.
    insa potrivit masuratorilor intre seria 3 si a4 b8, sunt distante maricele intre capacitatile reale ale celor doua motoare.

am gasit ceva masuratori intre cele doua motoare. totusi audi, prin comparatie, era echipat cu anvelope de duzina.

Ultima editare: 25 Iun 2009
  14. kellu

kellu Platinum Member

Locație:
    Mioveni
    Masina:
    Opel Corsa
    Ai dreptate, noul 3.0 de la BMW cu ai lui 300 caluti e de jos palaria, dar nici al lui Audi nu e chiar asa de rau cum zici tu.

15. traian si decebal Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    nu am
    audi insista atat de mult pe TDI-ul lor iar bmw au un doi litri si un 3 litri biturbo diesel care sunt capodopere. si mercedes are un doi litri biturbo.

si motoarele simple de doi litri de la bmw si mercedes au niste cifre sanatoase.

de ex:
    mercedes C200cdi are cuplul maxim disponibil intre 1600 si 3400 ture iar puterea maxima disponibila intre 3600 si 4200 ture.
    C220 cdi are cuplul maxim intre 1400 si 2800 ture iar puterea maxima intre... atentie... 3000 si 4200 ture.
    WTF un motor ce are puterea maxima la 3000 de ture este ceva.

apoi 320d are cuplul maxim disponibil intre 1750 si 3000 de ture.

audi au 2.0tdi cu 143 si 170 cp iar puterea asta este atinsa abia la 4200 de ture. cuplul maxim pt ambele motoare este constant abia pe plaja 1750-2500ture

hai sa fim seriosi. audi nu are motoare diesel de volum care sa fie oarecum acceptabile.

la ora actuala, nivelul lor de dezvoltare al motoarelor diesel este undeva prin anul 2006 in comparatie cu bmw si mercedes. daca te uiti la cifrele motoarelor diesel bmw din 2006 le vei regasi pe cele audi din ziua de azi iar bmw nici nu se bate cu caramida in piept cu dieselelul lor.
    singurul mai de doamne ajuta este 3.0tdi de 240 cp

Ultima editare: 25 Iun 2009
  16. kellu

kellu Platinum Member

Locație:
    Mioveni
    Masina:
    Opel Corsa
    date scrise pe hartie.... citind imi vine in minte replica baiatului din "Tokyo Drift" de la inceputul filmului: "Wow, you can't read a broshure".... ca raspuns la datele baiatului de bani gata cu privire la Viperul lu' tata :p

17. Alex A8 2nd Gear Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    A8 4.2 din 1994
    motorul de 3.0 tdi e un motor foarte bun si nu e technologie TDI ci cu common rail de cea mai noua generatie. 3.0 tdi a fost chiar primul motor cu cea mai noua generatie de injectoare piezo, care numai dupa aia au pus-o si la bmw si mercedes. nu stiu de ce crezi ca sunt asa rele dieselurile de la audi. evident ca la capitolul 3.0 biturbo nu au nimic comparabil, din pacate. aici chiar trebuie gasit un produs de concurenta. dar cate persoane au comandat un 335d pana acuma? poate 2% din vanzari! pe de alta parte 4.2 tdi cu 326cp e tot cel mai puternic diesel in clasa de lux si asta deja de ceva vreme. e un motor excelent!

18. traian si decebal Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    nu am
    insa si acolo unde au , tot din pacate, au dar nu este comparabil . este inferior.

nu am nici un dubiu ca un V8 diesel de la bmw, daca ar fi existat, ar fi avut ani de avans tehnologic in fata lui 4.2tdi asa cum se intampla cu toate motoarele diesel bmw ce au corespondent la audi.
    nu conteaza ca cineva a fost primul ce a introdus injectoare piezo daca de atunci se tot bate pasul pe loc precum la dansurile populare banatene.

pai nu doar pe hartie.
    avem aici un coleg ce si-a luat acum mai bine de un an un A5 cu 2.7tdi(190cp si 400NM) si l-a mancat in fund sa faca o liniuta cu un amic ce are un 320d coupe (177cp si 350nm) si spunea omul ca a pus o jumatate de masina avans la vitezele mici iar apoi bmw-ul a recuperat si i-a dat doua lungimi de masina. ce se facea omul cu a5 daca avea si el motorul echivalent pt 320d adica 2.0tdi (170cp si 350nm)? probabil ramanea in spate la 100m.

audi stau mai bine la motorizarile pe benzina 2.0, 2.5 si 3.0tfsi nu au adversar in randurile mercedes si bmw

Ultima editare: 26 Iun 2009
  19. masimo

masimo Silver Member

Locație:
    Baia Mare
    Masina:
    Audi A5 3.0 TDI with REVO Stage 3 DPF Bypass Software,VW Touareg 3.0 TDI,2011
    Aici te contrazic,am facut linie cu 330 XD coupe,2008,cu soft si evacuari,trecea de 300 de cai, roti pe 17,si din vreo 7 incercari l-am batut de 5 ori!Am pierdut 2 pt.ca am uitat sa decuplez ESP-ul.

20. traian si decebal Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    nu am
    pai am spus: 3.0tdi este singurul motor diesel bun al lui audi. faptul ca ei au pus primii injectoare piezo conteaza mai putin atat timp cat aceste injectoare se regasesc acum si pe megane dci.
    trebuia sa dezvolte acest motor, sa-i mai adauge inca o turbina samd.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta