1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Motoarele 2.0 TFSI - discutii - probleme si rezolvari

Discuție în 'Motoare si transmisii' creată de mariusgintonic, 2 Iul 2008.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. K U L

K U L Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 4G 3.0 BITDI
    Salutari.
    Voi reinvia acest topic cu doua probleme specifice motoarelor 2.0 TFSI.
    Toti posesorii de acest tip de motor ar trebui sa-si verifice DV-ul si PCV-ul.
    DV-ul se regaseste in zona turbinei, accesul se face pe sub masina, PCV-ul se regaseste in partea de sus a motorului, e suficient sa se scoata capacul de pe motor.
    Postez un text in engleza gasit pe net pentru identificarea simptomelor:

1. Diverter valve failure

Background:
    The stock diverter valve (dv) is prone to failure, whether chipped or stock. The diaphragm is prone to tearing.

Symptoms:
    -A failing diverter valve will generally lose boost.
    -The boost can be checked either via a boost gauge, or the vag-com (mb 115). You will see a huge drop in boost when the dv goes bad.
    -Pin-hole DV failures usually allow boost to spike, but will then suddenly vent boost.
    Tearing in the DV usually only allows 6-7 PSI. Boost will not spike.
    -You may see 000665 - Boost Pressure Regulation: Control Range Not Reached
    p0299 - 002 - Lower Limit Exceeded - Intermittent
    -Alternatively, you can remove the dv, and inspect the diaphragm for tears. It is held onto the compressor housing by three bolts.

2. Positive Crankcase Ventilation failure

Background:
    The positive crankcase ventilation is supposed to let gases get sucked from the crankcase to the intake manifold when under vacuum. The problem is, when the pcv system fails, and allows positive pressure (boost) to go from the intake manifold back into the crankcase.

Symptoms:
    -Typically you will see a slight drop in boost pressure. When my pcv failed, I saw a 2 psi drop across the board.
    -Some oil will be pushed out through the oil filler cap, and onto the valve cover, and may possibly go towards the coil packs. There may also be some oil on the bottom side of the engine cover, where the oil filler cap is.
    -There might be a slight decrease in MPG.
    -Rear PCV failure usually results in oil accumulation around the DV, and will produce a little blue oil smoke at WOT applications.

Solutia pentru problema 1 ar fi inlocuirea DV-ului cu cel din stanga din prima poza atasata care are in coada codului litera D (restul e identic). Acest DV este ultima revizie scoasa de cei de la AUDI. Se observa ca cel din stanga nu mai are membrana ca cel din dreapta, membrana fiind cea care se rupea si deci se pierdea boost.

Solutia pentru problema 2 ar fi inlocuirea PCV-ului (a doua poza atasata), din pacate pentru asta nu cunosc codul ultimei revizii.

2. AWD Junior Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4,avant,2.0TFSI,6M,quattro,S-line.
    Pers1e Sunt multe cauzele problemelor tale si e greu sa le rezolvi fara ca un mecanic sau cineva priceput sa nu fie langa masina.
    Ce pot sa-ti spun e ca motorul e turbo nu aspirat cum ti-au zis mecanicii(poate e doar o greseala de exprimare sau scriere), si chestia cu alergata tare sau alte minuni puse in rezervor ca sa cureti depunerile de carbon nu tine la motoarele cu tehnologia asta. Eventual faci mai rau.
    P.S. Se poate resofta pentru marirea puterii fara sa sufere motorul.

Ultima editare de un moderator: 23 Mar 2012
  3. valirom 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4,2.0 TFSI, 2006
    Salut,

Detin de scurt timp un A4 B7 2.0 Tfsi 200 cp quatro.
    In 2000 km, mi-a consumat 1 Litru de ulei. Am mers la PBN mi-au facut tot felul de teste de motor, inclusiv presiunea pe pistoane sau ceva de genul, si totul este in parametrii normali, motorul nu indica nici o problema.
    Totusi nu consuma cam mult ulei ? Adica ajung la 5 litrii/ 10000 km.

4. K U L

K U L Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 4G 3.0 BITDI
    Salut,

In primul rand se stie ca motorul asta are un oarecare consum de ulei dat de fabricant. Acum conteaza si cat consuma, cum zici si tu, 1L la 2000km e mult.

Eu inainte de a face schimbul de ulei dupa ce am cumparat masina aveam aceeasi problema, consuma cam 300g la 1000km. Insa, dupa ce am schimbat uleiul, nu am mai avut probleme, adica in 4000km nu mi-a consumat ulei deloc. Cred ca e important ce ulei folosesti, eu am pus Castrol SLX Professional Longlife III 5W30.

Daca zici ca ai facut test de compresie si a iesit ok, atunci dpdv al motorului e bine, insa si turbina are ungerea facuta tot cu uleiul motorului, deci poate si ea sa consume, adica sa nu fie etansarea axului turbinei perfect si astfel sa-ti dea putin ulei pe evacuare. Mai poti sa verifici in intercoolere, mai mult ca sigur ai un deget de ulei pe fundul lor....adica turbina poate sa bage putin ulei si pe admisie.

Succes

5. valirom 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4,2.0 TFSI, 2006
    Salut,

O sa fac si verificarile astea cata de curand.
    Uleiul pe care il am eu in motor, si pe care il tot adaug este Castrol Magnatec 5W-40/ 502 00/ 505 00. Este uleiul recomandat de PBN.
    Acum i-am sunat si i-am intrebat daca nu e cumva o greseala si trebuie sa am 5W-30 cum ai tu, si mi-au spus ca merge si una si alta numai ca ei il folosesc pe asta. Stie cineva care e diferenta ?
    Multumesc pentru sfaturi KUL.

6. amantia 6th Gear Member

Locație:
    Sfântu Gheorghe
    Masina:
    A4 B7 2005 2.0 TFSIQ, WV eGolf 2019
    Castrol Magnatec 5W-40 nu este recomandat pentru TFSI. Conform siteului Castrol, Edge 5W-30 este bun. Iti trebuie ulei conform specificatiei 503.00 sau 504.00.
    Daca nu folosesti service long-life (2 ani, 30000km), eventual atunci poti folosi un ulei de 502.00 (505.00 e pentru diesel). Eu totusi recomand un ulei de 503.00/504.00, chiar daca e mai scump.

Eu am luat masina acum un an si ceva, mai am cca. 3000km pana la schimbul de ulei (schimbul anterior a fost la dealerul german de la care am luat), si nivelul uleiului e la jumatate. Conform manualului daca e intre minim si maxim nu trebuie completata neaparat, astfel nici eu nu am facut nimic. :)

7. shtou2 1st Gear Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    Audi A3 Sportback, 2.0 TFSI, 2007
    Problema TFSI

Salutare tuturor. Am o problema. De ceva timp imi este aprins martorul din poza. Precizez ca a mai fost aprins mai demult de vreo 2-3 ori dar cum ii dadeam cox mai mult, cum disparea. Am observat ca aparea cand alimentam. Sa fie asa sensibil motorul la benzina ?

Am alimentat de la petrom de 95. Cat de sensibil este acest motor la benzina ? Acum de vreo 4-5 luni nu se mai stinge. Ce-i adevarat ca nici masina nu face km. Sta cu saptamanile. Banuiti cumva ce ar putea fi ca de data asta nu vrea sa se mai stinga ? Ce benzina recomandati la motorul asta ? Merci.

Ultima editare de un moderator: 18 Aug 2011
  8. K U L

K U L Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 4G 3.0 BITDI
    Salut,

In primul rand iti recomand o scanare cu vag-com sa vezi ce coduri de eroare ai. De obicei, martorul respectiv se aprinde cand ai o problema cu "intake flap motor" (sa zic ca ar fi in romana o "clapeta de admisie"..). De circulat se poate si asa, cu martorul aprins, nu e o eroare grava.

Legat de benzina, parerile sunt impartite. Multi spun sa alimentezi numai cu 99+ sau super 100 la 2.0 tfsi (si pe capacul de la rezervor scrie minim 98), insa in Romania eu nu sunt adeptul acestei variante, pentru ca platesti in plus pentru nimic. Eu bag numai 95 de la petrom si nu am avut niciodata probleme, nu mi s-a oprit in mers, nu tremura, si la -20 de grade iarna merge calumea. Acum depinde de la care petrom bagi, poate sunt statii unde baga mai multa apa, statii unde baga mai putina, cum ti-e norocul.

9. amantia 6th Gear Member

Locație:
    Sfântu Gheorghe
    Masina:
    Pe capac scrie 98 sau 95, minim 95. In manual tot asa scrie, cu mentiunea: cu benzina de 95 vei avea mai putine cai putere. Eu n-am sesizat diferenta mare in putere. Cu 98 insa consuma mai putin, nu cu mult, dar mai putin.
    In legatura cu martor: trebuie citit ce eroare ai. La mine a fost de la catalizator. Cca. 3200 RON. Daca e de la catalizator, nu vei trece ITP-ul. Dar nu vreau sa te sperii, prima data citeste eroarile si voi vedea.

10. shtou2 1st Gear Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    OK. Merci de sugestii. Eu nu am efecte adverse de genul ca nu trage peste 3000 rpm sau "cade in bot" etc., a mea trage, de mers merge, doar ca martorul ala acuma este aprins permanent.

Poate ca tragea mai bine cand puneam benzina cu cifra octanica mai mare(parca asa imi aduc aminte ca se misca mai brutal), dar trage si cu asta de 95. Daca i-as face un upgrade la soft (revo tuning la 265CP) ar creste consumul mult ? (pastrand acelasi ritm de condus - lejer cu scapari din cand in cand in depasiri). A, si a mea are doar 21 mii km si codul motor este BWA.

Am rugamintea sa faci un efort ca sa formezi propozitii si fraze intr-un mesaj scris pentru ca altfel nu se intelege nimic din ce vrei sa spui in mesaj. Te rog nu mai folosi limbaj de mess sau chat si/sau prescurtari ale cuvintelor pentru ca nu ai voie conform regulamentului. Dupa punct sau la inceputul propozitiei sau frazei cuvantul se incepe obligatoriu cu litera MARE. Am corectat eu mesajul tau. Multumesc de intelegere.

11. amantia 6th Gear Member

Locație:
    Sfântu Gheorghe
    Masina:
    Nici eu nu am avut efecte adverse... Cu exceptia ca la teste noxele au iesit prost.

12. shtou2 1st Gear Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    Daca la 21 mii este dus catalizatorul, atunci motorul asta ii praf. Din ce am citit pe thread-ul asta numai de probleme se vorbeste. Am un Yaris TS sport (pe care-l vand acuma ca sa platesc audi-ul) tot din 2007 si nici macar o amarata de problema. Daca asa sta treaba cu motorul asta, atunci prefer sa raman la japoneze..probleme 0.

Am sa incerc sa fac un test si am sa revin. Sper sa fie de la benzina. Daca la 21 mii km deja trebuie sa schimb una alta renunt la masina. Sa bag toata ziua bani in masina, atunci, asta nu-i masina.

Am rugamintea sa faci un efort ca sa formezi propozitii si fraze intr-un mesaj scris pentru ca altfel nu se intelege nimic din ce vrei sa spui in mesaj. Te rog nu mai folosi limbaj de mess sau chat si/sau prescurtari ale cuvintelor pentru ca nu ai voie conform regulamentului. Dupa punct sau la inceputul propozitiei sau frazei cuvantul se incepe obligatoriu cu litera MARE. Am corectat eu mesajul tau. Multumesc de intelegere.

13. amantia 6th Gear Member

Locație:
    Sfântu Gheorghe
    Masina:
    Deci, cum am scris, nu e neaparat catalizatorul, ci poate sa fie si altceva. Trebuie sa citesti codurile de eroare cu vag com/vcds. La mine a fost catalizatorul. La 50000km, dar putea fi cauzat de problemele de aprindere pe care am avut (doua bobine duse) si astfel a ajuns benzina nearsa in catalizator. Acest lucru e descris si in manualul de utilizare.
    Deci primul pas: citirea erorilor. Fara acest lucru putem sa dam cu parerea, dar nu va ajuta.

14. shtou2 1st Gear Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    In primul rand imi cer scuze moderatorului pentru greselile de ortografie;abia la postul 2 am vazut nota de la subsol.
    Legat de eroarea mea:va atasez fisierul cu testarea in speranta ca ma vezi ajuta cu sfaturi,sugestii si eentual niste preturi daca este necesara schimbarea unor piese.Multumesc

15. K U L

K U L Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 4G 3.0 BITDI
    16825/P0441/001089 - EVAP Emission Control Sys: Incorrect Flow
    Possible Symptoms

Malfunction Indicator Light (MIL) active

Possible Causes

Evaporative Emission (EVAP) Canister Purge Regulator Valve (N80) faulty/jammed
    Evaporative Emission (EVAP) Canister Purge Solenoid Valve (N115) faulty/jammed
    Evaporative Emission (EVAP) Canister Sealing faulty
    Pipes between Tank Breathing and Throttle Body leaky/blocked

Possible Solutions

Check Evaporative Emission (EVAP) Canister Purge Regulator Valve (N80)
    Perform Output Test
    Check Evaporative Emission (EVAP) Canister Purge Solenoid Valve (N115)
    Check Evaporative Emission (EVAP) Canister
    Perform Basic Setting
    Check Pipes between Tank Breathing and Throttle Body

17501/P1093/004243 - Bank 1; Fuel Measuring System 2: Malfunction
    Possible Symptoms

Power Loss
    Misfire(s)
    Stalling

Possible Causes

Fuel Pressure insufficient/exceed/fluctuating
    Fuel Pump (High Pressure System) faulty
    Fuel Pressure Regulator Valve (N276) faulty

Possible Solutions

Check Fuel Pressure (on FSI engines High and Low Fuel Pressure System)
    Check Fuel Pump (High Pressure System)
    Check Fuel Pressure Regulator Valve (N276)
    Check Fuel Filter and Filter in Fuel Pump Casing

Special Notes

When found in 2.0l TFSI:
    Check Fuel Pressure
    Check TSB/TPI 2008753 (Rest of World), incompatibility between Fuel Pressure Regulator Valve (N276) and ECU software.
    When found in conjunction with Misfires and Lean fault codes, check RVUTB: 01-09-03 or 2018919 (NAR only) 2.0T (BPY), for updated Crankcase Breather Valve
    If the breather valve is faulty, full engine vacuum is typically found when removing the oil cap at idle.

La ultimele doua erori nu am gasit explicatie, dar pare a fi o problema cu sonda lambda, verifica contactele din mufe, curata-le cu un spray de contacte.

Incearca sa stergi erorile (clear all DTC's) si vezi daca mai apar.

La km tai nu ar trebui sa ai probleme cu sonda lambda...

16. amantia 6th Gear Member

Locație:
    Sfântu Gheorghe
    Masina:
    Martorul sta aprins din cauza primei erori:
    001089 - EVAP Emission Control Sys: Incorrect Flow
    P0441 - 002 - Lower Limit Exceeded - MIL ON

Potrivit http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/16825/P0441/001089 cauzele pot fi multiple, incepand cu probleme de etansare la capacul de rezervor (curata, verifica ca e inchis complet), blocarea unor furtunase de aerisire, sau una din acele valve de la rezervor (N80 sau N115).

Rand pe rand trebuie verificate aceste lucruri, fie cum scrie acolo (cu output test, basic settings la valve), fie prin verificarea furtunelor si a capacului de rezervor.

Din pacate ai si alte probleme, printre care cateva legate de senzorul de oxygen (senzorul lambda). La aceste masini sunt mai multe astfel de senzori.
    La tine cel care trebuie verificat este Bank1 Sensor1. Este senzorul dinaintea catalizatorului. Poate fi un contact defect sau poate fi o problema a senzorului. Ai grija ca catalizatorul e foarte fierbinte!

Descrierea codurilor gasesti aici: http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/17501/P1093/004243

Teoretic cauza acestui erori poate fi la fel o problema de alimentare. Poate fi si din cauza benzinei proaste, sau a filtrului de benzina infundat. Daca inca nu a fost schimbar filtrul de benzina, fa-o cat mai repede!

Dat fiind multitudinea de probleme eu recomand o vizita la un service. Daca totusi vrei sa rezolvi mai usor, iata ce poti sa faci:
    - salveaza fisierul cu codurile de eroare
    - schimba filtrul de benzina
    - verifica si curata legaturile la senzorul de oxygen
    - curata capacul de rezervor
    - sterge erorile din calculator

Ruleaza si scaneaza din nou erorile dupa o saptamana-doua, chiar daca nu s-a mai aprins martorul pe bord.

Nota: NU sunt mechanic auto, numai un posesor de 2.0TFSI si cineva care citeste diverse forumuri. De acceea recomand o vizita la service. Filtrul de benzina oricum trebuie sa fie schimbat intr-un service, dar acest lucru poate fi facut de aproape oricine, nu neaparat cunoscut al marcii.

Si incearca sa alimentezi de altundeva. Mol, Rompetrol. Mai ales de la pompe/benzinarii care au fost recent renovate. Poti incerca si cu benzina de 98, 99+. Eu totusi folosesc cel mai des 95, si nu am probleme.

17. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    Audi aus Ingolstadt nicht weit von München
    In 5 ani astea ar parea sa fie problemele tfsi-iurilor.
    ...ceva pe admisie si ceva pe alimentare.
    Pe ansamblu par masini reusiste fara probleme mari de proiectare.:thumbs-up:

18. Juice 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4B8
    Buna ziua , am nevoie de sfaturile voastre legate de o problema de consum ulei aparuta la Audi ul meu A4B8 achitionat in luna iunie . Masina are o motorizare 1.8 TFSI 160 cp . La 4000 km a cerut 1L ulei , iar la 8000 km a mai cerut un 1L . Am fost cu ea la reprezentanta , si dupa ce au completat m au pus sa parcurg 1000 km , si a revin pentru a vedea cat consuma in acest numar de km .
    Am revenit dupa 1000 km parcursi la acelasi service , unde am primit un raspuns foarte bizar " masina a consumat 250 g in 1000 km si este normal " . Dupa un mic calcul nu mi se pare deloc normal ... asta inseamana ca din revizie in revizie (din 15.000 in 15.000 km eu sa completez cu 3,5 Litri ulei ) .

Va multumesc si astept parerile voastre .

19. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    Audi aus Ingolstadt nicht weit von München
    Producatorul s-a asigurat prin contract ca daca consuma maxim 1l in 1000 de km este ok.Eu sunt de acord ca are o problema insa oficial nu poti face nimic,neoficial se pot face diferite verificari.
    ...din schimb in schimb eu completez 2 litri la un motor 1.8i cu 230 de mii de km
    cu 5W-40 Castrol Magnatec deci un pic fortat ptr ca 10W-40 ar fi mai corect.

Primul lucru de suspectat este uleiul,intereseaza'te ce ulei ai pus apoi posteaza
    poate uleiul nu este conform.

20. Juice 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4B8
    Am sa verific ce ulei au pus la PBV2 , deoarece au schimbat la 8000 km tot uleiul , si mi au zis ca au pus tot ulei de fabrica , identic cu cel care vine masina , si acum la 9000km la fel .
    La 4000 km , litrul pe care l-am pus eu , l-am cumparat de la service , Castrol dar nu stiu exact indicii .

Din punctul meu de vedere este anormala si aceasta "asigurare " a fabricii de 1L la 1000 km .....in cazul asta numai trebuie sa schimb uleiul la revizie ?! ...

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta