1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Motor 1.8 si/sau 2.0 TFSI la A4 B8 (8K) - diverse probleme si rezolvari

Discuție în 'Audi A4 B8 (2008 - 2015)' creată de Marss, 31 Dec 2013.

1. EEXCALADE

EEXCALADE Silver Member

Locație:
    Bacău
    Masina:
    Porsche Macan S 3.0
    Urmareste consumul de ulei .

2. cogdao

cogdao Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4 B8.5 2.0 TFSI QUATTRO TIPTRONIC
    O chestie interesanta vis-a-vis de isteria iscata de consumul de ulei.

3. Clauu Gold Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    ̶A̶4̶ ̶B̶8̶,̶ ̶2̶.̶0̶d̶ ̶-̶ ̶C̶J̶C̶B̶,̶ ̶2̶0̶1̶2̶ A1 8X, 1.4tfsi, CAXA, 2012
    Nu vad unde este isteria atata timp cat problema este oficial recunoscuta de vw.. daca 1l la 5k km este un consum normal atunci zic sa revenim la aburi. Spatiul marit intre pereti inseamna si randament mai scazut nu numai lubrifiere mai abudenta.. si daca eficienta scade atunci unde mai este economia de carburant

4. cogdao

cogdao Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4 B8.5 2.0 TFSI QUATTRO TIPTRONIC
    Ei au stabilit ca 1L la 1k de km ar fi in limite, de ce 1L la 5k ar fi o problema?

5. EEXCALADE

EEXCALADE Silver Member

Locație:
    Bacău
    Masina:
    Porsche Macan S 3.0
    Masinile ,in general ,au un consum maxim de 500 ml ulei la 15 mii km,sau deloc

6. lowlife

lowlife Audi Expert

Locație:
    Craiova
    Masina:
    B6 1.8T 150/210 @ 200/330, B6 1.8T 150/210
    Clipul respectiv putea fi condensat in "producatorii au mers pe tolerante mai mari => frecare mai mica => consum mai mic de benzina => consum de ulei". De aici si pana la un procent urias de motoare TFSI care mananca peste 1L la 1000km e cale lunga.
    Ca a stabilit VAG ca 1L la 1k km e in limite inseamna fix pix, e o valoare pusa din burta a.i. sa nu se sara de ea, si uite ca chiar si asa sunt cacalau de motoare care mananca mai mult :)

7. dnutz

dnutz 3rd Gear Member

Locație:
    Helsinki
    Masina:
    A4 B8 1.8T 215CP ABT
    Din pacate a inceput si a mea masina sa consume ulei. Am facut un test la Audi si consuma 1.2l/1k km. Un consum imens. Cei de la Audi Finland au zis ca e vb de 7000euro cost de reparatie si au zis ca nu or sa plateasca pentru ca am avut soft ABT pe masina si asta e cauza consumului de ulei. Am masurat consumul oricum fara soft, l-am scos inainte. Am dat mail si la audi germania si chiar m-au sunat acum zicand ca or sa investigheze problema. Sunt foarte suparat pe situatie mai ales ca masina are 74k km, service-urile toate facute anual la Audi Finlanda. Ma intreb ce as putea sa fac? Nu pot plati 7k eur pe o reparatie la o masina care valoreaza probabil 12k eur. Vreun sfat?

8. Miller0396 1st Gear Member

Locație:
    Focșani
    Masina:
    Audi a4, 1.8 TFSI 160cp, 2011/ Audi a3, 1.6tdi 105cp CLH, 2013
    Revin cu un update.
    Am inlocuit Castrolul 5w30 cu Motul 5w40. In primii 3000km a consumat undeva la jumatate de litru, chiar si mai putin. Am venit cu ea in Bucuresti si mi-a scazut nivelul cu 2 liniute in 300km.

9. lowlife

lowlife Audi Expert

Locație:
    Craiova
    Masina:
    @dnutz - schimbi motorul, pui de facelift (sunt pe net threaduri cu diferentele), o repari in Romania cu 2-3000, o vinzi asa cum este

10. AndreiF 1st Gear Member

Locație:
    Constanta
    Masina:
    Skoda Octavia, 1.8 TSI, 2011
    @dnutz - ce inseamna cei 7000 Euro? Iti inlocuiesc pistoanele sau tot motorul? Eu am schimbat pistoane, biele, supape, distributie, pompa de apa + toate garniturile si fluidele. Toate piesele originale + manopera 2000 lei. Cost total 4500 USD. De la reparatie am 1500 km si totul e bine.

11. dnutz

dnutz 3rd Gear Member

Locație:
    Helsinki
    Masina:
    A4 B8 1.8T 215CP ABT
    Cica vor sa schimbe pistoanele din ce am inteles. Nu-mi dau seama de ce costa atat de mult. Probabil manopera este foarte scumpa. Am o intrebare totusi. M-au chemat sapamana viitoare inca o data in service sa verifice daca a fost soft de tunning pe masina. Cica vor sa mai ia ceva date din control unit si apoi or sa decida daca platesc sau nu pentru reparatie. Stie cineva daca se poate vedea daca a fost soft de tunning pe masina sau nu? Raman undeva ceva log-uri si se poate vedea usor?

12. EEXCALADE

EEXCALADE Silver Member

Locație:
    Bacău
    Masina:
    Porsche Macan S 3.0
    Inlocuieste motorul cu unul an 2013/2014 . La motorul tau se ovalizeaza si blocul NU doar pistoanele.
    Da chiuloasa jos si masoara blocul .

13. dnutz

dnutz 3rd Gear Member

Locație:
    Helsinki
    Masina:
    A4 B8 1.8T 215CP ABT
    @EEXCALADE Cat ar costa un motor 2013/2014? Presupun ca destul de mult....

14. lowlife

lowlife Audi Expert

Locație:
    Craiova
    Masina:
    @EEXCALADE: In 75,000km se ovalizeaza blocul? plus ca niciunde pe internet nu am citit de bloc inlocuit sau rectificat, toti sunt super multumiti dupa schimb pistoane+biele...
    @dnutz: nu intrebi la ABT? probabil s-au mai confruntat cu asta.
    Masina ta e din 2009 si ti-au spus ca e posibil sa-ti deconteze fabrica reparatia/procent din ea? :blink:

15. AndreiF 1st Gear Member

Locație:
    Constanta
    Masina:
    Probabil se ovalizeaza si blocurile alea, dar in altfel de situatii : mers fara ulei, fara racire. Si eu consider ca nu ar trebui generalizat ca motoarele TFSI se ovalizeaza.

16. dnutz

dnutz 3rd Gear Member

Locație:
    Helsinki
    Masina:
    A4 B8 1.8T 215CP ABT
    @lowlife M-au chemat inca o data sa verifice control unit-ul si au zis ca in functie de asta o sa spuna daca or sa plateasca sau nu.Am vorbit la ABT si se pare ca pot vedea daca a fost resoftatata masina.Exista un counter din cate am inteles.Oricum problema nu are nici o treaba cu soft-ul,dar ei or sa dea vina pe asta.O portita de iesire pentru ei.Am sa iau oricum o hartie oficiala de la ei si apoi sun la ABT sa vad daca ei ma pot ajuta.Nu se poate ca Audi sa dea vina pe soft-ul lor pentru o problema generala la motoarele tfsi.Mai ales ca ABT fac re-softare in germania chiar la dealerii Audi oficiali.

17. EEXCALADE

EEXCALADE Silver Member

Locație:
    Bacău
    Masina:
    Porsche Macan S 3.0
    @AndreiF E un defect de fabrica ,materiale low cost ,problema remediata dupa 2013/2014

18. AndreiF 1st Gear Member

Locație:
    Constanta
    Masina:
    @EEXCALADE , nu pun la indoiala experienta ta. In primul rand va multumesc tuturor pentru sfaturi si pentru acceptul in grupul vostru. Doar ca ar fii bine sa dam informatii argumentate ca sa aiba toti cei care citesc de invatat. Prima oara cand ridic masina pe elevator fac o poza la codul de pe blocul meu motor. Pe urma fac cerere la importatorul de piese originale sa vad ce cod de piesa imi da si asa o sa vedem daca a fost vreun update la blocul motor. Asa clarificam tot! Eu am schimbat pistoane, am un alt prieten, posesor de Passat CC 1.8 TFSI, i-au schimbat pistoane... De ce nu ni s- a recomandat sa schimbam motorul?

19. EEXCALADE

EEXCALADE Silver Member

Locație:
    Bacău
    Masina:
    Porsche Macan S 3.0
    La 1.8 majoritatea internelor au al cod incepand cu 2013 ,vezi in etka.
    In cate din cazurile pe care le stii sa masurat blocul cu ceas comparator ?
    Daca consumul de ulei persista ... acum stii cauza .

20. Stana Valeriu

Stana Valeriu Banned

Locație:
    Arad
    Masina:
    A4B8 1.8 tfsi CDHB160/2008
    Un mecanic care it spune senin sa te cauti in buzunare de 2.500-3.000 Euro ( atat costa la Arad interventia ) si nu masoara blocul trebuie sa se orienteze rapid spre agricultura
    In alta ordine de idei cunosc 3 victime :) cu audi/passat 2008-2009 care au schimbat pistoanele, blocul fiind in cote si multumiti pana in prezent.

Distribuie pagina asta