Debimetrul il poti verifica usor, ii scoti mufa si mergi fara el si vezi cum functioneaza atunci masina. Fara el din cate stiu calculatorul va functiona intr-un fel de safe mode ceea ce ar trebui sa-ti reduca si consumul daca el este defect.
8% in regim urban poate cu un TDI sa scoti atat. La ADR nu ai cum sa scoti atat. Sub 9.5% MIXT (cam 70% afara 30% urban) nu am reusit nicicum. Deci mixt vara si fara sa nimeresti aglomeratii mari poate scoti un 9% dar urban nu cred.
sunt foarte multumit de masina, mi-am cumparato de curand,am vreo luna dar nu am reusit sub 10%... totusi e f bine fata de ce vad pe forum... maine voi face o prezentare la "masina mea".... eminence te astept cu un comm . ...
Stai linistit, 10% e consumul normal pentru motorul asta. Nu e putin, dar... gandeste-te ca un 1.6 tot cam atat consuma (poate cu ceva mai putin, dar nu cu mult), iar diferenta de putere fata de 1.6 e mai mult decat sesizabila. E un motor fiabil, in general am fost multumit de masina. Astept sa-ti prezinti masinuta.
multumesc de info , e aiurea eu nu sunt in tara , nu am acces la testere aici astia sunt cam inapoiati , trebuie sa caut alt program gen autodata sa imi dea niste valori sa pot proba debitmetru si lambda sau daca stie cineva cum pot masura cu multimetru piesele e si mai bine ... vreau sa montez o celula de hidrogen pe masina sa vad daca ii pot scade consumul ... poate chiar functioneaza cum trebuie ...
eu am a4 1.8 din 97 si imi ia 7% in afara si intre 9si 11 in oras depinde cum conduci......consum mediu 8,3%
vezi de termostat. eu mergeam cu a mea 60 km si deabia se ridica pe 70 C si imi consuma de numa si acuma am schibat termostatu si nu mai am treaba. la consum ce sa zic aceleasi variante de sus depinde de talpa.daca o conduci frumos nu consuma asa mult iar daca o conduci sportiv bea.
Nu stiu unde este sigur dar logica imi spune ca este in clapeta de acceleratie. Vezi ca este si o parte electrica acolo. Deconecteaza si debitmetrul si vezi cum merge fara eu debitmetrul il suspectez.
si citez " camshaft position sensor" codul nu il mai stiu , sincer nici nu stiu unde e ... dar o sa stiu ...
tutorial schimbare distributie si pompa apa a4 b5 1.8,1.8T sper sa fie de ajutor celor care vor sa faca treaba asta singuri.din pacate e in engleza,dar are f.multe poze explicite http://www.brrman.com/audi/tbelt_diy/TimingBeltDIY.html
...motorul imi pare 1.8T oricum interesant DiY. De dat jos nu ar fi o problema...de pus la loc este o chestie
salut da,este 1.8t.dar este cel cu pompa de apa actionata de o curea de accesorii,nu de cureaua de distributie.e acelasi lucru ca la motorul 1.8 adr.spun asta in cunostinta de cauza,pt. ca mi-am schimbat singur distributia si pompa de apa.si nu mi-au trebuit mai mult de 2 ore
Era bine sa fi facut cateva poze,eu unul nu am curajul sa umblu la distributie....cel putin pe moment. Spune mi si mie cum se slabeste intinzatorul de la cureaua de accesorii? Vreau sa schimb cureaua de accesorii. In plus am observat ca ar trebui sa scot un pic si cureaua de pe clima pentru ca cea de accesorii este pe interiorul unei fulii pe care este si cureaua de clima. Poza sta o am pentru ADR.
re e destul de dificil.trebuie dat jos scutul,scoti cureaua de la compresorul de clima(ai nevoie de un imbus,de 6 parca),chestie asta se face pe sub masina.apoi cu o cheie de 17,parca,in sensul acelor de ceasornic,slabesti intinzatorul de la cureaua de accesorii.am incercat sa fac un desen de unde trebuie sa tragi cu cheia de 17 pt a slabi cureaua de accesorii oricum...daca te uiti pe diy asta...iti dai seama despre ce este vorba. sper sa-ti foloseasca
Vazusem poza de asta am intrebat Intinzatorul de la 1.8 T imi pare mai mare decat de la ADR. Merci. Ps:Titlul o sa l modific putin pentru ca este valabil si pentru 1.8T.
re mie mi se pare la fel.am incercat sa caut pe ETKA,dar din pacate nu am gasit. pe oscaro.com arata ca e acelasi intinzator de curea:cod original 058903133C ps:doar pentru 1.8t cu pompa de apa neactionata de cureaua de distributie
sal adr aeb sunt codurile motor sunt aceleasi masini au aceleasi motoare poate si tot atitia kw nu este obligatoriu dar au piese care nu se potrivesc una la alta vb despre motor ok