1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Motor 1.8I cod ADR pe Audi A4 B5

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de jiva, 23 Iul 2008.

1. campary

campary Audi Expert

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    audi A4B5/1,6 ADP/1996
    In situatia asta ori uleiul este foarte prost, ori motorul e dat pe ulei. Scoate fum albastru?

2. Emy_

Emy_ Silver Member

Locație:
    Mangalia
    Masina:
    Fosta ADR 1.8i 125Cp ; prezentele 1.9 AFN + 2.0 CBAB
    potteras Din ce stiu eu,daca o scoti e liber consuma mai mult decat la relanti. Daca ai o panta, ideal a fi s-o lasi in viteza si sa coboare din inertie deoarece consumul este aproape de 0 chiar daca in bord iti indica 2500 rpm. Daca o lasi pe liber, soliciti si franele mai mult.Chiar si la semafoare, stopuri, ar fi ok daca ai folosi fana de motor+cea de picior macar pana la 30km/h in treapta a patra. Daca te apropii de stop cu treapta a treia, poti folosi franele pana la 20km/h dupa care o scoti pe liber. Un consum redus in pante scotand-o pe liber, poti scoate la motoarele pe carburatie, nu pe injectie.

Acum sa-mi impartasesc si eu problema. Acum 1 luna am schimbat si sonda Lambda pentru ca imi halea mult in oras (14-15 L/100km), oricum este consumabila si se schimba pe la ~200.000 km.
    De-atunci fac naveta cu masina si la drum lung parcurgand 86 km + ~20 km in oras, imi haleste 45-46 L/5 zile. Ar fi ok ? Ce consum ar iesi ? Merg cu 90 km/h maxim.

Ultima editare de un moderator: 7 Ian 2012
  3. BogdyFanAudi

BogdyFanAudi 2nd Gear Member

Locație:
    Mures
    Masina:
    Audi A6 C6 2010 2.0 Tdi Caha
    Cam asa e fumul de la masina mea , nu stiu ce sa-i mai fac , poate va dati cu parerea , cam ce ar fii.Motorul dupa parerea mea se aude perfect , trage nu are probleme, si in vag-com nu da nici o eroare.Uleiul e cam cu 3 mm peste max, asa au pus la service, urmeaza sa-i schimb bujiile , filtru benzina, filtru aer.Apa e la 90c si temperatura de afara -1 grad.
    http://youtu.be/qsQxoOSi8kQ?hd=1

Ultima editare: 10 Ian 2012
  4. campary

campary Audi Expert

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    audi A4B5/1,6 ADP/1996
    Niciodata sa nu mai pui ulei peste nivelul de maxim. Pentru aia e acolo acel nivel si de aia i se spune maxim, pentru a nu fi depasit. Daca il depasesti, motorul trebuie sa arunce surplusul pe undeva. Ulei se pune intre nivele (minim si maxim). Dupa culoarea fumului nu prea se vede ca ar consuma ulei. Era mai relevant daca puneai pe cineva sa filmeze atunci cand ambalai motorul.

5. BogdyFanAudi

Locație:
    Mures
    Masina:
  6. campary

campary Audi Expert

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    audi A4B5/1,6 ADP/1996
    Nu cred ca motorul ala consuma atat de mult. Probabil e uleiul prost.

7. BogdyFanAudi

Locație:
    Mures
    Masina:
    Ulei consuma foarte putin, inainte a bagat un pic de benzina in ulei dar sonda lambda nu functiona corect de atunci am schimbat sonda si am facut schimbul de ulei si totul a revenit la normal, uleiul e Castrol Magnatec A3 B3 semi sintetic 10W40.E pus un pic peste max cu 2-3 mm am sa mai scot din ulei sa il las intre min si max.Poate toba sparta sa cauzeze fumul alb ? Din cate stiu catalizatorul trebuie sa sa incalzeasca sa poata functiona corect.

8. TM-26-BMM

TM-26-BMM 4th Gear Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    AUDI A3 2006 SLine,2.0 tdi BMN 170ps
    nu scoate nici un fel de fum albastru, ceva fum dar alb, poate este de la condens!:keule:

9. breitner

breitner Gold Member

Locație:
    Comarnic, München
    Masina:
    A4 B5, 1.8 Quattro, Passat B5 1.9 TDI AVF 4Motion
  10. campary

campary Audi Expert

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    audi A4B5/1,6 ADP/1996
    Ar fi util sa verifici marcajele distributiei sa nu fie decalata cu un dinte, si sa te asiguri ca e fum nu abur. Deasemenea, fumul alb poate fi cauzat de apa sau antigel in ulei. vezi sa nu scada nivelul antigelului din vas.

11. BogdyFanAudi

Locație:
    Mures
    Masina:
    Am avut probleme cu garnitura de chiuloasa, si a fost schimbata anul trecut impreuna cu pompa de apa de atunci nu a mai scazut antigelul din borcan de atunci am completat cu putin antigel.Chiuloasa a fost rectificata, distributia nu are vreun semn cum se pune cureaua ?daca era dacalata chiar si cu 1 dinte , nu ar fii trebuit sa mearga motorul rau sa nu traga, sau sa bata vreo supapa ? totusi eu inclin la un catalizator defect care am sa il verific in viitorul apropiat.Daca era de la distributie nu scotea fum alb indiferent ca e rece sau cald motorul?

12. campary

campary Audi Expert

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    audi A4B5/1,6 ADP/1996
    Motorul are marcaje la distributie. Un dinte in plus sau in minus este uneori aparent insesizabil, dar poade aduce modificari in buna functionare a motorului. Eu am catalizatorul gol. Da abur pe esapament pana cand se incalzeste. Apoi mai curge apa pe esapament din cand in cand.

13. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    Audi aus Ingolstadt nicht weit von München
    A mai fost cineva care nu lua ITP ul in Austria cu 1.8 ADR din cauza noxelor a schimbat bujiile si a pus benzina de 98 si a trecut testul.
    Nu inteleg de ce sa verifici bujiile cand toata treaba cu scosul,repunerea lor ia ceva timp si nu schimbatul ,un set de bujii Bosch sunt 10 e ?!;)

Au fost atatea cazuri cu clapeta dereglata si consum mare,chiar cineva cu un ADP 1.6i de forum de ce sa nu incerci ?!
    Apa si abur scot toate 1.8i , in special iarna nu asta este o problema.

Sa spunem ca este ars catalizatorul =asta insemnand ca nu ai schimbat la timp bujiile ,cand se bulesc arde catalizatorul este cunoscut.
    Maxim la 30-40 de mii de km se schimba ,este rezonabil spun eu.

Ultima editare: 11 Ian 2012
  14. Emy_

Emy_ Silver Member

Locație:
    Mangalia
    Masina:
    Fosta ADR 1.8i 125Cp ; prezentele 1.9 AFN + 2.0 CBAB
    Un raspuns la intrebarea mea?

15. campary

campary Audi Expert

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    audi A4B5/1,6 ADP/1996
    Consumul tau este normal.

16. breitner

breitner Gold Member

Locație:
    Comarnic, München
    Masina:
    aproximativ 9% (e simplu : 46 litri x 100 : 530 km) !

17. TM-26-BMM

TM-26-BMM 4th Gear Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    AUDI A3 2006 SLine,2.0 tdi BMN 170ps
    Ulei mananca, doar la drum lung, cand merg la lucru si inapoi zilnic 40 km, nu se vad schimbari pe joja. Am sesizat acuma de sarbatori cand am facut drum de Italia-Romania si inapoi.
    In Romania am completat 500 grame, cand am ajuns in Italia la fel. Dus 1.400 km, inapoi la fel 1.400km.

Am rugamintea ca data viitoare sa faci un efort ca sa formezi propozitii si fraze intr-un mesaj scris pentru ca altfel nu se intelege nimic din ce vrei sa spui in mesaj. Mesajul a fost editat asa cum trebuie sa arate un mesaj scris.

Ultima editare de un moderator: 12 Ian 2012
  18. breitner

breitner Gold Member

Locație:
    Comarnic, München
    Masina:
    cam mult. ar trebui 1 litru intre schimburi !

19. bushman

bushman Gold Member

Locație:
    București / Titu
    Masina:
    Audi A4 B5 , 1.8 ,ADR, 1996,125cai
    Unde e pozitionat termostatul la un motor ADR ca si la mine are probleme cu mizeria, de ramane motorul mai tot timpul rece. Cand ies din oras sta la minim indiferent de cat de cald era in oras.

Ultima editare de un moderator: 3 Feb 2012
  20. Johny_hd_

Johny_hd_ 1st Gear Member

Locație:
    hunedoara
    Masina:
    Audi A4 B5 avant, din 97, 1.8i, 20v, 125CP
    sall

Salut fratilor. In urma cu 2 saptamani am facut o reparatie serioasa la masina, motor. Aveam ceva scurgeri de ulei pe la motor si daca tot vroiam sa schimb uleiu am zis sa scap si de problema cu pierderea de ulei, eu credeam k am probleme cu garnitura de la baia de ulei (nu am urcato pe rampa sa ma uit dedesupt, doar ce am vazut deasupra). La service mecanici au zis ca am probleme la semeringuri, au demontat motoru si aveau dreptate, era ulei la ambreiaj si distributie. A trebuit sa schimb kit distributie, kit ambreiaj, toate semeringurile, garnitura baie ulei, garnitura capac chiuloasa si pe langa astea de parca nu era destul a mai trebuit sa schimb si restul curelelor, intinzatoru de la cureaua de la compresoru de clima ca zuruia, furtunu de la epurator k imi era spart, garnituri filtru ulei si termoflot ca "zemuia'' si pe acolo, pompa apa, filtru ulei, ulei motor, ulei cutie viteze, apa din instalatia de racire. Total bani piese+manopera 2800 ron. Dupa 3 zile (maxim 100km parcursi ) ce sa vezi, iara curgea ulei, am fost inapoi la service si au zis k dupa parerea lor e crapat motoru undeva in spate la volanta. As vrea sa stiu cum e posibil sa se crape? Numai lunea viitoare o sa merg sa il dea jos iara sa vada despre ce e vorba. Mam interesat de un alt bloc motor asa sa vad daca gasesc si am gasit un motor complect de pe un A4 B5 1998 si nu prea seamana cu al meu din 1996, tot de 1.8i, 92kw, 125hp ADR. Diferenta la prima vedere dintre al meu si ce am gasit este la chiuloasa are un senzor inplus si la galeria de admisie m-ai are montat ceva inplus, ca un fel de senzor ca duce si ceva fire la el. Oare se poate folosi doar blocu motor daca este cazul?

Distribuie pagina asta