1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Motor 2.0 TDI la A6 C6 - probleme diverse si rezolvari

Discuție în 'Audi A6 C6 (2004 - 2011)' creată de luk, 27 Ian 2008.

1. adrian73ran

adrian73ran 3rd Gear Member

Locație:
    Gura Humorului
    Masina:
    A6 2.0 TDI - 2011 și a6 2.0 TDI - 2005
    Nu stiu ce sa spun, "candva" pana acum o saptamana credeam si eu in "mitul" ca BLB - motorul balbait tremura si e normal sa fie asa. Dar m-am lamurit, tremuratul era dat (la mine) de volanta, nu facea zgomot deosebit, nu era nimic mai mult fata de ceea ce gasesti sau auzi pe strada. Si totusi, uneori aveam un zgomot - f rar 2 sau 3 ori, un zgomot ca de piatra prinsa in etrier care disparea destul de rapid. Acum o saptamana s-a oprit masina in mers, am crezut ca s-a gripat motorul dar ... s-a blocat volanta in carcasa cutiei de viteza. Cauza: s-a gaurit efectiv volanta si arcurile interne au "inceput sa evadeze", au ros in carcasa pana cand unul sau doua au reusit sa blocheze totul. Deci in concluzie, dupa ce am inlocuit kit-ul ambreiaj (era inca bunisor) si volanta, ( pret 2600 ron - LUK) s-a schimbat balbaiala motorului. E posibil sa fie vobratii si de la injectoare, si de la EGR, tampoane motor, dar eu totusi cred ca volantele au mare rol in trepidatii. Daca se doreste voi atasa si imagini cu volanta minune :))

2. niubab

niubab 3rd Gear Member

Locație:
    mures
    Masina:
    audi a6 2.0 tdi 2006
    Buna , aceeasi problema o am si eu... Acum 2 luni trepida in viteza 5-6,iar acum recent a inceput si in viteza 4.Am pus testerul pe ea ,turbo merge perfect.Mecanicul mi-a spus ca e de la injectoare pentru ca valoare la un injector chiar dupa trepidatie s-a marit si treptat a scazut (se blocheaza injectorul in sarcina) L-am intrebat de volanta si de trepidatii in relanti...degeaba schimb volanta ca in 2 saptamani e la fel :)
    Nu vreau sa cumpar un injector si sa nu fie ala... Ce imi sugerati sa schimb si eu o-ringurile si suruburile ?

Inca ceva mi-a spus sa incerc la reprezentanta ca mai nou la motoarele de 2.0 iti schimba injectorul daca se strica

3. sante

sante Bronze Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    a6,2.0 tdi, BLB, 2005
    schimbă șuruburile și garniturile de pe injectorul cu problemă și o să rezolvi problema

4. niubab

niubab 3rd Gear Member

Locație:
    mures
    Masina:
    audi a6 2.0 tdi 2006
    Mecanicul mi-a spus ca degeaba schimb suruburile si garniturile ca alea sunt doar pentru primirea de motorina... Dar cred ca o sa fiu incapatanat si ii spun "nu schimbi injectorul imi schimbi suruburile si garniturile cum zic eu" :)

5. audia6tdi Guest

Locație:
    bd
    Masina:
    momentan in cautare,fara graba
    Bine faci daca ii spui asa.Acleasi probleme le-am avut si eu si am schimbat oringuri+suruburi si am scapat de necazuri

6. sante

sante Bronze Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    a6,2.0 tdi, BLB, 2005
    Crede-mă că injectorul nu are nimica.
    doar șuruburile se lungesc de la presiune și nu mai ține bine în chiuloasă și de acolo apar trepidațiile. rezolvă repede și nu mai circula cu mașina până nu schimbi șuruburile.
    Așa a fost și la mine și s-a rezolvat cu 2 șuruburi cumpărate de la Audi Tm...pt că sunt mai ieftine la ei decât la alții aprox 10 lei :D

7. niubab

niubab 3rd Gear Member

Locație:
    mures
    Masina:
    audi a6 2.0 tdi 2006
    Mecanicul nu intelege ! tot asa circul cu ea , sper sa nu se strice ceva...

8. sante

sante Bronze Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    a6,2.0 tdi, BLB, 2005
    Du-te la alt mecanic. Sunt sigur că sunt șuruburile.
    Ideea e că, să găsești un mecanic care a mai umblat la injectoare.Dute la reprezentanta Audi sau Vw sau Skoda

9. niubab

niubab 3rd Gear Member

Locație:
    mures
    Masina:
    audi a6 2.0 tdi 2006
    Astazi schimb suruburile , mecanicul mi-a spus ca el garanteaza ca nu e de la suruburi...
    Vreau sa va mai spun ca masina a fost demontata in trecut , schimbata chiuloasa si distributia la un service ,nu la reprezentanta...
    Stiti ceva de eeprom ? zice ca poate sa fie de la ceva reglaje

10. 03geo 4th Gear Member

Locație:
    Târgu Jiu
    Masina:
    Audi A4 B7 avant, 2.0 TDI, blb, 140 CP, S-line, 2005
    Eu zic sa nu te mai agiti atat. Asa mi-a zis si mie mecanicul.
    La sfarsit a fost si el surprins.

11. niubab

niubab 3rd Gear Member

Locație:
    mures
    Masina:
    audi a6 2.0 tdi 2006
    Am rezolvat problema , am schimbat suruburile si masina merge bine , nu mi-a venit sa cred...
    Va multumesc pentru sfaturi, le-am dat peste nas la toti mecanicii , i-am sunat pe fiecare si le-am spus norocul "unul chiar imi spunea ca de la roata"
    Va multumesc inca odata !!! v-as strage in brate pe toti :))))

Vlad Fru apreciază asta.
  12. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Ar trebui sa-ti faca gratis treaba la masina mecanicul ala care te contrazicea. :)

13. iulian81 1st Gear Member

Locație:
    Rm.Valcea
    Masina:
    Audi A6, 05.2008, 6 Trepte, Motor 2.0, 140HP, cod motor BRE
    Are de dreptate debitmetrul se schimba nu se curata. Este o piesa un senzor foarte sensibil si orice incercare de curatare il defecteaza, eventul trebuie schimbat nu curatat.

Audi a6 din 2008, 2.0 litri.
    La anumite turatii intre 1000 si 2000 in special la accelerare constanta, are niste hacaieli motorul sau scadere de putere pentru o fractiune de secunda si isi revine. Parca imi arata ca nu e ceva in regula si nu stiu ce ar putea fi.
    Am observat ca daca nu decelerez sau accelerez persista simptoma, doar o data am facut proba asta. In general simt hacaiala o fractiune de secunda dupa care dispare.
    Am observat ca sunt mai dese putin, cand este motorul rece, le-am simtit de vreo 5 ori in 250 de km.
    Stie cineva care este problema ?. Multumesc mult.

14. TDR

TDR 5th Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    Audi A6 40 TDI Quattro 2019
    Ar putea fi depunere de calamina pe turbo. Am avut-o si eu. Trebuie curatat turbo. Cel putin la mine a rezolvat problema. :)

Ultima editare de un moderator: 7 Noi 2011
  15. iulian81 1st Gear Member

Locație:
    Rm.Valcea
    Masina:
    Mersi de informatie. Sa inteleg ca si la tine au fost aceleasi simptome ?. Speram sa fie ceva mai simplu, un senzor ceva.

Ultima editare de un moderator: 7 Noi 2011
  16. TDR

TDR 5th Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    Da cam pe la 2000rpm ma baga putin in nas si apoi isi dadea drumul. Nu-i o chestie grava daca cureti turbo din timp. 400 roni m-a costat.

Ultima editare de un moderator: 8 Noi 2011
  17. iulian81 1st Gear Member

Locație:
    Rm.Valcea
    Masina:
    Ai fost la audi sau la un alt service ? Daca e nevoie doar de o curatare, fara alte repercusiuni sper sa fie ok. Ma oftic totusi ca am masina luata de mine de o saptamana din Germania si la drive test am simtit eu ceva dar am crezut ca mi se pare. In demaraje mai puternice nu se simtea. Mersi de raspunsuri.

18. TDR

TDR 5th Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    Nu am fost la audi, am fost la cineva aici in Cluj. Asa am luat-o si eu. :). Oricum nu este ceva grav.

19. pop1 1st Gear Member

Locație:
    Craiova
    Masina:
    A6, 2000, 2005
    Am aproape aceeasi problema ca si Iulian81.
    Am un audi a6 2005 motor BLB si tot incerc sa scap de hacaielile de la motor.
    pana acum am facut urmatoarele:
    - schimbat injector care avea o valoare mai mare decat celelalte(0,7 fata de 0,2 -0,2 -0,2 aproximativ)
    - curatat EGR
    - curatat turbina
    - curatat debitmetru
    Eu mai am si alta simptoma, dupa ce o accelerez mai puternic si o scot din viteza imi scade turatia pana la 850 aprox ea fiind la 903 si dupa 2-3 secunde isi revine.
    La tester nu am nici o eroare ce pot sa va spun este ca relantiul nu este fix el osciland de la 903 la 890 consumul este de 0,2 si 0,4 iar atunci cand o turezi si o tii la o turatie fixa debitul de aer oscileaza nu stiu valorile.
    Atunci cand o turezi mai repede nu face(sau nu imi dau seama) dar tinand cont ca in oras mai mergi si in coloana nu este prea confortabil sa iti hacaie masina.
    Sper sa gasim o rezolvare eu mai incerc sa vad daca gasesc balbaiala la BLB.

20. audimann 1st Gear Member

Locație:
    buzau/bucuresti
    Masina:
    A6 2.0TDI 2006
    Da, te luminez eu acum.
    Am A6 C6 2005 2.0 BLB de cand l-am luat face asa. Dardaie motoru si intrerupe dupa 2000 ture in orice treapta mai ales 5 sau 6. Cand opresc la semafor cand pun frana scade cu 500 ture aproape si dardaie timp de cateva secunde. M-a exasperat. Nu da nici o eroare nimic.
    Am schimbat EGR clapeta noi. Filtru motorina nou, tampoane motor ok, injectoare perfecte pe verde. Toate la fel.
    Am inebunit m-am dus la toate service-urile Bucuresti / Buzau, nu stie nimeni.
    Mi-am luat inima in dinti si mam dus la Audi. A venit agentul, a mers cu mine cu masina, s-a speriat era sa se dea cu capu de bord cum intrerupea si zvacnea. Zzice ca ii face teste motor, presiuni, etc. ...
    Dupa 1 zi ma duc si zice ca masina e perfecta, impecabil motorul . Nu are probleme dar nu stie de unde poate fi problema
    Au spus ca pe ei ii depaseste, posibil ?
    Citind forumul am vazut ca trebuiesc schimbate oringurile de la injectoare. I-am spus agentului sa schimbe o-ringurile ca de acolo e.
    Au schimbat kitul de oringuri si suruburi vreo 8, 9. ( 1200lei )
    Concluzia: nu mai intrerupe, nu mai face. Perfect. Uraaa !

Dar stati si nu va bucurati .
    Au trecut 2 luni. Intr-o seara mi s-a parut ca a intrerupt odata . Apoi iar, iar, iar, iar...
    Acum face aproape la fel ca inainte. Nu pot trece de 120 .

Explicatia:

Motorul conceput prost. De la presiune injectoarele incep sa joace in chiulasa si sa uzeze chiulasa. Buuun, oringurile fiind imbatranite le schimbam cu unele noi si nu mai face o perioada penru ca sunt noi.
    Dar chiulasa ramane uzata si iar incepe distractia, ........ lua-iar dracii pe producatori.

Concluzia finala:

Trebuie inlocuita chiulasa cu una noua. Acum astept raspuns poate cineva stie vreun loc unde se poate rectifica uzura nenorocita din chiulasa.
    THE END...

Distribuie pagina asta