1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Motor 2.0 TDI la A6 C6 - probleme diverse si rezolvari

Discuție în 'Audi A6 C6 (2004 - 2011)' creată de luk, 27 Ian 2008.

1. tucudean87

tucudean87 Platinum Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    Audi A6, C7 avant, 2012, 3.0 tdi quattro 245 cp+++ CDUC
    .

Daca ii din 2005 masina, 99% are pompa de ulei pe lant. Si posibil sa se auda zgomotul de la lant si de la intinzatorul de la lant.

2. silvio

silvio Silver Member

Locație:
    Milano
    Masina:
    audi a6 4f 2.0 tdi 2006 audi a6 4f 3.0 Tdi 2011
    Salut!Da sigur pompa de ulei.mai bine zis lantul,si antanzatorul.Cauta lantul patina si pinionul mic(dar controleazal si pe ala mare).Dupa aceaia comanda axul de la pompa (seamana cu un imbus) il poti comanda la un magazi de piese auto.Dupa inlocuirea acestor piese,motorul va fii mai putin zgomotos.Daca nu ai probleme si cu volanta.Bafta,si cauta u mecanic bun.

3. tid 2nd Gear Member

Locație:
    ploiesti
    Masina:
    AUDI A6
    Sigur zgomotul este de la intinzatorul lantului de la pompa de ulei. Asa facea si la mine iar dupa ce am schimbat lantul + intinzatorul s-a schimbat zgomotul motorului.

Ultima editare de un moderator: 15 Ian 2012
  4. adrian73ran

adrian73ran 3rd Gear Member

Locație:
    Gura Humorului
    Masina:
    A6 2.0 TDI - 2011 și a6 2.0 TDI - 2005
    pai si ce a insemnat inlocuirea? ai folosit tot acelasi sistem sau ai renuntat la lant si ai trecut la angrenaj cu pinioane?
    Zgomotul s-a redus, asta ce a insemnat ca aveai o zornaiala ceva sau ce anume? Ce costuri au avut cele inlocuite si daca cineva desface sa verifice reuseste sa-si dea seama daca trebuie sau nu inlocuite? povesteste mai mult despre acest lucru pentru ca e interesanta experienta asta :) :beerchug:

5. silvio

silvio Silver Member

Locație:
    Milano
    Masina:
    audi a6 4f 2.0 tdi 2006 audi a6 4f 3.0 Tdi 2011
    Salut!
    Adrian si eu am aveam o rontaiala la motor, un zornait. Daca ridici masina pe elevator, dai scutul jos, daca lantul de la pompa de ulei sau intinzatorul au uzura mare, zgomotul se va auzi mai puternic in zona bai de ulei.
    Poti schimba daca vrei, tot sistemul angrenari pompei de ulei pe lant, cu unul pe pinioane. Cost 1000-1500 euro. Daca nu, poti cauta lantul, intinzatorul, pinionul mic si un ax de la pompa de ulei, la un pret mult mai mic.
    Eu am cumparat lantul, intinzatorul si pinionul mic, 150 euro + axul de la pompa cu 9 euro si am inlocuit si pompa de ulei pret 70 euro.
    Dar piesele si manopera in Italia. Cred ca daca faci in tara lucrarea, preturile vor fi mai mici. E inutil sa demontezi numai pentru a verifica daca lantul, sau intinzatorul sau axul, sunt uzate. E foarte mult de munca.

Ultima editare de un moderator: 17 Ian 2012
  6. N11 CUU 1st Gear Member

Locație:
    york. uk
    Masina:
    a6 2.0 TDI Sline. 170cp. 2011
    se tureaza motorul, la actionarea ambreiajului pe pozitia liber a schimbatorului de viteza

Salutare la toti,
    Am o mica intrebare la voi, daca ma puteti ajuta cu un raspuns, va rog. Tocmai am achizionat un A6 C6 2.0 TDI din 2011 (C6) acum vreo doua luni si sunt foarte multumit de el.
    Mi-as dori enorm sa nu am probleme cu el dar insa am descoperit ceva: cand motorul merge la relanti, pozitia schimbatorului este pe liber si apas pedala de ambreiaj, in momentul cand dau drumul la ambreiaj se tureaza foarte putin motorul pana in 1000 rpm. La relantiu acul indica undeva pe la 900 rpm. Acest lucru nu se intampla de fiecare data cand apas ambreiajul.
    Sa fie asta oare o problema ? Va rog sa ma ajutati.
    Va multumesc.

Ultima editare de un moderator: 27 Ian 2012
  7. octavian pascu 2nd Gear Member

Locație:
    Drobeta Turnu Severin
    Masina:
    Audi A6 2.5TDI,2003
    Se intampla doar atunci cand e uleiul rece in cutie. Cand dai drumul la ambreiaj calculatorul sesizeaza o sarcina in plus pentru a invartii pinioanele din cutie si compenseaza prin cresterea turatiei motorului. Fiind uleiul foarte rece e si mai gros si se invarte mai greu.
    Este normal, stai linistit, oricum ai garantie.

Ultima editare de un moderator: 27 Ian 2012
  8. N11 CUU 1st Gear Member

Locație:
    york. uk
    Masina:
    a6 2.0 TDI Sline. 170cp. 2011
    Multumesc enorm, m-am mai linistit ....uuuffff. :) Sa auzim numai de bine.

9. unqs 1st Gear Member

Locație:
    Dej
    Masina:
    Audi A6 2.0 TDI 2009
    Turatie A6 2.0 TDI

Am achizitionat de curand un A6 2.0 TDI 2009. As dori sa stiu care ar fi turatia optima pentru a schimba viteza intr-o treapta superioara. Va multumesc!

10. zoe 1st Gear Member

Locație:
    Suceava
    Masina:
    bmw 730 d
    Eu zic ca la aproximativ 2500-3000 rot/min.
    Poti schimba si incepand cu 1800 rot/min. Cel putin sunt modele din gama VW Audi care indica/recomanda pe computerul de bord cand poti schimba in treapta inferioara sau superioara.

11. unqs 1st Gear Member

Locație:
    Dej
    Masina:
    Audi A6 2.0 TDI 2009
    Incepand cu 1800 rot/min, computerul de bord imi indica sa schimb in treapta superioara. In acest fel, motorul nu va functiona subturat?

12. zoe 1st Gear Member

Locație:
    Suceava
    Masina:
    bmw 730 d
    Nu, pentru ca inginerii de la VW- A au calculat, zic eu, bine acest lucru.

Ultima editare de un moderator: 13 Feb 2012
  13. sante

sante Bronze Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    a6,2.0 tdi, BLB, 2005
    Si dacă nu avem această opțiune pe mașină (de afisare a schimbarii vitezei) unde putem găsi cum să schimbăm vitezele ”ca la carte”? la 2.0 TDI 2005 - 2008

Ultima editare de un moderator: 13 Feb 2012
  14. zoe 1st Gear Member

Locație:
    Suceava
    Masina:
    bmw 730 d
    Cuplu maxim (NM/RPM) este: 320NM/1750-2500 RPM.
    Ma refer la 2.0 TDI, 140 CP, Cod motor BLB/BRE, fabricatie 2004-2008.
    Din punctul meu de vedere poti schimba intre 1750-2500 RPM.

15. adrian73ran

adrian73ran 3rd Gear Member

Locație:
    Gura Humorului
    Masina:
    A6 2.0 TDI - 2011 și a6 2.0 TDI - 2005
    sante depinde cum vrei sa mergi, economic, sportiv, normal ....daca vrei ~ o experienta~ poti merge cu cineva care are cutie automata si vei vedea cum se schimba `corect`, in regim sport sau normal...:)

Ultima editare de un moderator: 27 Feb 2012
  16. sante

sante Bronze Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    a6,2.0 tdi, BLB, 2005
    Mă refeream la cât să schimbăm pentru a fi bine pentru motor

17. dariusddj

dariusddj Gold Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    a4,2.0TDI,2006,multitronic,140CP,BPW
    Bine pt motor e oricum, adica poti sa schimbi viteza la orice turatie dar sa nu-ti bati joc de el, in sensul ca nu trebuie nici subturat nici turat prea tare. Parerea mea e ca poti sa schimbi intre 1200 si 4000 la cat vrei depinde de cum vrei sa conduci (sportiv sau normal). Eu am multitronic si cand accelerez normal, finut, turometrul sta pe 1400 si viteza urca incet pana la 100km/ora dupa care incepe sa urce si turometrul. Daca accelerez brusc turometrul urca la 3500 ture si urca viteza mai rapid. Pe sport turometrul sta undeva la 1800 cand accelerez incet si pe la 4000 cand accelerez brusc. Condusul pe sport mi sa pare consum inutil pt ca atunci cand vrei sa accelerezi brusc si bagi pedala in podea se simte un prag peste care sare acceleratia si trece pe sport automat. Si apropo de Nm euam masurat pe cutie 400 Nm cu motor BPW de 2.0 si 140 cp

Ultima editare: 27 Feb 2012
  18. stefandanyel 1st Gear Member

Locație:
    Arges
    Masina:
    Audi A6 2000cmc,2005
    Aceeasi masina A6 2000cmc 2005 o am si eu si sunt curios care este turatia normala la relanti cand motorul este cald?

19. brox 1st Gear Member

Locație:
    Bruxelles
    Masina:
    A6, BRF, 2.0TDi, 136CP, CVM, 2006, berlina, gri.
    La a mea "sta" intre 800 si 1000 foarte putin sesizabil mai aproape de 800. Nu-mi place ca are balbaieli cand ajunge apa la 90gr. (de pe la 70 incepe). Alta faza, demarajul cu treapta a1a este de tot rahatul...zici ca am un tir pe care-l tractez, cu restul treptelor nu am treaba, trage ok zic eu. Am vagcom pe drum si abia astept sa-i fac zeci mii de loguri sa vad daca este ok sau nu (cu ajutorul colegilor care stiu sa le interpreteze).
    Citind pe forum problemele 2.0 TDi, injectoare, volanta, pompa de ulei...am impresia ca si a mea le are, sau urmeaza :D
    Am vrut sa fiu Batman cu model mai nou, la C5 AFN 110 cai muribunzi... nici un stres.

Bafta noua cei cu 2.0 TDI.

20. catalin29 1st Gear Member

Locație:
    rm valcea
    Masina:
    A4,2.0 i,2003
    Relanti A6 2.0 tdi

Va salut,
    Recent am cumparat din germania un Audi A6, 2.0 tdi, 140 cp din 2006, insa am o problema care sper sa nu fie majora cu ea: la relanti are o intrerupere adica merge ce merge rotund dupa care masina incepe sa aiba un mic tremurat. Iar merge rotund, iar intrerupe.
    Acest lucru se tot repeta. Am fost la service cu ea, dar mi-au spus ca nu are nimic, insa mi-au recomandat sa schimb oringurile de la injectoare. Le-am schimbat si tot asa face. Alt mecanic mi-a zis ca trebuie schimbata chiuloasa. Pe tester iese ca un injector are valoare negativa undeva pe la -0.50, dar in schimb este unul care are 0.50. Celelalte 2 au valori apropo de 0.00.
    Masina are 224.000 km, are cutie automata si codul de motor este BRE. Ma poate ajuta cineva cu un sfat sau sa-mi spuna cum sa remediez problema ? Multumesc anticipat.

Ultima editare de un moderator: 17 Mar 2012

Distribuie pagina asta