1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Motor 2.0 TDI la A6 C6 - probleme diverse si rezolvari

Discuție în 'Audi A6 C6 (2004 - 2011)' creată de luk, 27 Ian 2008.

1. gicu

gicu Silver Member

Locație:
    Gropești București
    Masina:
    Audi Allroad biTDI 2014, Audi RS3 Greta
    Trebuie sa scriem celor de la AUDI. Poate monteaza un 1.4 TSI pe A6. :friends:Scuzati-ma cum puteti compara un V6 de 2.7 cu un 2.0 ?

2. bencheacata

bencheacata Silver Member

Locație:
    Bacău
    Masina:
    Audi Q7 4L 3.0TDI quattro
    asa face si la mine cateodata si mi-au zis cei de la audi sa nu imi fac probleme... adica pot zice ca a inceput sa faca de cand am fost la ei de mi-au resoftat-o

3. silvio

silvio Silver Member

Locație:
    Milano
    Masina:
    audi a6 4f 2.0 tdi 2006 audi a6 4f 3.0 Tdi 2011
    eu nu am facut nici o resoftare ,un motiv trebiue sa fie nu?ori cum o merg la reprezentanta de la Lugano [elvetia]sa vad ce spun si aia ei stiu ca se implica mai mult in a te ajuta o sa vad,mai e si altcineva cu aceasi problema?vroiam sa o resoftez si eu dar mai bine motorul nu are balbaeli cu tote ca e blb,injectoare noi pompa tandem noua si acum face chestia asta,bastarda.poate fi ceva legat de servo frana?ce parere aveti?

4. TDR

TDR 5th Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    Audi A6 40 TDI Quattro 2019
    Am 156000km cu 2.0 meu luat la 124000 in martie...nu am avut nici o problema fara consum de ulei fara nimic, doar un injector ce compensa prea tare si imi tot aprindea DPF-ul dar l_am rezolvat...motorul de 2.0 e ok atata timp cat il ingrijesti, valabil cam pentru orice motor dealtfel, nu se compara cu 3.0 in(putere, quattro) dar e suficient, am facut drumuri si in tara, si in afara si se tine bine pe drum, poti sa mergi cu el, trage binisor. Probleme apar cred la orice motorizare nu cred ca trebuie sa generalizam:)))

5. Dyno

Dyno 2nd Gear Member

Locație:
    Constanta
    Masina:
    Audi A6 C6 (4F) / 2.0 TDi (BRE) 140 Cp / 2008
    pana la 143.000 km nici o problema... depinde cum a fost ingrijita masina
    iti recomand sa faci o proba cu cineva care are 2.0 sa vezi cum trage si dupa sa te hotaresti (nu poti sa-l compari cu 2.7 sau 3.0) dar este un avantaj din punct de vedere al asigurarii/taxe/etc.

6. adrian73ran

adrian73ran 3rd Gear Member

Locație:
    Gura Humorului
    Masina:
    A6 2.0 TDI - 2011 și a6 2.0 TDI - 2005
    nu stiu de ce toti cred ca motoarele de 2.0 sunt asa slabute, in nici un caz nu sunt, cineva spunea: cum putem compara un v6 2.7 cu un 2.0, oare putem? Eu spun sincer da, cred ca si cei de la audi au spus asta pentru ca astazi 2.7 e "inlocuit" de 2.0 de 177cp (dotat si cu 4x4) :)) , in plus nu am mai vazut in grila de echipare decat 2.0 de 140 si 177cp, 2.7 nu cred ca mai apare curand, plus batranelul 3.0. In nici un caz nu m-ar mira daca am vedea a6 cu 1.4 tsi. Cine credea ca un astfel de motor va echipa masini "grele" precum passat? In plus motoarele, ca si echiparile sunt facute dupa buzunare diferite, dupa gusturi si aprecieri diferite. In state gasim passat cu 3.2 tsi, deci aia ar rade de noi cu 3.0 tdi?!! nu cred. Polemici diferite, pareri diferite doar pentru ca suntem oameni cu posibilitati diferite. Parerea mea ca A6 cu 2.0 face fata la ceea ce a fost gandit sa faca, consum rezonabil, putere suficienta, taxe ok, deci o alegere buna oricum. Eu cunosc multa lume cu 2.0 de 140 cp, suficienti de multumiti.

7. myh21ro 2nd Gear Member

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    Audi A6 2016 2.0 TDI
    Salut,
    Baieti imi cer scuze ca va pun la indoiala cunostintele in domeniu, insa unde ati configurat sau vazut voi A6 cu 2.0 4x4? Eu sincer am cautat cam peste tot la noul model aparut alaltaieri si nu am gasit. Daca m-ati putea ajuta cu aceasta informatie as fi curios sa fac si eu test drive cu el cand se va putea bineinteles ca sunt uluit cum de 2.0 face un 2.7 V6, dar ma rog.
    Maine poimaine aflam ca si un Logan 1.4 face un A8 4.2 ironic vorbind.

8. silvio

silvio Silver Member

Locație:
    Milano
    Masina:
    Audi a6 2.0 tdi 4x4 nu e, asta o stim cu toti,poate vor aparea.eu am un a6 2.0 tdi sunt multumit de el cum trage si am ajuns si la 230km/h {asta sa antamplat o singura data] 2.7 3.0 nu se pot compara cu 2.0 clar observi diferenza dar na gusturile,si puterea financiara,si chiar norocul conteaza cioa!

9. adrian73ran

Locație:
    Gura Humorului
    Masina:
    la orice reprez audi poti intreba si vei vedea. Mie mi-au facut oferta la 52mii reducere maxima, tva inclus, full piele senzori, 4x4, navi, completa, ...
    ironic vorbind nu comparam capra cu varza. Motorul de 2.0 este acum disponibil in doua variante de putere, si am vazut ca 2.7 nu mai este. Acum 2.0 si 3.0, deci 2.7 cred ca a fost inlocuit pt ca puterea lui e aproape egalata de 2.0. 3.0 nu este inlocuit pt ca ofera destul pt masinuta asta. Daca vw au reintrodus 1.6 diesel oare de ce nu se poate gandi ca vom avea chiar 1.4 tsi tfsi pe a6? materiale ultrausoare sunt si vor fi din ce in ce mai multe. tehnologia evolueaza, nu trebuie sa fim ultraconservatori. Modelul nou va fi super din multe puncte de vedere, audi nu dezminte ceea ce spune si face.

fratilor exista a6 4x4, silvio nu vorbi in numele tuturor, mai informeazate, passat 4x4 exista cu motor de 2.0, cum se poate face afirmatia ca nu exista A6 4x4? mai studiati d-lor. din punct de vedere al puterii 2.0 se compara cu 2.7 la ultimele configuratii, motor mai usor, masina mai usoara, performante comparabile 177 vs 185 cp, cred ca se poate discuta. Daca ar fi dezvoltat 2.7 poate desfiintau 3.0, asta se va vedea in timp.
    Scuze pentru ca am postat din nou, conform regulamentului gresesc, mea culpa.

Ultima editare de un moderator: 4 Mai 2011
  10. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Adrian exista butonul EDIT pentru 60 minute care i-ti sta la dispozitie cu generozitate. Foloseste-l cu incredere. Si nu mai continua cu afirmatiile ca exista A6 2.0 TDI quattro (4x4), ca te ia lumea la misto si pe urma te superi. Intra pe configuratorul A6 de la www.audi.de si vezi acolo ce motoare sunt cu tractiune quattro (4x4). NU EXISTA quattro 4x4 pus pe 2.0 TDI.

O zi buna

11. adrian73ran

Locație:
    Gura Humorului
    Masina:
    Daca se spune ca nu exista a6 2.0 quattro, inseamna ca mie mi s-a facut un pret pentru o masina care nu exista, in regula, insa se poate vedea ca exista pe forum un topic 2.0 tdi quattro sau 2.7 tdi multitronic. Cred ca si colegii aia fabuleaza.
    In orice caz daca vorbim despre masinute aruncati un ochi la ce se vinde in america: a6 benzinare cu 3.2 FSI, 3.0 TFSI, 4.2 FSI,cu preturi de la 45.200 usd in sus, - audiusa configurator - (m-am distrat ca nu reuseam sa gasesc tractoarele noastre iubite acolo) masinute care nici nu se gasesc in configuratoarele din romania. Eu ma repet, mie mi s-a facut oferta la 52 mii euro, 2.0 tdi quattro full, poate ca masina prezentata era unicat. era expusa acolo si am reusit sa o vad. Dar nu vreau sa intru in polemica cu nimeni.
    O zi buna tuturor.

12. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Exista A4 2.0 TDI quattro, A4 2,5 TDI quattro, A4 2,7 TDI quattro si A4 3.0 TDI quattro. NU EXISTA A6 2.0 TDI quattro

O zi buna

13. fabrizio

fabrizio 6th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 C6 4F,2.0 TDI 2005+A6 C5 ALLROAD,2.5 TDI 2001+A8 D2,2.5 TDI 1999
    aici era vb de a6 nu de a4...nici eu nu am auzit pana acum de a6 2.0 tdi quattro,dar asta nu inseamna ca nu exista...cum si dacia(sub emblema renault) face logan-uri "modificate" pt celelalte piete,asa poate face si audi pt un anumit continent(sau tara),nu este exclus.asta este ce am gasit pe mobile.ro:ma indoiesc ca acei oamenii se fii grasit cand si-au pus anunturile:http://cautare.mobile.ro/vehicule/s...=&daysAfterCreation=&usageType=&usedCarSeals=

Ultima editare: 5 Dec 2010
  14. tucudean87

tucudean87 Platinum Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    Audi A6, C7 avant, 2012, 3.0 tdi quattro 245 cp+++ CDUC
    .

Din informatiile mele acuma pe noul model de a6 ce va iesi va fi motorul de 2.0 tdi quattro. Intradevar pe modelul pana in prezent de A6 nu exista varianta de 2.0 tdi quattro.

15. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    fabrizio modelul ala de A6 este model nou an de fabricatie 2010 cu 1 km la bord si celalalt din Italia i-ti spun sigur ca a gresit cand a postat anuntul. Ala cu 1 km la bord este o varianta care se comanda acum incepand din noiembrie 2011. Asa cum spune si Tucudeanu87 pe A6 4F model 2005-2010 nu exista varianta de 2.0 tdi quattro.

O seara buna

Ultima editare: 4 Mai 2011
  16. myh21ro 2nd Gear Member

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    Audi A6 2016 2.0 TDI
    Oameni buni, din date oficiale, va spun si e a doua postare si ultima:
    - 2.0 TDI quattro pe A6 NU e, pe A4 da;
    - 2.0 nu va inlocui 2.7 niciodata;
    - 2.7 va fi inlocuit de motorul de 3.0 (fara quattro) de 202 sau 204 CP (nu mai tin minte exact);
    - 3.0 quttro ramane;
    - la urmatorul face-lift vor ramane decat 2.0 tdi (non-quttro), 3.0 tdi (224 cp quattro) si 3.0 bi-turbo tdi care va inlocui 4.2 tdi de pe A8, Q7.

Si eu sunt de parere ca 2.0 tdi e un motor ok, dar de la a-l compara cu 2.7...totusi hai sa fim realisti. Intamplator am condus si eu A6 2.0 tdi si e o masina ok pentru drumurile noastre, de la 140 te cam rogi de ea (avea 15000 de km deci nu se punea problema de uzura), insa la 2.7 de la 200 te cam baga in scaun.
    Multa bafta.

17. silvio

silvio Silver Member

Locație:
    Milano
    Masina:
    salve!Am reusit sa ajung la lugano la audi ieri.foarte amabili dupa numeroase testari si dupa ce mia schimbat filtrul de aer, motorina,alimentat motorina v power diesel,si am facut cam 50 km in oras nu a mai intrerupt la nici o franare,dar miau spus ca ar trebui curatat egr.resoftare au spus ca ajuta doar daca se balbaie motorul,acum merge mult mai bine o sa curat si egr sa vad dupa va salut

18. DarkDaemon

DarkDaemon 1st Gear Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    Audi A6 2.0 TDI
    salut

intr-adevar modelul 2.0 tdi montat si pe audi are un consum de ulei , dat de producator ca fiind "acceptabil" , eu la randul meu am facut ochii mari cand mi-am luat audi-ul meu a6 2.0 tdi acum 2 ani ...dar dupa o vizita rapida la reprezentanta acestia m-au linistit spunand ca si la un audi nou 2.0 tdi tot consuma mai mult ulei decat restul masinilor diesel , dar.....depinde de sofer....cu cat o tii in turatii mai mari mult timp ...sau la drumuri lungi pe autostrada...se simte mai repede. Din acel moment in spate in buzunarul lateral tin de rezerva 1 L de ulei .
    Eu dupa ce am luat masina ...cam la un an din cauza tremuratului ..care mi s-a parut excesiv ...am schimbat toate bujiile , cu unele de pe un audi lovit care avea la bord 20si ceva de mii km...si s-a simtit . adik la rece s-a imbunatatit mersul in relanti . iar daca era sa le cumpar de la reprezentanta...ma costau cam 1000 euro :(
    In rest a6 2.0 e o masina superba . cine are 2.7 si 3.0 sa fie sanatosi si sa le foloseasca fara evenimente :)

PS : inca ..nu exista de vanzare ...oficial (nu modificata) audi a6 cu motor 2.0 tdi quattro...poate in viitor cine stie

Ultima editare: 15 Dec 2010
  19. rac

rac Silver Member

Locație:
    braila
    Masina:
    audi a4 b8
    cum sa coste un set de 4 bujii 1000 euro?? poate injectoare:P

20. DarkDaemon

DarkDaemon 1st Gear Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    Audi A6 2.0 TDI
    salut

asa e ...mea culpa era vb de injectoare

oricum dupa schimbarea setului de bujii...cu bujii originale sh dar cu km mai putini s-a simtit enorm diferenta la rece

Ultima editare: 15 Dec 2010

Distribuie pagina asta