1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Motor 2.0 TDI la A6 C6 - probleme diverse si rezolvari

Discuție în 'Audi A6 C6 (2004 - 2011)' creată de luk, 27 Ian 2008.

1. TDR

TDR 5th Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    Audi A6 40 TDI Quattro 2019
    il desface si il curata de calamina....nu-i filozofie dar cred ca trebuie dus la cineva care se pricepe...nu prea vrei sa strici ceva p-acolo...m-a costat 400roni aici in cluj

2. tid 2nd Gear Member

Locație:
    ploiesti
    Masina:
    AUDI A6
    Aceiasi situatie o am si eu si am schimbat kitul la injectoare dar am dat de un mecanic care nu a reglat injectoarele normal si acum merge mai rau ca inainte adica face si la treapta 1-a

3. hadallex

hadallex 5th Gear Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Audi Q5 FY, 2.0 TDI DETA, 190 cp; Ex: Audi A6 4F2, 2.0 TDI; Ex.: Audi A6 C5, 1.9 TDI-AVF.
    Ambreiaj si volanta. Un prieten tot asa a patit, a fost la reprezentanta audi i-au schimbat ambreiajul si volanta (7500 lei dupa spusele lui) iar acum "merge ca noua".

4. tid 2nd Gear Member

Locație:
    ploiesti
    Masina:
    AUDI A6
    La mine sigur este din injectoare deoarece acolo a umblat iar inainte facea mult mai putin

5. sante

sante Bronze Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    a6,2.0 tdi, BLB, 2005
    sper să nu fie volanta?

6. sante

sante Bronze Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    a6,2.0 tdi, BLB, 2005
    acuma cam face și în treapta a 4-a. Dar numai în acel interval de turații și numai dacă accelerez brusc.
    Dacă accelerez mai încet nu are nimica.

7. rac

rac Silver Member

Locație:
    braila
    Masina:
    audi a4 b8
    posibil sa patineze discul de ambreiaj.
    volanta daca e dusa cloncane atunci cand opresti motorul .
    ai facut si un log ??

8. sante

sante Bronze Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    a6,2.0 tdi, BLB, 2005
    Zilele astea o să merg să fac un diagnostic. Dar înainte vroiam să am și eu habar despre ce manifestă mașina, să nu mă prostească la service.
    Nu cloncăne nimica atunci când opresc motorul.

9. rac

rac Silver Member

Locație:
    braila
    Masina:
    audi a4 b8
    cauta un coleg din oras cu tine ,care are o mufa de diagnosticare ,si sa te ajute sa faci un log in mers sa vezi ce si cum lucreaza turbo in intervalele alea de turatii de care zici ca masina merge prost.,
    dupa ce faci acest log ,il postezi pe forum si sigur se va gasi cineva sa te ajute cu interpretarea lui.
    bafta.

10. bencheacata

bencheacata Silver Member

Locație:
    Bacău
    Masina:
    Audi Q7 4L 3.0TDI quattro
    Nu se manifesta in acest fel cand e vorba de volanta sau ambreiaj .... asta sare din schema din prima. Cu aceasta problema m-am confruntat si eu acum vreo 3 ani cand aveam o alta masina din grupul VAG dar tot 2.0tdi si intre 1800-2200rpm daca o acceleram normal intrerupea dar daca trageam de ea nu mai avea nimik. Inainte de toate trebuie vazuta starea EGR-ului si daca este ok desfa turbo ca acolo e buba. Ar fi bine sa te grabesti ca sa nu te trezesti cu vreo paleta rupta.
    O seara buna

11. sante

sante Bronze Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    a6,2.0 tdi, BLB, 2005
    la mine e invers. Dacă trag pe ea trepidează. Dacă accelerez mai încet nu are nimica. cum ai rezolvat problema?

12. bencheacata

bencheacata Silver Member

Locație:
    Bacău
    Masina:
    Audi Q7 4L 3.0TDI quattro
    am schimbat turbina si apoi nu a mai facut dar am si vandut masina imediat:)

13. tid 2nd Gear Member

Locație:
    ploiesti
    Masina:
    AUDI A6
    dupa ce am schimbat oringurile la injectoare facea mult mai rau decat la tine si m-am dus la reprezentanta si a spus sa schimb suruburile de prindere al injectorului deoarece odata strans se decalibreaza . acum merge masina perfect ,nu mai sacadeaza nici daca bag a6 -a la 70 la ora

14. costeaval 2nd Gear Member

Locație:
    Galati
    Masina:
    Audi A6, Motor 2.0 TDI, 2006
    in ce consta kitul de injectoare, eu stiu ca injectorul se schimba cu totul, nu merge reconditionat intr-un fel.

Eu am avut aceeasi problema: in vitezele 5 si 6 intre 2000 si 2400 ture, ceva de genu, daca bagam piciorul tare in ea incepea sa tremure. Am aflat de la reprezentanta ca e volanta, chiar daca nu scoate zgomot cand o opresti sau in alte ipostaze, mult nu mai duce pana ajunge si acolo.
    M-am dus si am facut comada de volanta, si ca sa nu mai stric si altceva al luat si ambreiaj. M-au ajuns in jur de 3000 ron cu tot cu manopera (Manopera fiind 250 lei, magazinul de piese avea oferta la pretul de manopera. In general, manopera e undeva la 500-600 lei

15. tid 2nd Gear Member

Locație:
    ploiesti
    Masina:
    AUDI A6
    sunt oringurile de cauciuc si doua sau trei seibi care cu timpul se uzeaza si incepe sa scape presiune . Am mai spus ca am schimbat de curand volanta deci eram sigur ca nu era de acolo in afara faptului ca la mine intrerupea motorul ca si cum nu mergea o bujie daca ar fi fost motor vechi pe benzina .

Ultima editare de un moderator: 28 Feb 2011
  16. sante

sante Bronze Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    a6,2.0 tdi, BLB, 2005
    am fost la tester și am un injector care bagă peste 2 .
    o să încerc să îl repar prin schimbarea oringurilor și a ganiturii.

17. sante

sante Bronze Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    a6,2.0 tdi, BLB, 2005
    La diagnoză aveam următoarele valori:
    Cy 1: 0.5;
    Cy 2: 0.5;
    Cy 3: 0.5;
    Cy 4: 2.55;
    Asta la accelerare, că după aia se stabiliza Cy pe undeva pe la 0.7.

18. tid 2nd Gear Member

Locație:
    ploiesti
    Masina:
    AUDI A6
    Incearca sa schimbi kitul doar la injectorul la care ai probleme cu toate ca nu este recomandat dar nu uita de suruburile de strangere al injectorului . PIESELE NU TE COSTA MAI MULT DE 450 RON .

19. sante

sante Bronze Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    a6,2.0 tdi, BLB, 2005
    am comandat azi. 135 lei oringurile și 15 lei șurubul

20. tid 2nd Gear Member

Locație:
    ploiesti
    Masina:
    AUDI A6