1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Motor benzina 2.0 la Audi 80 - 90 - 100 ( B3 - B4) - discutii - probleme si rezolvari

Discuție în 'Modele clasice' creată de click, 12 Sep 2007.

1. rarescyp

rarescyp 1st Gear Member

Locație:
    Zalau
    Masina:
    AUDI B4, '93, 1.9 TDI, 1z, 90 CP
    s-au dat foarte multe pareri, pentru aceasta problema comuna pe care o au motoarele pe benzina, dar nimeni nu pomenea nimic de sonda lambda...eu am avut o problema asemanatoare la masina care am avuto inainte (opel vectra 1.6i '90)...m-a costat 30 Ron- testerul si 120 Ron- sonda lamda si s-au rezolvat toate neplacerile...eu nu ma prea pricep la motoare, dar se pare ca este o piasa foarte importanta in 'functionarea in parametrii normali a motorului'....

P.S. ...la 1.9 TDI 1z exista sonda labda

2. Romeo_79

Romeo_79 Gold Member

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    A4 Allroad 2.0 TDI 177 CP CGLC 2013
    :3sadwalk:

3. pYf_bv 1st Gear Member

Locație:
    Brasov
    Masina:
    audi 80 b4,2.0E,1994
    Vezi tu rarescyp daca imi spuneai chestia asta inainte sa schimb toate piesele care le-am schimbat economiseam ceva bani...

4. rarescyp

rarescyp 1st Gear Member

Locație:
    Zalau
    Masina:
    credema ca nu sunt egoist si cu placere as ajuta pe oricine, daca as sti si daca as putea....am citit tot topicul abia ieri; si tot ieri a si postat...imi pare sincer rau pentru banii cheltuiti in plus si sper ca pe viitor sa nu mai ai astfel de neplaceri

P.S....daca o sa te uiti mai atent o sa iti dai seama ca eu nu eram membru pe acest site(nici nu stiam de acest site) atunci cand tu aveai problemele la masina...sper ca pe viitor sa iti fiu de folos

Ultima editare: 29 Dec 2010
  5. fagarasan

fagarasan Silver Member

Locație:
    Târgu Mureș
    Masina:
    Ford fiesta TDCI 2007
    Salut.Bine am citit?1Z are sonda lambda?nu prea imi vine sa cred,am intrebat si eu pe forum iar raspunsul a fost ca nu are.

6. El Greco

El Greco Bronze Member

Locație:
    Undeva in Moldova...
    Masina:
    Din gama VW !
    Hai ca ne-ai facut curiosi...pune o poza cu locul in care se afla aceasta sonda,sa stim si noi unde sa cautam pe viitor!!!

7. alehandro69

alehandro69 2nd Gear Member

Locație:
    Comandău
    Masina:
    B4,Tdi,1Z,1993
    Sal!!
    daca esty dragutz sa imi dai si mie detalii despre sonda lambda la motor 1Z TDI,eu inca nu am descoperit pe unde este..ar trebui sa masoare gazele pe evacuare..si m-am tot uitat pe traseu...

8. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Nu exista asa ceva :)

9. El Greco

El Greco Bronze Member

Locație:
    Undeva in Moldova...
    Masina:
    Din gama VW !
    Cred ca s-a confundat codul motorului si combustibilul,discutia era despre motoare pe benzina!
    Cautam degeaba pe frigul asta sonda cu probleme...!!!

10. rarescyp

rarescyp 1st Gear Member

Locație:
    Zalau
    Masina:
    va rog sa ma scuzati pt. aceasta neintelegere...eu am gresit cand am postat....
    trebuia sa scriu: ''P.S...la 1.9 TDI 1z exista sonda labda???''
    ...era defapt o intrebare.
    Ce poate sa faca un simplu semn de intrebare!!!

Un an nou fericit la toata lumea si fara evenimente neplacute in trafic!!!

Ultima editare: 31 Dec 2010
  11. fagarasan

fagarasan Silver Member

Locație:
    Târgu Mureș
    Masina:
    Ford fiesta TDCI 2007
    La fel si voua,tuturor de pe forum si ma bucur ca s-a elucidat misterul cu sonda lambda la tdi!

12. alehandro69

alehandro69 2nd Gear Member

Locație:
    Comandău
    Masina:
    B4,Tdi,1Z,1993
    Ms

merci pt amabilitate...La multzi ani si sute de mii km fara problm!!

(Va recomand PROLONG,aditiv pt ulei de motor(merge si in cutia de viteze)..va garantez ca are un pretz bun si face intradevar minuni...eu am dat 110 ron,pe un flacon de 236ml din care am impartzit in ulei motor(numai la cald!!) si un pic,cam 50ml bagat in rezervor,amestecat in prealabil cu 300g benzina.....efectul total,se simte dupa aprox 500km,dar sunetul motorului in 30 min,de functzionare, se schimba..desigur,mai clar pt cei cu urechea formata..)

Probabil o sa starnesc rasul unora dar o sa va explic,in alt topic cat de mult ajuta acest lubrifiant,si ce salveaza...pt ca eu nu fac reclama si nu castig absolut nimic financiar...Imi cer sincer scuze de la admin

http://www.prolong-romania.com/prolong_tratament_motor.php

Ultima editare: 2 Ian 2011
  13. crymy 1st Gear Member

Locație:
    ploiesti
    Masina:
    audi 80 , 2.0, 1992
    probleme consum audi 80 2.0 din 92

buna ziua,postez acest subiect in speranta gasirii unei rezolvari la problema consumului masinii mele. am un audi 80 b4 din 92 cu motor 2.0 benzinar. e normal sa consume mai mult dar totusi am un consum de 13-14 % la drum intins in cond in care nu depasesc suta la ora.prin oras nici nu m-am incumetat sa vad cat papa.
    mentionez ca am fac schimbu de ului,filtrul,filtrul de aer si nici o schimbare.
    exista posib sa mai reduc acest consum dupa parerea mea exagerat?cat ar fi consumul normal pt aceasta masina?
    mai mentionez k masina are pe ea instal si o instalatie de gaz dar plamanul si ce mai vine in comp motor a fost dat jos de fostul prop in dec cand a fost la itp ca nu era omolog.mie mi-a dat si un plaman care zice k a fost al ei da nu stiu sigur.are 2 relee de protectie montate pe la motor care duc la injectoare(banuiesc ca intrerup benzina).in cazul gpl-ului ce mi-ar mai treb sa-l pun in functiune?
    ce sfaturi imi dati la problemele mele?
    cu stima mihai

14. FloRio

FloRio Platinum Member

Locație:
    Baia Mare
    Masina:
    Audi A4 1,9 TDI 110hp~AFN 1998
    un consum la drum intins zic eu undeva la 7% iar in oras 10%-12%

15. MariusSS

MariusSS Gold Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi 80 B3 1,8S PM 1989 ; Audi A4 B5 1.6 ADP 1996 ; Kawasaki VN800 Clasic
    cam asa ceva....un 8% afara si un 10-12% in oras. asa imi ia si a mea, cu motor de 1.8.

16. myth

myth Silver Member

Locație:
    Alba Iulia
    Masina:
    audi a4 '96 <-> audi a6 '98 + audi a3 '03
    incearca cu alta sonda lambda ;)

17. adumitrachy

adumitrachy 2nd Gear Member

Locație:
    Iasi
    Masina:
    Audi B3
    Pune poze cu pulmonul si cu releele despre care vorbesti, sa o descalcim cumva

18. ManiAcuV6 Banned

Locație:
    Iași sau Botoșani
    Masina:
    Audi A4 B6 2001 AWX
    lichidul de racire la ce temperatura sta la drum intins ? Motorul e cel de 90 sau 115 sau 140 cai ?

19. adumitrachy

adumitrachy 2nd Gear Member

Locație:
    Iasi
    Masina:
    Audi B3
    Maniacu, mai sterge cateva mesaje din inbox pt ca vrea sa iti trimit un pm si nu mai ai loc sa le primesti... :D) (scuze crymy ca ti-am poluat topicul )

20. romeo29 1st Gear Member

Locație:
    bacau
    Masina:
    Audi80-B4-ABK-1993-BENZINA
    Consum benzina

Eu am avut aceeasi pb, consuma 20 l %.Nu am gasit sonda lambda si am pus o rezistenta de 10 Kohmi in loc. A scazut brusc consumul la cca 9l %.O sa vad si cu o sonda adevarata ce se intampla, dar nu am bani pt aceasta.

Distribuie pagina asta