Motor cod AAN 2.2 20v Turbo - diverse probleme si rezolvari

Discuție în 'Linia de modele S' creată de kellu, 18 Mar 2008.

1. pasbogdan Silver Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    s4 c4 2.2 20v t quatt,100 C4 v6,coupe b2 2.2 20vt quatt,samurai,LT35,90 b2 quatt
    Sa ai grija sa folosesti motorul FARA boost controler cu n75-ul activ si arcul de la wastegate stock reglat la 0.4-0.5 bar.
    Daca schimbi turbina scimba neaparat si softul.Marius ti-a indicat cea mai sigura varianta.Nu te lacomi la bani.Altfel o sa ajungi sa declari ca aceste motoare sunt foarte slabe....

2. vcosmin 3rd Gear Member

Locație:
    Băile Herculane
    Masina:
    Audi S4, 1992
    Adaug si eu ceva la raspunsul colegului

- turbina KKK 24 -7200 - face MAXIM 400cp, daca vrea masina pt rally, are un raspuns prea lent
    - injectoare rs2 - poate sa foloseasca injectoare de generatie mai nou si flow pattern mai bun - EV14 (depinde si de ecu folosit)
    - evacuare rs2 - sau replica str, sau tubulara
    - senzor de 300 kPA
    - soft - (prj s2 forum)
    - bobine de inductie - daca cele stoc sunt ok, merg cu bujiii bune, si gap rezonabil.
    - intercooler
    - te-ar ajuta destul de mult e85, sau injectie de apa/methanol, mai ales pe benzina noastra proasta !.

Pt tot ce e mai sus te incadrezi in 1500E cred ca fara probleme !!

3. marius555 Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    Subaru forester 2004;Audi Urs6 AAN new project ! Skoda Octavia2 vRS tfsi; Mitsu L200 DC-HP
    Salutare Cosmin. Cred ca suma pe care ai vehiculato este oarecum mica :

- turbina KKK 24 -7200 - $ ?!?!?!
    - injectoare EV14 : 350 $
    - evacuare rs2 - 300 $
    - senzor de 300 kPA 150 $
    - soft - $ ?!?!?!!?
    - bobine de inductie - 300 $ ( cu tot cu cablaj nou in cazul in case se opteaza pentru 2.0 t )
    - intercooler -- 300 $
    - tubulatura silicon SAMCO / 034 -- 300 $
    - regulator presiune 5 bar -- 150 $
    - pompa de benzina 5 bar -- 200 $

TOTAL : Multi $ fara a calcula turbina si softul.

Deci , socoteala de acasa nu prea se potriveste cu cea din targ:)

4. vcosmin 3rd Gear Member

Locație:
    Băile Herculane
    Masina:
    Audi S4, 1992
    turbina KKK 24 -7200 - $ ?!?!?!
    - injectoare EV14 : 350 $
    - evacuare rs2 - 300 $ -
    - senzor de 300 kPA 150 $
    - soft - $ ?!?!?!!?
    - bobine de inductie - 300 $ ( cu tot cu cablaj nou in cazul in case se opteaza pentru 2.0 t )
    - intercooler -- 300 $
    - tubulatura silicon SAMCO / 034 -- 300 $
    - regulator presiune 5 bar -- 150 $
    - pompa de benzina 5 bar -- 200 $

evacuare - 100E http://www.s2forum.com/forum/showthread.php?t=54760&highlight=str
    sensor - 30e - de unde 150 $$ ????
    http://www.s2forum.com/forum/showthread.php?t=46486
    Bobine nu e nevoie !
    Tubulatura, nu se merita sa dai 300$ pe un kit samoc, cand poti sa faci mare parte mai bun din Alu / inox.
    Pentru ce regulator de 5 bari ? injectoarele sunt la 4 bari, pompa daca vrei ceva cool,
    http://www.turbozentrum.de/en/luft-...omotive/aeromotive-stealth-340-typ-1/a-28175/
    poti sa iei si walbro la jumate de pret (100E), etc
    Mai ia in calcul, 150E-200E, castigati din vanzare componentelor vechi, / pompa, intercooler, evacuare, injectoare, etc !
    Cea mai scumpa piesa e turbo, la restul sunt alternative o gramda. Poate sa ia un Turbo de Volvo care e 100e , si putin mai mare ca k24 7200, dar mai trebuie modificari.

Daca tot facem teorie, ai avea 1500e+ 200e piese, 1700e, de cheltuit.
    daca prinzi un turbo ieftin (volov) , sau ceva gen

http://www.s2forum.com/forum/showthread.php?t=57867&highlight=turbo - care probabil il luai la 400e , mai ramai cu 1300e pentru restul, e destul de ok ! pompa de benzina daca ii pui un releu direct pe ea, si nu scade tensiune, duce in jur de 350cp !
    Hai sa gresesti cu 500e, si eu zic ca 2000e, pentru o masina de 400cp, e foarte bine. Desi eu cred ca mai mult castiga, daca impinge masina la maxim (motorul actual), si usureaza cat poate, asta daca e pentru rally. la 300cp / 1000kg, si almost no lag, merge mai bine, decat 400cp, 1200kg, si lag mare !

5. pasbogdan Silver Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    s4 c4 2.2 20v t quatt,100 C4 v6,coupe b2 2.2 20vt quatt,samurai,LT35,90 b2 quatt
    Se potriveste socoteala Marius. Exact cum a raspuns si Cosmin se poate optimiza. Injectoarele de rs2 sunt suficiente. Regulator de presiune nu necesita. Senzor de 300 kpa am cumparat eu si mai am (undeva la 100 si ceva de lei) Pompa de benzina walbro. Turbina, galeria si injectoarele ar fi de preferat sa fie de rs2 fiindca soft pt rs2 se gaseste usor si de incredere. Soft stock de rs2 se gaseste gratis pe net (si cu softul stock rs2 ar fi un upgrade la varianta aan).

Cosmin,de ce zici ca turbina de rs2 nu ar fi indicata pt rally ? Din cate stiu nu exista un compromis mai bun din punct de vedere putere/cuplu la turatii cat mai mici. Daca se doreste putere mai mare/turbo mai mare, peak boost va fi peste 3000 rpm (ceea ce nu e placut la rally).
    Daca se monteaza o turbina mai mica decat k24 7000 va avea peak la turatii mult mai mici insa va pierde din eficienta repede si de la 4000 rpm nu va furniza mai mult de 0.6-0.8 bar.
    Depinde si de stilul de pilotaj insa fara un als nu cred ca va fi placut sa te trezesti la intrarea/iesirea dintr-un viraj la 2500 rpm cu 0.4 bar boost.
    Dupa ce ai facut transferul de greutate si ii dai gaz nu rupi aderenta(desi nu acesta ar fi scopul insa de asta concuram cu coupe quattro si acest stil de power slide elimina problemele de understeer la coupe quattro) si mergi aproape aspirat...

Ultima editare de un moderator: 19 Apr 2012
  6. vcosmin 3rd Gear Member

Locație:
    Băile Herculane
    Masina:
    Audi S4, 1992
    turbo de pe rs2 este old school, un model k26 daca tin minte corect, este scump, si lent ca si viteza de raspus. 2871r are lag mai mic, si potential mai mare de ex.

7. pasbogdan Silver Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    Ga7200-le este un k24(desi are interne aproape identice cu cele de k26).De acceea ii dau credit.In plus este un drum parcurs de multa lume.Apare si pe IGO MY WAY :)
    Nu necesita flanse,setari custom etc.
    Nu ma pricep la turbine de aceea nu stiu daca o turbina mai mare cu un compresor mai mare de generatie noua "se invarte" mai repede decat un 7200..
    Insa din generatia veche este cel mai bun compromis pt cuplu la turatii mici.
    Nu discutam despre turbina de la portile de fier identica cu a ta:p
    Tu ai alte asteptari fiind o masina de 10 secunde(iti uram sa fie una sub 10).
    Dar poate nici noul posesor de cq nu va dori un setup de rally.Poate va dori sa "rupa gura targului" joi seara,sau in ce zi se organizeaza blana la "imeseu" in linie dreapta in zona lui.

8. alex66six 1st Gear Member

Locație:
    turceni
    Masina:
    audi a4 2.0tfsi 380cp,audi a5 3.0tdi,audi quatrro coupe 2.2 20v turbo,toyota mr2 t bar gti
    Masina vreau sa fie preagatita sa raspunde rapid la turatii joase, fara lag!
    masina deja are unele modificari care intr un fel ma si incurca nestiind despre ce e vorba.
    nu stiu foarte multe despre aceste motoare. Masina va avea undeva in jur de 1000 kg. As vrea sa reusim un management de motor cat mai fiabil si realist, ar fi bine sa dicutam inceputurile.
    Internele rezista pt un 400 450cp safe ? softul este schimbat de cristi, nu stiu sigur cum, injectoarele sunt de 440, turbina de volvo, din cate am inteles echivalent alui rs 2 cu un ax mai gros, traseu intercooler schimbat ,un intercooler care d p m dv este cam mare, galeria vreau sa o fac la maier atunci cand o sa ma hotarasc ce turbina vom folosi in cazul in care cea de r s 2 nu face fata. Evacurarea pe ce dimensiune sa fie facuta ? Transmisia sa fie mai lunga sau ma scurta ?
    Am 2 variante, de exemplu a 3 la 3000 rpm 50 km ora si una de 70 km/h.
    Masina in 2 saptamani va merge la vopsit, sablat complet de jos, as vrea sa pun aripile de ur daca stie cineva codurile de piesa pe original, le as vrea noi.
    E un proiect de care nu vreau sa-mi bat joc dar nici sa exagerez cu banii.
    Va multumesc pt ajutor!!!
    Vreau sa iasa o masina rapida la coasta !! atat. :)

Ultima editare de un moderator: 20 Apr 2012
  9. pasbogdan Silver Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    Pentru soft la turbina de volvo(daca este un k24 7400) ia legatura cu prj de pe s2 forum.Iti va spune ce injectoare/galerie sa folosesti.
    Sunt cateva variante de turbo/injectoare/galerii la care gaseti soft"generic" adica universal.Daca iesi din tipare vei avea nevoie de o softare in timpi reali(cu emulator pe un dino).Sau poti folosi gestiune vems iar documentatie si setari se gasesc online.Pentru 2.2 vems are cel mai mare grup de useri care impartasesc informatii/setari GRATUIT.
    Pentru softari custom cu gestiunea de fabrica MRC tuning te va ajuta sau PRJ.
    Nu vreau sa fiu carcotas dar daca setupul cu turbina de volvo avea un soft pe masura Cristi nu trecea la v8.Mare grija ce folosesti..
    Cum planuiesti sa ajungi la 1000kg?Mie nu imi iese calculul sub nici o forma.Interiorul are maxim 100kg.Dar scaune tot pui,rollcage,motorizarea va fi alta fata de cea de fabrica,intercooler,radiator ulei,frane mai mari etc..Undeva la 1200 cred ca ar fi un calcul rezonabil.

10. marius555 Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    Subaru forester 2004;Audi Urs6 AAN new project ! Skoda Octavia2 vRS tfsi; Mitsu L200 DC-HP
    Ce-mi place :) Deja devine foarte interesant acest topic, precum si discutia intre "centurile negre" :) Sunt multe secrete care pot fi folosite :)

11. marius555 Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    Astazi am observat ceva : daca scot conectorul de la IDLE VALVE relantiul scade . Dupa ce turez motorul , ramane undeva la 1000 rpm. Mi se pare un pic ciudata intamplarea .

Sfaturi ?

12. alex66six 1st Gear Member

Locație:
    turceni
    Masina:
    audi a4 2.0tfsi 380cp,audi a5 3.0tdi,audi quatrro coupe 2.2 20v turbo,toyota mr2 t bar gti
    pasbogdan inainte sa ma apuc de ea o s-o cantaresc, apoi la final din nou. O sa te tin la curent,
    Momentan nu ma pot apuca, maine am cununia, iar marti plec intr-un mic concediu, dupa munca forte.
    Multumesc pentru sfaturi.

Ultima editare de un moderator: 20 Apr 2012
  13. marius555 Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    Pentru ca nu am avut stare astazi, am schimbat sonda lambda pe care o pusesem pe masina acum ceva timp inainte sa fac swap'ul de bobine . Recunosc ca a fost prostia mea in momentul in care am acceptat un Bosch "universal" . Astazi am inlocuit'o cu cea veche ( care este din 1994 !!!! ) si motorul merge cu totul si cu totul altfel ...

Revin cu info legat de consum :) In masura in care pot sa ma abtin ...

Ultima editare de un moderator: 23 Apr 2012
  14. marius555 Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
  15. marius555 Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    Am gasit in service'ul unui prieten asa ceva KKK24-7000. Din pacate are ax'ul rupt .

Ce parere ai Bogdan ? O reconditionam ?:)

16. pasbogdan Silver Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    Dupa toate investigatiile posibile mai erau 2 variante:
    1.Presiune combustibil
    2.Senzori detonatie

Presiunea de benzina masurata este de 3.5 bar in ralanti si 3.2 bar cu clapeta deschisa.Alt aan are 3.9-4 bar in ralanti si 4.5-4.7 cu clapeta de acceleratie deschisa.

Marius,vezi ce parere ai despre aceasta pompa: http://www.ebay.co.uk/itm/GS341-HRC...arts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item3a73c1139d

De aici treaba e simpla.Masina ta va intra in clubul motoarelor aan care functioneaza cum trebuie si din pacate nu o vom cumpara noi fiindca "nu merge":)

17. raducu79

raducu79 Junior Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi S6 2.2 20v turbo 1997
    Salut Bogdan .Azi am vorbit cu Marius si daca aveti pofta de lucru poate mai apare un AAN la voi daca se poate binenteles ,nu de alta dar sa intre si al meu in clubul motoarelor care merg cum trebuie:).O seara buna

18. levi_sae 1st Gear Member

Locație:
    arad
    Masina:
    audi c4s4 2,2t
    ma inscriu si eu pe lista de asteptare al lui bogdan, sper sa-mi vina si mie randul cat mai repede

19. pasbogdan Silver Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    Pai cu asa multe AAN-uri in atelier dam faliment.Deja intreaba clientii:"voi nu lucrati si la alte marci?";)

Asteptam sa mai ramana un singur lucru de facut la masina lui Marius:sa-l vopseasca(ceea ce presupune ca restul am terminat).Dupa aceea vorbim.
    Insa s4-le meu plange dupa putina atentie,coupeul asteapta sa instalez rollcage-ul sa finalizez cu caroseria,sa-i instalez motorul,radiatoare,intercooler care nu stiu unde le amplasez..La masinile mele cand lucrez?Ca "minteni" imi pica rotile:p

20. marius555 Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    Putem sa procedam in felul urmator : cand ma suna Bogdan sa merg dupa masina , pot sa duc alta :) Care se risca ?!?!?! :))

Distribuie pagina asta