Motor cod AAN 2.2 20v Turbo - diverse probleme si rezolvari

Discuție în 'Linia de modele S' creată de kellu, 18 Mar 2008.

1. marius555 Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    Subaru forester 2004;Audi Urs6 AAN new project ! Skoda Octavia2 vRS tfsi; Mitsu L200 DC-HP
    Corect :) Deci ne vedem la Raliul Clujului sambata de dimineata . Nu particip pentru ca , masina este in rodaj , altfel as fi fost un mic "Taurete" :))

2. raducu79

raducu79 Junior Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi S6 2.2 20v turbo 1997
    Astept cu nerabdare sa vad produsul finit .Bogdan felicitari ,Marius felicitari:)

3. marius555 Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    Subaru forester 2004;Audi Urs6 AAN new project ! Skoda Octavia2 vRS tfsi; Mitsu L200 DC-HP
    Multumim frumos . Tot meritul este al lui Bogdan... El si'a ros nervii punand totul ca la carte si lasand deoparte orice fel de improvizatie... Revin cu impresii :)

4. levi_sae 1st Gear Member

Locație:
    arad
    Masina:
    audi c4s4 2,2t
    daca tot se apropie proiectul de final, ar fi cazul sa mai vorbim si de costurile unei astfel de reparatii si aici ma refer atat la manopera cat si la costurile pieselor care intradevar difera de la caz la caz. probabil Bogdan este in masura sa ne dea aceste informatii cu privire la: manopera honuit, rectificat/reconditionat chiuloasa, rectificat arbore cotit, garnituri chiuloasa, admisie, evacuare etc, bolturi, Oringuri, cuzineti .........etc.
    Probabil vom vedea in viitorul apropiat un deviz estimativ cu privire la aceste costuri, avand in vedere ca multi dintre noi care tinem la aan-uri va trebui sa trecem prin asta la un moment dat.

5. marius007

marius007 1st Gear Member

Locație:
    iasi
    Masina:
    audi s4 2.2t
    bine punctat...sper sa iau si eu un motor zilele astea...chiar as fi curios daca ati ajuns si pe la contabilitate ;)

6. marius555 Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    Dragii mei :) Motorul merge impecabil ... IMPECABIL ... pana acum am mers fara N75 si , desi face doar 0.4 - 0.5 bar , masina trage foarte bine ...ma abtin cu greu sa nu trec de 3200 de rpm , dar o sa treaca cat de curand :) Consum aproximat : 9.3-9.5% cluj - bucuresti in conditiile in care am calcat'o permanent de la 1500 la 3200 rpm ( si continuu ) . Probabil ca , daca mergeam pe pilot automat scoteam undeva la 8.5. Am sa revin si cu poze inclusiv de la Raliul Clujului :)

7. pasbogdan Silver Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    s4 c4 2.2 20v t quatt,100 C4 v6,coupe b2 2.2 20vt quatt,samurai,LT35,90 b2 quatt
    Noi nu credem pana nu vedem;)
    Referitor la costuri,
    In costul total se vor reflecta cateva componente esentiale care vor influienta drastic:
    1.pistoane cu bolturi si segmenti(in cazul in care blocul are uzura)
    2.Cuzineti/vibrochen in cazul in care tolerantele maxime admise sunt depasite
    In functie de aceste elemente se vor face calculatiile.

In cazul lui Marius
    Piese/consumabile:
    -pistoane 81.5mm cu bolturi si segmenti
    -pompa benzina debit marit
    -garnituri(chiuloasa,admisie,evacuare,clapeta acceleratie,turbina,ungere si racire turbina,galerie antigel,capac tacheti.)
    -oring(capac termostat,racord antigel in spatele blocului,climatizare,injectoare,robinet golire antigel din radiator)
    -simering(supape,vibrochen fata/spate,ax came)
    -ghiduri supape
    -supape admisie
    -racord antigel bloc motor parte montare spate(traseu catre radiatorul de incalzire)
    -prezoane chiuloasa
    -suporti motor(frontal+laterali)
    -filtru ulei(2 buc)
    -ulei motor(2 schimburi,dupa 80km)
    -vopsea termorezistenta

Manopera:
    -planat chiuloasa
    -inlocuit ghiduri supape
    -rectificat supape,rectificat scaune supape,slefuit supape cu pasta
    -planat bloc motor
    -alezat+honuit bloc motor
    -sudat chiuloasa
    -demontat motor de pe masina,desfacut complet,spalat,degresat,vopsit,remontat

De remarcat ar fi ca Marius a decis sa nu monteze si biele noi pt a depasi pragul de 450 de cai.A spus ca este suficient si il cred.Un setup de rs2 va fi extrasuficient.Masina oricum(cu 0.4 bar) functioneaza ca un vis.Cand va fi gata rodajul va putea conecta mufa la n75 si va putea rula cu 1 bar,sau va primi imprumut ecu meu cu 1.55 bar.
    Daca cineva considera ca va depasi pragul de 450 de cai va fi nevoit sa schimbe si bielele,iar daca va avea planuri marete se vor adauga pe lista prezoane chiuloasa,prezoane capace cuzineti.Discutam despre bloc.Restul este la aprecierea fiecaruia(galerie evacuare,turbina,imjectoare,gestiune,portat chiuloasa etc)

Cost total aprox 8500 ron din care aprox 3200 ron cost pistoane si pompa benzina achizitionate de catre Marius.

Cost dublu fata de un motor complet.Tehnic?Impecabil!
    Cunosc ipoteza cu 700-1000 eur pt un motor sau o masina de piese.Am trait-o,de aceea am cumparat si eu un set de pistoane 81.5mm pt unul din motoarele mele de piese.

Marius,nu stii sa descarci pozele de pe aparatul doamnei,aparat care costa cat motorul tau?:p

8. alex66six 1st Gear Member

Locație:
    turceni
    Masina:
    audi a4 2.0tfsi 380cp,audi a5 3.0tdi,audi quatrro coupe 2.2 20v turbo,toyota mr2 t bar gti
    Cum frangeti voi inimile la oameni !!! :respekt:
    Mai e o saptamana si ma apuc si eu, am cam terminat cu restul.
    Felicitari Bogdan. :)

Ultima editare de un moderator: 26 Iun 2012
  9. raducu79

raducu79 Junior Member

Locație:
    București
    Masina:
    Salut

Bogdan pe cand o programare si la mine? ....si inca nu m am intalnit cu Marius :)

10. marius555 Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    Si acum pozele :) sa va tineti bine de papilele gustative :)

Pozele sunt mai mult decat concludente :) Motorsport sau nu , traditia este traditie :)

Ultima editare de un moderator: 26 Iun 2012
  11. marius555 Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    atat pentru moment :) A se remarca totusi gratarul :P doar pentru cunoscatori ... Gulas'ul a fost extraordinar :D

12. pasbogdan Silver Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    s4 c4 2.2 20v t quatt,100 C4 v6,coupe b2 2.2 20vt quatt,samurai,LT35,90 b2 quatt
    Te rog sa imi dai un telefon sa imi spui despre ce ar fi vorba.
    Ai facut conversia la bobine?

Cu respect,

Marius...numai atatea poze vedem?Cu telefonul nu am facut poze,m-am simtit stanjenit de obiectivul tau de 1 metru;)

13. raducu79

raducu79 Junior Member

Locație:
    București
    Masina:
    Salut Bogdan.Inca nu am facut conversia dar promit ca pana ajunge la tine daca se poate desigur. Dar mai bine ne auzim la un telefon. Marius, trimite-mi te rog numarul tau ca am schimbat telefonul si am ramas fara al tau.
    Apropo: abia astept sa ne vedem, poate Vineri, vede-a-mas la raliu cu a mea dupa ce o vindeca Bogdan. O zi buna tuturor

Ultima editare de un moderator: 27 Iun 2012
  14. marius555 Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    Credeam ca am invatat multe ... dar dupa 6 ore de julituri , injuraturi , blesteme si sa nu mai zic ce , am hotarat sa apelez la batranul goagle ...

Am avut o surpriza sa aflu ca , nenorocitul de contact are mai multe functii si iti poate da multe batai de cap atunci cand iti este lumea mai draga . Deasemenea , indiferent daca sunteti plecati la piata cu masina sau pe Dealul Negru ( cazul boului de fata ) tineti in PERMANENTA cu voi un APARAT DE MASURA !!!!!!!

Sper sa nu se supere moderatorii pentru link'ul de mai jos :

http://forums.quattroworld.com/s4s6/threads/12431.phtml

Aici este explicat foarte corect si exact cum se face inlocuirea partii electronice din contact !

15. pasbogdan Silver Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    Sa nu uiti ca imi datorezi o duminica,o duminica noaptea si o luni seara;)
    La telefon ii explicam lui Marius sa conecteze un fir de la pompa de benzina(cea veche care o avea cu 2 fire de 20cm) la pozitia 27 in mufa ecu si la masa sa vedem daca ecu primeste curent.Simpatic aparat de masura,dar romanul este inventiv si face orice sa se descurce,desi poate dura mai mult decat varianta ideala.
    Il mai rog sa conecteze un fir de pe grupul de mase de pe galeria de admisie pe masa masinii de langa filtrul de benzina pentru a fi siguri ca avem masa la ecu si senzori.Marius conecteaza firul de "-"la galerie si pe + langa bara de rigidizare de la amortizoare.Se aud in telefon artificiile:laugh:

Poze domnu' poze...

16. marius555 Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    Sa fi vazut de aproape artificiile :)) Iti recomand sa incerci :) Te curata de orice boala :)

Radu vrea sa cumpere bujii Bosch f5dp0r. Eu stiu un seller pe ebay si pretul este de app. 55 lire pentru setul de 5 ( cu tot cu transport ).

In lei , undeva la 300 ron / 5 bucati . Mai este cineva interesat ?

17. pasbogdan Silver Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    Liniste si pace pe aici.Inseamna ca toate merg struna.Eu am terminat de cateva sute de km rodajul la motorul reconditionat pregatit pt coupe si donat pt s4.Am montat de 2 saptamani mufa pe n75 si "sufar" de un grav boost leak.La 0.8 se aude de la 2km.Oare cand sa verific unde este?Noaptea cand scriu pe forum:)
    Coupe-ul a ramas teoretic fara motor,insa are pregatit un bloc hounuit si un set de pistoane de 81.5.Va mai primi restul(vibrochen,cuzineti etc)din motorul scos din s4 care are blocul foarte uzat insa la partea de ungere sta impecabil.
    Asteptam in continuare donatori de "organe".Pereche cu masina cu afis"nu are casetofon".Nu-i bai,ii punem noi;)

18. levi_sae 1st Gear Member

Locație:
    arad
    Masina:
    audi c4s4 2,2t
    te inseli cand spui ca "toate merg struna" sau oare a mea sa fie singura exceptie de la regula???

19. marius555 Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    Ultima editare de un moderator: 3 Iul 2012
  20. pasbogdan Silver Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    Tu ii vinzi castraveti gradinarului.;)
    In descrierea cablajului ecu in linkul postat apare o eroare:
    pinul 24/55- Power Ground for "actuators" other than injectors - Not found in Bentley, presume BR/R, ground to intake manifold este de fapt ECU GROUND.

Distribuie pagina asta