1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Motor cod BLB la A4 B7 - probleme - cauze si rezolvari

Discuție în 'Audi A4 B7 (2005 – 2008)' creată de ASU8, 27 Mai 2008.

1. GeorgeM.

GeorgeM. 2nd Gear Member

Locație:
    Deta, Jud. Timis
    Masina:
    A4 B7 Avant, 2.0 TDI, 2006, BLB
    Tremurat motor Blb 2.0 tdi

Buna, am si eu de curând un Audi a4 b7 motor 2.0 tdi blb , si am observat tremuratul acela la relanti când se încălzește putin mașină..din cate am înțeles cam asa fac toate modele astea :)
    Însă ce am aflat de curând despre mașina asta m-a bulversat..mi a verificat o un mecanic mai atent si mi a spus ca înainte de a achiziționa o eu , mașina a avut cutie automată..acum are cutie manuala..chestia e ca nu îmi merg luminile de mansalier si nici tempomatul..am observat abia după..Aveti idee dacă trebuie schimbat softul pe mașină ? Gen, trebuia schimbat odată cu schimbarea cutiei de viteze? Menționez si faptul ca în computerul din bord, nu mi apar literele specifice cutiei automate..mecanicul îmi spune că e posibil sa mi fi schimbat si bordul masonii, dar deja nu mai cred pt ca nu cred ca e rentabil..va rog sa ma ajutați :)

2. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Luminile de marsariere trebuie legate in alta parte daca s-a schimbat cutia. Verifica pe cutie, trebuie sa ai o mufa cu doi pini, unde trebuie sa faci legaturile.
    Pentru tempomat, verifica daca pe ambreiaj s-a montat switch-ul .
    Dupa ce faci verificarile astea, scrie si iti spunem ce faci mai departe.
    Softul a fost schimbat deja.

3. GeorgeM.

GeorgeM. 2nd Gear Member

Locație:
    Deta, Jud. Timis
    Masina:
    Ești sigur în legătură cu softul? Când mi a verificat o cu VCDS ul , programul a încercat să verifice si cutia automată, dar a sărit imediat de ea pentru ca nu avea ce ..de asta mecanicul asta a tras el concluzia ca n a fost schimbat softul, dar eu totuși încep să mă îndoiesc de priceperea lui pe partea asta :)

4. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Daca s-a facut schimbare de cutie, da, sunt sigur. Dar asta se face in ECU, tu n-ai cum sa vezi.
    Pentru a vedea cu ce dotari a iesit masina din fabrica, posteaza VIN-ul in acest topic si roaga colegii sa-ti dea un pdf cu dotarile. Apoi vei stii daca s-a schimbat ceva la masina.

5. vladliviu85

vladliviu85 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 BLB 2.0 TDI 2005 - 140 calutzi , Skoda Fabia 1 , 1.4 TDI 100CP-stage1 2007
    Normal ca nu s-a putut accesa adresa 02 - auto trans din moment ce cutia automata si implicit si calculatorul ei NU mai exista pe masina. La fel si cu ''PRNDS''-ul, normal ca nu mai apare pe display-ul ceasurilor de bord daca nu mai este prezent ECU-ul cutiei de viteze pe masina ca sa comunice cu ceasurile si restul masinii, deci nu au fost schimbate ceasurile ! Toate ceasurile indiferent de cod sunt compatibile si cu cutiile manuale si cu cele hidramate.
    Se vede cat de '' experimentat '' este mecanicul. Sfatul meu ? Schimba mecanicul urgent ! Lasa-l sa repare dacii 1310 cu sarma.
    In rest fa ce ti-a spus colegul nucugheri si o sa ai totul functional pe masina. Bafta !

Ultima editare: 10 Noi 2015
  6. GeorgeM.

GeorgeM. 2nd Gear Member

Locație:
    Deta, Jud. Timis
    Masina:
    Ma mai pot ajuta si pe mine cu o chestie ? În viteza 1 si 2 după 1700-1800 turatii când accelerez ușor , mașina are tendința să înece..nu stiu dacă am ales corect cuvântul..dar se hâţăie putin ..ca si cum as ciupi acceleratia apoi i as da drumul..cam asa ceva ..chestia asta o face doar când e calda mașină..când e rece merge rotund..poate te ajuta faptul ca pe tester mi a dat debitmetrul si egr ul defect..plus ca mai am un senzor nivel ulei defect care îmi apare doar când se încălzește motorul ..ms anticipat :)

7. vladliviu85

vladliviu85 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 BLB 2.0 TDI 2005 - 140 calutzi , Skoda Fabia 1 , 1.4 TDI 100CP-stage1 2007
    Pai nu ti-e clar ? Trebuie schimbat debitmetrul si curatat EGR-ul ... dar inainte de a face asta recomand sa contactezi pe unul din colegii nostrii sau pe cineva priceput din zona ta sa-ti faca un log in mers la debitmetru, egr si turbina. Tare irelevanta mi se pare diagnoza facuta de mecanicul ala de dacii :)

8. porto91

porto91 4th Gear Member

Locație:
    Galati
    Masina:
    Audi A4 B9 2016 2.0 TDI DEUA
    Salutare. Revin dupa cateva luni cu o mica problema. La masina din profil, uneori, in treapta a 2-a sau a 3-a, cand vreau sa accelerez normal in jurul turatiei de 2000, simt ca-mi da in nas de 2-3 ori, ca si cum s-ar ineca. Daca iau piciorul de pe acceleratie si apas din nou, isi revine. Daca ii dau blana de la 1800-2000, nu am problema asta. Deci doar daca o iau usor, batraneste. Precizez ca turbina e curatata acum vreo 7000km, EGR-ul curatat acum vreo 15000km, injectoarele au valorile urmatoare: Cyl 1: -0.64 mg/str ; Cyl 2: 0.40 mg/str ; Cyl 3: 0.89 mg/str ; Cyl 4: -0.66 mg/str . Uleiul, filtrul de ulei, filtrul de aer schimbate zilele trecute. Filtrul de motorina schimbat acum vreo 2000km. Sa curat din nou EGR-ul? Nu pot sa zic ca am mers subturat de la ultima curatare. Precizez ca am pus Vag-Com-ul si nu am erori. Pareri?

Ultima editare de un moderator: 10 Noi 2015
  9. vladliviu85

vladliviu85 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    Log in mers la debitmetru ai facut ? Daca da, ce valoare are in treapta a 3-a la 3000 de ture cu pedala in podea ?

10. porto91

porto91 4th Gear Member

Locație:
    Galati
    Masina:
    Am unul mai vechi de cand aveam probleme cu turbina, dar nu stiu daca e relevant, ca pe atunci nu aveam problema asta. Ii fac diseara si revin cu Log-ul. Pe ce canal trebuie facut pentru debitmetru?

11. vladliviu85

vladliviu85 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    Log-ul in mers il faci pe canalele 3 , 10 si 11.

12. porto91

porto91 4th Gear Member

Locație:
    Galati
    Masina:
    Ok. Revin dupa ce fac log-ul. Multumesc

13. GeorgeM.

GeorgeM. 2nd Gear Member

Locație:
    Deta, Jud. Timis
    Masina:
    Nu's expert deloc, dar si eu am aceeași problemă, iar în urma documentarii pe net, am observat faptul ca mai multi posesori ai acestui motor au avut problema adta. Unii si-au rezolvat-o prin schimbarea debitmetrului de aer( atenție Bosch) , altii nu si au rezolvat problema astfel ..

14. vladliviu85

vladliviu85 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    Asa este. Dar se incepe cu diagnosticarea debitmetrului care este de cele mai multe ori vinovatul. Atentie ! : un debitmetru defect sau care nu mai este in parametrii nu da neaparat eroare ! Trebuie neaparat facut log in mers !

15. yanaky

yanaky 2nd Gear Member

Locație:
    Suceava
    Masina:
    audi a4 tdi 2.0 2007 BRD 125kw,a4 b8.5 2015 CJCD 110Kw
    Cu toate ca am alt cod la motor vreau sa spun ca aceleasi simptome am si eu uneor dar am observat ca la mine face asa cand filtrul de particule e la un nivel mai mare de incarcare.dupa ce acesta se regenereaza masina merge fara nici o problema.mentionez ca la diagnoza totul e ok.bafta!

16. porto91

porto91 4th Gear Member

Locație:
    Galati
    Masina:
    Eu unu nu am filtru de particule :)

17. george_gopo

george_gopo Bronze Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    Audi A4 2.0 TDI (BLB) - 140 CP, 2006
    porto91 eu am rezolvat problema ta cu inlocuirea EGR-ului (OEM).

18. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Da, a avut dreptate. Masina ta a avut din fabrica montata cutie multitronic cu codul GYJ.

19. Logitech

Logitech Bronze Member

Locație:
    Romania
    Masina:
    Audi A4 B7 | 2006 | BRB |DPF| 1.9 TDI
    Ce rezultă de aici?, cautam mașini ieftine(sau scumpe) dar nu verificam absolut nimic,bine un test drive de 2 km sa vedem dacă "bate" ceva ....(adică o decodare vin gratuita,10 minute pierdute pe internet,vedeai ca a avut cutie automata,sau alte dotări care poate nu mai sunt pe mașină.. Și te gândești la anumite cauze....:(.

Ultima editare: 12 Noi 2015
  20. porto91

porto91 4th Gear Member

Locație:
    Galati
    Masina:
    Sper sa nu ajung sa inlocuiesc EGR-ul, eventual poate scap cu o curatarea. Anyway..o sa verific debitmetru intai, astept weekend-ul :)

Distribuie pagina asta