1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Motor cod BLB la A4 B7 - probleme - cauze si rezolvari

Discuție în 'Audi A4 B7 (2005 – 2008)' creată de ASU8, 27 Mai 2008.

1. vladliviu85

vladliviu85 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 BLB 2.0 TDI 2005 - 140 calutzi , Skoda Fabia 1 , 1.4 TDI 100CP-stage1 2007
    Log-ul in mers e sfant. Se face si la EGR, si la debitmetru si la turbina.

2. porto91

porto91 4th Gear Member

Locație:
    Galati
    Masina:
    Audi A4 B9 2016 2.0 TDI DEUA
    Salutare. Am revenit cu Log-ul, bineinteles ca nu mi-a dat in nas cand am facut log-ul, ca doar nu-i fraiera sa faca cand vreau eu :) . Nu stiu exact cat ar trebui sa fie valoarea la MAF cand sunt cu pedala la fund, imi arata 1275 mg/str. In schimb ce am vazut interesant din LOG, este ca Boost Pressure specified este 2315 si Boost Pressure actual este 2600 cand ii dau talpa. Am mai curatat turbina, trage foarte bine masina, n-am probleme in privinta asta, dar ma mira diferenta de valori. Anyway.. daca poate cineva sa-si arunce un ochi pe LOG si daca vede ceva dubios, sa-mi dea un sfat ceva..cu privire la "datul in nas", problema de care m-am plans cateva mesaje mai sus. Multumesc

3. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Posibil sa ai probleme cu N75 sau furtunele aferente traseului de vacuum. Posteaza eroarea de pe Engine care este generata in urma limp-ului asa cum apare ea pe VCDS.
    Logul e relevant doar cu acceleratia la podea de la aprox. 1700-4000rpm.

4. porto91

porto91 4th Gear Member

Locație:
    Galati
    Masina:
    Pai Log-ul l-am facut pentru o "balbaiala" care apare uneori un treapta a 2-a. Probleme cu Limp Mode am avut acum cateva luni si am dat jos turbina si am curatat geometria si s-a rezolvat. Trage foarte bine, nu am erori pe Engine, nu am Limp, doar ca uneori parca "trage aer fals" in treapta a 2-a si in ideea asta am facut LOG-ul, numai ca dupa ce m-am uitat pe date am observat o diferenta la Boost Pressure ce m-a facut sa-mi pun un semn de intrebare, ca doar problema aia stiu ca o rezolvasem :think:

5. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Te cred si eu ca trage, la presiunea aia...esti la limita.
    Nu imi plac valorile la N75 de aia am zis sa verifici, inclusiv actuatorul la turbina. Este posibil ca acesta sa trebuiasca reglat, sa nu dea voie geometriei sa deschida asa tare.

6. Ali 1st Gear Member

Locație:
    Craiova
    Masina:
    Audi,A4,2007
    Salutare,scuze daca nu postez unde trebuie(dar sunt nou si nu prea stiu mersul) ...am un A4 din 2005 BLB 2.0tdi,mi s-a aprins check in bord(am pus tester pe ea) ,mi s-a zis sonda lambda..ok,vreau sa stiu si eu...voi cei care ati schimbat-o,cat v-a costat? are vreun cod? sau cati pini are?? sa imi dati mesaj privat va rog mult,multumesc

7. GeorgeM.

GeorgeM. 2nd Gear Member

Locație:
    Deta, Jud. Timis
    Masina:
    A4 B7 Avant, 2.0 TDI, 2006, BLB
    porto91, ghici ce, am pățit la fel ca tine când am fost si am făcut LOG-ul în mers, bineînțeles că nu mi-a mai dat în nas, mers tipla. Ca a doua zi sa-mi facă că toti dracii în viteza a 1-a si a 2-a, zici ca se rupea mașină sau a intrat în convulsii :faint: Aceeași problemă o am si cu turbina, îmi ajunge la 2,6 bar ceea ce e mult. Mi-a recomandat sa o curat si sa fac geometria variabilă dar ce naiba ma fac cu "bâlbâit-ul" asta care strica tot farmecul masinii. Chiar nimeni nu are un răspuns ? :sos:

Ultima editare de un moderator: 19 Noi 2015
  8. porto91

porto91 4th Gear Member

Locație:
    Galati
    Masina:
    Din pacate azi mi-a intrat in Limp, ma asteptam intr-o oarecare masura avand in vedere datele din log-ul de saptamana trecuta. Urmeaza sa sarbatoresc ziua nationala prin demontarea turbinei :) . Sunt curios de ce a picat iar la numai 6luni de la curatare. Nu pot zice ca am mers subturat..chiar sunt curios..

9. GeorgeM.

GeorgeM. 2nd Gear Member

Locație:
    Deta, Jud. Timis
    Masina:
    Mecanicul mi a zis ca e posibil să fie și senzorul la turbo . Nu știu exact ce și cum, dar poate fi o idee. Și mi a mai spus ca mai e și ieftin.

---------- Post added at 16:05 ---------- Previous post was at 16:03 ----------

Aa, și încă ceva. Balbaiala asta în prima și a două treaptă, la mine dispare după ce fac drumuri lungi și "se curata" turbină .

10. porto91

porto91 4th Gear Member

Locație:
    Galati
    Masina:
    Eu am dat acel sensor G31 jos si era OK, asta acum jumate de an. O sa-l dau maine jos sa vad in ce conditie este si curios, in seara asta am vrut s-o bag in Limp Mode, si n-a vrut in ruptul capului :) . Cu a 2-a, a 3-a, a 4-a..nimic! In schimb am pus vag-com-ul si aveam stocata eroarea de dimineata, aceeasi eroare ca acum jumatate de an. P0234 Boost Pressure Regulation: Limit Exceeded (Overboost Condition) . O sa incep cu verificarea actuatorului de la turbina, sa vad daca agata, verificarea vacumului si a senzorului G31.

11. GeorgeM.

GeorgeM. 2nd Gear Member

Locație:
    Deta, Jud. Timis
    Masina:
    Să știi ca eu am limp doar în treapta a5-a și a 6-a .Și nu prea înțeleg de ce. Acum câteva zile mi s-a întâmplat să iau limp la 2800 turații în depășire în treapta a 5-a. Dacă îi dai de cap cumva, te rog anunța-ma și pe mine.

12. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Limp-ul la turații mari și susținut e datorat geometriei variabile murdare din turbină.
    Jos turbina amândoi și ***ățată.

13. GeorgeM.

GeorgeM. 2nd Gear Member

Locație:
    Deta, Jud. Timis
    Masina:
    Ovidiu, știi cumva în Timișoara unde se efectuează astfel de proceduri și cam cât costa ?

14. porto91

porto91 4th Gear Member

Locație:
    Galati
    Masina:
    @ovidiutm . Am curatat turbina acum 6luni, pe pagina 40 a acestui topic gasesti pozele before&after a operatiunii de atunci. Ma indoiesc ca in 6luni s-a murdarit iar, avand in vedere ca nu am mers chiar subturat cu ea si o data pe saptamana ii dadeam o mica talpa sa se mai curete. Azi am verificat cu Output test pe N75 actuatorul de la turbina si are cursa normala, nu se simta ca agață, lucru care se intampla acum 6luni cand era murdara. Am dat jos G31 si este curat, si am verificat "batraneste" vacuumul si tine vacuum. Zicea tata ceva ce un manometru pentru verificare vacuum calumea, nu stiu daca zic bine sau nu. I-am dat talpa sa o bag in Limp Mode, dar nu mai vrea sa intre :) . Eu banuiesc ca la mine actuatorul deschide uneori geometria mai mult decat are voie, ( cum mi-a sugerat @nucugheri ) dar nu stiu cum se regleaza acest actuator, am cautat ceva informatii pe net, dar nu am gasit nimic concret, daca stie cineva cum se regleaza, rog sa-mi zica.

Ultima editare: 1 Dec 2015
  15. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Nu stiu o metoda stiintifica. Dar poti sa-l reglezi mecanic, putin cate putin din surubul de reglaj, iar intre reglaje dai cate o tura si citesti cu VCDS presiunea, pana ajunge sa fie egala cu cea software (poti s-o lasi cu 100 mbar peste:))

16. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    porto91, in cazul tau pana nu vezi pe un log ce se intampla, nu poti stii exact care e problema.
    Si sa stii ca toata talpa din lumea asta nu curata turbina - ci doar scoate funinginea nedepusa. Pe principiul asta nu o mai dadeai jos sa o cureti, ii dadeai talpa. :)
    GeorgeM, eu iti pot recomanda unde sa duci turbina la curatat insa vad ca nu esti din oras si omul vrea sa ajunga la el turbina demontata. Costa aprox 50 euro.

17. mihaipint 1st Gear Member

Locație:
    Câmpulung Moldovenesc
    Masina:
    Audi A8 D4 4H 3.0TDI
    am si eu o mica problema. de cateva zile mi-a crescut brusc consumul. daca inainte imi consuma undeva la 7,5-8% la drum intins la 130-140, acum consumul a crescul la 9,5-10% (consum facut la pompa). pe bc imi arata cu 0,5 mai mult decat in realitate. in oras a crescut de la 10 la 12%. mentionez ca in rest masina merge ok. am verificat si senzorul de temperatura al lichidului de racire, termostatul, totul e ok. am facut si loguri(pe care nu stiu cum sa le atasez :) ), care la prima vedere par a fi in regula. a mai patit cineva la fel? e posibil sa creasca atat din cauza motorinei?
    de mentionat ca masina are transmisie multitronic

Ultima editare: 2 Dec 2015
  18. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Logurile le arhivezi in .zip si le poti pune.
    Erori nu ai pe motor? Masina trage la fel de bine?

19. mihaipint 1st Gear Member

Locație:
    Câmpulung Moldovenesc
    Masina:
    Audi A8 D4 4H 3.0TDI
    Unul dintre LOG-uri e in treptele 3 si 4, celalalt e doar in treapta 4. Erori nu are nici pe motor nici pe transmisie. De tras, trage normal cred, nu am sesizat vreo diferenta. Corectii la injectoare nu are mai mari de 1.

Ultima editare de un moderator: 2 Dec 2015
  20. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Presiunea in turbina e aiurea, nu stiu unde ai vazut tu ca sunt ok.
    Maf ok, map ok, insa presiunea e prea mica (albastru) cu exceptia spike-ului (rosu). In conditiile in care acceleratia cere aceeasi valoare. Verde e ok.
    A, si turbina intra cam tarziu!

Bodrog Ștefan apreciază asta.

Distribuie pagina asta