1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Motor cod BPW la A4 B7 - probleme diverse - cauze si rezolvari

Discuție în 'Audi A4 B7 (2005 – 2008)' creată de mircea911, 11 Sep 2012.

1. Hilfiger

Hilfiger Platinum Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Nissan QQ J12
    Parerea mea e ca pica pentru ca nu rectificam axul de la pompa de ulei in timp. Sa nu mai vorbim de multitronic + BPW... stii ce inseamna sa schimbi manual la 3k rot/min in oras...asa ca mergem comod si subturat.
    Am mai discutat asta, se pare ca in jur de 200k BPW-ul are nevoie de o interventie majora. Si la mine e pe lista capac culbutori + ax, dar mai astept un an.

2. emitzat 1st Gear Member

Locație:
    Targoviste
    Masina:
    VW Passat B6 2.0Tdi
    Ax cu came.

3. mare_hotz

mare_hotz Platinum Member

Locație:
    Nurnberg
    Masina:
    A6 2.5tdi Avant AKN
    Am si eu nevoie de cuplurile de strangere la axul cu came pentru acest tip de motor.
    Necesita schimbarea tachetilor si odata cu asta o sa primeasca si distributie noua....dar cum spuneam nu detin Elsa si nu stiu cuplul exact de strangere pentru axul cu came

4. AdrianGafton 2nd Gear Member

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    A4 B7, 2.0 TDI 2006 tip motor BPW
    Salut. Ieri mi a aparut martorul check engine iar astazi am scanat cu vag com si a aparut urmatoarea eroare. Imi poate spune cineva ce inseamna aceasta eroare si daca stiti din ce cauza e ? Merci.

20160328_105835.jpg

5. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Poate gasesti niste indicii sa te ajute in imaginile atasate.

6. Hilfiger

Hilfiger Platinum Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Nissan QQ J12
    Schimbi senzorul, nu e chiar ieftin. Si se prea poate sa ai si un EGR pe duca. Cel putin la mine asa a fost.

7. mmarian 1st Gear Member

Locație:
    orastie
    Masina:
    audi a4 motor 2.0 tdi pd pdf an 2007
    Buna sun nou pe aici si nu stiu daca am scris bine da am un Audi A4 B7 2.0 TDI 140 CP, cod motor BPW: si am schimbat ax came cuzineti la ax culbutori oringuri injectoare distributie turbo ,dar problema este ca nu mai trage motorul .avansul este pe 0.5 si injectoarele sunt in parametri , se tureaza foarte greu pina in 3000 de rotati Daca ma puteti ajuta cu un sfat va multumesc.

8. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Modifica avansul la minus 1.5 maxim minus 2.5 si verifica dupa, cum trage motorul/masina.

9. mmarian 1st Gear Member

Locație:
    orastie
    Masina:
    Buna am dat avansul si la -1.5 si -2.5 si la +1.5 si 2.5 si tot nu trage
    +

10. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Pui avansul la minus 1.5 maxim minus 2.5 si il lasi asa pentru ca asa trebuie sa fie la motorul tau. Dupa incepi cu LOG-uri in mers si restul. Citeste si topicul asta integral si celelalte topicuri din aceasta arie chiar daca trateaza alt cod de motor.

11. mmarian 1st Gear Member

Locație:
    orastie
    Masina:
    Am si un fisier cu valorile IMG_20160408_182400[1].jpg

12. arazvan2002

arazvan2002 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6 Allroad BiTDI
    Mie mi se pare f mari valorile de pe canalul 1. Ceva nu cred ca merge cum trebuie. Poate pune cineva cu un BPW funcțional un ecran cu canalul 1 și 4 sa facem o comparație. Cred ca consumul pe canalul 15 e peste 1L acum.

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

13. Hilfiger

Hilfiger Platinum Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Nissan QQ J12
    Nu e de la avans, si eu am avansul gresit si trage foarte bine. Cel ce ti-a facut mecanica ce zice? De ce nu te duci sa ii lasi masina si sa se spele cu ea pe cap pana o face cum trebuie? Nu inteleg de ce va bateti capul cu probleme ce nu le-ati creat voi.

In primul rand, injectorul 3 merge ca naiba, si injectorul 1 nu compenseaza. Parerea mea e ca nu ti-a pus axul cum trebuie, sau senzorul nu e pe pozitie.
    Deseara o sa intru si eu sa vad valorile alea si pun un screenshot.

14. arazvan2002

arazvan2002 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6 Allroad BiTDI
    Nu uita sa faci si loguri in mers. Ai schimbat prea multe componente si oriunde poate fi o problema. Ar putea de ex sa fie ceva la vacuum si sa nu intre turbina...etc. etc. Deocamdata nu mai umbla la nimic pana nu ai loguri.
    Fa pe canalele 1, 3, 11 unul apoi separat pe fiecare din ele. Fa unul si pe canalul 8.

15. gongut

gongut 1st Gear Member

Locație:
    timisoara
    Masina:
    A4 b7, 140cp, manual an 2006
    Salut,
    Aceeasi eroare o am si eu. Ai reusit sa o remediezi, care ar fi solutia ? Am inteles de la mecanic ca trebuie schimbata sonda Lambda cea dinainte de catalizator. Am tot anulat eroarea dar reapare. Masina se comporta ok si nu are pierderi de putere. Probabil o sa schimb sonda, acum caut.

16. mmarian 1st Gear Member

Locație:
    orastie
    Masina:
    Maine o sa fac log in mers dar cred am o pierdere de presiune pe turbo pentru ca daca o turez la maxim urca pana la 1.8 bari si scade la 1.4 bari.

17. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Verifica foarte bine TOT traseul de vacuum si pompa tandem.

18. bugscata

bugscata 5th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Ex: A4 B7, 2.0 TDI BPW, 2007
    Salut,
    Mentionam cu ceva pagini in urma de un "duduit" din zona motorului, simptome ax cu came defect ( motorul are 105 000km).
    Mi-am facut timp sa verific axul cu came si se pare ca nu avea uzura nici el nici tachetii , am observat totusi la montare ca lipseau niste capacele de la culbutori care aveau rolul de a mentine presiunea uleiului.
    Am pus alte capacele si dupa ce am montat totul la loc ( am schimbat si tachetii cu ocazia asta cu unii INA black + cuzineti OE ) nu se mai aude deloc duduitul respectiv. ( va tin la curent totusi )

Puteti sa verificati destul de usor daca aceste capacele sunt pe pozitie - deci luati in calcul.
    Gasiti un tutorial interesant aici.

Catalin

richteacher și arazvan2002 apreciază asta.
  19. Tzacanel 2nd Gear Member

Locație:
    Craiova
    Masina:
    Audi a4, bpw,multitronic, 2007
    Care este codul axului cu came montat?
    Intuiesc ca ai montat un ax cu came nepotrivit ce nu are profilul potrivit la came. Mai intai rezolva problema alimentarii cu carburant, abia apoi vezi ce face turbo. Cantitatea de motorina injectata 11mg este enorma, calculatorul practic sesizeaza ca motorul nu face treaba si creste motorina injectata. Mai pe romaneste daca un bpw normal are nevoie de 5-6 mg pe cursa sa mearga la 861-882 rpm al tau are nevoie de 11mg, aproape dublu. Ceva este in neregula rau. Repet, primul suspect este axul, daca ai codul aferent motorului bpw- 038109101ah, atunci verificarea merge catre injectoare-oringuri.......Bafta!

20. mmarian 1st Gear Member

Locație:
    orastie
    Masina:
    Salut,
    Am pus doua axe cu came si acelasi lucru plus ca am montat axul cu came cel vechi care a fost pe masina si tot nu trage. Are aceleasi simptome.

Distribuie pagina asta