1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Motor cod BRB / BKE - 1.9 TDI - la Audi A4 B7 - diverse probleme si rezolvari

Discuție în 'Audi A4 B7 (2005 – 2008)' creată de CostinALN, 30 Iun 2013.

1. AXD16 1st Gear Member

Locație:
    Vaslui
    Masina:
    A4,1.9TDI, 2006
    Salut, am un audi a4 avant 1.9 tdi bke si ma confrunt cu o probleme de vreo 6 luni.Am schimbat toate bratele pe fata , unele mai mergeau dar aveam si zgomote si am zis sa schimb tot.De un zgomot de fier pe fier la gropi si denivelari tot nu am scapat .Astazi am schimbat cele doua tubulete de cauciuc in care vin suruburile ce prind etrierele dar tot la fel se aude.Chestie este ca atunci cand tin putin piciorul pe frana , nu se mai aude nimic la denivelari... cred ca e ceva la etrieri , placute .. dar ce o fi ? si mecanicii nu i dau de cap... Daca stie cineva ce ar putea fi ... :)

alinTM apreciază asta.
  2. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Degeaba ai schimbat cauciucurile culisantelor de la etrieri daca acele culisante (suruburi) ale etrierilor au joc. Mergi la un mecanic bun care cunoaste un strungar bun, demonteza suruburile/culisantele etrierilor din nou si confectioneza un nou set de suruburi mai noi cu dimensiunile adecvate pentru ca acele gauri unde intra suruburile s-au marit. Cauta un mecanic bun si nu mai merge la ''schimbatori'' de piese. Mergi la cineva care se pricepe si care trebuie sa vada imediat acest lucru anormal si nelalocul lui. Bafta

3. Teko

Teko Silver Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    VW Passat 3C5 2.0 tdi (BMP) 2007 + VW Golf 7 1.6
    Motor cod BRB / BKE - 1.9 TDI - la A4 B7 - diverse probleme si rezolvari

Daca zgomotul dispare atunci cand calci usor frana, banuiesc palcutele de frana. Ce marca sunt si daca au fost un pic gresate (normal ca acolo unde trebuie si cu ce trebuie!). Asa zgomot, fier pe fier, mai auzisem la un Golf 4.

4. adibose

adibose 6th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    2007 - A4 B7 Avant 1.9TDi
    Vezi ca este un topic separat, cauta-l cu "Zgomot suspensie..." Poate te mai lamuresti si de acolo

5. AXD16 1st Gear Member

Locație:
    Vaslui
    Masina:
    A4,1.9TDI, 2006
    Am rezolvat astazi :) pana la urma erau placutele de frana .Jucau in locusorul lor acolo unde vin bagate.Le am dat niste puncte de sudura sa le mai incarc ,ca sa vina fixe.. ori sunt de proasta calitate placutele ori in timp s-auu mai largit calaretii aia... O sa vad cum se comporta urmatoarele placute cand le schimb:)

6. lucian1978 1st Gear Member

Locație:
    giurgiu
    Masina:
    audi a3 1998 1.9 tdi
    intra in limp

audi a4 din 2006 1.9 tdi pe la aprox 4000 ture isi ia limp dar nu mereu
    am facut log in mers a luat limp prima data si apoi nu a mai luat de atunci
    posibil din cauza ca a mers mai subturat cu ea si nu a scos-o din oras sa fi facut asa ?atasez logurile si erorile aparute ce ziceti?

Wednesday,21,August,2013,19:06:47:10074
    VCDS Version: Beta 11.3.0
    Data version: 20110801

Address 01: Engine Labels: 03G-906-016-BKE.lbl
    Control Module Part Number: 03G 906 016 FE HW: 03G 906 016 FE
    Component and/or Version: R4 1,9L EDC G000SG 9820
    Software Coding: 0000071
    Work Shop Code: WSC 21605 142 03563
    VCID: 6BD1C39F36A1
    3 Faults Found:

18107 - Powertrain Data Bus: Missing Message from Steering Wheel Electronics
    P1699 - 000 - -
    Freeze Frame:
    RPM: 0 /min
    Torque: 0.0 Nm
    Speed: 0.0 km/h
    Load: 0.0 %
    Voltage: 12.39 V
    Bin. Bits: 11001011
    Bin. Bits: 00000000
    (no units): 1.0

16618 - Boost Pressure Regulation: Limit Exceeded (Overboost Condition)
    P0234 - 000 - -
    Freeze Frame:
    RPM: 3906 /min
    Torque: 251.3 Nm
    Speed: 91.0 km/h
    Load: 89.8 %
    Voltage: 13.68 V
    Bin. Bits: 11001000
    Absolute Pres.: 2029.8 mbar
    Absolute Pres.: 2468.4 mbar

19559 - Motor for Intake Manifold Flap (V157): Malfunction
    P3103 - 000 - -
    Freeze Frame:
    RPM: 0 /min
    Speed: 0.0 km/h
    Load: 0.0 %
    Voltage: 12.69 V
    Bin. Bits: 11001111
    Torque: 112.2 Nm

Readiness: 0 0 1 1 1

7. Sorin87

Sorin87 Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    --
    Parere

Care va mai pricepeti ma puteti ajuta cu o parere despre acest log? E un BRB de 116hp, dar nu prea trage. Eu zic ca e de la EGR(se observa in log ca pe canalul 03 incarcarea sta la 99%, mentionez ca asa statea si la relanti) sau de la debitmetru.
    La relanti turata la maxim nu depaseste 3000RPM, iar in treapta 4-a de la 3200RPM nu mai urca(pedala la blana).
    Totodata mai are un pufait destul de accentuat in filtru de aer, a deschis astazi motorul, s-a uitat la axa cu came si culbutori si nu ei sunt cauza. Poate fi acest pufait de la EGR?
    Ms

8. adibose

adibose 6th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    pufaitul cand apare??? si cum se mentine?

ai verificat cu mare atentie fiecare cot si furtun in parte? in special pe admisie?

9. CipryD

CipryD 4th Gear Member

Locație:
    Alba Iulia
    Masina:
    Audi A4 B7 '08 2.0 TDI BPW
    Simptomele care le descri tu le-am avut eu cand am dezactivat EGR-ul din soft si nu l-am obturat. Dupa ce am pus acea "saiba falsa" s-a rezolvat.

10. Sorin87

Sorin87 Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    --
    Pufaitul se accentueaza cand temperatura ajunge la 90 grade si bineinteles la relanti. El se aude in dreptul carcasei de la filtru de aer.
    Dar de log ce ziceti? Pare a fi EGR-ul sau debitmetru?ms

11. adibose

adibose 6th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    ai verificat bine daca carcasa filtrului de aer este etansa? si furtunele sunt conectate ferm? Nu cred ca iti poti da seama de EGR din log...

12. Sorin87

Sorin87 Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    --
    E totul etans, nu e problema de furtune.
    Daca te uiti pe log-canalul 03, "Duty Cycle" este pe tot parcursul testului 99.6%, iar el ar trebui sa fie 0%(sau cel putin asa este in testul meu si al altui coleg de pe forum). Asta ma duce cu gandul al EGR.

Kris_95 apreciază asta.
  13. tdanielv

tdanielv Bronze Member

Locație:
    Alba Iulia
    Masina:
    Audi A4 Avant B6 116CP
    salut,
    In log-urile mele exhaust gas recirculation duty cycle sta tot timpul la 100,6%.
    Log-urile au fost facute atit in treapta a 3-a cat si a 4-a.
    Motor BKE.
    Poate ne poate lamuri cineva cum ar trebui sa fie.

14. oprearg 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    audi A4 B7, 2007
    are cineva masina cu motor de cod BRB ca pana acuma am citit si numai de BKE ati vorbit...dar unde este diferenta la BRB. Eu dispun de un BRB si am si eu o mica problema la EGR in sensul ca uneori imi tremura masina.

15. Sorin87

Sorin87 Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    --
    De unde stii ca e de la EGR? Tremuratul are mai multe cauze: injectoare, tampoane, motorina proasta, DPF, etc.
    Fa un log in VCDS si vezi ce iti apare!

16. adibose

adibose 6th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    dar are DPF? daca este de la EGR de ce nu dai jos EGR-ul sa-l cureti...?
    Dar dupa cum spunea si colegul tremuratul poate avea mai multe cauze. Cum se manifesta mai exact? cand apare, cat tine?...etc

17. Sorin87

Sorin87 Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    --
    Am gasit care era problema:debitmetrul. Initial nu a dat eroare pe VCDS. L-am scos, am curatat mufa si apoi l-am bagat la loc. Am sters eroarea cu VCDS si surpriza, dupa 2 zile am scanat masina: eroarea a reaparut. Am luat un debitmetru de la dezmembrari, l-am pus si furtunul s-a intarit instant, iar masina se tureaza, pe loc, pana la 4500RPM fara probleme. In plus are suflu.
    Foarte interesant comportamentul debitmetrului. Eu stiam ca atunci cand e defect nu poti sa treci peste 120km/h(in anumite cazuri si 100km/h). Dar in acest caz mergea pana la 150-160km/h(ce-i drept ajungea mai greu).

18. Leu47 1st Gear Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    A4, B7, 1.9 TDI - BRB
    Va salut! Uite cu ce problema ma confrunt. La inceputul saptamanii am bagat masina in service pentru reconditionarea turbinei, deoarece era ulei in jurul ei. Am scos masina din service, totul a mers bine si frumos, am parcurs in jur de 250 de km de atunci si dintr-o data masina mi-a intrat in LIMP MODE (din cate mi s-a spus) in sensul ca nu mai are putere de acceleratie si nu mai are viteza. Pe bord nu s-a aprins niciun beculet. Aveti idee despre ce este vorba?

Ultima editare: 22 Sep 2013
  19. gabitzu_sell2

gabitzu_sell2 2nd Gear Member

Locație:
    Râmnicu Vâlcea
    Masina:
    Audi A4 b7 1.9TDI 2008
    Salutari, Am si eu o problema, Audi A4 b7 1.9 BRB , Am niste smucituri la apasare de ambreiaj la schimbarea vitezelor (se simte accentuat in treptele 1 ,2,3) te da cum ar veni in nas cand apesi ambreiaju. Am fost sa ii verific tampoanele motor/cutie si par ok. Ambreiajul tine bine, nu tremura la plecarea de pe loc etc...

20. adibose

adibose 6th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    @Leu47 de ce nu te intorci cu ea la service-ul care ti-a reconditionat-o ? Probabil la demontare/montare ori ti-au fisurat vreun furtun, ori s-a fisurat la torsiune, ori a sarit de la locul lui. Dar pentru asta trebuie verificata cu atentie tot traseul.

@gabitzu_sell2 se simte ca o frana de motor? sau apare si un zgomot specific tampoanelor rupte? Sigur ai verificat dog-bone-ul daca este in regula? Vezi ca sub cutia de viteze este un mare surub care tine cutia lipita de sasiu, mie mi s-a intamplat sa-l "pierd" cumva...si pateam acelasi lucru.

Distribuie pagina asta