1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Motor Diesel merge intrerupt - trepideaza - nu se accelereaza - nu trage - se opreste la A4 B6

Discuție în 'Audi A4 B6 (2001 – 2005)' creată de ziggo, 25 Feb 2008.

1. Iulian72

Iulian72 Silver Member

Locație:
    Campulung
    Masina:
    A4 B8 2.0 TDI 2011, Audi A4 TDI-PD 2002 131 CP, Suzuki Swift 2017 1.0, 112 cp
    Duminica trecuta am avut aceeasi problema ca si tine, dupa ce am spalat masina la exterior am avut surpriza sa nu mai pot pleca de pe loc, motorul intrerupea si dadea sa se opreasca, putere undeva spre 0 si fum la greu. Am scos mufa la debitmetru si mi-am vazut de treburi. Pe vag nici o eroare. Am verificat cam tot ce se putea, supapa turbo, electrovalvele, debitmetru, actuator turbo( care mi s-a parut ca merge destul de greu, am dat cu spray si l-am actionat de mai multe ori ) dupa care am pus mufa la loc si am iesit la teste. Incet incet si-a dat drumul dupa ce am facut mai multe urcari in viteza pe un deal lung. Acum merge destul de bine dar am oarece retineri in a mai spala masina, cel putin in perioada asta geroasa. Am mai observat inca o problema care a aparut exact in perioada cand motorul mergea prost si anume ineficacitatea franelor. Poate e simpla coincidenta dar si-au revenit dupa ce motorul a inceput sa traga din nou bine. Si inca ceva, am mai intalnit fenomenul vara cand spalam masina dar destul de rar si se manifesta in mers, motorul scazand in turatie si dand sa se opreasca (ceva gen lipsa de alimentare) dar isi revenea dupa cateva minute. Exclus Limp mode. Clar intra apa undeva dar inca nu am depistat, am o teorie dar ramane de vazut. Daca mai am noutati o sa postez. Bafta!

2. Cornholio

Cornholio 6th Gear Member

Locație:
    Craiova
    Masina:
    Audi A4 B6 - 2002, 131 BHP AWX & Audi A6 C6 Facelift - 2009 , 2.7TDI CANA
    Ai grija sa nu iti ramana apa in fata bordului in camera unde sta bateria. Eu am patit-o si era apa pana la cot. Cateodata dupa spalari mai faceau un pic franele figuri tocma ca in baltoaca aia statea "tulumba" de la frana. Daca nu as fi auzit ca mi se balangane apa in spatele bordului la viraje dupa spalari nu cred ca descopeream beleaua. Am desfundat supapele alea de scurgere si gata. stiu multi care au fost nevoiti sa schimbe tulumba aia din cauza apei. Sunt 2 scurgeri, una sub baterie si una sub tulumba. Deci atentie la alea ca pot cauza probleme grave dintr-o aiureala d-asta de 2 lei.

Legat de problema noastra, acum doar ce conectai din nou mufa de la debi si totul e ok. Deci e destul de clar ca e ceva legat de apa pe undeva pe la filtru sau poate un condens ceva de la temperaturile scazute. Ramane sa fac logul in mers si sa il postez aici. Poate din valorile alea isi da careva seama de ceva...

3. Iulian72

Iulian72 Silver Member

Locație:
    Campulung
    Masina:
    Masina este foarte bine intretinuta si imi place mult sa mesteresc pe la ea, am investit destui bani in scule si sunt de meserie, recent am schimbat acumulatorul si am verificat scurgerile, nu am apa in carcasa Ecu, nici sub mocheta soferului. Ma intriga faptul ca apare acest fenomen cand spal masina si totusi am mers in viteza prin ploi torentiale si balti si nu am avut probleme.

4. pona

pona 2nd Gear Member

Locație:
    Caras Severin
    Masina:
    A4 1.9 TDI 2005 BKE
    In mare tremuratul la relanti vine din cauza injectoarelor, dar daca valorile sunt bune pe injectoare trepidatiile vin din tampoane motor-cutie sau cel mai probabil volanta care este bimasa.

5. rotitza

rotitza Pasionat Audi Staff Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A6 C7 Allroad - 3.O BiTDI quattro - 2O13 ~ max torque @ 650Nm
    Sa nu uitam ca si o distributie care nu este bine pusa la punct va da acel tremurat sporadic la ralanti. Avansul este si acesta de luat in seama atunci cand se monteaza o distributie noua.

6. laz 2nd Gear Member

Locație:
    sebes
    Masina:
    A4 2.5 TDI 2002 quattro 179 CP (BAU)
    masura vacuum

Masina (A 4 B6 2.5 TDI 2001)nu se accelereaza in tr.1 si 2 pana nu simt turbo(~1800) apoi in urmatoarele trepte accelereaza chiar si de la 1300-1400.Am avut servo defect(membrana fisurata)si in relanti aveam un vacuum ~0,2 iar in turatie ~0,5.Dupa schimbare servo in relanti e 0,5 iar in turatie 0,9.Totusi nu se accelereaza cum trebuie in primele 2 trepte.Stie cineva care ar fi valoarea de vacuum buna ?Sau la ce sa ma mai uit?Ms.

7. ivo_ultras

ivo_ultras 1st Gear Member

Locație:
    targoviste
    Masina:
    Audi A4 1.9 TDI 2002
    salut aurel. M-ar interesa pe mine ce a avut masina ta, si cum ai rezolvat, am un audi exact ca al tau care se comporta la fel. Am curatat EGR-ul dar nici o imbunatatire. Trebuie dusa la doctor :doctor: dar m-ar ajuta si sfatul tau. Multumesc.

Ultima editare de un moderator: 7 Iun 2012
  8. T-Rex 69

T-Rex 69 2nd Gear Member

Locație:
    Brasov
    Masina:
    Audi A4 B8 2.0 ti 2010
    acceleratie-0

Acelasi fenomen si la mine,dupa spalatorie sau ploaie masina raspunde cu intarziere la acceleratie timp de o zi doua apoi isi revine din senin.Poate are cineva o explicatie si o rezolvare la aceasta problema!? :think: Este clar ca fenomenul este cauzat de apa,dar ce anume afecteaza ?

Ultima editare: 12 Apr 2012
  9. Cornholio

Cornholio 6th Gear Member

Locație:
    Craiova
    Masina:
    Audi A4 B6 - 2002, 131 BHP AWX & Audi A6 C6 Facelift - 2009 , 2.7TDI CANA
    Acum 4 zile, sambata noaptea a plouat insa foarte putin, am ajuns acasa pe la 4 am - totul ok. M-am trezit a doua zi - cand sa plec - surpriza ! Am coborat instant, am scos mufa de la filtru si mi-am vazut de drum ca ma grabeam.

Deja problema devine super iritanta !!

Am citit pe un forum extern ca ar fi in spatele bordului niste mufe care racordeaza ECU - si se ajunge la ele demontand stergatoarele si grila de plastic de sub ele - stie cineva de asa ceva ? Unde e mai exact pozitionat ECU si ce riscuri exista sa ajunga apa la mufele care au legatura cu el ?

Deja inclin sa cred ca teoria cu apa in filtrul de aer nu are legatura cu problema noastra, pentru ca in noaptea cu pricina a plouat foarte mocanit, o ploaie marunta, nicidecum torentiala... si sub capota a doua zi totul era uscat. Deci problema e de undeva unde nu se vede prea usor ...

10. T-Rex 69

T-Rex 69 2nd Gear Member

Locație:
    Brasov
    Masina:
    Audi A4 B8 2.0 ti 2010
    Cutia de la ECU se afla in partea dreapta-sus langa rezervorul de lichid de frana si intradevar ca sa desfaci capacul trebuie sa dai stergatoarele jos fiindca are un surub chiar sub plasticul de la parbriz.Am mai auzit o varianta ca ar putea fi crapat capacul de la cutia ECU si apa care se scurge ar ajunge inauntru,eu m-am uitat la mine si nu se vede fisurat,si nu as vrea sa umblu pe acolo sa-mi prind urechile sau mai rau sa stric mai tare,mai astept pareri poate se gaseste o rezolvare.:doctor:

11. viosum 1st Gear Member

Locație:
    galati
    Masina:
    audi,a4,1.9tdi 96kw,2002
    salutare,daca este volanta dusa la oprirea motorului trebuie sa vibreze rau,si nu cred ca se simte in relanti.

12. andrei_agp 1st Gear Member

Locație:
    BREAZA
    Masina:
    AUDI A4 B6 2002/1.9 TDI
    Va salut,
    Si eu am aceasi problema cu tremuratul la relanti. Astazi am facut o testare si s-a descoperit ca injectoarele 1 si 3 nu functioneaza in parametri normali la relanti. Stie cineva daca se pot repara ? se merita sa iei la second hand ?

Ultima editare de un moderator: 24 Mai 2012
  13. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Ce inseamna ca nu functioneaza in parametri normali?Care sunt corectiile/valorile pe injectoare?

14. andrei_agp 1st Gear Member

Locație:
    BREAZA
    Masina:
    AUDI A4 B6 2002/1.9 TDI
    Pai nu stiu, asa mi-a zis mecanicul care mi-a facut testarea ca sunt valori mai mici decat normal, nu stiu mai multe detali, oricum cand te dai la ia e la datorie nu se simte nimic doar ca vibreaza un pic la plecarea dupa loc.

Ultima editare de un moderator: 25 Mai 2012
  15. radu ghisa 1st Gear Member

Locație:
    italia
    Masina:
    audi a4 b6 1.9 tdi 131 cp 2004
    ce este de fapt LOG

16. Iulian72

Iulian72 Silver Member

Locație:
    Campulung
    Masina:
    Logul este un jurnal in care se inregistreaza anumiti parametrii ai masinii pe care ii poti vizualiza si interpreta ulterior, iar colegul nostru Ovidiu a detaliat cum se face in postul nr 6.

17. andrei_agp 1st Gear Member

Locație:
    BREAZA
    Masina:
    AUDI A4 B6 2002/1.9 TDI
    Valorile de mai jos sunt cele date de vag com poate sa imi spuna si mie cineva daca sunt in parametrii sau cum ar trebui sa fie??
    -1.62 mg/str -0.47mg/str 1.53mg/str 0.52mg/str

18. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Valorile pe injectoarele 1-3 sunt mari;nu trepideaza usor la ralanti?
    F important,masurarea a fost facuta cu motorul la temp optima?

19. pona

pona 2nd Gear Member

Locație:
    Caras Severin
    Masina:
    A4 1.9 TDI 2005 BKE

Si clima oprita?

20. andrei_agp 1st Gear Member

Locație:
    BREAZA
    Masina:
    AUDI A4 B6 2002/1.9 TDI
    da masurarea a fost facuta cu clima oprita si temp motor 90.trepideaza un pic la plecarea dupa loc dar in rest nici o problema ,trage ,nu scoate fum. Ce sfat imi dati? e de ingrijorat?o sa am probleme pe viito
    Ps. multumec tuturor celor care mi-au raspuns pana acuma.

Distribuie pagina asta