1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Motor Diesel merge intrerupt - trepideaza - nu se accelereaza - nu trage - se opreste la A4 B6

Discuție în 'Audi A4 B6 (2001 – 2005)' creată de ziggo, 25 Feb 2008.

1. alecsdani

alecsdani 3rd Gear Member

Locație:
    Giurgiu
    Masina:
    AUDI A4 B6 ,1.9TDI, AWX, 2002
    Razvan eu spun ca sunt bine pune masina trage linear de la 1500 ture cum era si inainte.am facut testul presiunea maxima ajunge la 2300+ ii fac maine unul si pun logul aici. Sa fac si pe canalele 003 si 010?

2. arazvan2002

arazvan2002 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6 Allroad BiTDI
    Ținând cont ca ai refăcut turbo, atunci e posibil sa fie ceva in neregula cu actuatorul. Fa întâi Basic settings ca sa vezi ce se întâmplă, ce face când se închide, deschide geometria. Ar trebui sa ai aproximativ 100mbar diferență presiune. Fa apoi log pe canalul 3 și pe 11. Da ca bagi mana în foc pentru turbo, verifica totuși traseul la vacuum.

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

3. Sorin87

Sorin87 Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    --
    Salut.
    La un 1.9TDI, AVF, am si eu cateva nelamuriri:
    1. Cat ar trebui sa fie valoarea Start synchro de pe canalul 5? La mine e 1.00 dar am mai citit ca la 1.9PD ar trebui sa fie 48!
    2. Cat ar trebui sa fie valoarea Spec start of inj.? La un 1.9 TDI -BRB e 0.0 BTDC, aici e -0.0ATDC! Ce inseamna aceasta diferenta? Cum pot modifica? Nu ar trebui sa fie la fel?
    3. Are o "balbaiala" la relanti si am observat ca in momentul balbaielii creste valoarea pe injectoare si avansul se schimba din 0 in -0.6! De ce? Am schimbat o-ringuri injectoare+surub reglaj injector+surub prindere injector (reglate la 225 grade)! A se vedea fisierul atasat.
    4. O ultima intrebare : stiti ce semnifica valorile de pe canalul 23 si cum ar trebui sa fie?
    upload_2016-7-2_0-19-33.png

4. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Nu cauta probleme acolo unde nu sunt.
    1. E ok valoarea 1 pe ch.005.
    2. E ok si valoarea -0.0 ATDC (chiar daca sunt 1,9 ambele motoare specificate, valorile pot sa difere). Ca sa vezi ce inseamna cand pistonul ajunge in punctul mort superior sau inferior si cand se face explozia si celelalte, vizioneaza aici.
    3. Nu pot aici sa zic nimic, trebuie vazut/ascultat cum merge la fata locului si stabilit ce e de facut.
    4. Nu stiu.
    Atasez si un print de la mine tot de la AVF sa poti compara.

5. Sorin87

Sorin87 Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    --
    Mersi frumos nucu!
    Tu ai avansul pe +2.2? nu e cam mult? Nu e recomandat sa stea pe 0?
    Poti sa pui si un print de pe canalul 23 sa facem comparatie?
    P.s foarte tare filmuletzul

Ultima editare: 3 Iul 2016
  6. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Nu, nu e mult. Poti jongla in intervalul -3 /+3. Mie acolo imi merge cel mai bine motorul, si ca sunet, si ca (virgula) consum si ca demaraj/putere.
    O sa fac maine un print de pe 23 sa vezi ce valori am eu.

7. Andrey8812

Andrey8812 1st Gear Member

Locație:
    Constanta
    Masina:
    Audi a4 b6, 1.9 tdi , 131 cp
    Sal, am o problema la un model a4 1.9, in mers la o turatie de 2200/2500 rpm imi intrerupe de 2-3 ori incepand cu treapta a 2-a pana la a 5-a, de la ce sa fie?

8. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Multe cauze. Furtune vacuum, electrovalve, turbina, oringuri injectoare, injectoare, egr, etc...
    Mergi la un bun mecanic, care stie sa "asculte" motorul, sa puna un diagnostic si sa-l repare.

9. Marius Roibu

Marius Roibu 1st Gear Member

Locație:
    Craiova
    Masina:
    Audi A4 B6 Avant quattro
    Salut baieti,

De curand am avut ceva probleme cu masina, un audi A4 B6 1.9 TDI AVF, si am reusit sa ii dau de cap, singur acasa. M am gandit sa impart experienta cu voi, si poate sa ii ajut pe altii sa nu mai piarda o saptamana pana a determina cauza exacta.

La un moment dat in treptele 4 5 sau 6 la acceleratii puternice cu pedala la podea masina intra in Limp Mode. Problema putea fii reprodusa foarte usor dc te chinuiai putin!
    Dupa ce am citit putin pe net am aflat ca putea fii una sau o combinatie de urmatoare cauze:
    - furtune de vaccum cu fisuri sau rupte.
    - debitmetru
    - senzor presiune admisie.
    - valva N75
    - Geometria de la turbina.

Dupa ce am inlocuit toate furtunele si nu am reusit sa rezolv nimic am presupus ca este N75 ul de vina. Atentie, nu toate din dezmembrari de pe B6 sunt la fel la mufa (modele de masini 2001 si 2002 au alta mufa fata de cele 2003+). Pot fii modificate insa sa mearga cu o pila si munca minima.
    Valva N75 si N18 (parca) pot fii inversate intre ele (am citit pe net asta, am si facut-o dar la mine nu a rezolvat nimic)

Dupa ce am vazut ca nu e nici de aici am schimbat cu ale unui prieten, debitmetrul si senzorul de presiune.
    Nici de aici nu a fost.

Geometria variabila -- de obicei alaturi de furtunele de vaccum e cea mai des intalnita cauza pt limp. Recomand sa incepeti cu furtune si apoi sa incercati geometria -- e mult mai usor decat sa va chinuiti ca mine o sapt sa eliminati orice altceva.
    Geometria variabila poate fii curatata foarte usor, fara sa dai turbina jos de pe masina cu Spray spuma de curatat cuptoarele. Dati un search pe google si veti gasii procedura. La mine asa s-a rezolvat.

Inca o data ca sa rezum cumva si sa subliniez ordinea de diagnosticare (dupa parerea mea):

- furtune de vaccum
    - geometria variabila (trageti cu un clestijos de tija de la wastegate si dc nu se misca mai deloc e clar de aici)
    - debitmetru
    - senzor presiune aer
    - N75

Sper sa va fie de folos

10. Sorin87

Sorin87 Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    --
    Salut Marius.
    Ne poti ajuta si pe noi cu un link al procedurii? Am cautat pe net dar nu prea am gasit ceva concret!
    Ca spray ai folosit cumva: Rasnol pro cleaner?
    Multam

11. dhan67

dhan67 Silver Member

Locație:
    LOGROÑO,LA RIOJA,ESPAÑA
    Masina:
    Audi A6/C7 Avant, 2.0 tdi 177 cp,multitronic, an fab. 2014,luna octombrie
    Procedura e foarte simpla:desfaci furtunul de admisie aer in turbo si day cu spray la intrarea in turbo, c-am 5 secunde la un interval de 3 minute.Binenteles cu motorul la relanti si la 90°.Repeti operatia de citeva ori.
    Dar eu personal nu va recomand procedura asta.
    Unde credeti ca se va opri toata mizeria aceea?
    Va las pe voi sa raspundeti la aceasta intrebare.

12. Sorin87

Sorin87 Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    --
    In catalizator si va fi arsa prima oara cand ii dai cox!
    La relanti? fara accelerare?

13. Mr.Yadge

Mr.Yadge Bronze Member

Locație:
    Dâmbovița
    Masina:
    Audi A4 B6 Avant 1.9 AVF 130 2005
    Nu umblați cu prostii, dacă aveți geometria murdara puneți mâna și căutați un service pentru a da jos turbina și curățare manuala, acel spray nu își va face treaba decât temporar, chiar daca o va face.
    Pina a ajunge spray-ul de la admisie la evacuare va trebui sa să parcurgă axul de la turbo iar în acel moment se spala uleiul de pe ax și riscul e sa se uzeze axul prematur, iar cantitatea de spray va fi foarte mica chiar spre zero care va ajunge la geometrie pentru ca spațiu intre ax și corp turbina e foarte mic,si spun zero deoarece o turbina normala nu trebuie sa scape ulei și asa ca nare cum sa treacă spray-ul de la admise în evacuare, e cale lunga.
    Nu umblați cu povesti.
    Eu cind mai luam cite un limp, puneam sa fac testul la n75 cu vcds și intre timp ma duceam cu un cârlig și ajutam actuatorul să-și facă cursa pina la capăt,dar asta e doar pe moment.
    Nu umblați cu prostii și puneți mina și o dați jos pentru o curățare cumsecade și scăpați de griji pe o perioada mare înainte decât sa va chinuiți cu fel de fel.
    Bafta.

Ultima editare: 22 Iul 2016
  14. dhan67

dhan67 Silver Member

Locație:
    LOGROÑO,LA RIOJA,ESPAÑA
    Masina:
    Da Sorin87,la relanti fara accelerare.Da,va ajunge in catalizator,intr-un final, insa nu,nu va fi arsa in totalitate cind ii vei da cocs,asa cum spui tu.Asa cum spune si Mr.Yadge ,lasati deoparte publicitatile astea mincinoase cu produse minune si dati jos mai bine turbina si curatati cum scrie la carte.Nu pierdeti mai mult de 3-4 ore daca o faceti voi singuri(sunt o gramada de videotutoriale pe internt pas cu pas ce trebuie facut) si la final poti sa fi sigur ca totul e curat si in stare perfecta.

15. Marius Roibu

Locație:
    Craiova
    Masina:
    Audi A4 B6 Avant quattro
    In nici un caz nu vei da cu spray in admisia din turbina. Aceste produse ataca aluminiul.

Sprayul poate fi orice spray de curatat cuptoare sau gratare atata timp cat este spuma...nu pulverizator si trebuie sa contina ca si substanta activa sodium hydroxide in proportii de 5-15%

Se da in evacuare unde intra furtunul de la EGR. Se pune un furtun de agvariu pe tubul de la spray, se baga furtunul cat de mult se poate inspre turbina. Dai spray si lasi sa actioneze peste noapte. A 2a zii...incepi sa misti de acutator si continui sa mai dai spray. In cateva ore o sa ai o diferenta foarte vizibila la cursa actuatorului de la turbina.
    Pui tot la loc...voila
    Astept argumente contra acestei abordari de la cei care vin cu argumente tehnice ...nu ca nu e bine...pt ca e bine sa o dai jos!

16. dhan67

dhan67 Silver Member

Locație:
    LOGROÑO,LA RIOJA,ESPAÑA
    Masina:
    Nu vreau sa creez polemica aici dar iti pun o singura intrebare si argument in acelasi timp.De ce crezi ca in toate atelierele specializate dau jos turbina si admisia ptr. a fi curatate?
    Nu crezi ca, pe principiul tau, le-ar fi mai usor sa dea cu un spray de 10 euro si tie sa iti incaseze aceeasi 200-300€ pe curatare?
    Si in al doilea rind iti spun eu sigur ca pentru a curata geometria turboului se da in admisie nu in evacuare cum spui tu in ultimul post.Te contrazici singur

17. Mr.Yadge

Mr.Yadge Bronze Member

Locație:
    Dâmbovița
    Masina:
    Audi A4 B6 Avant 1.9 AVF 130 2005
    În primul rand aici nu este un thread destinat turbinei,toate mesajele ar trebui schimbate de un admin în thread destinat turbinei.
    În al doilea rand cu argumente tehnice am zis ca în admisie practic e imposibil iar treaba pe care ai spus-o tu în evacuare ajuta dar nu pe mult timp și treaba făcută ca la carte e sa dai turbina jos și curățată, pentru ca acel spray pe care îl dai tu în evacuare nu va ajunge pe toată suprafață și oricum va rămâne mizerie, iar următoarea meseria tot peste aia rămasă se va depune mai repede.
    Treaba cea mai buna e sa dai turbo jos, galeria de admisie, galeria de evacuare, egr și senzorul map și curățate toate odată după aia nu vei mai recunoaște mașina.
    Nu am spus ca nu merge, doar ca toate aceste lucruri care le spuneți cu spray-ul sunt niște petarde, asta e un fel de nai ce face, și nu rezista la mult timp.
    Bafta.

18. arazvan2002

arazvan2002 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6 Allroad BiTDI
    Varianta cu introducerea spumei prin portul EGR pana în turbo sau eventual desfăcute șuruburile de la downpipe și băgat și pe acolo ar fi singurele corecte pentru ca geometria este în partea de evacuare a turbinei. Ceva efect e posibil sa aibă dacă sta peste noapte. Rău nu are ce sa facă, nu e mai nociva spuma aia fără de ce conține fumul de la diesel. În romana soluția conține defapt soda caustica.
    Dacă as fi în situația sa coste 300€ manopera de curățare a turbinei, as risca varianta asta fără sa ma gândesc. În cel mai rău caz, e posibil ca efectele sa nu fie chiar atât de mari ca așteptările însă nimic mai rău.

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

19. Marius Roibu

Locație:
    Craiova
    Masina:
    Audi A4 B6 Avant quattro
    Damd turbina jos, complete, demontata, curatat VNT ul si pus la loc este indiscutabil mai bine.
    Eu am propus o varianta care costa 25 lei -- oare o curatare cum ziceti voi...si care costa poate 500 lei este de 25 ori mai buna? Turbina aia a strans in 200k km sa zicem 50g de soot din care tu poti da jos poate 70%. Oare nu e bine?

De ce simte cineva nevoia sa contrazica atata timp cat el crede ca partea de admisie a turbinei comunica cu cea de evacuare?
    PS: mai jos poza cu asfaltul in dreptul uneia dintre evacuari dupa prima calcuare de acceleratie. Pt carcotasi -- masina no scoate fum pe sarcina.
    https://drive.google.com/file/d/0Bw1zVQj1-mMqSVdJak52aTVCN1E/view?usp=sharing

20. johnnyjhn

johnnyjhn 1st Gear Member

Locație:
    Slatina
    Masina:
    Audi A4, 1,9, 2001
    Salut. Am si eu un audi a4 1,9 awx . Dupa 3000 de turatii nu mai trage cum ar trebui. Are o mica intrerupere de putere (pe la 2800, dar nu se simte mereu ). Ajunge greu de la 140 150 la 180,190. Pe tester e totul ok , turbina , injectoare, debimetru , valva n75. Am schimbat ulei,filtre la maxim 10000 km . S a mai intalnit cineva cu problema asta ? Am observat ca imi pica ulei pe la un furtun. . Nu stiu exact de la care . Ideea e ca e pe langa turbina , nu sunt sigur . Mulțumesc

Distribuie pagina asta