1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Motor TDI 1,9 NU TRAGE

Discuție în 'Motoare si transmisii' creată de dannypapuc, 5 Oct 2007.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Stai putin,ca nu mai inteleg nimic,pai pe log-urile tale scrie ca-s facute in treapta 1 si 2!Pai daca masina era pe loc,cum ti-a facut log-urile in treptele de viteza?

2. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Eu cred ca omul a ridicat-o pe elevator si i-a dat gaz in treptele 1 si 2. :p

3. cipri@n

cipri@n Bronze Member

Locație:
    Iași / Catania
    Masina:
    A4 Avant 2002, 1.9 TDI, 131 CP, AVF
    nu!!! ati inteles gresit logurile postate sunt facute de mine in treapta 3 si treapta 4. sunt cate doua loguri pentru fiecare treapta. mecanicul doar punea testerul fara sa imi faca log in mers si de asta m-am enervat si mi-am luat eu vagcom ca este folositor, face cat 100 de mecanici la un loc ;).

4. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    K,am inteles;am vazut ca te plangeai de pretul turbinelor acolo,cat e una reconditionata?cu a ta la schimb?

5. cipri@n

cipri@n Bronze Member

Locație:
    Iași / Catania
    Masina:
    sincer nu am idee cat e una, am noroc ca la mecanic am ajuns print-un amic comun si nu ma rupe de bani, el se ocupa doar pe partea de manopera mai mult cu piesele vin eu:). am fost azi la el numai ca era plecat si am vorbit cu taicasu si ma duc maine si cred ca las masina; e cam aglomerat acuma mai ales ca pleaca in concediu toti dar pentru mine face un efort. sper sa se rezolve doar cu o curatare la mine, mai mult mie ciuda de faptul ca eu nu am obiceiul sa merg subturat, ce mai circul prin oras cu a 2 la relanti si 1 cand merg bara la bara, dar cum prind liber o alerg.

6. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Te intreb ca in UK e vreo 300lire,nu mi se pare un capat de tara.

7. cipri@n

cipri@n Bronze Member

Locație:
    Iași / Catania
    Masina:
    am fost azi la mecanic tot nu este el convins cu turbina i-am zis de log in mers da nu fac ei asa ceva, in fine dar tot nu a scapat si trebuie sa imi demonteze turbina si o trimite la cineva unde se ocupa numai de turbine pentru ca a zis ca ei asa fac de obicei nu au aparatura si nici nu is specializati in asa ceva. acum astept marti sa ma duc la el.

8. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Sa inteleg ca ti-o reconditioneaza?Da mecanicul ala ce presupuneri face?Asa,de curiozitate...

9. cipri@n

cipri@n Bronze Member

Locație:
    Iași / Catania
    Masina:
    mecanicul dupa el cica merge bine, dar eu stiu cum mergea la inceput si cum merge acum, plus cu ajutorul tau am aflat si cum se interpreteaza un log si asa mi-am fondat suspiciunile ce le aveam legate de turbina. da cred ca unde mi-o trimite o reconditioneaza; initial i-am zis sa o curete si sa vada in ce stadiu se afla, iar daca e nevoie sa o si reconditioneze, marti discut mai clar cand revin la el, pana atunci merg ca orbul, o urc usor in ture, nu o bruschez:(.

10. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Cand o sa dai turbina jos ai sa vezi f usor cum e colmatata;uite aici,ca sa stii despre ce e vorba;in primul clip e o turbina cu joc in ax http://www.youtube.com/watch?v=yXEZDNhlUF8&feature=related ;in al 2-lea clip cum functioneaza turbo http://www.youtube.com/watch?v=Gc2awh0O0Bc&feature=related ;al 3-lea clip e cu un turbo desfacut si cum se misca vanele http://www.youtube.com/watch?v=J8tW_4n6lx0&feature=related ;de obicei acele vane care misca geometria se colmateaza si blocheaza vanele pe inchis sau deschis.Sper ca ai inteles acum despre ce este vorba.

11. cipri@n

cipri@n Bronze Member

Locație:
    Iași / Catania
    Masina:
    in mare parte stiam ca am probleme cu turbina numai ca nu eram sigur; cat despre filmulte le stiu, si daca nu ma insel tot tu ai postat link-urile; mersi ca asa le am pe toate la un loc si nu mai e nevoie sa caut eu :hi:

12. misu tdi

misu tdi 1st Gear Member

Locație:
    abrud-alba
    Masina:
    VW GOLF 4 TDI EDITION
    fum negru si motorul nu trage.

La un a4 model mai vechi, cu motor tdi, motorul nu dezvolta putere si scoate fum negru, la turatie mare. Am facut un test si da "charge negative deviation.

Am facut si un log in mers.

13. poiuyt 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti-Bercenar
    Masina:
    BMW,2.0d, 2004
    probabil pe partea de turbina ai probleme, ori o electrovalva,ori debitmetru, ori turbina in sine...verifica si E.G.R.

14. cozmino

cozmino Bronze Member

Locație:
    București
    Masina:
    1995 RHD A4 B5 1.9TDI (1z) - If it ain`t rubbin` you ain`t dubbin
    Salutare !
    Problema sta in felul urmator: masina nu mai trage cum tragea inainte (cand eram in UK). Am dat vina motorina dar tind sa cred ca nu aia e problema.
    Cu consumabilele sunt la zi.

Am desfacut tot traseul de admisie , am luat la verificat toate furtunele si toate sunt ok (la control vizual).
    Am desfacut furtunul ce iese din carcasa filtrului de aer si intra in turbina.
    Turbina arata ca noua si nu are joc sesizabil la mana.

Am pus pe cineva in masina sa accelereze de mai multe ori timp in care am privit tija de sub turbo care nu s-a miscat deloc.
    Tija(vezi foto) despre care vorbesc vine e prinsa sub turbo (o parte inspre habitaclu) si celalalt capat intra in "boost pressure control valve"(asta zice in manual,vezi foto).

De asemenea se aude un sunet ca si cum as avea blow off ,perceptibil cand trec pe langa pereti/masini (orice face un pic de ecou). E posibil sa piarda presiune pe acolo ?

Nu am facut nici o scanare/log in mers cu VagCom, urmeaza sa merg la cineva care are (sunt in cautare) pentru acest lucru .
    Masina trece de 120, ajunge chiar la 180 insa nu mai are zvac.

Astept sfaturile voastre cu real interes.

Multumesc !

Ultima editare: 11 Aug 2009
  15. wizzard

wizzard 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A4 1.9 TDI 110 CP 1998
    Scuze pt off-topic. Stie cineva cum se numeste piesa incercuita si care este rolul ei? E ca o ciuperca. Are legatura cu turbina (cred), cu motorul si cu inca ceva. Eu banuiesc ca scoate gazele din motor si le trimite la turbo. Cum exista la Daciile vechi un furtun prin care ieaseau gazele din motor spre asfalt.

Multumesc.

16. cozmino

cozmino Bronze Member

Locație:
    București
    Masina:
  17. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Pune si logul,sa-l vedem;ce inseamna fum negru la turatie mare?adica cam cat si la ce rpm?Ce cod are motorul?Te intreb pt ca la cele cu turbina fixa altele sunt simptomele decat la cea variabila.

18. misu tdi

misu tdi 1st Gear Member

Locație:
    abrud-alba
    Masina:
    VW GOLF 4 TDI EDITION
    Am rezolvat problema. Actuatorul era aproape blocat, admisia aproape obturata, geometria variabila de la turbo, agata.Le-am curatat pe toate si acum merge struna.
    Am facut si poze, miine pun aici, sa vedeti ce nu ati mai vazut.:hubbahubba:
    Eu curat de ceva vreme admisi de tdi, dar ce am vaz azi, ma socat.

19. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    E clar,s-a mes f mult cu masina subturata;in ce piveste galeria,e si la mine pe lista,vineri ma apuc sa o dau jos;cu ce ai curatat galeria?

20. cozmino

cozmino Bronze Member

Locație:
    București
    Masina:
    Am dat jos cutia filtrului de aer ca sa am acces mai bine la tija. Am dat cu niste wd40 la ambele capete si se misca greu (foarte greu, a trebuit sa prind tija cu un cleste si cu clestele sa o misc) dar cursiv.

Am facut test si cu mufa de la debitmetru scoasa si motorul abia trage.
    Am inspectat furtunul ce iese din actuator si duce la o valva (cel rosu) dar nu-mi dau seama daca are sau nu fisuri, fiind acoperit de textil .

Maine ma duc sa cumpar cativa metri de furtun si inlocuiesc furtunasele de vacuum. Singura problema e ca nu prea stiu ce sa fac cu colierele alea mici. De scos le scot, dar de pus la loc nu cred ca reusesc.

Totodata am observat ca la unul din injectoare e o pata de motorina, deci banuiesc ca o sa am si niste o-ringuri de schimbat.

Am scos un pic masina la teste in seara asta si s-a dezmortit (nu e placebo). Trage mai liniar si mai bine.
    Oricum la sf. saptamanii se va intalni cu VagCom-ul care va spune cum si ce .

Banuiesc ca trebuie dat jos actuatorul si curatat&gresat sau schimbat. Acum arata de parca a fost scos de pe fundul oceanului unde a zacut cativa ani.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta