1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Motor TDI 1,9 NU TRAGE

Discuție în 'Motoare si transmisii' creată de dannypapuc, 5 Oct 2007.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. FloRio

FloRio Platinum Member

Locație:
    Baia Mare
    Masina:
    Audi A4 1,9 TDI 110hp~AFN 1998
    crezi ca parerile is la intamplare?uita-te ca a explicat si altor useri,si nu in parti ci coerent,nu cred ca mai ai nevoie de multe pareri,ti-a spus foarte concret si clar ce parere ai.

2. mircea-teodor

mircea-teodor Silver Member

Locație:
    Făgăraș
    Masina:
    A6, 2.0TDI, CAHA, 200CP , 2011 , 4FB , SLine int.
    Florio vad ca esti expert audi sau asa se spune dupa n postari.Puteai sa-ti dai si tu o parere nu sa tragi o concluzie asupra sutelor de postari aici.Cred ca fiecare log este personalizat in functie de masina fiecaruia si nu cred ca se potrivesc.Daca eram "expert" numai puneam intrebari aiurea ci incercam sa ajut oamenii.Colegul Ovidiu si-a dat o parere dar atat cat a stiut , poate este cineva mai cu experienta care sa-mi mai dea un sfat.

In fine , pentru colegul de mai sus,nu stiu ce ar fi putut lua de la masina?Cunosc patronul service-lui si nu cred ca s-ar fi bagat la manareli si chiar nu ar avea ce sa ia in timpul asa scurt de 4 ore si sa puna inapoi.

3. CristiAuD

CristiAuD Silver Member

Locație:
    Ro
    Masina:
    alta marca
    salut mircea!celor de la rbn le-ai cerut o parere?sau asta implica sa duci masina la ei,alte cheltuieli,etc?

4. mircea-teodor

Locație:
    Făgăraș
    Masina:
    Nu le-am cerut inca parerea .O sa o mai testez sa vad cum se mai misca deoarece inca nu am drumuri mai lungi de facut,poate week-endul viitor.
    Mersi

5. mgheorghiu

mgheorghiu 1st Gear Member

Locație:
    Sinaia
    Masina:
    Audi A4 B5, 1.9 TDI, 115CP, AHH
    Pai eu m-am gandit in felul urmator : Din moment ce piesele ce ti-au fost schimbate nu ar afecta bunul mers al masinii ( eventual filtrul de aer ), se poate intampla ca la mine, sa iti fi umblat pe altundeva si sa nu stii ce are masina. In cazul meu au umblat la injectoare si pana am ajuns la ele, am schimbat tot ( debitmetru aer, filtru aer, valva N95 daca nu ma insel etc. ). Verifica si cantitatea injectata pe fiecare injector vezi ce iti da. Din cate stiu, valorile ar trebui sa fie pe la -0.80 si ceva ( rog sa fiu corectat daca gresesc ). Sper sa gasesti problema ptr ca stiu cum e ;)

6. mircea-teodor

Locație:
    Făgăraș
    Masina:
    Multumesc pentru sfat, o sa fac un test sa vad si injectoarele.Trebuie numai sa ma mai informez un pic sa stiu unde si ce sa masor.
    Mersi

7. cozmino

cozmino Bronze Member

Locație:
    București
    Masina:
    1995 RHD A4 B5 1.9TDI (1z) - If it ain`t rubbin` you ain`t dubbin
    Mircea, verifica furtunasele/conexiunile de la valva N75. Daca sunt coapte, inlocuieste-le ca nu e scump furtunul. Verifica si conexiunea electrica a valvei, sa nu fie ceva oxidat, ros.
    Vezi poate gasesti sa iei de la cineva, de proba, o valva N75 care stii sigur ca e buna.

Parerea mea este ca problema ta de acolo se trage.

Bano apreciază asta.
  8. mircea-teodor

Locație:
    Făgăraș
    Masina:
    Mersi de sfat.Furtunasele le-am schimbat anul trecut toate , odata cu schimbarea turbinei.O sa le mai verific odata .O sa vad si valva respectiva , poate gasesc pe undeva de proba.
    Multumesc

9. Catalin_1987

Catalin_1987 Moderator&Quattro Driver Staff Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4,1.9 TDI AVF,2003
    Un injector PD merge intre -2.8 si +2.8.Ideal este ca valoarea sa fie cat mai aproape de 0.
    Mircea sfatul meu pentru tine este sa pui mana sa verifici tot ce tine de alimentarea cu carburant si cu aer.Daca nu s-a schimbat nimic in afara de filtre masina trebuie sa se comporte la fel, sau putin mai bine.Ce filtre ai folosit?
    In concluzie : pune mana si verifica, sau daca nu o poti face personal mergi la un service.Doar cerand pareri pe forum nu se repara masina, punand in practica parerile celor de pe forum sunt sanse sa o repari singur sau cu ajutorul mecanicilor.

Ultima editare: 1 Apr 2011
  10. mircea-teodor

Locație:
    Făgăraș
    Masina:
    Salutare,
    Filtrele pe care le-am folosit sunt Mahle.
    Am scanat masina si am vazut parametrii injectoarelor.Acestia se modifica in timp ,nu sunt stabili.De aceea am facut 2 log-uri in mers ca sa se vada in timp valorile.Furtunasele de aer par in ordine , poate ajung saptamana asta sa schimb N75 cu alta sa vad cum se comporta.Motorina folosita a fost aceeas inainte si dupa schimbarea filtrelor.Am desfacut si filtrul de aer si m-am uitat sa fie curat , precum si debitmetrul-sunt OK.Nu stiu ce sa zic de injectoare ca dau niste valori mari si diferente intre ele mari.

Ultima editare: 3 Apr 2011
  11. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Mircea, valorile injectoarelor arata ca merg in parametrii. Clar nu sunt ele vinovate.
    Tot pe la furtunasele de vacuum trebuie sa cauti problema.

12. mircea-teodor

Locație:
    Făgăraș
    Masina:
    Deci, azi am avut in sfarsit ceva timp si mai ales o pauza de la ploaie si am reusit sa schimb valva N75.Am pus-o, cum ar veni in paralel.I-am pus furtunase de vacum noi si l-am conectat in locul vechi valve.Am mers putin sa se incalzeasca motorul si i-am dat "blana".Motorul trage mai bine , aproape ca la inceput.Acum o sa merg o perioada cu acest artificiu pana mai am ceva timp si sa inlocuiesc numai furtunasele la vechea valva ca poate o fi vreun furtunas crepat pe undeva si trage aer fals.Sau o las definitiv valva care o am de imprumut.

13. catalyyn

catalyyn 1st Gear Member

Locație:
    Rovereto Italy
    Masina:
    a4 avant 1.9TDI 130cv 2002
    Am citit aproape toate comentariile de aci si tot nu m-am lamurit.
    Proplema mea e asta.Dupa un drum de 400de km pe autostrada unde am mers normal 130-140 masina s-a comportat normal si in accelerari si in frinari.
    Dimineata cind am scos masina motorul mu mai vrea sa traga si pedala de frina a devenit dura .Abia daca reusesc sa ajung la 80 -90,nu se mai aude nici un suerat ,dar nici fum nu scoate.Se poate ca peste noapte sa se strice toate deodata?
    Care sa fie problema? 1.9 TDI 130cv 2002 5 trepte

14. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Mircea, daca era un furtunas crapat nu crezi ca ar fi mers la fel de prost si cu valva de imprumut?
    Catalin, ai primit raspuns pe topicul de probleme turbina. Evident, turbina nu are nimic.

15. alayndelon 1st Gear Member

Locație:
    Suceava
    Masina:
    a6,1.9 tdi, 2000
    salutare. Am si eu o problema. De ceva vreme masina nu mai trage cum trebuie, adica dupa 2800-2900 rpm parca pierde puterea, nu mai trage deloc. Am scanat-o si nu-mi da nici-o eroare. Am facut si un log in mers , acestea sunt rezultatele...ma poate ajuta cineva?

16. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Daca faci abuz si iti insiri problema peste tot, ma vei obliga sa iau masuri.

17. mircea-teodor

Locație:
    Făgăraș
    Masina:
    Ovidiu, o sa mai verific odata si o sa le schimb cu toate ca furtunele le-am schimbat anul trecut.

18. mircea-teodor

Locație:
    Făgăraș
    Masina:
    Am schimbat toate furtunele si am lasat electrovalva de imprumut.A mea o duc maine la fabrica sa o testez.Oare are ceva ca am lasat furtunele un pic mai lungi?
    Maine ma duc la fabrica , drum de 35Km dus, si vad cum se comporta.
    La schimbarea furtunelor am fost nevoit sa scot furtun de admisie aer in turbina si am observat ca avea urme de ulei in el si la intrarea in turbina.Oare de la ce sa fie?

19. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Nu are nimic ca ai lasat furtunele mai lungi.
    Uleiul e normal sa existe acolo, insa in cantitate mica. Practic, turbina are un semering care in timp lasa sa treaca vapori de ulei din care, rezulta ulei in partea de jos a tubulaturii. Atata timo cat e in cantitate mica, respectiv nu mananca ulei/nu scoti fum negru, esti in grafic. ;)

20. mircea-teodor

Locație:
    Făgăraș
    Masina:
    Am ajuns la servici acum si am constatat ca tot asa merge, parca cateodata mai rau , are vana mai multa in a 3-a, in a 2-a parca se tureaza motorul dar nu trage calumea.O sa ma mai uit pe la furtunele astea mai groase -tubulaturi sa vad daca nu o fi vreo fisura ceva.
    Cum naiba functioneaza N75?Am alimentat-o si se aude tacanitul bobinei dar cateodata cand suflu pe stutul negru trece aerul si cateodata nu.Ce naiba va avea?

Ultima editare: 7 Iul 2011
Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta