1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Motor TDI 1,9 NU TRAGE

Discuție în 'Motoare si transmisii' creată de dannypapuc, 5 Oct 2007.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. mordor Guest

salutari, am scos senzorul MAF si am dat cu spray de contacte care nu lasa reziduri pe el, am curatat valva EGR care era infundata la maxim si supura peste tot si cu toate astea nu s-a schimbat nimic in comportamentul masinii.
    I-am facut un log si am citit si erorile ieri. Daca aveti timp poate va uitati peste ele...

2. pona

pona 2nd Gear Member

Locație:
    Caras Severin
    Masina:
    A4 1.9 TDI 2005 BKE
    Problema la tine vine de la turbina. Nu baga deloc si ai si eroare de deviatie negativa. Verifica furtunele de vacum ca sa nu fie vreunul spart, dar mai intai verifica actuatorul vacumatic de pe turbina sa nu fie membrana sparta in el. Bafta.

3. mordor Guest

merci mult, am verificat actuatorul, era blocat... pot sterge erorile acum?
    O sa verific ce m-ai sfatuit. inca o data multumesc pt raspuns

4. mircea-teodor

mircea-teodor Silver Member

Locație:
    Făgăraș
    Masina:
    A6, 2.0TDI, CAHA, 200CP , 2011 , 4FB , SLine int.
    @mordor.Mai posteaza un log ca sa vedem ce se mai intampla.

5. mordor Guest

Log nou de astazi. Am o eroare 17849 care apare permanent, imediat ce o sterg.
    Am nevoie de schema cu toate furtunelele pe care trebuie sa le verific. Am elsawin insa nu le-am gasit :uhm: Cine ma poate ajuta este rugat sa o faca, multumesc anticipat. Masina este audi an 2000, 1.9tdi, cod motor AJM, cutie viteze manuala.
    De asemenea sfat daca sa schimb sau nu MAF-ul si eventual daca aveti cunostinta de un pret pentru acest model.
    Am pus de asemenea o poza ca sa imi zica cineva de ce nu am presiune pe furtunul care ar trebui sa traga de turbina??? cel incercuit cu rosu.

6. mircea-teodor

Locație:
    Făgăraș
    Masina:
    mordor.
    Ti-am pus eu schema cu legaturile furtunaselor de vacum.Daca dadeai o cautare pe net o gaseai 1000/%.Ok, deci dupa cum se vede la prima mana debitmetrul nu masoara destul.Preturile aproximative le gasesti pe autokarma sau pe www.ingaraj.ro .Am pus si eu niste preturi la debitmetrul aferent masinii mele , o pagina in urma si cred ca sunt cam asemanatoare.

7. mordor Guest

Iti multumesc, insa eu voiam o poza sau o schema cu furtunasele, care cum vine pe modelul meu de motor. Adica ceea ce vreau eu este sa le pot vedea si sa le pot verifica, pentru ca daca ma apuc sa desfac din ele apoi o sa fie mai greu sa imi dau seama care si cum a fost pus, de-asta as avea nevoie de un desen cu ele.
    Cred si eu ca nu am cum sa am presiune in acel furtun pentru ca nu functioneaza MAF-ul bine, sau ma insel??!
    Multumesc inca o data.

8. mircea-teodor

Locație:
    Făgăraș
    Masina:
    Schema este una generala si aplicabila la toate tdi-urile, cel putin cele B5. Cred ca schema este identica cu ce ai tu. Cel putin la mine lipseste un traseau cel albastru de la egr. Poze nu prea poti sa faci ca este foarte greu, furtunasele sunt ascunse si peste tot. Eu m-am descurcat cu aceasta poza foarte foarte bine de le stiu pe de rost deja. Cu ceva rabdare o sa le nimeresti.

Ultima editare de un moderator: 15 Oct 2011
  9. murry 1st Gear Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A6, 1,9TDi, 2002
    Buna baieti,
    La mine nu trage pana la 2200 ture. In viteza 2, 3, 4 pana nu trec de 2200 ture nu trage. Ce ar putea fi ?
    Masina e un A6 1.9 131 CP, din 2002.

Ultima editare de un moderator: 20 Oct 2011
  10. croy 1st Gear Member

Locație:
    Medgidia
    Masina:
    a4, 1.9 tdi, 2006
    fum mult si negru

Salut, am si eu o problema cu a4, 1.9 tdi, din 2006, 116 cp, masina nu mai are putere nici sa plece de pe loc(moare motorul), scoate mult fum negru, pe liber turatia creste fara probleme nu are fluctuatii de turatie, am bagat-o pe tester si nu are nici o eroare de cat un bec ars, in bord nu este aprins nici un martor. please help!!!!!:sos:

11. DjMarinik

DjMarinik 5th Gear Member

Locație:
    Brasov
    Masina:
    a4 1.9 tdi 131 cp, fabr 2004
    Aceeasi problema am avut si eu doar ca la mine se auzea un vuiet cand acceleram, la mine sa rezolvat prin schibarea furtunului in forma de s de la turbo la intercooler dar bine ar fi sa nu fie si la tine acel furtun pentru ca un furtun dinala e 700 roni.Furtunul se afla in partea dreapta a masinii daca dai scutul jos se vede.

12. croy 1st Gear Member

Locație:
    Medgidia
    Masina:
    a4, 1.9 tdi, 2006
    Si cum ti-ai dat seama de problema? ai fost la service?

13. DjMarinik

DjMarinik 5th Gear Member

Locație:
    Brasov
    Masina:
    a4 1.9 tdi 131 cp, fabr 2004
    Eu am fost la service nestiind cat de usor se ajunge la acest furtun, daca ridici masina pe cric pe partea dreapta si te uiti sub ea e chiar sub farul din dreapta un furtun care pleaca din turbina si ajunge undeva deaspura la bara din fata unde intra intr-o teava care duce spre intercooler in partea stanga.Daca vrei iti pot face o poza sa vezi.Este posibil ca el sa fie doar iesit afara.

14. croy 1st Gear Member

Locație:
    Medgidia
    Masina:
    a4, 1.9 tdi, 2006
    Iti multumesc mult pentru sfaturi dar am fost cu ea la service, am dus-o cu platforma, si au inlocuit EGR-ul(era blocat, l-am curatat eu inainte sa merg la service cu ea dar degeaba). Acum masina merge mai bine ca inainte.:footy:

15. mircea-teodor

Locație:
    Făgăraș
    Masina:
    Revin dupa o perioada in care masina a suferit urmatoarele schimbari:filtrele toate schimbate, uleiul schimbat cu Motul 5W40 dublu ester, kit ambreiaj schimbat, baia de ulei data jos si spalata, intercoolerul spalat, schimbat din nou debitmetrul , schimbat senzorul presiune aer-dupa intercooler.Atasez 2 log-uri, cel din a 4-a nu am reusit sa-l duc pana la 4000rpm ca se termina drumul drept.

Masina trage destul de bine dar am vazut ca scoate mai mult fum.Cel putin se vede pe evacuare ca are un guler de funingine care disparuse dupa ce reglasem avansul si aparuse acum.(avansul este OK ).
    Ce parere aveti???Mersi

16. mordor Guest

Revin cu un log si bineinteles si cu eroarea 17964 - Charge Pressure Control: Negative Deviation P1556 - 35-00 - -.
    Masina nu trage mai mult de 110-120km/h si nici nu se tureaza.

Mentiuni: MAF nou, cumparat acum, deci el se poate exclude.

Sugestii, sfaturi, accept orice. Astept sa postati, multumesc.

17. mircea-teodor

Locație:
    Făgăraș
    Masina:
    mordor, poate OvidiuTM ne mai lumineaza un pic.Oricum aceeas problema am avut-o si eu acum 2 ani si problema era de la turbina care era colmatata.Am rezolvat cu schimbarea turbinei pt ca mi-a fost mai lesne sa fac rost de alta noua decat sa o curat pe a mea.Oricum a mea a ajuns la un prieten care a desfacut-o si a curatat-o si merge ff bine cu ea.Mai devreme sau mai tarziu tot aici se ajunge.Daca ai verificat toata tubulatura de la debitmetru-intercooler-turbina precum si furtunasele de vacum nu mai ramane decat turbina.Ai verificat si valva N75?Nu stiu de ce sta pe valoare mare.
    Asta este parerea mea din experienta ce am avut-o cu masina.

18. mordor Guest

Nu am presiune pe furtunul care duce de la N75 la actuator si nu stiu de ce. O sa verific maine N75 sa vad care este treaba. Multumesc pentru comentarii. Astept in continuare si va tin la curent.

19. mordor Guest

Salutari.

Am verificat valva n75 si am si deblocat-o.
    Problema acum se pare ca este senzorul n239 pentru ca nu da presiune la valva EGR.
    In plus cand opresc motorul se aude cum depresurizeaza presiunea in acest senzor.
    Am inteles ca atunci cand acest senzor este stricat la oprirea motorului se misca masina, a mea se zguduie.
    Vreau mai multe informatii despre acest senzor.

Am pus o fotografie sa va lamuresc si sa ma lamuriti. Multumesc.
    Astept sugestii.

20. mordor Guest

Salutare,

Daca ma intrebati, da masina este cu totul si cu totul alta:jump::jump:

Probleme rezolvate in ordine:

1. Curatare EGR si galeria de admisie
    2. Inlocuirea tuturor furtunelor vacuumatice
    3. Inlocuire MAF
    4. Reparatie valva N75
    5. Deblocare brat actuator turbina
    6. Inlocuire senzor n239.

Toate problemele au survenit banuiesc eu din faptul ca vechiul proprietar a facut kilometrii buni cu masina fara macar sa ii schimbe filtrul de aer si mai ales pentru ca a circulat cu ea asa, neingrijita...
    Multumesc celor care mi-au scris cat si moderatorilor si forumului in general care m-a ajutat si ma ajuta in continuare.
    Continui sa postez!:salute:

Bano apreciază asta.
Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta