1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Motor TDI 1,9 NU TRAGE

Discuție în 'Motoare si transmisii' creată de dannypapuc, 5 Oct 2007.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. mirceaZL 4th Gear Member

Locație:
    Zalau, Oradea
    Masina:
    A4, 1.9 TDI, 1999, 90 CP, AHH
    Salut,
    Am fost la mecanic cu masina si mi-a zis ca trebuie schimbat ventilatorul de la turbo, ca paletele sunt ciobite. Axul nu are joc mare si deci nu trebuie sa schimb toata turbina. Imi schimba doar ventialtorul ala dinauntrul turbinei si o da la centrat undeva in Ungaria. Ies mai ieftin asa. De injectoare mi-a zis ca "la astea de 90 de cai nu au moarte". De asemenea ca as avea avansul prea mic. Nu o sa il las sa il puna nici prea mare. Luni o duc la reparat, caci asa imi convine sa raman fara masina si voi face si distributia. Sper sa se rezolve cu ce imi repara acum (vor curata si intercoolerul) problema asta de lipsa de putere. Eu unul parca nu sunt foarte optimist, ca totusi turbina lucreaza. Chiar asa sa se cunoasca de tare ciobitura aia de la paletii turbinei la puterea motorului? Cam toti paletii sunt ciobiti dar nici unul nu e rupt complet. Carcasa e buna nu e afectata. Nu stiu totusi ce o fi putut cauza ruperea paletilor. Ar fi cazul sa trec pe filtre de peste 100 de lei, ca astea de 35 nu sunt bune?

2. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Da, paletele chiar fac diferenta. Curatarea intercoolerului nu e necesara decat daca ai avut pierderi de ulei.
    Asa cum ai banuit filtrul de aer neschimbat la timp duce la alte probleme. Filtre de 100ron ? Eu folosesc numai Mann si filtrul de aer costa in jur de 30 ron. Insa il schimb pe la 12500km.

3. mircea-teodor

mircea-teodor Silver Member

Locație:
    Făgăraș
    Masina:
    A6, 2.0TDI, CAHA, 200CP , 2011 , 4FB , SLine int.
    Mircea , sunt curios cat i-a luat la mecanic sa desfaca turbosuflanta si cati bani a costat.Ma gandeam ca as face si eu un control cu toate ca a mea are vreo 30k km.
    Mai recomand si curatarea baii de ulei si a traseului ce duce la turbina pt ungere.

Si eu folosesc numai filtre Mann sau Mahle.

Ultima editare: 21 Mar 2012
  4. mirceaZL 4th Gear Member

Locație:
    Zalau, Oradea
    Masina:
    Da Ovi, am mici pierderi de ulei, care probabil se duc in intercooler. Nesemnificative, dar in 5 ani de cand am masina se cumuleaza si as zice sa curat si intercoolerul. Acum am pe un furtun, nu stiu sa iti spun exact care dar e sub turbosuflanta (poate fac o poza maine totusi) si am ulei pe ala. Mecanicul zice ca e de la turbo si ca reconditionarea suflantei se face si cu curatarea intercoolerului daca tot se vad pete de ulei. Asa cum am mai zis pe aici pe undeva pe forum, eu la 10.000 de km completez pana in 300 grame de ulei.
    Referitor la filtrul de aer, eu il schimb la 10.000, cand fac si schimbul de ulei. Dar nu am urmarit cumpararea unei marci anume. Chiar nu stiu acum ce am cumparat, dar era la vreo 30-35 de lei. Poate era totusi Mann. Defectiunea poate insa sa fie inca de acum 5 ani, caci masina tot asa a tras de cand am luat-o, dar ma mira totusi ca nu au observat-o si altii pana acum, ca am mai fost de 2 ori cu problema asta cu trasul greu, dar in afara de curatare evacuare nu mi-au facut la ea. Acuma mi-a fost recomandat baiatul asta si sper sa fie mai isteti decat ceilalti dinaintea sa. :)
    Tizule, cred ca imi vor face si curatarea baii de ulei, fiindca mi-au zis ca trebuie schimbat si uleiul, desi eu il am schimbat de doar 2000 de km. Si masina mea are 284k km. Suflanta a verificat-o doar desfacand furtunul mare. NU a luat suflanta jos de tot ca sa se uite la ea. Chestie de 2 minute care si tu o poti face. Am verificat si eu jocul axului. El exista, dar nu stiu cat ar fi acceptabil. Eu zic ca e joc de 1 mm. Am uitat sa intreb, dar o voi face luni: acest joc, odata cu inlocuirea paletelor, nu se poate remedia oare? Reparatia asta ar costa vreo 150 de euro, ca doar cu 300 cumperi turbina intreaga second.

5. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Daca zici ca la 10.000km iti consuma 300 ml ulei atunci e totul bine. Ulei -de fapt vapori de ulei, e normal sa fie pe traseu spre intercooler si chiar dupa el. Insa asta nu inseamna ca e anormal. Sa nu uitam ca masina are ceva km si componentele in miscare din turbina au ceva uzura. Insa vorbim de vapori de uleii ceea ce nu inseamna si pierdere de ulei.
    Jocul axului, e alt lucru normal. Insa acest jos trebuie sa fie mic, aproape insesizabil... vorbim de toleranta de maxim 1 mm.
    Daca schimbi tot miezul turbinei atunci ai o turbina noua. Insa asta costa chiar mai mult decat o turbina second hand. Insa, e noua.
    Acuma sa nu crezi ca sunt contra curatirii intercoolerului. Insa, ca sa te convingi ca in intercooler nu ai ulei (nu ma crede pe mine), da jos intercolerul si spala-l personal. O sa ramai mirat cat de curat este.

6. mirceaZL 4th Gear Member

Locație:
    Zalau, Oradea
    Masina:
    Nu dispun de bani sa schimb chiar tot miezul turbinei cum spui. Doar asa se repara jocul axului?

7. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Din pacate, da.
    La Bucuresti e un tip care schimba tot cu 400 euro.

8. mirceaZL 4th Gear Member

Locație:
    Zalau, Oradea
    Masina:
    +100 de euro drumul ... Parca cu 600 se cumpara una noua pe garantie. Nu prea se merita.

9. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Ce drum? Pai trimiti turbina prin curier. Dus-intors costa sub 50 ron.
    Si nu e 600 euro una noua. Daca nu ma insel, e cam 850 euro + turbina la schimb.

10. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Mircea in Bucuresti se inlocuieste complet interiorul turbinei (se pastreaza doar carcasele si actuatorul/capsula vacuumatica) cu 1200 lei adica aproximativ 275 euro. Mai multe detalii prin PM. Te pun eu in legatura cu cineva profi.

Mai ai posibilitatea sa le trimiti la Brasov care sunt poate cei mai buni reparatori de turbine diesel din tara, dar si mai scumpi putin decat in Bucuresti. Detalii tot prin PM.

O noapte buna

11. mircea-teodor

Locație:
    Făgăraș
    Masina:
    Parca era cineva pe forum la vanzari care vindea turbine noi la preturi mai mici.

12. mirceaZL 4th Gear Member

Locație:
    Zalau, Oradea
    Masina:
    As da turbina singur jos. Ma puteti ajuta cu ceva informatii. Nu as duce masina sa o dea mecanicii jos, ca trebuie sa las masina atunci la ei si ... nu as lasa-o, ca sa patesc ca am probleme cu injectoarele, ca un alt coleg de pe forum sau mai stiu eu ce alte probleme, asa, "din coincidenta". Mersi frumos.

13. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Pai greu nu ar fi, mai ales daca suruburile de pe evacuare se desfac usor.
    pregateste chei de 13 inelare, cu cot si fara precum si fixe. O sa vezi ca un surub are o pozitie mai greoi accesibila.
    Nu stiu exact cum e la motorul tau insa prima oara scoti filtrul de aer ca sa iti faci loc, apoi scoti furtunasul de vacuum, apoi desfaci colierul unde vine furtunul, apoi desfaci conducta de alimentare cu ulei la turbina - atentie aici sa nu o torsionezi, tine contra cu o cheie.
    Acum, mai ai de desfacut restul de suruburi care tin turbina pe loc, cele 3 suruburi ce leaga galeria de evacuare de turbina o sa fie cel mai greu de desfacut ca sunt arse si mai ai catre blocul motor. Sa ai la indemana un spray degripant si o sa mearga treaba.
    Spor!

14. mirceaZL 4th Gear Member

Locație:
    Zalau, Oradea
    Masina:
    Un coleg cu masina ca a mea imi spunea ca ar trebui sa am canal sa pot sa intru sub masina ca si acolo ar fi suruburi de scos. In cazul asta nu m-as baga la lucrare. Multumesc oricum. M-am uitat la topicul de turbine, dar nici acolo nu erau poze si explicatii foarte detaliate. E mai detaliat ce mi-ai spus tu aici Ovi si zic mersi pentru asta. Plus ca pe taica-meu nu prea il trage sufletul sa ma ajute si singur parca nu m-as apuca. Poate o las totusi la ei cu speranta ca vor fi oameni cinstiti. Oricum de rau nu am auzit de ei, doar ca nu ii cunosc.

15. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Canalul te ajuta numai la un surub, care daca te chinui (si ti-am zis ca o sa te chinui, oricum) il desfaci si fara canal. Asta e motivul pentru care iti trebuie chei fixe, inelare si variante fara si cu cot.

16. mircea-teodor

Locație:
    Făgăraș
    Masina:
    Eu l-am speriat.Adica i-am explicat prin ce am trecut eu cand am schimbat turbina.A doua oara nu m-as mai apuca.
    La modelul nostru de masina teava de retur ulei de la turbina (care este situata sub turbina) este fixata cu 2 suruburi de tip torx(imbus) + garnitura aferenta.La treaba asta m-am chinuit ff mult .De aceea am zis ca ii trebuie canal, eu am avut , si a trebuit sa tai un imbus sa-l prelungesc pentru a puta ajunge la suruburi sa le strang plus ca mai aluneca si garnitura.
    Vezi poza cu conducta 5C si garnitura 19.

17. mirceaZL 4th Gear Member

Locație:
    Zalau, Oradea
    Masina:
    "M-ai speriat" si tu si taica-meu care zice ca nu se baga si ar mai fi ca poate nu imi da garantie daca iau si demontez si apoi remontez eu singur turbina. O duc la ei.

18. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Eu zic ca la imbusurile alea te vei chinui si cu canal si fara.
    Mircea, cu un imbus in "L" (de 5 daca nu ma insel) si o cheie reglabila (gen cheie franceza insa mai mica) nu te chinuiai mai mult de 10 minute. ;)

19. mircea-teodor

Locație:
    Făgăraș
    Masina:
    Ovidiule , eu sunt ma "tapan" un pic si nu-mi intra chiar asa mana pana la suruburi.Iar cu imbusul in L nu faci nimic ca nu ai forta ca sa strangi suruburile.Eu am taiat imbusul si am sudat un fier beton mai lung ca sa pot sa am acces din afara masinii si nu din interiorul ei.Cu cheia reglabila nu faci nimic, iti trebuie chei fixe cat mai bune .Suruburile (in general) sunt destul de tapene si daca nu bagi cheia potrivita cum trebuie le rounjesti capetele si pa surubul.Degripantul isi face si nu treaba.Oricum nu contez pe el nici la fabrica.Mi se pare ceva gen "tigara electronica".
    Oricum acum fiecare cum crede.Eu nu m-as mai apuca odata.

20. mircea-teodor

Locație:
    Făgăraș
    Masina:
    Salutare, a venit primavara si am schimbat si eu rotile si toate filtrelesi uleiul.Am facut 2 log-uri in mers.Va rog sa va dati cu parerea .Mersi

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta