1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Motor TDI 1,9 NU TRAGE

Discuție în 'Motoare si transmisii' creată de dannypapuc, 5 Oct 2007.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. dcaramarin

dcaramarin Silver Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    A4-avant-2.0 CR, CAGB
    Gata il stiu.....pana fac rost de unul merge sa-l scot si sa-i dau cu spray de contacte si dupa acea sa-i fac un log?

2. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Nu te ajuta absolut deloc sprayul de contact.
    Faci log cu altul decat al tau.

3. dcaramarin

dcaramarin Silver Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    A4-avant-2.0 CR, CAGB
    Ok Ovi.....cum ajung acasa la C-ta fac rost de acel senzor si dupa ce fac logul, il pun aici si ne mai auzim. Multumesc pt toate raspunsurile....

4. grigo112

grigo112 Bronze Member

Locație:
    Reghin
    Masina:
    A6 C6, 2.0 TDI. BRF, Audi A4 B7, Avant, 2.0TDI, BRD
    Salutare,
    Am o mica problema: la masina din semnatura de aproximativ 2 luni fiind bolnav destul de grav am mers cu ea destul de "moale" schimbat viteze 2.000 rpm. Astazi cu motorul putin rece adica apa undeva la 70, fara sa trag de ea am depasit 110 si la 120 a intrat in limp mode. Daca apa este la 90 grade merge perfect nu mai intra in limp mode. Tot am citit in stanga in dreapta de N75, unii spun ca la AFN este in computerul masini, alti ca pe galerie.
    Cand mai apare eroare ii dau o scanare si va spun eroarea care o da. Numai bine

Ultima editare de un moderator: 18 Ian 2013
  5. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    grigo, vezi ca le incurci:
    - senzorul de presiune galeria admisie este in ECU la modelele mai vechi pana undeva in 1997. A ta fiind 1997 e exact in anul cu semnul intrebarii. Daca faci o poza de sus la motor, in special in zona tubulaturii de langa vasul de expansiune iti spun imediat care varianta o ai.
    - N75 nu e senzor de presiune ci electrovalva de comanda la turbo si este evident... langa turbina la ambele modele de AFN indiferent de an.

Ori noi discutam aici oricum pe langa subiect pentru ca fara o scanare si un log ne dam cu presupusul.

6. grigo112

grigo112 Bronze Member

Locație:
    Reghin
    Masina:
    chiar acum m-am intors de la inca 2 ture, si din nou apa la 70 (cand e mai rece de 70 apa nu o turez mai mult de 2.300rpm) la 120 limpmode, apa 90 i-am dat 170 fara nici o problema,
    asta e singura eroare care apare cand intra in limpmode:
    00519 - Intake Manifold pressure sensor (G71) static - short

* am pus si pozele cu motorul, senzorul incercuit ce rol are?

Ultima editare: 18 Ian 2013
  7. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Senzorul incercuit de tine este senzor temperatura aer admisie.
    Senzorul de presiune aer admisie este intradevar in ECU la motorul tau.
    Ai vreun LOG, ceva?

8. grigo112

grigo112 Bronze Member

Locație:
    Reghin
    Masina:
    nu am log, sa vada daca gasesc vreun prieten prin zona cu vag-com, eu am un scanner Autel si nu poti sa-i faci log

9. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Daca te plictisesti si nu poti face rost de diagnoza, si ai ocazia sa iei o valva N75 sa o montezi la tine e ok si asa, astfel cu motorul rece poti vedea daca e vreo schimbare. Vezi si daca de la actuator tija ce intra in turbina nu e blocata.

10. dcaramarin

dcaramarin Silver Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    A4-avant-2.0 CR, CAGB
    Iata ca am reusit sa fac log cu un alt senzor imprumutat de pe un AFN...pareri?

11. m3mOlyno

m3mOlyno 1st Gear Member

Locație:
    Rm Valcea
    Masina:
    AUDI A6 C6 anul 2006 , motor 2.0 TDI (BLB) 140 CP
    Am si eu o problema la masina !!! Cand merg cu masina daca o las putin sub 2000 de ture nu mai trage dar nu mereu !!! Daca e sa plec cu treapta mica in turatie nici o problema dar dak o las neturata unpic nu mai trage adica nici macar nu prea imi creste in turatie cum trebuie ma rog de ea sa ajunga la 3000 de ture !!! Aveti vreo idee care este problema ca am fost la un service si mia verificat eghereul si turbina si chiar mia curatat da doar eghereul si mia zis ca nu sunt probleme la ele !!! Am scos mufa de la debimetru si tot nu trage deci nu e debimetrul , am puso pe tester nimic nici macar o eroare si am si schimbat electrovacumul si tot la fel !!! Aveti vreo ideee ???

12. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Fara un log in mers, daca zici ca nu ai erori pe tester, nu vom stii ce probleme sint. Ai cip/modificare soft pe masina?

13. m3mOlyno

m3mOlyno 1st Gear Member

Locație:
    Rm Valcea
    Masina:
    Da masina are modificare dar din fabrica !!! Am 161 de CP !!! Am fost din nou la service si se pare ca nu imi vine aer din vacum in turbo !!! Maine ma voi duce cu masina sa mio faca zicea k ori am un senzor care face "talente" sau niste furtunase sparte si trebuie sa mi le ia la verificat la rand !!! Sa sper ca de la asta este si nu altceva !!! Si cum am zis turbo functioneaza perfect nu am probleme deoarece cand e sa intre in forta de la inceput trage perfect pana in 4000-5000 de ture !!! Si ms mult nucugheri

Ultima editare: 26 Ian 2013
  14. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Eu nu cred ca ai furtunase sparte dar ma rog, aia sunt meseriasi...
    Vad ca ai chip tuning. Cum adica ai modificare din fabrica?

15. m3mOlyno

m3mOlyno 1st Gear Member

Locație:
    Rm Valcea
    Masina:
    Cel care a cumparat masina a intrebat la audi daca poate sa ii mai mareasca puterea si aceia i-au facut resoftare la ABT la audi in Germania.
    Iti zic eu ca turbo l-am verificat impreuna cu EGR-ul si le-am si curatat si de ce imi era mie mai frica am scapat. Acum, vorba ta, poate sa fie si din altceva dar nu e din cele doua.

Dupa cum am zis si mai sus aceeasi problema mi-a gasit-o din nou, nu imi vine aer din vacuum in turbo. Am schimbat ieri electrovacuumul deci e ceva pe furtunase, sper, ca asa zice mecanicul si nu am fost numai la unul am fost la 3 sa vad daca toti zic la fel. :)

Ultima editare de un moderator: 27 Ian 2013
  16. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Sa postezi te rog rezolvarea, daca va fi cum zic ei, sa-i intrebi pe mecanici ce furtunase de vacuum ti-au schimbat.

17. m3mOlyno

m3mOlyno 1st Gear Member

Locație:
    Rm Valcea
    Masina:
    Gata am rezolvat !!! Se pare ca senzorul de la filtrul de motorina era rupt si si cel care era pe vacum !!! Se pare k ai avut dreptate nucugheri nu era nici un furtunas si se pare ca testerul de la primul service nu era asa de bun !!! In rest se pare k alta problema nu mai ma :) !!! Ms mult la toti pt pareri si ajutor !!!

18. flbogdan 2nd Gear Member

Locație:
    Mures
    Masina:
    A4 1.9 TDI 116 cp 2000
    Eu am rezolvat cu cateva forje la 4000-4500 ture \min. la indicatiile mesterului, acuma merge normal.Mi-a zis ca schimbam treptele la turatii prea mici si din cauza depuneriilor nu mai tragea.

19. mircea_suba

mircea_suba 5th Gear Member

Locație:
    Deva
    Masina:
    audi a4 b8 2.0 tdi CAGA
    salut

daca ma puteti ajuta si pe mine cu o interpretare a logului as fi recunoscator.
    precizez ca am un motor ajm am facut trecerea de la cutie automata la manuala si nu tragea deloc. am schimbat distributia si cu ocazia asta am schimbat si turbina am facut upgrade la vnt 17 de pe awx dar nu am facut nici o interventie la soft pana acum dar din cate am citit trebuia sa se simta o crestere de putere si fara soft (POATE MA INSEL) dupa parerea mea trage cam de 90 de cai

log.JPG

Ultima editare de un moderator: 5 Feb 2013
  20. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Mircea, daca atasezi si logul, am putea sa vedem ce e prin el...:)

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta