1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Motorul cod ALT 2.0 i la Audi A4 B6 - discutii diverse - consum ulei - cauze si rezolvari

Discuție în 'Audi A4 B6 (2001 – 2005)' creată de cristian, 6 Sep 2007.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. dariusddj

dariusddj Gold Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    a4,2.0TDI,2006,multitronic,140CP,BPW
    asa arata capacu. l-am desfacut sa vad pe unde trage ulei dar se pare ca trace de la recuperatorul de ulei. am infundat partial furtunul care vine de la recuperator sa vad rezultatele.

2. sebastian.durac 2nd Gear Member

Locație:
    spania
    Masina:
    audi a4 s-line 2.0 benzina 2002
    salut sunt nou pe forum si am si eu acceasi problema cu consumul de ulei am schimbat uleiul am bagat unul repsol 5 w 40 si dupa 2 000 de km mi s a aprins becul la nivel daca puteti sa mi spuneti ce pot sa fac merci

3. dariusddj

dariusddj Gold Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    acuma studiem problema. trebuie sa mai fac vreo 2000 km si va spun rezultatele.

4. sebastian.durac 2nd Gear Member

Locație:
    spania
    Masina:
    audi a4 s-line 2.0 benzina 2002
    m am uitat aseara la motor cum ati zis voi si am gasit sub capac un furtun de la T rupt si pe acolo imi pierde uleiul stiti cumva cum se poate schimba furtunul asta sau merge bine si lipit ca de scos de acolo e cam complicat se duce tocmai jos in motor ma duc maine la audi la service sa vad daca gasesc furtunul asta si va spun ce am rezolvat

5. dariusddj

dariusddj Gold Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    si la mine a fost rupt si a trebuit sa desfac galeria. am pus alt furtun care nu e original dar trebuie sa-l schimb

6. dariusddj

dariusddj Gold Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    iar s-a aprins la bord uleiul dupa 400km si a fost completat cu 500ml. am infundat total furtunul de la recuperatorul de ule. ma tot gandesc nu cumva e si uleiul de vina? mobil1 10w40?

7. boghy

boghy 1st Gear Member

Locație:
    satu-mare
    Masina:
    vw passat 2.0
    Eu sunt foarte multumit cu castrol rs formula 10w-60,in comparatie cu celelalte uleiuri pa care le-am avut inainte (dispareau ca prin minune)

8. xaby69

xaby69 Gold Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Audi A4 2.0i
    nu prea sunt de acord cu ce ai facut!! Practic ai fortat motorul sa-ti manance uleiul in loc sa-l recupereze!! Eu mai degraba asi infunda orificiile care duc catre admisie!

9. dariusddj

dariusddj Gold Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    la taicameu la passat nu are deloc acel recuparator si nu consuma de loc ulei. daca as infunda spre galerie s-ar face presiune in blocul motor pt ca gazele de carter trebuie sa iasa pe undeva. la masinile mai vechi nu aveau acea supapa si nu consumau ulei. culmea e ca mi-a scazut consumul de benzina

10. xaby69

xaby69 Gold Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Audi A4 2.0i
    100% de acord, doar ca trebuie sa gasim o solutie sa nu mai ajunga in admisie decat gaze, fara vapori de ulei!!! Si inca ceva, tu cand ai infundat recuperatorul pur si simplu ai obligat motorul sa nu mai recupereze gram de ulei!

11. Tibi_t

Tibi_t 2nd Gear Member

Locație:
    CLUJ NAPOCA
    Masina:
    Audi A4 B6 2.0i
    Am o inrebare. Care dintre cei a caror motor consuma ulei au si probleme cu Variatorul de la axul cu came de pe admisie(tacane putin motorul)?
    Ar putea avea acesta legatura cu consumul de ulei.

12. Tibi_t

Tibi_t 2nd Gear Member

Locație:
    CLUJ NAPOCA
    Masina:
    Audi A4 B6 2.0i
    Ar mai fi o solutie numa ca una mai costisitoare sa punem un MANN PROVENT separaor ulei aer.
    http://www.mann-hummel.com.sg/EN/industrialfilters/doc/ProVent-en.pdf
    Chestia e ca mie cel putin mi se pare ca trage ulei pe iesirea din t-ul cu pricina inspre admisie(inainte de clapeta de acceleratie) si nu pe furtunul subtire care duce la suction jet pump

vegadamo apreciază asta.
  13. dariusddj

dariusddj Gold Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    asa este. prin t-ul respectiv trage ulei dar din acel t-ul trage ulei si prin furtunul de vacuum. furtunul de vacuum poate fi conectat si la furtunul de admisie sa traga aer de acolo. e interesant decantorul respectiv dar asta inseamna sa tragem furtune in plus pe la motor. daca asta ar face sa nu mai consume ulei deloc poate ar merita

14. xaby69

xaby69 Gold Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Audi A4 2.0i
  15. Tibi_t

Tibi_t 2nd Gear Member

Locație:
    CLUJ NAPOCA
    Masina:
    Audi A4 B6 2.0i
    Stiu ca e undeva intre 150 200 $. De gasit nu am gasit numai pe ebay da cred ca se poate aduce de catre oricine care importa filtre Mann
    Nu ati zis nimik de variatorul cu pricina/ intinzatorul de lant daca aveti probleme si cu astea

16. dariusddj

dariusddj Gold Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    eu nu am probleme cu intinzatorul. tu ce probleme ai?

17. Tibi_t

Tibi_t 2nd Gear Member

Locație:
    CLUJ NAPOCA
    Masina:
    Audi A4 B6 2.0i
    eu nu stiu daca si intinzatorul are o vina, dar sigur am probleme cu variatorul care actioneaza a 3 a supapa de pe admisie.(daca motorul este peste 70 grade si dupa 30 de secunde incepe un tacanit). asta functioneaza pe baza de ulei de la pompa si are o electrovalva care la mine nu functioneaaza in parametrii.
    Despre intinzator nush ce sa zic ca nu l-am verificat.
    O sa ma apuc sa citesc prin Elsa sa vad daca astea nu au legatura cu o presiune prea mare sub capacul dela chiulasa

vegadamo apreciază asta.
  18. Tibi_t

Tibi_t 2nd Gear Member

Locație:
    CLUJ NAPOCA
    Masina:
    Audi A4 B6 2.0i
    Mie mi se pare ciudat ca trage ulei doar din partea cu axele cu came prin orificiile alea mici de la garnitura de la capac (vedeti imaginile lui dariusddj)

19. dariusddj

dariusddj Gold Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    pai ala este un capac care tocmai asta face. nu lasa sa urce uleiul in sus spre capac. nu pe acolo trage ulei ci de jos de la recuperator prin furtun vin gaze de carter foarte bogate in vapori de ulei

20. mhozoc

mhozoc 5th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4-2.0 ALT-2002;80-2.0 16V;A4 B7 1.8T 2008
    Exact, dar asta am scris in posturi anterioare dar nu m-a bagat nimeni in seama.Cand am curatat clapeta am dat jos galeria care era plina de ulei si am umblat si la recuperator.El este gol,pur si simplu,de jos pana sus,la alte modele de audi benzinare mai vechi avute de mine,la iesirea din carter avea niste site acolo care condensau o parte din vaporii de ulei si uleiul se intorcea in carter,la asta nu are nimic, e gol.La diesel mai vechi,de exemplu,are sus unde se uneste cu capacul de tacheti si cu tubulatura de admisie un filtru dintr-o sita de plastic gen spalator de vase de plastic.La bmw nou are in capacul de tacheti un filtru de pasla de genul cum a incercat un alt coleg de-al nostru sa puna dar mult mai mare si mai elaborat cu multe canale pe acolo.Ma gandeam sa bag si in recuperatorul nostru,in umflatura aceea,sa indes acolo, niste spalatoare de vase de plastic sa vad daca are vre-un efect dar pentru asta trebuie data din nou galeria jos si e cam mult de munca.Eu unul am schimbat t-ul de sus si am scos furtunasul subtire de vacuum din teu lasandu-l afara in aer si parca a mai scazut consumul dar nu de tot.Mai ramane si varianta cu recuperatorul s-o incerc sau cu filtru separator cand o sa gasim.Pana la urma trebuie sa gasim o varianta pentru ca nu cred sa nu mai aiba compresie si sa manance pe la segmenti, a mea are 122000km,cam repede sa se duca segmentii.

Ultima editare: 23 Iul 2010
Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta