1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Motorul cod ALT 2.0 i la Audi A4 B6 - discutii diverse - consum ulei - cauze si rezolvari

Discuție în 'Audi A4 B6 (2001 – 2005)' creată de cristian, 6 Sep 2007.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. xaby69

xaby69 Gold Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Audi A4 2.0i
    Subscriu cele spuse mai sus!! Putem face o scrisoara in care sa atasam poze cu uleiul din galerie + erorile care aprind martorul motor + tot ce am descoperit aici pe forum + improvizatiile care confirma ca motorul NU mananca ulei! Eu zic sa facem in limba romana, sa trimitem de la unu la altu pana ii dam o forma cat mai concludenta si varianta finala am sa o traduc in limba Germana!(am aici la firma traducatori autorizati ;)) Cine se baga?

2. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A4 2.0i, 131 cp, 2003
    e perfect, poate ca asa o sa primim si un raspuns daca suntem mai multi cu aceasi problema ;)

3. mhozoc

mhozoc 5th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4-2.0 ALT-2002;80-2.0 16V;A4 B7 1.8T 2008
    Nu cred ca trebuie sa fie asa stufoasa,sigur stiu de problema asta si probabil au raspunsul pregatit sau n-o sa raspunda niciodata.Va aduceti aminte de forumul rusesc unde se discuta aceeasi problema.

4. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Cu siguranta stiu despre ce este vorba si avand in vedere ca 2.0i s-a pus si pe b7 pana prin 2007 nu cred ca e asa veche problema. Cum majoritatea firmelor au facut rechemari in service pt o problema cunoscuta nu vad care ar fi problema sa ne spuna si noua. Poate asa aflam exact cauza. Sau poate nu e nici un defect, asa sunt ele.
    Eu zic ca e suficient ca fiecare sa treaca masina, modelul, an fabr, nr km si consumul de ulei, apoi ca o concluzie ce a facut fiecare pt a nu mai consuma ulei din care sa rezulte ca nu motorul consuma uleiul. Sau sa nu le zicem partea asta, sa-i lasam pe ei sa-si dea cu parerea.

Ultima editare: 17 Sep 2010
  5. dariusddj

dariusddj Gold Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    a4,2.0TDI,2006,multitronic,140CP,BPW
    am facut niste poze la un motor 1.8T. este o diferenta semificativa. exista o supapa de presiune care dezchide doar de la o anumita presiune. circuitul are un "T" pe tubul care coboara de la capacul culbutori spre recuperatorul de ulei si are un furtun care intra in galera de admisie dupa clapeta de acceleratie(face vacuum). capacul de la culbutori este din aluminiu si are o ridicatura unde foarte probabil are o pasla din metal. eu am sa-mi cumpar o supapa dinaia si o pun sa vad ce se intampla. codul este: 06a 129 101 a

Ultima editare: 17 Sep 2010
  6. bogdan.prichici 3rd Gear Member

Locație:
    Sibiu
    Masina:
    A4
    "supapa" aia e PCV valve si nu stiu cat are legatura cu uleiul papat, cat cu existenta turbinei

parerea mea e ca un 1.6 v-ar ajuta mai mult

7. dariusddj

dariusddj Gold Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    ce legatura are cu turbo?

8. dariusddj

dariusddj Gold Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    xaby69 cum mai stai cu consumul de ulei? ma da-ne o veste din cand in cand. ma bag si eu la scrisoare. ar trebui editata si sa ne trecem toti modelul si seria sasiu cu modificarile si rezultatele care le avem

9. xaby69

xaby69 Gold Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Audi A4 2.0i
    Pana acum am facut 1600 km si nu am completat deloc, nu mi sa aprins becul de minim, nivelul nu sa modificat!! Mai vreau sa fac un "test", sa atasez in locul acelui filtru un recipient sa vad daca printre acele gaze de carter se strecoara cumva si niste vapori de ulei? A mai facut cineva treaba asta cu furtunul??

10. Tibi_t

Tibi_t 2nd Gear Member

Locație:
    CLUJ NAPOCA
    Masina:
    Audi A4 B6 2.0i
    Salut. Eu inca nu am apucat sa o fac din lipsa de timp, dar cu siguranta ma o rezol. Ar fi interesant de vazut daca si la altcineva nu mai consuma.
    Va anunt cand am un rezultat

11. dariusddj

dariusddj Gold Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    eu am pus un vas si nu s-a adunat ulei deloc. doar niste apa de la condens. la mine tot dispare uleiul dar cred ca curge pe undeva

12. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    eu am mai vorbit cu cineva de pe aici si nu prea era de acord cu modificarea respectiva. Acum fiecare pe riscul lui, dar daca zici ca totul e ok pana acum, nici nu stiu ce sa mai zic. Ma gandesc ca poate vaporii aia de ulei au un rol sa circule pe furtunele care le-ai infundat. :(
    Oricum iti doresc sa n-ai alte probleme din cauza modificarilor, si aici ma refer la cele in timp, ca la cele de moment se pare ca totul e ok, daca zici ca ai scos consum zero pana acum. ;)

13. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    am reusit sa fac niste poze si la mine cu singurul loc unde se vede murdar de ulei. La voi cum este aceasta zona?

14. Tibi_t

Tibi_t 2nd Gear Member

Locație:
    CLUJ NAPOCA
    Masina:
    Audi A4 B6 2.0i
    La mine nu este ulei acolo. Incearca sa cureti sa vezi pe unde ieses. M-am uitat in ELSA si pare sa fie corp comun acolo. Cum zicea cineva mai sus ansamblele alea doua is lipite cu ultrasunete probabil.

15. boghy

boghy 1st Gear Member

Locație:
    satu-mare
    Masina:
    vw passat 2.0
    Si la mine este ulei in acea zona,eu cred ca este o garnitura care trebue inlocuita
    La mine consumul de ulei este mai mare in ultima perioada adica pe masura ce ma apropii de cei 10.000 km consuma ulei mai mult.

16. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    exact asa e si la mine ;)

17. dariusddj

dariusddj Gold Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    nu are ce cauta ulei acolo. uleiul care il vedeti este tras din valva respectiva de la capacul culbutori. azi mi-am desfacut iar galeria si am gasit pe unde pierdea ulei. daca va aduceti aminte ma plangeam ca am balta de ulei sub masina. in capatul motorului dinspre cutia de viteze pe chiulasa este o componenta elecrtonica care cred eu ca este regulator de presiune de ulei pe lantul de la distributie. pe langa el curgea ulei. am pus silicon rosu si sper sa nu mai curga.

18. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:

19. dariusddj

dariusddj Gold Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    la tine uleiul de acolo apare din valva respectiva. el este "supt" cand accelerezi in galeria de admisie si probabil pe acolo gaseste ceva pori prin care sa iasa afara. eu de cand am facut modificarea cu furtunul si astuparea valvei spre galeria de admisie nu mai am gram de ulei in galerie, cu toate astea imi disparea uleiul. sper ca acum nu o sa mai dispara.

20. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta