1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Motorul cod ALT 2.0 i la Audi A4 B6 - discutii diverse - consum ulei - cauze si rezolvari

Discuție în 'Audi A4 B6 (2001 – 2005)' creată de cristian, 6 Sep 2007.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A4 2.0i, 131 cp, 2003
    interesant ce zic nemtii pe forumul acela, unul spunea ca a scapat de problema folosind un 10w40, altul ca pistoanele la acest model sunt subdimensionate, le-a inlocuit cu 1700 euro si acum are consum de ulei zero.

2. dariusddj

dariusddj Gold Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    a4,2.0TDI,2006,multitronic,140CP,BPW
    si eu am folosit 10w40 si consumul e aproape la fel. o sa incer sa bag un dura-lube sa vad daca are efect

3. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    dariusddj la tine dupa ce faci schimbul, cati km faci si nivelul uleiului sa ramana la fel ? Eu totusi banuiesc proasta calitate a uleiurilor din Romania, pt ca, cu castrol magnatec 5w40 am facut 1000 km fara sa completez, iar cu mobil super 3000 5w40 vreo 2000-2500 km, apoi a inceput sa ceara ulei.
    Deci uleiul si-a pierdut din proprietati foarte repede.
    Daca ar fi fost o problema eu zic ca se consuma imediat dupa ce am facut schimbul, nu?
    Si mie imi zicea un mecanic sa incerc un metabond cu teflon, dar nu stiu ce sa zic.
    Poate cineva sa faca rost de fisa tehnica de la repsol 5w40,norma 502 00 / 505 00 ? Am auzit ca ar fi cu mult peste uleiurile mobil, aral, castrol.

4. by694bh

by694bh Gold Member

Locație:
    Ivrea(TO)-Baia Mare
    Masina:
    AUDI A4 2.0 ALT 2002
    1 Ieri uitandu-ma pe etka si comparand motorul de 1.6 cu 2.0 (ptr ca sunt asemanatoare) totusi am gasit o diferenta de montaj pe galerie unde vine legat acel furtun de vacuum .Stiind ca 1.6 nu consuma ulei vreau sa cred ca nu a fost o ''greseala de proiect'' inversand furtunele.Ce parere aveti?

2 Repsol evolution 5w-40
    Caratteristiche Tecniche

- Grado S.A.E. …….............................................................................. 5W/40

- Densità a 15°C (ASTM D-4052) ...................................................... 0.846

- Viscosità cSt a 40°C (ASTM D-445) .............................................. 88

- Viscosità cSt a 100°C (ASTM D-445) .............................................. 14.5

- Viscosità cP a -30°C (ASTM D-5293) .............................................. 6.600 max.

- Indice di Viscosità (ASTM D-2270) .................................................. 160 min.

- Punto di congelamento, °C (ASTM D-97) …………………………. -45

- T.B.N. (ASTM D-2896) ..................................................................... 7,5

- Punto di infiammabilità, °C (ASTM D-92) ………………………… 215 min.

- Sollecitazione di taglio, I. Bosch rig: cSt a 100°C (ASTM D-3945).. 12.5 min.

- Volatilità Noack a 250°C (DIN-51581) %wt ..................................... 12 % max.

- HTHS Viscosità a 150°C (CEC-L36-A-90) …………………………. > 3,5

Specifiche Internazionali

- ACEA: C3 – A3/B3 –A3/B4 BMW Long Life -04

- MB 229.31 Porsche

-

Ultima editare: 16 Oct 2010
  5. dariusddj

dariusddj Gold Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    nu cred ca are nici o influenta acel furtun. eu l-am desfintat de tot si tot am consum. singurele locuri prin care la mine poate sa "dispara" uleiul sunt segmentii sau semeringurile de la supape. prin gaze nu prea se pierde.

6. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    chiar nu e nimeni pe aici sa ne zica o parere ? ma refer la cei care au schimbat doar semeringurile la supape sau segmenti + semeringuri la supape.
    Cam cat ar costa toata distractia cu segmentii si semeringurile la supape?
    Dar nu cred ca poate garanta nimeni ca daca schimbi acestea nu mai ai consum.
    Repet, era cineva din Predeal pe forum, care a schimbat acele semeringuri si nici o imbunatatire, tot atata consuma.
    Asteptam vesti de la colegul care tocmai le-a schimbat recent ;)
    By694bh multumesc pt datele de la repsol.
    dariusddj te-ai gandit si la varianta calitatii uleiului? fiind un motor mai pretentios probabil sesizeaza imediat uleiul prost si incepe sa-l consume

Ultima editare: 16 Oct 2010
  7. dariusddj

dariusddj Gold Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    pai am folosit si castrol magnatec 5w40 si mobil1 10w40 si tot asa il consuma. faptul ca consuma mai mult dupa ce se uzeaza nu cred ca are ceva senzor care sa zica "e uzat uleiul, papa-l" mai degraba cred ca atunci cand e uzat uleiul incepe sa-l manance pe la segmenti. nu mi se pare normal ca un ulei cu care poti sa mergi 15-20mii sa fie uzat dupa 2-3mii. cred ca am mai gasit un motiv pt care se uzeaza uleiul repede. motorul cod ALT are termostat de 100grade. nu stiu la motorul de 1.6 sau 1.8T la ce temperatura functioneaza termostatul. poate si asta e un motiv

8. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    eu raman la varianta proastei calitati a uleiului. Este perfect normal ca un ulei dupa ce-si pierde calitatile sa fie mai subtire si sa se consume. Sau acest motor ALT, face ca uleiul sa se degradeze rapid. Tot ce e posibil ca acest castrol magnatec sa fie contrafacut de aici rezultand si calitatea lui. Probabil ala original si dupa 10000 km nu-si schimba proprietatile.
    Inainte te duceai in magazin si iti luai ulei pe cand acum nu mai stii ce cumperi. Si nici n-ai cum sa deosebesti un produs contrafacut de unul original.
    Si spun asta pt ca daca se consuma imediat dupa schimb atunci as fi zis ca e praf motorul si consuma ulei la greu, fum mult. Dar atata timp cat e proaspat si nu consuma nici un gram sunt multe semne de intrebare.
    Cred ca acum e nevoie sa ai studii despre uleiuri si o facultate in domeniu ca sa stii cum e treaba cu uleiurile.

Urmatorul ulei o sa fie Castrol SLX Proffesional 5w40, care din fisa tehnica e cu mult superior fata de magnatec sau mobil.

Si Aral 5w40 sta mai bine in fisa tehnica fata de castrol magnatec doar ca are sulphated ash mare, ceea ce inseamna depuneri.
    A folosit cineva acest SLX Proffesional 5w40 ? sa ne spuna o parere.

Ultima editare: 19 Oct 2010
  9. xaby69

xaby69 Gold Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Audi A4 2.0i
    Eu sunt de parere ca uleiul conteaza prea putin, suntem 5-6 cu aceeasi problema, dar care folosim uleiuri diferite...
    Sunt curios ce se mai intampla cu motorul colegului:
    I-am dat un P.M., dar inca nu mi-a raspuns, mai asteptam! Probabil luna viitoare ma bag si eu la un schimb de simeringuri.

10. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    daca schimbi semeringurile mai trebuie sa schimbi ceva pe acolo, mi-a zis odata un mecanic dar nu mai retin exact ce. Daca schimbi doar semeringurile sunt sanse sa consume la fel.
    Sa intelegem ca modificarea facuta de tine nu are efectele asteptate?

11. xaby69

xaby69 Gold Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Audi A4 2.0i
    poate se referea la ghidajele de la supape?
    modificarile facute au dus la scaderea consumului dar nu la eliminarea acestuia... :(

12. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    probabil.
    Eu zic ca nu poti avea consum zero in 15000 km la acest motor.
    Cam 1.5 litrii in 15000 km e perfect normal la acest alt.

13. xaby69

xaby69 Gold Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Audi A4 2.0i
    nu stiu ce sa zic, acum am cheltuit ceva banuti in alta parte :(, dar luna ce vine aloc 100 euro si schimb si simeringurile. Pana atunci poate intra si colegul primulbrec

14. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    ar fi bine daca ne-ar da vesti bune ;) macar stim ce avem de facut

15. by694bh

by694bh Gold Member

Locație:
    Ivrea(TO)-Baia Mare
    Masina:
    AUDI A4 2.0 ALT 2002
    Uleiul recomandat de castrol pe site-ul lor este EDGE5w-30 sau mai noul Edge5w-40 nicidecum magnatec si eu l-am probat dar mi-l consuma mai repede .Despre SLX este un ulei care nu se mai fabrica a fost inlocuit cu EDGE eu am avut SLX long life aveam consum cam 0,5litri la 2500km.
    Despre termostat am gasit ca deschide la aprox 105°C cu o deschidere de 7mm(ptr modelele 1,8 AVJ AMB BFB BEX si 2.0 ALT cod 06B 121 111L iar ptr 1.6 ALZ si 2.0 fsi AWA cod 06B 121 111K)

Ultima editare: 19 Oct 2010
  16. primulbrec 1st Gear Member

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    a4, 2.0i, 2003
    ma scuzati pentru absenta. de cand am schimbat simeringurile am facut 500km. ieri am verifica joja si nivelul uleiului era la penultima luniuta ( vezi schema atasata ). nu pot aprecia exact cate liniute a scazut nivelul uleiului pentru ca imediat dupa ce a schimbat simeringurle, mecanicul a adaugat 800 gr ulei si pe joja uleiul statea putin peste umarul de deasupra zonei cu liniute/gradatii. asa cum am scris si in schema atasata, apreciez ca scaderea nivelului uleiului in cei 500km a fast de aprox 4-5 liniute/gradatii. mentionez ca stilul de mers de atunci a fost 110 - 170km/h + drumuri scurte prin oras. ca sa fac o predictie, daca martorul de ulei minim va tipa cand uleiul ajunge la cea mai de jos liniuta, consumul de ulei ar fi de cam 500gr la 1500km. dar promit ca dupa ce urla uleiul minim va zic ce si cum.

17. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Edge si SLX sunt uleiuri cu proprietati diferite.
    SLX se gaseste in reprezentante, iar Edge este un ulei comercial sa zic asa care se gaseste in toate magazinele.

18. Tibi_t

Tibi_t 2nd Gear Member

Locație:
    CLUJ NAPOCA
    Masina:
    Audi A4 B6 2.0i
    Am si eu cateva pareri:
    1. Uleiul care il bagam nu prea conteaza - am acum 5w40 Motul xcess inainte aveam mobil super 3000. consuma ceva mai lult uc mobil acuma i-am turnat 1L in 4000 km
    2. la schimbul semeringurilor e relevant sa vezi daca consuma dupa 1000 - 3000 km. Eu le-am schmimbat la un 80 si vreo 1000-2000 a consumat dupa care a incetat sa mai consume. oricum cu semeringurile schimbate nu e ok sa consume 200 ml la 500km.

Se pare ca problema noastra nu e acolo. Vorbeam azi cu Xaby69 si am observat ca oarecum consumul asta se declanseaza instantaneu. adica e normal, normal si de-o data scade. eu am putut asocia cu mersul subturat sau incarcat in sarcina.

19. by694bh

by694bh Gold Member

Locație:
    Ivrea(TO)-Baia Mare
    Masina:
    AUDI A4 2.0 ALT 2002
    Trebuie sa te contrazic:http://www.saffioti.it/italiano/castrol/castrol.html
    :readit::readit::readit:

20. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    pai si atunci exista castrol edge 5w40 cu norma 502 00 / 505 00 ? Ca eu nu am gasit, decat edge 5w40 pt tdi.
    Prin magazine se gaseste SLX Professional 5W30 LONG LIFE dar doar la 1 litru.
    Am inteles ca acest slx il gasesc doar la reprezentanta.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta