1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Motorul cod ALT 2.0 i la Audi A4 B6 - discutii diverse - consum ulei - cauze si rezolvari

Discuție în 'Audi A4 B6 (2001 – 2005)' creată de cristian, 6 Sep 2007.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. primulbrec 1st Gear Member

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    a4, 2.0i, 2003
    @tibi_t
    pot sa te intreb de ce e relevant consumul de ulei abia dupa 1000-3000 km de la schimbul simeringurilor?multam

Ultima editare: 20 Oct 2010
  2. xaby69

xaby69 Gold Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Audi A4 2.0i
    eu sunt de parere sa lasam balta discutia cu si despre uleiuri si sa pastram topicul strict pt ce a fost deschis. Daca nu ma insel, exista undeva un topic legat de uleiuri!

3. by694bh

by694bh Gold Member

Locație:
    Ivrea(TO)-Baia Mare
    Masina:
    AUDI A4 2.0 ALT 2002
    Ieri am mai schimbat si ,,T''-ul din imagine dupa care l-am desfacut(taiat) sa vad daca avea urme de ulei pe interior.Era o pelicula de ulei prin tot interiorul iar cele doua supape nu mai inchideau perfect etans.Acu' sa vad pe viitor cum se comporta daca tot asa va consuma uleiul.

4. xaby69

xaby69 Gold Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Audi A4 2.0i
    din cate stiu eu, acel T se livreaza cu tot cu furtune si supape de sens. Unde l-ai gasit separat?

5. by694bh

by694bh Gold Member

Locație:
    Ivrea(TO)-Baia Mare
    Masina:
    AUDI A4 2.0 ALT 2002
    Da ptr modelul 2.0 dar ptr 1.6 este separat si are acelasi cod costa cam 20 euro eu l-am comandat la reprezentata audi.

Ultima editare: 21 Oct 2010
  6. dariusddj

dariusddj Gold Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    a4,2.0TDI,2006,multitronic,140CP,BPW
    acele supape functioneaza doar pt servofrana. ele nu permit ca vidul creat in tulumba de frana sa iasa in momentul in care clapeta de acceleratie se deschide

7. Tibi_t

Tibi_t 2nd Gear Member

Locație:
    CLUJ NAPOCA
    Masina:
    Audi A4 B6 2.0i
    @ primulbrec
    eu asa am patit cand am scimbat la un audi 80 1.9 tdi. a tot consumat 1-2 km ceva ulei dupa care sa oprit
    plus ca am mai citit un post cum ca o generatie de GTI golf 3 cred avea problema asta consuma ulei cica pe la semeringuri pana pe la 15-20k km

8. dariusddj

dariusddj Gold Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    eu mi-am bagat un aditiv cu teflon sa vad ce se intampla

9. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A4 2.0i, 131 cp, 2003
    am auzit ca e super bun, din ce stiu eu trebuie sa il lasi 15000 km.
    Asa e?

Ultima editare de un moderator: 22 Oct 2010
  10. dariusddj

dariusddj Gold Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    trebuie sa il lasi un schimb dupa care 5 schimburi normale iar in al saselea bagi iar

11. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    cam asa ceva, sper sa rezolvi macar tu problema ;)

12. by694bh

by694bh Gold Member

Locație:
    Ivrea(TO)-Baia Mare
    Masina:
    AUDI A4 2.0 ALT 2002
    Salut, as mai vrea sa fac o modificare dar nu stiu cat de buna este asa ca va cer parerea .M-am gandit sa micsorez acel orificiu la diam de 1mm punand un dop si dandu-i o gaura de 1mm asa se va micsora vacuumul facut in ,,T''-ul de pe capac .Deci facand o depresiune mai mica in capacul culbutori se poate intampla ceva grav? :uhm:Astept pareri.

Ultima editare: 25 Oct 2010
  13. dariusddj

dariusddj Gold Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    eu am infundat total acel furtun si nu e nici o problema. la mine nu a facut depresiune niciodata in capacul de la cubutori pt ca poate trage aer din galeria de admisie mai usor decat de la capacul de la culbutori

14. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    imi vine greu sa cred ca nu exista efecte, pozitive sau negative, produse de aceste modificari. Poate nu pe moment dar in timp.....
    Chiar asa de idioti au fost cei de la audi ?
    Voi modificati pe acolo si chiar nu se intampla nimic, e ca atunci cand e original totul ?????

15. primulbrec 1st Gear Member

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    a4, 2.0i, 2003
    si s-a imbunatatit ceva dupa ce ai infundat furtunul?

16. xaby69

xaby69 Gold Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Audi A4 2.0i
    azi ma duc sa ridic masina de la mecanic, am inlocuit lantul dintre axele cu came (230 lei cu TVA orig AUDI) + intinzatorul aferent (328 lei + TVA orig AUDI) + simeringuri supape (2.8 lei cu TVA/buc VictorReinz) + 100 euro manopera. Saptamana viitoare va spun prima impresie dupa 300 km.

17. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    mult succes, sper ca ai scapat de problema, asteptam vesti cu nerabdare ;)

18. dariusddj

dariusddj Gold Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    noi nu ne credem mai destepti decat inginerii de la audi dar incercam sa gasim unde au gresit, de ce motorul de 2.0i consuma ulei si cel de 1.6 nu fiind proiectat de aceeasi ingineri. nu uita ca peste 75% din brevetele de inventie care sunt premiate international sunt castigate de romani. sa revenim la subiect. gazele de carter trebuie bagate in motor pt a fi arse (asta pt a respecta normele de poluare, si la dacie daca scoti furtunul de gaze va mirosi in cabina a fum) dar noi am facut modificarea pt a vedea daca scapam de "consumul" de ulei. eu cel putin am simtit imbunatatiri. in galerie nu mai am gram de ulei iar sub masina nu mai am pata de ulei, deci uleiul care intra in galerie sau curgea sub masina nu mai dispare.

19. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    si totusi, eu n-am fost in reprezentanta audi, n-am incredere in ei, sunt incompetenti plus ca au preturi nesimtite, numai daca le arati masina despre care e vorba, iti fac factura fara sa faca nimic.
    Eu zic ca nu e relevant sa comparam 1.6 cu 2.0.
    Cineva care se pricepe imi zicea ca deja de la capacitate peste 1800, motoarele functioneaza altfel si e normal sa consume ulei datorita capacitatii mari.
    Dupa cum am discutat, ideal ar fi daca am obtine un raspuns oficial de la cineva, imposibil ca aceasta problema sa nu fie cunoscuta de cei de la Audi.
    Probabil daca eram in Germania, stiam de mult, asa ca pana atunci drumuri bune si sa aveti ulei in portbagaj tot timpul pt completare ;)

20. dariusddj

dariusddj Gold Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    si atunci motorul de 2.5 nu consuma?

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta