1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Motorul cod ALT 2.0 i la Audi A4 B6 - discutii diverse - consum ulei - cauze si rezolvari

Discuție în 'Audi A4 B6 (2001 – 2005)' creată de cristian, 6 Sep 2007.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. aUdi s 1st Gear Member

Locație:
    Comlosu Mic
    Masina:
    Audi A4, 2002 2.0i 131CP ~ ALT
    Eu de cand am luat masina imi dadea amestec prea bogat.Am schimbat sondele lambda, verificat furtune vacum s.a.Tot asa imi dadea eroare.Gazele parca miroasea a ulei si se vedea fum albastrui cateodata.O prioada de timp nu am mai avut probleme.Ieri iar am vazut fum si a mirosit ulei,dar numai cateva minute.Parerea mea cred ca vaporii de ulei se se duc in admisie si nu in recuperator, si se ard.La voi nu aveti eroare cu amestecu cum consuma ulei?

2. lucianboncea

lucianboncea Silver Member

Locație:
    Sibiu
    Masina:
    Ba da audi s, si la noi la fel, cel putin la mine am avut eroare cu amestec bogat, inca nu i-am dat de cap cu consumul dar teoria ta a fost discutata si este o cauza si asta, eu la fel ca si ceilalti cred ca daca ii dai masinii ulei cand trebuie nu sunt probleme. Sa traiesti.

L.E. Uite ce am gasit si eu la oilshop,unul dintre uleiurile indicate pentru audi a4 2.0i 16v ALT. Si uitati ce scrie:

Castrol Formula RS 10W-60 4L
    182,35RON
    Vascozitate: SAE 10W-60
    Performante: API SL/CF ACEA A3/B3/B4

Ulei sintetic performant care asigura protectie exceptionala motorului in conditii de exploatare severe si temperaturi ridicate.

Castrol Formula RS oferă o peliculă de lubrifiere deosebit de rezistentă la temperaturi înalte si sarcini de vârf. Mentine motorul curat, canalele de ungere rămân curate ducând la o mărire importantă a eficacitătii motorului; împiedică formarea slamului negru. Reduce nivelul de emisii poluante si zgomotul produs de motor. Protejează catalizatorul. Reduce consumul de ulei datorita pierderilor scazute prin evaporare.

Ulei de motor Hightec, obtinut complet pe cale sintetică prin Tehnologie Castrol Racing, pentru toate motoarele performante. Protectie foarte bună a motorului în regim de performantă

Ultima editare de un moderator: 25 Noi 2010
  3. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A4 2.0i, 131 cp, 2003
    cred ca asta e rezolvarea finala, sa ii dam ulei cand cere. Nu cred ca are ce sa se intample rau, decat daca ne apucam sa facem modificari si asteptam sa vedem daca se intampla ceva, bun sau rau ;)
    Oare si la audi lucreaza ciocanari ca la noi ?
    Credeti ca sunt asa slab pregatiti sa nu-si fi dat seama de cauza?
    Asa e motorul asta, asa functioneaza el cu consum de ulei fata de altele.

Luci nu cred ca 10w60 e pt noi, nu are norma 502 00 / 505 00 care ne trebuie noua. Vnzatorii de la magazin ar face orice sa-si vanda marfa.

4. lucianboncea

Locație:
    Sibiu
    Masina:
    Buna buna asta marius :))) auz ca ciocanari :p :p or fi si aia, glumesc, nu asa este motorul eu m-am obisnuit deja , ii dau ulei cand cere si gata si da uite ce am gasit marius.

Castrol SLX Professional 5W-40 1L 40,00 lei
    Castrol SLX PROFESSIONAL B4 5W-30 1L 49,00 lei

5. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    pai asa este, ai vazut tu oameni priceputi in reprezentanta? aia nu stiu decat sa te fure si sa-ti ia piese de pe masina, asta nu ca in alte locuri ar fi altfel dar macar acolo poti sta langa ei. Aia la reprez iti fac factura numai ca le arati care e masina, fara sa-ti faca nimic :p

Si eu completez, tot timpul, nu las sa se aprinda becul. In aproape doi ani nu mi s-a aprins niciodata. In rest super multumit.

asa am gasit si eu intr-un singur magazin din bv, la 39 lei litrul, slx prof 5w40 dar am auzit ca ala din reprez e mai sigur ;)
    SLX prof 5w30 e LL si nu ar fi indicat pt oras si circulatia de la noi

Ultima editare: 24 Noi 2010
  6. lucianboncea

Locație:
    Sibiu
    Masina:
    Daca nu gasesc SLX prof. cred ca ma indrept la urmatorul schimb catre Mobil1 5w40 sa vad ce poate :p

7. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    a mai avut cineva urmatoarea problema, cand o duc in 5500 ture, miroase a gaze in masina, ulei ars nu pot sa-mi dau seama. Dar nu intotdeauana.

8. primulbrec 1st Gear Member

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    a4, 2.0i, 2003
    Un Prim Calcul / O Prima Concluzie

salut, dupa ce am schimbat acum 1300 km simeringurile supapelor, a urlat becul de nivel minim ulei.la finalul lucrarii, mecanicul completase cu 800 gr ulei. deci 800gr in 1300 km rezulta un consum de ulei a fost de aporx 615 gr / 1000km ( inainte imi manca 1000 gr / 1000km). mentionez ca uleiul e neschimbat de 8000 km(doar ce am improspatat pe parcurs la nenumaratele completari) si ca in astia 1300 km am ajuns de cateva ori la 5000 ture, in rest mers linistit 2500 - 3000 ture. am completat 400gr si am resetat odometrul. cand urla iar, fac calcul si postez... in schimb, am observat ca imediat dupa ce merg cu masina, indiferent ca merg 30 sau 300 km, cand ma dau jos din ea mi se pare ca miroase a vapori de ulei pe langa ea(probabil ca mirosea si inainte dar nu constientizam). nu stiu daca e sigur ulei dar miroase a tir/tractor/utilaj. de ce oare?

9. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    deci nu semeringurile sunt cauza consumului de ulei. Am mai scris asta, stiam din auzite, dar se pare ca se confirma. ;)

10. primulbrec 1st Gear Member

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    a4, 2.0i, 2003
    sunt si nu sunt. avand in vedere ca in urma schimbului simeringurilor de la supape consumul de ulei s-a micsorat, sunt si ele de vina pentru consumul de ulei

11. xaby69

xaby69 Gold Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Audi A4 2.0i
  12. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    asa este xaby69, spune lucruri interesante, dar cum la noi in reprezentante lucreaza numai ciocanari, care nu au nici o legatura cu masinile audi, nu vad nici o rezolvare. Mai degraba ramane varianata care am zis-o noi cu scrisoarea si seria caroserie direct la audi Germania.

13. Tibi_t

Tibi_t 2nd Gear Member

Locație:
    CLUJ NAPOCA
    Masina:
    Audi A4 B6 2.0i
    Si eu sunt de aceasi parere. ar trebui sa trimitem un mail la audi cu seria caroseriei. ideea e sa primim un raspuns rezolvarea problemei nu neaparat sa pretindem sa ne repare masinile. io zic ca asa ar trebui pusa problema.
    facem un thread nou cu nume si serie sasiu si trimitem o scrisorica?

14. dariusddj

dariusddj Gold Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    a4,2.0TDI,2006,multitronic,140CP,BPW
  15. Tibi_t

Tibi_t 2nd Gear Member

Locație:
    CLUJ NAPOCA
    Masina:
    Audi A4 B6 2.0i
    E facut thread sau fac deu unul sa putem incepe?

16. dariusddj

dariusddj Gold Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    fa tu tibi ca nu cred ca este

17. Tibi_t

Tibi_t 2nd Gear Member

Locație:
    CLUJ NAPOCA
    Masina:
    Audi A4 B6 2.0i
  18. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    azi am ajuns din intamplare intr-un service unde, surpriza, era un a4 2.0i, cu motorul desfacut bucati. Mecanicul, un tip la 55 ani, nu cred ca era roman, care a lucrat si prin Germania.
    Problema la a4 era consumul de ulei. La un drum de bv-buc avea consum de 3 litrii ulei.
    Problemele la 2.0i sunt din fabrica si anume, blocul motor, care este din aluminiu, din cauza turatiilor mari se ovalizeaza, pistoanele isi fac joc foarte mare, de aici si consumul de ulei. Parerea lui a fost ca daca se pastra blocul motor din fonta ca la motoarele de 1.8, ar fi fost un motor foarte reusit.
    Bineinteles ca si semeringurile la supape erau praf, dar schimband doar acestea nu se rezolva nimic.
    Si uleiul folosit este foarte important. Astfel a reusit sa reduca acest consum de 3 litrii la 1 litru, tot pe aceasi ruta bv-buc, folosind un ulei original, made in Kuweit, si anume Q8.
    Tot ce cumparam noi, mobil, castrol, omv, repsol.......sunt cam la fel, toti le importa apoi isi aplica marca pe ele.
    Deci in concluzie, ca sa aibe viata lunga acest motor 2.0i nu trebuie condus la turatii mari. Poate ati observat ca atunci consumul de ulei este mic.
    De mentionat ca acel a4 desfacut avea 270.000 km la bord.
    O alta solutie este un motor nou, care in Germania, direct de la fabrica este cam la 1400 euro. Si atunci eu cred ca poti sta linistit 100.000 km.
    Eu stiu ca 2.0i s-a pus si pe b7. Ati auzit de b7 cu aceleasi probleme? Ma gandesc ca fiind puse pe alta generatie, poate au facut ceva modificari la ce am zis mai sus.
    Daca are cineva 2.0i pe b7 ar fi interesant sa ne zica si noua cum sta cu consumul de ulei.

Ultima editare: 13 Dec 2010
  19. dariusddj

dariusddj Gold Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    pai si daca blocul motor ar fi din aluminiu camasile pistoanelor trebuie sa fie din otel asa ca nu cred ca asta ar fi problema.

20. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    asa am zis, ca blocul e din aluminiu si era mai bine daca era din fonta cala 1.8i

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta