1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Motorul cod ALT 2.0 i la Audi A4 B6 - discutii diverse - consum ulei - cauze si rezolvari

Discuție în 'Audi A4 B6 (2001 – 2005)' creată de cristian, 6 Sep 2007.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. lucianboncea

lucianboncea Silver Member

Locație:
    Sibiu
    Masina:
    Audi A4, 2002 2.0i 131CP ~ ALT
    de acord cu Marius, asa au fost concepute si asa au iesit din fabrica direct cu acest consum, mie-mi merge foarte bine masina am 165555 km acum, completati cu ulei cand cere si nu o sa fie probleme!

2. aUdi s 1st Gear Member

Locație:
    Comlosu Mic
    Masina:
    Am 189450 km.Am complectat de la schimbul de ulei la 6000 km si 12000 km si pana la 15000 km nu o sa mai complectez.In total 1.2 l de ulei.Ma deranjeaja ca imi da eroare la amestec.Problema ii la recuperator,nu cred sa consume motorul.Nu se recupereaza.Daca nu gasesc rezolvare o MARIT!

3. myth

myth Silver Member

Locație:
    Alba Iulia
    Masina:
    audi a4 '96 <-> audi a6 '98 + audi a3 '03
    asa ceva nu am mai auzit. sa consume ulei din fabrica? asa va consolati voi?

am avut un audi 100 TQ 2.2 si consuma f putin ulei pe la turbo, dar la 19 ani vechime nu ma mira. in schimb, la audi a4 1.6 nu papa ulei deloc.

daca motoru merge la relanti, si desfac capacu de la ulei, nu se simte ca 'sufla' pe acolo pe unde completezi uleiu. daca lasi capacu numa trantit acolo, nu topaie => nu scapa compresie pe la segmenti. am vazut insa masini la care topaia capacu ala de nu iti venea sa crezi... => uzura mare. si mai si zicea proprietaru ca nu consuma gram de ulei. yeah right.

4. lucianboncea

lucianboncea Silver Member

Locație:
    Sibiu
    Masina:
    myth dupa cum poti observa subiectul este deschis de foarte mult timp, sunt foarte multi cu aceasi problema si ideei + o sustinere chiar din partea producatorului ca a scris negru pe alb in cartea masinii de aceste consum, deci poate tu crezi ca sti mai multe ca inginerii de la audi nu avem de unde sti, si pana una alta aici se discuta de motoare 2.0i nu 1.6 sau 2.2 ce ai avut tu, hai sa o lasam balta numa asa ca nu avem ce posta, stima!

5. thedoctor 1st Gear Member

Locație:
    on recaro seats
    Masina:
    type 8C5 7K9
    Poate sa topaie si daca supapele nu inchid bine. Nu inseamna neaparat ca motorul e gata si are uzura.

6. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A4 2.0i, 131 cp, 2003
    myth dupa cum probabil cred ca ai citit pe aici sau nu, 99% au consum de ulei, deci nu e una sau doua masini cu acest consum. Acest consum de ulei nu este o problema pt motoarele 2.0, asa au fost proiectate din fabrica. Producatorul AUDI a confirmat acest consum de ulei ca fiind normal, asa ca mi se pare aiurea sa vina x si y care nu au avut acest motor si sa afirme ca motoarele sunt duse, praf sau cum au mai zis. Asa ca inainte de a da cu parerea ar prinde bine o mai buna informare.

7. trandy

trandy 4th Gear Member

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    A6 3.0 tdi
    consulmul de ulei poate fi oarecum atenuat.

pe furtunul care iese din capacul de la chiuloasa am pus un recuperator de ulei. am constatat ca dupa 500de km s-a strans cam 100 de grame de ulei. in carti spune ca acolo se recuperagza gazele ne arse din motor, si asigura o "ungere" a trubinei. sitemul de recuperare se gaseste si in comert. dar eu am fabricat unul destul de usor. am mers cu masina cam 6 luni asa si nu am avut pb. chiar parca merge mai bine. singura pb e ca trebuie sa golesc uleiul din recuperator si sa il pun in motor. si s-a diminuat pierderea f mult aica la un schimb pierd maxim 200 de grame. in loc de un litru.:idea:

8. thedoctor 1st Gear Member

Locație:
    on recaro seats
    Masina:
    type 8C5 7K9
    Cu un separator(recuperator) de ulei de la alt motor nu ai incercat?
    Ma refer la unul mai generos ca dimensiune cum se puneau pe motoare de generatii mai vechi, de pana in anii 1998.

9. trandy

trandy 4th Gear Member

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    A6 3.0 tdi
    si asa ar merge. dar e greu sa recuperezi si uleiul de acolo

10. Tibi_t

Tibi_t 2nd Gear Member

Locație:
    CLUJ NAPOCA
    Masina:
    Audi A4 B6 2.0i
    Cine se baga sa anuleze sistemul vechi de aierisire si sa puna un ProVent de la MANN? :D

11. trandy

trandy 4th Gear Member

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    A6 3.0 tdi
    esti cam departe sa te pot ajuta

12. zoltan.b

zoltan.b 1st Gear Member

Locație:
    Toplita
    Masina:
    A4 8E B6 2.0 ALT 2001
    Probleme A4 (B6) 2.0 ALT 2001

Salutare!

V-am enumerat cateva probleme in legatura cu masina mea in urma cu cateva saptamani.Intr-un final am reusit sa le rezolv.
    Problema de electricitate si triunghiul galben inconjurat (semnul ESP) aparut pe bord era cauzat de senzorul modul volan care s-a defectat,acesta sa schimbat am luat altul de la dezmembrari (200 Ron).Alta problema a fost termostatul care s-a schimbat si ea impreuna cu inca doua "ciuperci" mici care au locul undeva la radiator sau la vreun furtun langa acesta (asa am inteles) (260 Ron 2 buc originale)(termostat electric Behr Thomson 100c 260 ron) cel vechi fiind gol in interior lipsea ciuperca din el ma gandesc ca cineva a indepartat aceasta piesa, nu-mi explic motivul de ce. Am schimbat si conducta gazelor carter care coboara langa joja si intra in motor,imi era spart si acesta (196 ron) Manopera 600 ron
    Acum masina merge ok motorul lucreaza mult mai bine la cald, insa sub 2000 rot/min nu imi vine caldura in habitaclu asta poate fi de la popmpa de apa sau radiator dupa cum mi-a spus meseriasul. Ma gandesc sa-i schimb si distributia si atunci poate se rezolva si problema asta oricum am 128400 km la bord deci ar fi timpul sa se schimbe si aceasta.Daca stie cineva ce contine kitul de distributie si de ce marca sunt piesele originale rog sa-mi dea un raspuns!

13. dariusddj

dariusddj Gold Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    a4,2.0TDI,2006,multitronic,140CP,BPW
    trebuie sa aerisesti instalatia de racire calumea. in primul rand vezi ca are un buson de metal cu inbus de 5, pe teava de fier care trece pe deasupra injectoarelor si merge spre radiator. cand motorul trece de 60-70 de grade (dar nu mai mult pt ca iti fierbe apa in motor si produce alt aer in instalatie) deschide acel buson pana cand nu mai iasa aer ci doar lichid de racire si apoi inchide-l. tine motorul turat la vreo 2000-3000 ture cu clima oprita pana cand acul ajunge la 90 si mai tine asa vreo 5 minute dupa. dupa ce mai umbli cu masina o zi doua repeta faza cu busonul de metal. daca iti baga caldura la 2500 de ture inseamna ca nu e dusa pompa ci doar nu e aerisita instalatia

14. dariusddj

dariusddj Gold Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    fa niste poze sa vedem si noi

15. audi_a_4 1st Gear Member

Locație:
    iasi
    Masina:
    Audi a4 2.0i 2001
    Salut baieti! Sunt si eu posesorul unei masini cu acelasi motor (2.0i)si am aceeasi problema ca voi, consuma ulei(cam 500ml/1300 km, Aral 10w 40). Zilele astea am fost la un mecanic sa verific compresia motorului, la cilindrii 1,2 si 4 am o presiune de 12(am inteles ca trebuie sa fie intre 10 si 15), dar problema este la cilindrul 3, unde am o presiune de 5. Mecanicul mi-a zis ca e posibil sa fie dus segmentul sau sa fie o problema la piston, dar nu se poate sti sigur decat daca se desface motorul,operatiune care implica niste costuri.O sa merg la reprezentanta sa vad ce ma sfatuiesc mecanicii de acolo.
    Am si eu doua intrebari:1.Ajuta la ceva daca segmentez motorul?
    2.Daca-i pun un Duralube scade consumul de ulei, stie cineva?
    Multumesc!
    P.S.:Am cartea masinii in germana, dar am tradus din ea si scrie clar ca este normal ca masina sa consume cam 500ml/1000km si chiar ne avertizeaza sa verificam uleiul cand plecam la drum mai lung. Nu stiu ce sa mai cred.

16. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    bine ai venit, obisnuieste-te cu ideea. Cred ca nu prea este ok la cilindrul 3, un mecanic bun iti poate spune solutia. Atentie MECANIC BUN. Daca segmentezi motorul e ca si nou. Legat de Duralube, pe mine nu prea ma incanta dar poate chiar e bun, eu nu as baga asa ceva in motor.

Ultima editare: 4 Feb 2011
  17. trandy

trandy 4th Gear Member

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    A6 3.0 tdi
    o sa fac niste poze cand o va vina actualul proprietar al masini la revizie. am sa caut niste poze cu un mustang la care am facut sigur poze. sper sa va ajute:hubbahubba:

18. audi_a_4 1st Gear Member

Locație:
    iasi
    Masina:
    Audi a4 2.0i 2001
    Merci pt raspuns! O sa incerc sa caut un mecanic bun sa vad ce zice. Daca as sti ca segmentarea motorului reduce consumul de ulei, l-as segmenta. Ramane de vazut. As incerca si cu un Duralube, mi s-a zis ca mai rau nu poate sa-i faca, dar nu se stie sigur.

19. dariusddj

dariusddj Gold Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    mi-a sosit uleiul. maine ma duc sa-l iau si saptamana viitoare il schimb. daca nu se vede diferenta voi baga si eu duralube. am un var care orice masina si-a cumparat la primul schimb a bagat duralube si totul era ok. intradevar rau nu are ce sa-i faca

20. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    de castrol slx professional 5w40 made in Germany este vorba?

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta