1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Motorul cod ALT 2.0 i la Audi A4 B6 - discutii diverse - consum ulei - cauze si rezolvari

Discuție în 'Audi A4 B6 (2001 – 2005)' creată de cristian, 6 Sep 2007.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. lucianboncea

lucianboncea Silver Member

Locație:
    Sibiu
    Masina:
    Audi A4, 2002 2.0i 131CP ~ ALT
    Cred ca-i dau dreptate lui Darius, bobina de inductie de pe primul cilindru langa parbriz tacane destul de tare, si nu dau banii pe testere, vine bogdan de la noi de la club cu vag-ul imediat sa o verificam dar eu zic 99% bobina, astea sunt simptomele, becul " motor defect " se aprinde intermitent + inecarea motorului si mers in 3 cilindri, va anunt in cateva ore ce si cum :) Bobina am gasit BERU Made in Germany 160 ron/buc.

2. xaby69

xaby69 Gold Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Audi A4 2.0i
    vezi ca bobinele sunt pe culori diferite si arata destul de rau daca pui o bobina neagra langa 3 rosii.

3. lucianboncea

Locație:
    Sibiu
    Masina:
    Mersi frumos xaby69, ale mele sunt rosii, sa-i spun sa aduca rosie.

4. xaby69

xaby69 Gold Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Audi A4 2.0i
    exact, mentioneaza din timp, astfel eviti discutiile ulterioare!

5. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A4 2.0i, 131 cp, 2003
    luci incearca sa pui pe original, nu e diferenta mare, eu am dat parca in jur de 180 lei si e rosie. Aia de care zici tu e bobina nr.4, numerotarea incepe dinspre botul masinii.

6. Tibi_t

Tibi_t 2nd Gear Member

Locație:
    CLUJ NAPOCA
    Masina:
    Audi A4 B6 2.0i
    original zic si eu ca e undeva la 160 - 170 de lei si le au pe stoc

7. lucianboncea

Locație:
    Sibiu
    Masina:
    Da, ai dreptate dar surpriza baieti, nu este nici o bobina, am fost si am diagnosticat-o, rezultat : intinzatorul de la axul cu came, si tot piesa in cauza tacanea la cald. Va tin la curent

8. laur_c1

laur_c1 3rd Gear Member

Locație:
    uk
    Masina:
    A4 2.0 2001 x 2
    Ti a dat camshaft ajuster malfunction,nu??vezi ca si mie mi a dat codul asta si a fost valva din spatele motorului (n205) doar aceea are parte electronica si poate sa dea eroare si la mine tot asa tacanea la cald

9. dariusddj

dariusddj Gold Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    a4,2.0TDI,2006,multitronic,140CP,BPW
    bobinele nu tacane. pe original sunt si rosi si negre

10. szabo_zsolt

szabo_zsolt 1st Gear Member

Locație:
    cristesti
    Masina:
    audi a4 benzina 2.0 alt 2001 multitronic
    buna tuturor!sunt fericitul posesor a unei audi a 4 motor "'ALT'' PROBLEMA MEA este martorul motor aprins!!la diagnoza ami da mestec bogat sau sarac si ceva an legatura la sistemul de franare cu vacumul!!! ce as putea sa fac de u sa ancep a si desigur consuma si ulei asta e o alta poveste va multumesc anticipat!!!!

11. dariusddj

dariusddj Gold Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    citeste eroarile cu vag-comul si pune-le aici. dupa cum zici e posibil sa-ti fie sparta membrana de la tulumba de frana sau ceva furtun din zona

12. lucianboncea

Locație:
    Sibiu
    Masina:
    Nu cred ca este nici un intanziator, mi-a dat 2 erori: prima ( mersi Laur ) camshaft ajuster malfunction ... si a doua Cylinder 1 Missing Fire, eu tind sa cred ca este acea valva N205 si bujia sau bobina de pe cilindrul 1, voi ce ziceti ?

Ps: cred ca mecanicul a vrut sa ma scurteze de bani cu intinzatorul, a pus vag pe masina dupa ce eu am resetat erorile inainte, deci nu i-a dat nici o eroare + ca nici nu a dat drumul motorului, doar a verificat cu vag-ul.

13. dariusddj

dariusddj Gold Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    schimba intre ele bobinele de la pistonul la care iti da eroare (vzi ca numerotarea se face de la radiator spre parbriz) cu alta si vezi dupaia ce eroare iti da. asa poti sa sti sigur daca e bobina sau altceva (fire sau bujia). si mie mi-a dat eroare la camshaft ajuster si era releul de putere de la ECU. citeste cu vag-comul si pune aici exact ce zice vag-comul

14. laur_c1

laur_c1 3rd Gear Member

Locație:
    uk
    Masina:
    A4 2.0 2001 x 2
    Are dreptate Darius mai este o siguranță de 15 in cutia de la ecu,vezi câteva pagini in urma au postat niște colegi cum se poate testa valva respectiva,succes la diagnostic

15. dariusddj

dariusddj Gold Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    da asa e. scoate mufa de la valva si vezi daca mai tremura motorul dar cel mai bine ia jos capacul de la calculator si verifica releul si siguranta sa nu aiba contacte imperfecte

16. lucianboncea

Locație:
    Sibiu
    Masina:
    Maine ma apuc de ea, am fost plecat din oras weekend-ul acesta si am folosit alta masina dar maine am sa ma apuc sa scot bujiile odata sa va sa nu fie una dusa si o sa fac exact ce zice darius cu bobinele si mufa, la diagnoza mi-au dat aceste doua erori:
    - Camshaft ajuster malfunction Intermitent
    - Cylinder 1 Missing Fire Intermitent

Ultima editare: 28 Feb 2011
  17. lucianboncea

Locație:
    Sibiu
    Masina:
    Am vazut cum se testeaza daca este valva sau intinzatorul respectiv lantul, astazi nu am reusit sa lucrez la ea pentru ca nu a putut sa vina omul care ma ajuta dar maine am timp, din ce am vazut in posturile anterioare cert este ca mie nu-mi tacane in felul acela din video-urile postate, nici pe departe asa tacanit, la mine e mai subtil si cred ca incepe tacanitul dupa cele 30 sec deci posibil sa fie valva dar nu ma pronunt pana maine, o sa fac testul cu tacanitul si am sa ascult si sfaturile lui darius pentru bobine respectiv bujii si va tin la curent, toate cele bune.

18. dariusddj

dariusddj Gold Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    am vreo 400km si inca nu a scazut uleiul deloc. poate e uleiul poate e modificarea care am facut-o dar mai vedem

19. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A4 2.0i, 131 cp, 2003
    cand am avuit mobil 5w40 numai dupa vreo 1500 km de la schimb a inceput sa scada nivelul. Era mai bine daca nu faceai schimbul deodata cu modificarea aia ca sa iti dai seama mai bine.

20. audi_a_4 1st Gear Member

Locație:
    iasi
    Masina:
    Audi a4 2.0i 2001
    Salut! Am si eu aprins martorul motor electronic aprins de ceva vreme,deja m-am obisnuit sa merg cu el aprins. L-am sters de cateva ori dar se aprinde iar dupa ce merg in jur de 100 km. Azi am pus-o iar pe tester si mi-a dat eroarea: ,,Banc 1, adaptare amestec de aer la incarcatura partiala(sistem prea diluat)." Daca stie cineva ce inseamna sau din ce cauza imi da eroarea asta il rog sa ma ajute. Multumesc!

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta