1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Motorul cod ALT 2.0 i la Audi A4 B6 - discutii diverse - consum ulei - cauze si rezolvari

Discuție în 'Audi A4 B6 (2001 – 2005)' creată de cristian, 6 Sep 2007.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. otyman 1st Gear Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    audi a4 b6,2.0i,2001
    Cam asa consuma si a mea, folosesc Aral Hightronic 10 w40 :). 4.2 litrii am bagat in ea
    Bafta

Ultima editare de un moderator: 16 Iun 2012
  2. Nighty

Nighty 2nd Gear Member

Locație:
    Suceava
    Masina:
    Audi A6, 2.0 TDI, 170 Cp Manual, CAH, 2011
    Saraciile astea mananca ulei in 2 cu benzina :|
    Si amea consuma ulei..eu pana sa fac schimbul de ulei cred ca ii bag inca odata uleiul.
    Cand o duc acuma sa-mi schimb filtrele si schimbul de ulei am sa ma uit la toate tuburile alea sa se imbine calumea ca e jale.

3. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A4 2.0i, 131 cp, 2003
    poti sa te uiti peste tot ca tot va consuma ulei. Asa au fost proiectate motoarele astea, sa mearga pe benzina si ulei. De ce folosesti 10w40? din cate stiu nu are norma pt acest motor. Eu in 6000 km am completat 2 litrii. Conteaza enorm ce ulei folosesti si inca ceva daca o tii doar pe rosu la turatie e normal sa ai consumul asta.

4. Nighty

Nighty 2nd Gear Member

Locație:
    Suceava
    Masina:
    Nu tin minte sa fi lasat vreodata masina sa ajunga pe rosu la turatie.
    Si de obicei cand merg mai tare ii dau in 4000 rpm (cutie automata) care mi-e de-ajuns cat sa merg tare in oras xD
    Asupra faptului ca e facuta sa consume ulei o inteleg, dar nu are si o limita? Adica 1 litru la cateva mii de km dar nu chiar asa de des.. O fi si ceva scurgeri, o fi si tipul motorului si toate adunate aduc la consumul asta enorm.

5. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    ok, scuze, acum am vazut ca nu ai manuala. Trecand peste asta eu sunt super multumit de masina si de motor. Ti-am zis cat completez. Uleiul bun face diferenta. Am avut mobil si era praf, cred ca scadea la fiecare 100 km o liniuta pe joja. Cu edge e altceva. Am facut azi un drum mai lung si am scos consum de 5.9%, schimbat la 2000-2500 ture, viteza in jur de 100 km/h cu varfuri de 140-150. Ce vrei mai mult de atat?

6. lucianboncea

lucianboncea Silver Member

Locație:
    Sibiu
    Masina:
    Audi A4, 2002 2.0i 131CP ~ ALT
    Consumul scos de Marius e corect, in aceleasi ipostaze am scos si eu 5.9 extraurban, eu folosesc acum Motul X-Cess 8100 5w-40 505.00 502.00, imi papa 0.5l/1500-1600km, singura mea nemultumire la acest motor e ca nu are cuplu cat as vrea eu sa fie, si cateodata dupa ce ma chinui mult in oras cu ea prin toate semafoarele si cozile vietii + clima, am impresia ca e putin puturoasa, in rest totul ok.

7. otyman 1st Gear Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    audi a4 b6,2.0i,2001
    marius_bv imi zici si mie te rog numele complet la uleiul care`l folosesti tu...aral e cam slab si oricum trebuie sa`i fac schimbul,cat despre consum in manualul masinii e mentionat cat se poate de clar ca papa 0.5l/1000km.bafta

8. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    otyman, uleiul este castrol edge 5w40 cu norma 502 00 / 505 00, special pt motoarele pe benzina. Este bun si uleiul care il foloseste Luci. Aral nu este ok, au fost probleme mari cu el acum ceva timp si nu stiu daca s-au rezolvat. Facea depuneri foarte mari si se treansforma in marmelada. Oricum ce gasim noi pe piata nu cred ca este la fel cu cele cumparate din Germania. Si nu-ti mai fa probleme legate de consumul de ulei. Pune un ulei calitativ. Si conteaza mult cum a fost ingrijita masina legat de consumabile inainte sa ajunga la tine. Asta daca nu ai luat-o de noua ;)
    Luci, ai perfecta dreptate cu consumul. Eu am ajuns la concluzia ca 2.0i nu prea este indicat de frecus in oras, din mai multe motive, unul din ele fiind consumul mare de benzina 12 litrii/ 100 km. Afara este o placere sa mergi cu consum de diesel. Legat de cuplu, 2.0i 131 cp de pe a4, are ce mai bun cuplu comparativ cu alte marci, motoare pe benzina, simple fara turbo. Am condus inainte de a4 masini cu motoare de 1.4, 1.6, iar prima senzatie cand m-am urcat in 2.0 a fost cuplul foarte bun. Asta avand in vedere ca nu are turbo si nu este masina de liniute, curse sau alte porcarii de acest gen.

9. lucianboncea

Locație:
    Sibiu
    Masina:
    Corect! Comparativ cu alte aspirate, e mai mult decat ok dar na.. tot timpul vrei mai mult,suntem oameni doar :) Da, la concluzia asta am ajuns si eu, in oras am impresia ca il doare, dar in afara orasului e o placere sa-l conduci!

10. marian344

marian344 6th Gear Member

Locație:
    Satu Mare
    Masina:
    Audi Q3 - 2.0 TDI-2016 -110KW- CUVC / Audi A4 B6 Cabrio 1,8T 120 kw-BFB
    tzaktzaktzak

Ai reusit sa-ti rezolvi problema cu tacanitul motorului la rece prin schimbarea solenoid valve N205 ? a disparut acel tacanit de 2-3 secunde la rece ?
    Astept un raspuns fiindca si eu am aceleasi simptome ca tine si ma deranjeaza enorm. :sos: :sob:

Ultima editare de un moderator: 23 Iun 2012
  11. bogdan sirbu 1st Gear Member

Locație:
    slatina
    Masina:
    audi A4, 2.0 i, 2003
    Salutare,
    Am o problema cu motorul meu 2.0i ALT, adica acum cateva zile am schimbat o bobina de inductie care nu mai functiona si o bujie, ocazie cu care am constatat ca bujiile erau pline de ulei, ba chiar si bobinele aveau ulei aproximativ pana la jumatate.
    Intre timp am primit si atentionarea de ulei nivel minim, dar oricum uleiul intentionam sa il schimb cat de curand.
    Ma nelinisteste uleiul prezent la bujii, ce parere aveti ?

Ultima editare de un moderator: 29 Iun 2012
  12. by694bh

by694bh Gold Member

Locație:
    Ivrea(TO)-Baia Mare
    Masina:
    AUDI A4 2.0 ALT 2002
    Salut daca a ajuns ulei pina la jumatatea bobinelor de inductie atunci ar fi bine sa verifici garnitura de la capacul axelor cu came ,cu nivelul minim trebuie sa te obisnuiesti ca acest model de motor consuma ,,putin'' ulei.
    Apropo de ulei am cautat pe Castrol.de uleiul recomandat pentru acest tip de motor ALT.A mai incercat cineva 10w-60 ?

13. bogdan sirbu 1st Gear Member

Locație:
    slatina
    Masina:
    audi A4, 2.0 i, 2003
    Referitor la ulei, din ce am citit pe forum, Castrol pare sa nu mai fie ce a fost....in schimb am citit numai de bine despre Motul, pare sa fie un ulei foarte bun, iar partea buna este ca nu il gasesti contrafacut. Voi ce ziceti?
    Si apropo, multi mi-au zis de Metabond, ca ar fi bun, etc., stiti voi....Se merita sa folosesti asa ceva? Chiar reduce zgomot, frecare si uzura, imbunatateste randamentul?

Ultima editare: 30 Iun 2012
  14. Nighty

Nighty 2nd Gear Member

Locație:
    Suceava
    Masina:
    Pai eu zic ca ar trebui sa folosesti un ulei sa fie mai gros...daca iti iei subtire si masinile astea cum papa ceva ulei + uzura masinii...pai pana faci iar schimbul de ulei ii mai completezi inca de 2 ori uleiul :))

E bun 10w40? Pentru a mea... Eu asta am folosit dar daca tu crezi ca ar fi o optiune si mai buna spune.

Si da, cu referire la consum, in afara ti-e mai mare dragul sa mergi.

Ultima editare de un moderator: 2 Iul 2012
  15. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    eu nu as incerca sa fac experimente pe motorul meu, sa incerc tot felul de combinatii la uleiuri. 5W40 e ok pt mine si merg in continuare cu asta. 10w60 e pt curse, liniute, aia care merg in 5000 ture si schimba numai pe rosu. 10w60 se poate pune dar doar pe raspunderea clientului. Legat de 10w40 nu cred ca e o alegere buna pt motorul asta, deoarece si pe acesta il va consuma la fel ca 5w40. Obisnuiti-va cu ideea ca motorul asta e facut sa consume ulei. Vorbim strict de ALT, nu de alte motorizari, alte marci de masini

16. Nighty

Nighty 2nd Gear Member

Locație:
    Suceava
    Masina:
    stiu ca e facut sa consume ulei, insa ma gandeam ca ai o optiune mai buna si care ai putea sa o recomanzi inloc de 10w40 castrol pe care o folosesc eu.
    Nu fac liniute, foarte rar merg cu ea turata..si nu o las niciodata sa ajunga chiar pe rosu..6000 ture sunt arhisuficiente :D
    Eu am ales uleiul asta ca e deja batrana la 170 000 km si e mai bine sa ai ulei putin mai "gros"

17. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    eu citisem mai demult pe forum ca nu e bine sa treci de la 10w40 la 5w40. Ramai pe 10w40 daca asta l-ai folosit pana acum. Recomand Castrol edge sau Motul. Neaparat sa indeplineasca norma 502 00 / 505 00

18. lucianboncea

Locație:
    Sibiu
    Masina:
    Ti s-a ciupit garnitura capacului de supape, prima de sus pe motor, mi s-a intamplat si mie, la cilindru 1 era plin de ulei si mi-a stricat si bobina, am schimbat garnitura, bobina de inductie in cauza si gata, o gasesti pe original de la Victor Reinz undeva la 60 ron +/- ceva roni. ( Rezolva problema cat mai repede si nu circula cu masina pana nu rezolvi, risti sa schimbi si uleiul masinii pentru ca pe cilindrul unde bobina face baie in ulei, nu iti face scanteie si nu functioneaza, iti baga benzina in ulei! Deschide capacul de la ulei si daca miroase puternic a benzina trebuie si uleiul schimbat!

PS: Referitor la ulei, sunt 3 cele mai bune pentru aceasta motorizare si anume: Castrol Edge 5w-40, Motul X-Cess 8100 5w-40, Metabond 5w-40, toate pentru benzina, neaparat norma 505.00 502.00!

Bafta!

Ultima editare: 4 Iul 2012
  19. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    asa este, si eu am schimbat garnitura aceea de la capacul motor. Am luat originala, 50 lei. Daca iese ulei prin acea garnitura ajunge sus pe capac, de la curentul de aer din mers, exact in compartimentul bobinelor. Prima data am crezut ca a iesit uleiul pe acolo, dar de fapt el venea de jos

20. otyman 1st Gear Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    audi a4 b6,2.0i,2001
    Vreau sa va intreb ceva: imi apare mizeria aia galbena de martor motor de cand mi`o schimbat o bujie si nu se mai tureaza ca inainte si trepideaza.
    Daca ma puteti lamuri voi: am cumparat bujii Denso cu 1 pol sau 1 electrod cum ii zice si mecanicul a spus ca trebe cu 3. Oare sa mearga si alea tinand cont ca ala de la magazin m`o intrebat pe ce motor le pun inainte sa`mi dea ?
    Precizez ca am un motor tip alt 2.0i 2001 A4 B6.
    Va rog sa ma ajutati. Multumesc anticipat.

Ultima editare de un moderator: 8 Iul 2012
Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta