1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Motorul cod ALT 2.0 i la Audi A4 B6 - discutii diverse - consum ulei - cauze si rezolvari

Discuție în 'Audi A4 B6 (2001 – 2005)' creată de cristian, 6 Sep 2007.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. dariusddj

dariusddj Gold Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    a4,2.0TDI,2006,multitronic,140CP,BPW
    Si eu am observat ca iarna consumă mai puțin ulei. Verifica debitmetrul sau schimba-l cu unul din dezmembrari sa vezi daca se mai aprinde becul

2. cainele84

cainele84 3rd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Skoda Octavia 2.0 TFSI, 2007
    Ai mare dreptate marius bv in legatura cu faptul ca in momentul in care te intorci de la un drum lung in oras mersul motorului este mult mai bun. Acelasi consum de ulei il am si eu la masina, oscileaza intre 300 si 500ml la 1500 de km, in functie de trafic.

3. xaby69

xaby69 Gold Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Audi A4 2.0i
    Am citit cele scrise mai sus si refuz sa admit ca acest motor "trebuie" sa consume ulei. Nu cred ca inginerii proiectanti, au facut intentionat acest lucru. Am vorbit cu un prieten de la Volkswagen si exista service info pt. segmenti... deci e o problema cunoscuta. Personal am obosit sa fac "experimente" si sa folosesc fel si fel de uleiuri. De cand am segmentat motorul, nu mi se mai aprinde martorul motor, nu se mai produce acel vacuum imens, sunetul sa schimbat si trage mai bine... Va doresc spor la completat cu ulei!!

4. cainele84

Locație:
    București
    Masina:
    xaby69 ce inseamna service info pt. segmenti? Si inca o chestie: cati Km ai facut cu masina de cand ai facut segmentarea?

5. claudelu86 2nd Gear Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    A4 B6 2.0 2001
    xaby69 i-ai facut o compresie inainte,ai avut probleme cu vreun cilindru? segmenti ai pus 82,51mm sau 82,76mm,multumesc anticipat.

6. ovicos 1st Gear Member

Locație:
    zalau
    Masina:
    audi a 4,2000,2001
    sunt de acord,acest motor nu are voie sa consume ulei in aceste cantitati in consecinta costul pentru segmenti este de 110 lei/piston iar manopera 600 lei,garnitura de chiuloasa aprox.160 lei deci voi segmenta si eu motorul,am prieteni care au acest motor si nu completeaza mai mult de 1 litru de la schimb la schimb.

7. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A4 2.0i, 131 cp, 2003
    cand spui ca acest motor nu are voie sa consume ulei in aceste cantitati, oare toate motoarele de 2.0 sunt praf? Din 10 masini 9 au acelasi consum de ulei. Daca motorul tau din 10 masini consuma ulei, eram 100% perfect de acord cu tine. Dar asa, raman la parerea mea ca nu asta e solutia. Bineinteles contand si cantitate consumata. Ca daca o sa zici ca iti ia la 1 litru la 100 km atunci e o problema, dar atata timp cat esti in grafic cu cele date de producator, nu vad unde e problema. Sa ma apuc eu sa modific motorul ca sa nu mai consume ulei ????? Oare sunt unii mai presus ca cei de la audi????
    Si legat de costuri ai pus piesele cel mai ieftine in calcul ? 110 lei????
    Daca tot segmentezi si schimbi tot pe acolo, fa un calcul si cu piese originale si ai sa vezi ca nu o sa mai vrei sa segmentezi. Ca sa-ti dau un ex: pot cumpara un kit de brate cu 700 lei sau pot lua un kit de brate cu 5000 lei. Aceleasi piese !!!

8. dariusddj

dariusddj Gold Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    a4,2.0TDI,2006,multitronic,140CP,BPW
    Eu zic sa masori compresia si daca e ok lasa-l asa. In cat timp iti amortizezi investitia? poate dupa 15-20 mii de km va consuma la fel si atunci ce ai facut? Sau poate si dupa segmentare vei avea acelasi consum. Ce rezolvi? schimbi niste segmenti originalo care poate te mai tineau 100-200mii de km cu unii pe care poate in 50-80 mii trebuie sa-i schimbi iarasi. Eu am masurat compresia la a mea si era 11,7 pe toti cilindrii. In carte e dat intre 10 si 13.

9. xaby69

xaby69 Gold Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Audi A4 2.0i
    cainele84: din cate stiu, (iertare daca vorbesc prostii) service info inseamna "un comunicat oficial" de la Audi, care apare in urma aceleiasi defectiuni constatate la un numar x de masini. Am abia 1100 km de la segmentare.

claudelu86: am facut un test de compresie anul trecut si din cate imi aduc aminte la un cilindru am avut o valoare mai mica, dar nu stiu exact ce si cum... Cat despre segmenti, am pus cota standard (nu stiu cat inseamna in mm ?)

ovicos: ori la bal, ori la spital! Bafta.

marius_bv: spor la calcule + completare cu ulei!

10. by694bh

by694bh Gold Member

Locație:
    Ivrea(TO)-Baia Mare
    Masina:
    AUDI A4 2.0 ALT 2002
    Ai putea sa ne spui si noua ce cod are acel ''service info'' ptr ca eu am intrebat la concesionaria audi unde am fost anul trecut cind a fost rechemarea ptr bobine si mi-au spus ca inafara de asta si cea cu scurgerea apei din compartimentul bateriei nu mai sint alte rechemari.

11. xaby69

xaby69 Gold Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Audi A4 2.0i
    din cate stiu Rechemarea este o treaba, iar service info total alta treaba... dar am sa ma mai interesez!

12. cainele84

Locație:
    București
    Masina:
    xaby69 un feedback dupa cei 1100 de km? Acesti km i-ai facut in regim normal de mers? Adica ai urcat si mai sus de 3000/3500 de ture?

13. by694bh

by694bh Gold Member

Locație:
    Ivrea(TO)-Baia Mare
    Masina:
    AUDI A4 2.0 ALT 2002
    Vezi daca poti sa afli ceva.Cind ai desfacut pistoanele ,segmenti erau consumati sau ai observat ceva neregula la ei ?

14. xaby69

xaby69 Gold Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Audi A4 2.0i
    cainele84: dupa 1100 km masina se comporta OK, uleiul nu a scazut, becul de nivel minim nu mi sa mai aprins. Primii 200 km am mers batraneste, apoi am mai fortat unele depasiri (4000-5000 rpm). Ultima iesire a fost de aprox 250 km, 2 pers cu bagaje + o remorca cu 250 kg.

by694bh: am vorbit cu mecanicul meu si se intereseaza. Segmentii vechi le-am pus inapoi in cilindru, fara piston si deasupra am bagat si un segment nou. Diferenta de fanta era vizibila cu ochiul liber. Incerc sa atasez o poza, ca sa se inteleaga mai bine.

15. by694bh

by694bh Gold Member

Locație:
    Ivrea(TO)-Baia Mare
    Masina:
    AUDI A4 2.0 ALT 2002
    OK cind stii ceva de la mecanic sa-mi spui.
    Piston ring
    (in mm) New Wear limit
    1st compression ring 0.20 … 0.40 0.8
    2nd compression ring 0.20 … 0.40 0.8
    Oil scraper ring 0.25 … 0.50 0.8
    Nu cumva din curiozitate ai masurat acea fanta?Ce ulei ai pus acuma ptr rodaj?Anunta-ne daca sint ceva noutati!Bafta !:thumbs-up:

16. xaby69

xaby69 Gold Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Audi A4 2.0i
    Din pacate nu am masurat fanta... Ulei am pus Casrol Magnatec 5W-40, ceva ambalaj nou.

17. xaby69

xaby69 Gold Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Audi A4 2.0i
    In urma discutiei cu un consultant de la VW, revin cu informatii noi:

1. pe motorul ALT nu este info pt. segmenti, am fost informat gresit, scz daca am dus lumea in eroare.
    2. informarea care exista se refera la becul de ulei... si aici e o intreaga poveste:
    - masina face o "bucla" de verificari la fiecare 80 - 130 km (la modelele mai noi poate fi 200 km). Acest interval este "scris" in ECU. La masinile noastre sa constatat ca exista o eroare la capitolul verificare nivel ulei. Rezolvarea oficiala este inlocuirea ECU dupa cum urmeaza... daca pe masina se regaseste ECU avand codul 8E0 909 557 A, se va inlocui cu acelasi cod, dar terminatie E, iar daca pe masina avem ECU 8E0 909 557 C se inlocuieste cu terminatie G.

Am mai discutat cu el faptul ca simpla ridicare a capotei anuleaza becul de ulei. Mi-a confirmat ca ECU "vede" ca sa umblat la capota si considera ca uleiul a fost verificat, dar din pacate dupa inca un ciclu de 80-130 km da din nou eroarea de ulei minim...

Am aflat ca sonda de nivel verifica atat nivelul minim cat si cel maxim si ca se pot schimba (cu putina pricepere in ale softului) parametrii de intrare, respectiv iesire.

18. claudelu86 2nd Gear Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    A4 B6 2.0 2001
    pai sa inteleg ca nu ai rezolvat nimic cu segmentarea, pe langa faptu ca intradevar aveai o problema cu un cilindru care avea nevoie de segmentare, de eroare nu ai scapat,din moment ce trebuie resofta/,schimbat ECU.

19. xaby69

xaby69 Gold Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Audi A4 2.0i
    Cu segmentarea am rezolvat problema consumului de ulei! Becul de minim nu mi sa mai aprins, probabil va urma. Ce am scris mai sus, se refera la majoritatea modelelor de A4, B6 cu motor 2.0 MPI.

20. claudelu86 2nd Gear Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    A4 B6 2.0 2001
    la urmatoru schimb de ulei ii schimb si bujiile, ocazie cu care o sa-i fac si o compresie.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta