1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

My old but beauty car

Discuție în 'Masina mea / Prezentarea membrilor' creată de nkady, 29 Iul 2013.

1. nkady

nkady 4th Gear Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    A4 avant 1.8Tq BFB 163HP 2003
    Gata s-a uscat prenandezul, operatiune finalizata. Am revenit si cu poze cu rezultatul, parca arata altfel cu cotiera de piele :).

2. vebby85

vebby85 1st Gear Member

Locație:
    Satu Mare
    Masina:
    Audi A4 1.6 ,1995 si A6 C6 2.0 TFSI 2007
    marginile de la scaune ti piele naturala sau imitatie?arata foarte bine.urmeaza si la mine operatiunea de tapitare..ma informez :)

3. nkady

nkady 4th Gear Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    piele naturala, ca si cotiera, iar interiorul e piele intoarsa. vezi ca idee era cineva pe forum care vindea o plafoniera de passat cu lumini ambientale foarte ieftina, eu zic sa o cumperi, se vede super fain noaptea.
    daca ai de gand sa ti le faci din piele, eu o ingrijesc cu crema de maine, uiata-te la pielea de la schimbator ce fel arata.

4. vebby85

vebby85 1st Gear Member

Locație:
    Satu Mare
    Masina:
    trimite-mi te rog in PM cat ti-a iesit tapitatu la cele doua scaune fata?
    treaba buna :)

5. nkady

nkady 4th Gear Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    O alta mica "pasarica pe creier" checked. Imi doream cheie tip briceag, asa ca am gasit o cheie originala de Skoda si urma sa ma duc sa-mi schimb lama, dar intre timp am aruncat :blink: o privire le subansambluri si am realizat ca pot monta lama de la cheia mea veche, bine inteles cu ceva rabdare si modificari. Am scos lama de la cheia mea (se gaureste pinul de plastic ce o tine blocata) am trasato dupa lama de Skoda si am aduso la forma necesara cu faiul si apoi la pila. Lama originala de pe cheia de Skoda se scoate prin inlaturarea axului ce o tine. Dupa ce am adus lama cheii vechi la forma necesara am realizat cu o pila mica un sant pentru blocarea ei cu ajutorul pinului; se muta cipul de pe o cheie pe alta la final. Nu pare cine stie ce modificare complicata, dar poate si pentru alti doritori cu B5-uri cu cheie clasica vor cheie tip briceag si pot face rost "moka" de o cheie originala, va fi util acest "how-to".
    Mai ramane sa vad daca pot folosi electronica din cheia de Skoda pe alarma mea after market, daca stie cineva cum sa ma ajute.:sign_welcome:
    In rest masina nu a mai primit nimic, vremea e de vina si finantele, urmeaza zilele astea sa ii schimba rulmentii fata de la roti, discurile de frana si placutele, rulmentii sunt cumparati, urmeaza sa se adune si restul de bani pentru un set de discuri Brembo Max (fata/ spate) si placute Brembo.:tumble:

6. NiX

NiX 3rd Gear Member

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    A4,1.9 TDI,1996
    Frumos si totodada interesant.......sa o folosesti cu placere si bafta mai departe.

7. Ogyo

Ogyo Silver Member

Locație:
    Buzau
    Masina:
    A4, B5, 1996 - 1.8i 125 cp - ADR
    Smechera treaba asta . M`ai pus pe ganduri :))

8. nkady

nkady 4th Gear Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    Am tot cautat in stanga si dreapta rezolvare la problema mea cu sonda lambda si ca masina e puturoasa, nici nu zici ca am 1.8T 150cp. Azi am zis sa incerc sa vad daca evacuarea e ok gandinu-ma la catalizator sa nu fie infundat; conform testelor:
    - motorul incalzit, turat motorul la 4000 rpm constant, punand mana la teava de esapament, surpriza, pot tine lejer mana pe gaurile tevii nesimtind un flux de aer puternic.
    - apoi masina bagata in garaj, lumina stinsa in garaj, pe intuneric am observat ori turbina, ori capatul catalizatorului s-a inrosit ziceai ca e jar.
    Concluzia trasa se mine, catalizator infundat. Ramane maine sa il dau jos, sa il verific si cred ca 90% e infundat, il voi gauri (voi sparge sitele) ca momentan nu am banuti de altul si sa vad cum se va comporta masina, poate voi simti si eu cei 150cp.

9. Ogyo

Ogyo Silver Member

Locație:
    Buzau
    Masina:
    A4, B5, 1996 - 1.8i 125 cp - ADR
    Ciudat.. Catalizatoru nu e ceramic ? De obicei benzinarele " scuipa " interioru catalizatorului ...Adica asa stiam eu ..

10. lowlife

lowlife Audi Expert

Locație:
    Craiova
    Masina:
    B6 1.8T 150/210 @ 200/330, B6 1.8T 150/210
    Turbina se inroseste daca mergi tare cu ea. Desi pe vremea asta nu stiu daca ar trebui.

Mai bine iti pui teava goala / test pipe si vinzi catalizatorul.

11. nkady

nkady 4th Gear Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    Am reusit sa sparg catalizatorul, turbina am verificato si e ok, ramane de vazut cum va trage masina acuma. Catalizatorul are in interior ca un fagure destul de mare care s-a spart relativ greu, nu exista nici o sansa sa iasa de la sine pe galerie (pentru Ogyo).

12. nkady

nkady 4th Gear Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    se simte diferenta mare acuma cu gaurirea catalizatorului, ramane sa-mi vina si sonda lambda noua sa vedeam daca scap de eroarea "short to plus".

13. nkady

nkady 4th Gear Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    Revin cu schema cablajului pentru sonda lambda (B72), poate va fi utila si pentru altii ;). Daca se mai confrunta cineva cu erroare de sonda lambda ii stau la dispozitie cu sfaturi, ca la cat am testat si tot testat am acumulat ceva informatii ce e cu aceasta sonda, cum lucreaza, ce face ea, cum si cine o ajuta sa functioneze, metode de testare :rockwoot:

14. nkady

nkady 4th Gear Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    A venit si sonda noua si tot nu am scapat de eroarea
    00635 oxygen sensor heating before CAT
    28-00 short to plus
    Cautand semnificatia codului "28-00" am gasit "signal level out of range". Chiar nu mai stiu unde sa caut problema.
    Intre timp am verificat si sonda mea lambda in comparatie cu cea noua, rezistenta interna pe elementul de incalzire (firele albe) e de 3 ohmi. Cat de cat am inteles problema la mine, cat motorul e rece rezistenta de incalzire a sondei nu functioneaza dar nu gasesc neam rezolvarea.
    Pana una alta, masina maine va primi cateva consumabile noi si in sfarsit am gasit si sticla de oglinda mare pentru partea dreapta, postez poza cutiei sa vedeti codul ei, ea nu e de Audi, se gaseste pe Skoda Octavia.

15. nkady

nkady 4th Gear Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    Rulmenti, discuri si placute

Operatiune finalizata cu succes. M-am speriat cand am dat jos rulmentii si discurile mele.

16. vebby85

vebby85 1st Gear Member

Locație:
    Satu Mare
    Masina:
    faina treaba domnule:applaus: iara discurile aveau un pic de uzura :scared2:

17. nkady

nkady 4th Gear Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    A venit si caldura, perfect sa ne ocupam de masini :P.
    Ca noutati legate de masina, a primit niste filtre noi si o diagnoza pe instalatia de GPL, o statie RockFord Fosgate pentru difuzoarele Hertz HV165 100W RMS din spate, un kit de xenoane, nu stiu ce model sunt ca le-am primit second de la un prieten, dar sunt foarte multumit de ele cum isi fac treaba pe niste faruri Dectane Dayline cu lupa, lumina lor e alba si nu spre albastru cum nu as fi vrut, am avut norocul sa gasesc pentru portierele din fata niste difuzoare Hertz ECX 130 50W RMS second la super pret astfel completand linia de difuzoare Hertz si azi urmeaza sa schimb si cdplayerul, urmand sa schimb ce am acuma, Kenwood KDC-4537u cu Kenwood KDC-BT6544u. Am improvizat si o solutie ieftina de anulare a vibratiilor a placajului de la luneta folosind placajul vechi ce l-am inlocuit cu unul cu al 3-lea stop pe frana; am lipit pe toata suprata lui vatelina si apoi l-am montat in interiorul portbagajului, rezultatul e satisfacator, cheltuielele minore. Am reusit sa realizez o alta cutie pentru subwooferul Pioneer TS-W260D4 350W alegand un proiect vented cu fanta si rezultatul e foarte bun, bassul e mult mai puternic si mai profund. Pe partea de cabluri de semnal de la cdplayer la amplificatoare mi-am confectionat niste cabluri sanatoase folosind cablu ecranat siliconat de mirofon (20 de lei pentru 5m de cablu si 4 mufe RCA metalice) pentru ca ce am gasit pe piata in domeniul de cabluri RCA-RCA sunt scumpe cele de calitate, cablurile sub 70 RON au rezistenta intre 2 si 6 ohmi.
    Voi reveni si cu ceva poze din cele enumerate mai sus.

18. nkady

nkady 4th Gear Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    Si ceva poze promise. Mai sunt ceva imperfectiuni dar am folosit si eu ce aveam prin casa la constructia subwoofer-ului.

19. NiX

NiX 3rd Gear Member

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    A4,1.9 TDI,1996
    Interesanta lucrare Nkady,in principiu conteaza mai putin esteticul lucrarii atata timp cat te bucura auditiv :p

20. nkady

nkady 4th Gear Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    Asa e. si asa nu "stau" prin portbagaj sa vad acel subwoofer...:)) si is foarte bucuros de costurile mici care le-am facut.
    Cd player Kenwood KDC-6544u:350 Ron
    Difuzoare Hertz ECX130: 70 Ron
    Costuri materiale cutie subwoofer: 25 Ron

Distribuie pagina asta