1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Oglinzile exterioare si Oglinda interioara - lumini in oglinzi - la Audi A4 B8

Discuție în 'Audi A4 B8 (2008 - 2015)' creată de zikova4, 8 Iul 2009.

1. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Cauta o interfata originala sau mergi la cineva care are interfata originala. Clonele VCDS dau erori si nu te lasa sa accesezi toate canalele pentru codare. Bafta.

2. rotitza

rotitza Pasionat Audi Staff Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A6 C7 Allroad - 3.O BiTDI quattro - 2O13 ~ max torque @ 650Nm
    Pentru cei ce doresc ca oglinda dreapa sa nu se mai duca in jos de cate ori bagi in marsarier (problema care o au cei ce si-au activat mirror down on reverse), mai trebuie facuta urmatoarea codare:

- modul 42-Door Electric, Driver
    - Coding
    - Long Coding
    - Byte 4 - Bit 3 - puneti valoarea 1
    Do It!
    Save

Dupa aceasta codare, oglinda va coboari o singura data la prima comutarea in marsarier si revine in pozitia initiala dupa ce atingi 15km/h mergand cu fata.
    Se ridica de asemenea si daca muti comutatorul de oglizi din pozitia -oglinda dreapta sau opresti motorul.

Spor!

3. TheCrazYboY

TheCrazYboY 1st Gear Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    AUDI A4 B8, 2.0 TDI, 2009
    Vreau si eu sa achizitionez un set de oglinzi cu incalzire, nu am pe butonul de la oglinzi aceasta functie, dar am firele in carcasa oglinzii si am inteles ca se poate. Am gasit oglinzi cu incalzire electrocrom, intrebarea mea este, pentru partea legata de electrocrom am nevoie de ceva in plus?

4. bet

bet Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A6 4G 2O12
    Oglinda interioara electrocrom cu senzor, daca nu ai deja, comanda oglinzilor exterioare fiind data de oglinda interioara si cablajul aferent.

Ultima editare: 12 Ian 2015
  5. celo

celo Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B8 2.0 TDI CAGA 2010 @ 180HP/400NM
    TheCrazYboY: Pentru ca oglinzile exterioare sa foloseasca functia electrocromica ele vor trebui sa primeasca instructiunea aceasta(de inchidere la culoare/revenire) de la oglinda interioara retrovizorie care de asemenea trebuie sa aibe functie electrocromica(poate ai deja) . Piesele necesare /servicii de montaj (in cazul in care nu te descurci singur) pot fi gasite in aria de publicitate.

6. cata181

cata181 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A8 D4 3.0 TDI Quattro 190 kW (254 PS)
    Da, trebbuie tras cablaj din oglinda interioara, pe fiecare parte. Asta daca si oglinda interioara este electrocrom. Daca nu, trebuie inceput cu aceasta-cumparata oglinda, cablat, montaj si gata.

7. vlad_brb

vlad_brb 5th Gear Member

Locație:
    Alba Iulia
    Masina:
    Mercedes Benz C250
    Revine la pozitia initiala chiar daca nu ai scaune cu memorie? Zic asta pt ca la mine nu revine decat intr-o pozitie (presupun eu standard) care nu e cea initiala, cum era setata.

8. rotitza

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    De exemplu, la o parcare laterala faci mai multe miscari fata spate. Ei, de cate ori bagi in marsarier la acea manevra de atatea ori oglinda ta se va mai misca o treapta in jos.
    Cu aceasta codare, oglinda se va misca in jos doar la prima comutare a marsarierului. Indiferent de cate ori mai comuti masarierul. Astfel ca la revenire ea va urca tot o sigura treapta, deci la pozitia initiala.

9. TheCrazYboY

TheCrazYboY 1st Gear Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    AUDI A4 B8, 2.0 TDI, 2009
    Multumesc tuturor pentru clarificari!

10. Teko

Teko Silver Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    VW Passat 3C5 2.0 tdi (BMP) 2007 + VW Golf 7 1.6
    Oglinzi A4 B8

Eu tot nu am reusit sa fac oglinda dreapta sa se miste la mersul inapoi.

11. MRR

MRR Silver Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    Audi A4 B8 Avant 2.0 TDI CR (CAGA),143 CP,2009
    Nici eu nu am reusit, aseara am incercat!

Enable Reverse mirror tilt
    [52 Door Elect, Pass.] -> [Coding - 07] -> [Long Coding Helper] -> Byte 4
    Bit 4 set to 1

Si am bifat si bit'ul 3 de pe byte-ul 4 cum a zis Mihai mai sus!

Pareri?

12. rotitza

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Incercati sa bifati acelasi lucru si pe portiera soferului.

Si atentiue, doar cand butonul de actionare oglinzi este pozitionat spre oglinda din stanga aceasta functie este activa!

13. MRR

MRR Silver Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    Aseara am facut chestia asta pe modulul 52 - Passenger! Nu a functionat!
    Am zis, hai sa intru si in 42- Driver, am bifat si acolo! Si tot nu a mers, butonul era setat pe partea dreapta cum citisem prin diverse locuri pe forum! Acu am fost la masina, am pus butonul pe stanga si tot nu a mers!
    Ciudat!
    Acuma intreb si eu, eu am codat Enable reverse mirror tilt si pe 42- Driver!
    Iar apoi bit-ul 3 de pe byte-ul 4!

Sa incerc sa debifez enable reverse mirror tilt de pe 42 si sa las doar bit-ul 3 bifat? Are vreo logica, vreun sens?
    Oricum diseara mai fac cateva incercari!

14. cata181

cata181 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    Ciudat, eu nu imi amintesc sa fi intampinat probleme la codarea asta. Si am facut cateva (zeci).

Ultima editare de un moderator: 22 Ian 2015
  15. Teko

Teko Silver Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    VW Passat 3C5 2.0 tdi (BMP) 2007 + VW Golf 7 1.6
    Oglinzi A4 B8

Am sa pun niste poze cu fiecare Byte 1, Byte 2, Byte 3, Byte 4 si ce anume este bifat ca activ acolo, pentru fiecare parte, si partea sofer si partea pasager.
    Asa cred ca putem sa ne punem de acord ce nu este in regula si de ce nu lucreaza setarea in cauza.
    Pana atunci, poate are cineva mai la indemana pozele in cauza, sa intelegem mai bine unde se greseste.

farco apreciază asta.
  16. cata181

cata181 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    Cand o sa ajung diseara acasa o sa fac si eu la fel la un A4. Oricum partea soferului nu conteaza. Se poate lasa asa cum este default. O sa postez rezultatele cu codare si fara, sa vedem diferentele.

17. MRR

MRR Silver Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    Bine Cata, multumim!
    Pe pag mea de prezentare am postat o poza la postul #90, unde se vede ca pe byte'ul 4 am dezactivat bit 0 pt incalzire oglinzi! Bit'ul 6 il aveam bifat, dar nu stiu ce reprezinta! Ceilalti biti erau toti debifati!
    Ceea ce am facut eu aseara am bifat bit'ul 3 si 4 , 4 pentru enable reverse mirror tilt si 3 cum zicea Mihai!

ianis apreciază asta.
  18. MRR

MRR Silver Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    News:
    Nu puteam dormi noaptea aceasta daca nu mai puneam o data VCDS-ul pe masina sa vad dece nu merge oglinda in jos! Glumesc!
    La o simpla cautare pe google am gasit urmatoarea codare:

http://www.audizine.com/forum/showthread.php/403694-VCDS-amp-Hidden-menu-The-complete-list

Bit 4 and Bit 2 set to 1

Bit'ul 2 l-am bolduit pentru ca pe forum exista informatia ca doar Bit 4 set to 1, nu si Bit 2 set to 1!

Deci, am pus pozitia butonului pe dreapta, am pus in marsarier, oglinda a mers o pozitie in jos. Am scos din marsarier, am pus din nou in marsarier, oglinda NU a mai mers inca o pozitie in jos!
    Oglinda a revenit in pozitia initiala, cand am pus butonul reglare oglinzi pe mijloc, am mers cu fata dupa ce am atins 15km/h, sau cand am oprit motorul!

Am facut si o incercare: am intrat din nou pe modulul 52, byte 4, am debifat bit'ul 2, l-am lasat bifat doar bit'ul 4! Oglinda nu a mai coborat in jos in nici un caz!

Nu zic ca am inventat coada la cireasa, dar la mine asa a mers!
    Bafta!

LE. Am uitat sa fac poze acum, dar am poza de cand am codat incalzirea in oglinzi:
    Bit-ul 6 era bifat si nu stiu ce inseamna! Ca sa activez incalzirea in oglinzi am debifat bit'ul 0, iar azi ca sa activez Enable Reverse mirror tilt
    Bit 4 and Bit 2 set to 1.

Ultima editare: 22 Ian 2015
  19. MRR

MRR Silver Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    Din pacate azi am observat ca oglinzile nu se mai incalzesc daca am activata functia Enable reverse mirror tilt si anume:

Bit 4 and Bit 2 set to 1

Adineaori am dezactivat din nou aceasta functie, oglinzile se incalzesc din nou! Asa ca deocamdata zic pas functiei Enable reverse mirror tilt in detrimentul oglinzilor incalzite!

Orice ajutor/sfat e binevenit! Catalin ai reusit sa codezi pentru acel A4? Daca ai cumva rezultatele de dinainte si dupa ar fi super! Multumesc!

Ce ma nedumereste pe mine e, dece nu pot vedea in dreptul casutei bitilor descrierea modificarii!?
    De exemplu, in poza postata de mine mai sus, daca bifez bit'ul 4 si 2, se activeaza enable reverse mirror tilt, dar nu mai merge incalzirea in oglinzi!
    Ma enerveaza ca nu stiu exact ce face bit-ul 4 si 2, si dece dezactiveaza incalzirea in oglinzi!

Ultima editare: 23 Ian 2015
  20. cata181

cata181 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    Nu am mai făcut nimic din lipsă de timp. Masina a plecat. O sa îmi fac timp săptămâna viitoare.

Distribuie pagina asta