1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Pilot Automat / Tempomat la A4 B6 - montare CC - probleme diverse - cauze si rezolvari

Discuție în 'Audi A4 B6 (2001 – 2005)' creată de elad, 21 Noi 2007.

1. andrei91gl

andrei91gl 2nd Gear Member

Locație:
    Galați
    Masina:
    2012 Audi A4 Allroad CAGB / 2011 Audi A7 3.0TFSI CGWB
    Am rezolvat pana la urma.
    M-am uitat in portbagaj sa vad acel cod pt ABS de tip 1Lx.Din pacate stickerul nu mai era acolo asa ca m-am uitat pe prima pagina din cartea service.
    Am vazut pe langa codul 1LT si codul motorului BFB.
    In help-ul din VCDS aparea :
    Special Coding 04499 is used for BFB Engine with 1LT Brakes and Multitronic.
    Asa ca pentru logare am folosit 09395 avand in vedere ca masina este manuala.Singura diferenta este ca motorul BFB este "catalogat" ca fiind in 6/8 cilindri.
    Dupa aceea la codare am folosit 04495 iar la WSC 12345.
    Am reusit sa adaptez si G85 si totul este ok acum.
    I-am activat si BC-ul insa pilotul automat vad ca nu functioneaza.Mai exact nu imi salveaza ultima cifra 4 la codarea pe Steering Wheel.Salveaza doar valoarea 1 pt BC.Culmea este ca si modulul si ambele manete au fost luate de pe aceeasi masina.
    Imi apare si martorul de spalator de parbriz care nu se stinge.Probabil trebuie pus senzor din ce am vazut in discutii.
    Multumesc de ajutor !

2. Catalin_1987

Catalin_1987 Moderator&Quattro Driver Staff Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4,1.9 TDI AVF,2003
    Daca nu iti salveaza codarea de cc ai muncit degeaba, pentru ca acel modul nu este compatibil cu Cc-ul.

3. Al Bundy

Al Bundy Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    ID.3 1st PLUS 2020
    Ce Cod de piesa are modulul de coloana de volan?

4. andrei91gl

andrei91gl 2nd Gear Member

Locație:
    Galați
    Masina:
    2012 Audi A4 Allroad CAGB / 2011 Audi A7 3.0TFSI CGWB
    Am mai incercat astazi inca 1 data si am reusit si cu CC-ul.I-am dat o adaptare pe canalul 00 si a mers si cu CC-ul.Nu am notat nicaieri codul modulului.Singura problema a ramas cu martorul de la lichidul de parbriz. :)

5. Al Bundy

Al Bundy Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    ID.3 1st PLUS 2020
    Pai codeaza astfel incat sa nu mai arate martorul.

Ultima editare de un moderator: 23 Iun 2012
  6. xslimxslimx

xslimxslimx 2nd Gear Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Audi A 4 , 1.9 TDI, 1996 / A4 2.5 TDI V6 AKE
    Salut, la A4 B6 2,5 nu merge pilotul automat so nu stiu exact care switch ii defect cel de la ambreiaj sau cel de la pedala de frana? Pe vagcom imi dadea ceva ci brake switch dar nu is sogur ca ii ala :) ms

7. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Nu asa se verifica. Verifici binar cifrele daca se schimba pe group 004 sau 006 (nu mai stiu exact) in casuta 2 si vezi daca stau pe 0 cand nu apesi nimic si daca se modifica in 1 cand apesi pedalele. Ai ceva de genul 0 0 0 si daca apesi ambreajul se transforma in 1 0 0. Apoi daca lasi ambreajul si apesi usor frana se transforma in 0 1 0. Daca apesi mai tare se transforma in 0 1 1.
    Daca nu te descurci, suna-ma. ;)

8. gabriel87

gabriel87 4th Gear Member

Locație:
    Linz Austria
    Masina:
    Audi A4 B6 1.9 TDI 130CP 2003 AVF S-line
    Saptamana trecuta, am fost nevoit sa franez foarte puternic pentru a evita o coliziune. Ce ii drept, a fost vina mea, nu am fost atent.
    Astazi am observat ca tempomatul numai functioneaza deloc.

Din cate am citit pe forum, se pare ca la switchul de ambreiaj ar fii problema.
    Eu stiu ca sunt doua switchuri, unu pentru frana si unul pentru ambreiaj.
    Poate sa imi confirme cineva ca daca as schimba switchul de ambreiaj problema s-ar rezolva?

PS: Problema este pentru masina din semnatura.

9. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Fa o diagnoza la masina. Mesajul a fost mutat in topicul si in aria in care trebuia sa scrii de la inceput. Bafta

10. gabriel87

Locație:
    Linz Austria
    Masina:
    Cristi Multumesc pentru EDIT.

Am facut diagnoza cu VAG-COM si nu am gasit nimic. Sau cel putin nu am cautat pe modulul care trebuia.

Care modul este responsabil pentru CC ?

11. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Citeste topicul. Nu stiu acum pe de rost. Bafta

12. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Intra pe Engine> Measurig Blocks> ch 22 si acolo in campul 2 ai multi de 0. Fiecare isi schimba valoarea in 1 la o apasare de ambreiaj, frana, butoanele de pe maneta. La cel care nu se schimba valoarea in 1 are probleme. Bafta.

13. gabriel87

Locație:
    Linz Austria
    Masina:
    Am verificat pe modulele 17-Instruments, 09-Cent. Elect., 16-Steering Wheel, 03-ABS Brakes si nu am nici o eroare. Output Test, Measuring Blocks, tot functioneaza cum trebuie..
    Am dat switchurile jos le-am curatat cu spray de contact...degeaba.. CC-ul nu functioneaza.

@nucugheri mersi de info :). La 01-Engine inca nu m-am uitat. O sa ma uit maine si sper sa fie un switch de vina ca nu is asa scumpe. :p

14. gabriel87

Locație:
    Linz Austria
    Masina:
    Nu am putut sa astept pana maine.
    Am intrat in Engine>Measuring Blocks>CH 22> si am urmatoarele valori in campul 2:

• Default fara nimica apasat: 100011
    • Cu frana apasata: 110011
    • Daca apas SET pe CC: se schimba din 100011 pentru o secunda in 100111 si revine inapoi la default.
    • CC OFF: 100000
    • Daca apas ambreiajul : nu se intampla nimica, tot valoarea default o arata.
    Testul l-am facut cu motorul oprit, doar cu contactul.

Sa inteleg ca ii de vina switch-ul de la ambreiaj?

15. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Din ce zici ca se intampla, asa e, switch-ul e defect. Inainte sa cumperi altul, mai verifica-l si in ch 6 parca, tot pe Engine>Mess blocks, acolo e in campul 4 din ce-mi aduc aminte, dar e doar ambreiajul si frana.

16. Catalin_1987

Catalin_1987 Moderator&Quattro Driver Staff Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4,1.9 TDI AVF,2003
    Cand pedala este apasata apare 1.Daca switch-ul este stricat valoarea ramane 1 si calculatorul vede pedala apasata, iar Cc nu merge.

17. nelutu_petrican

nelutu_petrican Silver Member

Locație:
    Târgu Neamț / Gura Humorului
    Masina:
    A4 B6 QUATTRO 2.5TeDeI , cel mai PROST motor.. dupa BLB bineinteles :), si alta marca din 3 litere
    Mai am si eu o nelamurire legata de inelul de airbag
    Cum naiba reusesc sa il "centrez" manual daca a fost scos la intamplare de pe masina donatoare? Mi-a explicat colegul Catalin_1987 ceva, dar nu am inteles exact cum sta treaba sau nu reusesc sa ma prind eu de idee.
    Daca il montez asa la intamplare pe masina, nu reusesc sa scap de eroarea cu G85 sensor bla bla..cred ca nu se adapteaza cum trebuie din cauza ca fizic e prea dat peste cap :p
    M-am saturat de pus si de dat jos volanu
    Atasez aici o poza poate imi desenati si mie cum e treaba http://postimage.org/image/t8gjp5wzh/ :anbet:

18. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Inainte de a incerca sa calibrezi trebuie sa verifici daca pozitia ringului este centrala. Daca citesti si pe ring scrie si in germana si in engleza sa te asiguri de treaba asta.
    Cum faci asta?
    Montezi in pozitia in care crezi tu ca e pe centru (sa ai rotile drepte) si verifici cu ajutorul Vag-Com-ului cate grade iti arata. Pe tine te intereseaza 0 grade sau +/- 5 grade. Daca o sa vezi o valoare de +360 sau - 360 grade atunci trebuie sa invarti spira o tura in directia dorita pentru a ajunge la valoarea 0.

Iar calibrarea in sine:

03 - ABS Brakes
    Basic Setting

Steering Angle Sensor (G85) Calibration
    Before starting the procedure turn the steering wheel at least 30 ° left and back straight ahead.
    [Meas. Blocks - 08]
    Group 005 Field 1 (Steering Angle Sensor -G85-)
    Specification: 0.0 °
    Tolerance (when straight): ±5.0 °
    [Done, Go Back]

[Login - 11]
    Enter 40168
    [Do It!]
    [Basic Settings - 04]
    Group 001
    [Go!]
    [Done, Go Back]
    [Fault Codes - 02]
    All fault codes should have disappeared.
    [Done, Go Back]

19. nelutu_petrican

nelutu_petrican Silver Member

Locație:
    Târgu Neamț / Gura Humorului
    Masina:
    A4 B6 QUATTRO 2.5TeDeI , cel mai PROST motor.. dupa BLB bineinteles :), si alta marca din 3 litere
    Mersi mult de tot
    cum naiba de nu mi-a trecut prin cap sa verific cu vagu cate grade arata pe senzor, si sa il rotesc corespunzator.. poate din cauza ca obisnuiesc sa scot borna de la baterie pentru siguranta cand ma apuc de umblat pe la diverse mufe si cand in puneam inapoi tot nasol era :|

in seara asta o las asa ca am pus totul la loc numai ca nu se stinge semnul de esp, dar maine sper sa o rezolv :) desi se invarte mai mult de 360 de grade stanga/dreapta

seara buna si mersi inca o data

20. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Daca te uiti la mufa de la airbag o sa observi ca are un strap ca sa faca scurt intre pini atunci cand demufezi mufa de la airbag. Nu mai scoate borna, ca nu ti se intampla nimic rau cu airbagul. Ba din contra, s-ar putea sa ii provoci altor circuite belele. Daca ai cluster cu IC color fi atent cu scosul mufei ca alea sunt foarte sensibile la asa ceva.
    Pe scurt, nu mai scoate borna pentru ca umbli la airbag. Crede-ma, nu am scos borna la multe masini si am demontat airbag de volan, airbag lateral, centuri (stii ca contin capsa pirotehnica) si chiar senzori de impact lateral. Cand pui contact daca nu ai mufa introdusa iti apare eroare. Dupa ce ai terminat de montat iti stergi eroarea si gata.

Distribuie pagina asta