1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Pilot Automat / Tempomat la A4 B6 - montare CC - probleme diverse - cauze si rezolvari

Discuție în 'Audi A4 B6 (2001 – 2005)' creată de elad, 21 Noi 2007.

1. Rapier

Rapier Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A5 Sportback, 2.0 TDi (CNHA), 2016
    Partea proasta este ca cei care mai stiu, stiu de obicei la problemele de care s-au lovit fiecare...nu la modul general. Poti gasi pe cineva care stie sa umble cu vag-com si sa faca o diagnoza sau sa verifice turbina...dar daca nu a avut nici o problema cu cruise control-ul (sau nici nu are pe masina), probabil stie tot atat cat stii si tu. La un service, chiar daca oamenii sunt mai noi si nu au experienta, exista documentatia de service de la producator, exista aparate speciale care fac atat diagnoza cat si dau eventuale solutii si metode de verificare a componentelor (VAS de ex). Sa nu crezi ca la Nurvil te duci si dai de un nene care pune vag-com pe masina si se scarpina dupa aia in cap. Daca nu gasesti pe nimeni sa iti dea un raspuns (eu nu stiu exact pt ca nu am avut niciodata probleme cu sistemul asta), solutia ramasa este tot la un service de reprezentanta...si din pacate nu esti din Bucuresti...aici sa zicem ca erau si alte variante de service-uri care au oameni mai priceputi sau binevoitori si care stiau sa faca o diagnoza sau rabdare sa caute cauza problemei.

2. wrw

wrw 3rd Gear Member

Locație:
    gorj
    Masina:
    Audi A4 B8 3.0 Quattro. 240 hp.2008
    da ai perfecta dreptate chiar asta se intampla......
    astept sa imi spui tu daca gasesti ceva .....merci mult

3. Catalin_1987

Catalin_1987 Moderator&Quattro Driver Staff Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4,1.9 TDI AVF,2003
    Din cate stiu eu asa este,toate B7 au calculator ce suporta tempomatul.Ice,sau cei ce si-au montat tempomatul.Azi am activat BC-ul la masina mea(am schimbat maneta de la stergatoate+codarile aferente)si am observat ca am sub maneta de semnalizare o mufa dreptunghiulara in calculatorul de volan.Toate calculatoarele de volan au acea mufa indiferent daca suporta sau nu CC?Ma gandesc ca poate este doar de forma,neavand pinii necesari.Codul calculatorului se termina cu litera F conform vag com si etichetei de pe calculator,dar la reprezentanta mi-au spus ca nici un cod al acestui calculator nu se termina cu F(conform ETKA pentru masina mea,nici un cod al calculatoarelor de volan aferente nu se termina cu F).Deci daca am mufa aceea,merge,sau nu conteaza mufa fiind de forma?

4. Ice_2k

Ice_2k Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi S5 B8.5
    Din ce-am observat, toate au acea mufa, doar ca lipsesc pini din ea si au alta versiune software.

5. Catalin_1987

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4,1.9 TDI AVF,2003
    mi-ai destramat orice vis frumos.Da,ma asteptam la treaba asta,dar nu stiu acum cum sa verific.Dupa cod am inteles ca nu merge(din ce am citit eu pe un site de pe afara).Mai caut informatii,oricum multumesc frumos ice pentru raspunsul promt

6. badZone 1st Gear Member

Locație:
    Sat Piertosani, Com. Puchenii Mari, Jud. Prahova
    Masina:
    Audi A4 2002
    Salut!

Am si eu problema cu tempomatul, respectin nu se aprinde in bord si nu merge.
    Stiu cum se foloseste... desi am cumparat masina fara sa il verific:keule:
    Sunt nou printre voi dar am vazut o discutie intre voi si cred ca ma puteti ajuta;)
    Daca am mai avit cineva problema si a rezolvato ill rog mult sa imi spuna si mie cum!
    Merci:happy:

7. Ice_2k

Ice_2k Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi S5 B8.5
    Postat mai sus: "Presupunand ca stii sa umbli cu CC-ul, cel mai probabil problema ta vine de la switch-ul pedalei de frana sau ambreiaj. Se vede foarte usor la o diagnoza cu vag-com."

8. bush 2nd Gear Member

Locație:
    Craiova
    Masina:
    A6 C6, 125KW, 2009
    si eu am aceeasi problema cu tempomatul, in vag nu imi da nici o eroare, iar cand dau sa citeasca tempomatul mi se activeaza pt o secunda si dupa dispare, la ultima casuta din vag imi zice "Not Installed" nici martorul in bord nu mi se aprinde, tin sa precizez ca atunci cand misc de maneta la o viteza peste 40km/h cu vagul pus imi arata tot ce fac, adik ca e ON sau ca maresc viteza sau o micsorez sau dau resume, imi apare in vag, dar la masina nu se intampla nimic. chiar nu stiu de la ce sa fie.

9. shobo01 2nd Gear Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Audi A4 B6 2002, 1.6 MPI benzina 102cp
    maneta semnalizare cu tempomat DA/NU

Salutare,

As vrea si eu sa imi montez tempomat pe masina din semnatura. Am verificat part-number-ul calculatorului de coloana si am vazut ca suporta tempomatul. Intrebarea mea este daca pot cumpara o singura maneta (ca si tempomatul de la A3) de semnalizare cu tempomat sau trebuie sa o montez neaparat pe cea de a doua. As prefera prima varianta ca nu mai trebuie sa fac asa multe modificari, si parca arata mai bine o singura maneta in partea aia (parearea mea).
    Ma intereseaza daca cineva a facut aceasta operatiune (o maneta in loc de doua) si daca se potrivesc mufele fara a mai taia/lipi pini pe acolo. Daca intra perfect as dori si un part-number (cod) de la acest tip de maneta.

Astept pareri.
    Mersi fain

10. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Ia legatura cu colegul ypeo si iti aduce/leaga tempomatul... si el e tot din Timisoara. Si hai si pe la intalniri. :)

11. Catalin_1987

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4,1.9 TDI AVF,2003
    nu merge la B6 o singura maneta(tempomat+semnalizare),ci doar separat.

12. shobo01 2nd Gear Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Audi A4 B6 2002, 1.6 MPI benzina 102cp
    Deci nu scap fara doua manete in partea stanga :( . Am gasit la un schrott tot blocul (maneta stergator + maneta semnalizare + maneta tempomat + blocul in care acestea se conecteaza) la 100 EUR. Cica sunt de pe un AUDI busit. Ca manetele (originale) pe care eu le gasisem (reprezentanta, Augsburg, Volksparts, etc) de noi ambele ma duceau pe la ~ 6 milioane (vreo 4 mil stergator cu BC si vreo 1.8-2 mil maneta tempomat), si mi se pare cam scump. Stiti voi cumva un pret mai bun?

Mersi fain si "la multi km fara probleme" va urez.

13. luk2011 3rd Gear Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    A4 8K 2.0 TDI 2008 143CP
  14. zecktu2004

zecktu2004 1st Gear Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    AUDI A4, 1,9TDI, 131 CP, 6 SPEED
    Pentru un A4(B6) mi-am cumparat maneta inainte sa vad ce terminatie are codul, si bineinteles ca era cu F. Se poate monta pe orice fel de modul in afara de cele terminate cu S si F. Sunt unele masini care au terminatia in Q si sunt cu volan incalzit si tot asa, deci cei care vor sa-si monteze sa verifice intai codul si apoi in functie de ce gasesc acolo sa isi cumpere si maneta. La B6 nu trebuie nici un fel de fir ci doar maneta si modulul aferent, in skimb la A6 trebuie si acel fir, care vine in cutia originala de la maneta cu tot cu instructiuni de montare. Restul e simplu doar de codat si atat.

15. Catalin_1987

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4,1.9 TDI AVF,2003
    Din pacate modulul cu litera S la final nu suporta CC-ul.Practic mufa exista,dar este goala,nu are pini in ea.Circuitul pe placa principala exista,dar in locul unde era normal sa fie lipiti pinii este acoperita gaura cu fludor(sunt circuite care duc la acele gauri,dar pinii lipsesc).Se poate incerca lipirea acelor pini in gaurile respective,dar sansele de reusita sunt minime zic eu(chiar daca sunt circuitele acolo,modulul are un soft pe el care ii spune practic ce trebuie sa faca).
    Eu pe masina am modul cu F in coada,care conform indicatiilor de pe net nu este compatibil nici el,dar al carui cod s-a schimbat in N in momentul de fata(pe vag com imi arata F,pe Etka dupa seria de sasiu imi arata ca am N la modul).Modulul cu N in coada din cate stiu eu accepta tempomatul,dar pe al meu nu l-am verificat inca(vine maneta in 2 zile si dau atunci volanul jos,macar daca are pini sa si montez maneta).Nu cred sincer ca modulul meu sa suporte tempomatul,dar voi verifica.Cum am intrat in hora(am comandat maneta),joc pana la capat chiar daca modul meu nu va suporta CC-ul,voi comanda altul compatibil.
    Am dat in paginile din urma o informatie cum ca pe B7 s-au montat numai module compatibile cu CC.Citisem aceasta informatie pe un forum din afara,insa se pare ca este eronata(modulul cu S in coada nu este clar compatibil),deci imi cer scuze pentru inducerea in eroare.

16. Ice_2k

Ice_2k Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi S5 B8.5
    ba sa stii ca e f posibil sa mearga, modulele S si N au acelasi software, doar hardware-ul difera (hardware care probabil e reprezentat de pinii aia diferiti)

17. LevY

LevY Gold Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    A6 C5 Avant , 1.9 TDi , AVF , 131 Hp , CV 6+1
    • Lowline
    o Supported Steering Wheels: Standard Steering Wheel (4-Spoke)
    o Supported Features: Trip Computer (does NOT support Cruise Control!)
    o Part Numbers: 8E0-953-549-F 8E0-953-549-S
    • Midline
    o Supported Steering Wheels: Standard Steering Wheel (4-Spoke), Sport Steering Wheel (3-Spoke), Multi-Function Steering Wheel
    o Supported Features: Trip Computer, Cruise Control
    o Part Numbers: 8E0-953-549-L, 8E0-953-549-N
    • Highline
    o Supported Steering Wheels: Standard Steering Wheel (4-Spoke), Sport Steering Wheel (3-Spoke), Multi-Function Steering Wheel
    o Supported Features: Trip Computer, Cruise Control, Steering Wheel Heating
    o Part Numbers: 8E0-953-549-M, 8E0-953-549-P, 8E0-953-549-Q, 8E0-953-549-R

18. Catalin_1987

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4,1.9 TDI AVF,2003
    si de ce eu am 3 spoke steering wheel(volan sport in 3 spite) si modul cu F in coada?Maine dau volanul jos si vad exact care este treaba.Daca nu am pini,dar sunt circuitele care duc la pini acolo incerc si varianta romaneasca cu lipit pinii,desi imi trebuie 4-5 pini a caror comanda mai dureaza si ea 3-4 zile.
    Ice astept raspunsul tau la Pm!:p

19. Catalin_1987

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4,1.9 TDI AVF,2003
    Nici modulul cu F in coada nu suporta tempomatul(nu are pini pentru CC),deci informatia de mai sus este corecta(referitoare la modul),doar ca acest modul s-a montat si pe volan in 3 spite.Informatia provine de pe un site din afara(era un tutorial pentru instalarea CC,dar din pacate site-ul nu mai functioneaza).
    Maine cumpar pini pentru modificarea modulului cu S in coada(colegul nostru mlozoveanu mi-a lasat in custodie modulul sau pentru teste)si sper sa functioneze(lipirea pinilor nu este o problema,distanta dintre gauri fiind destul de mare).

20. mlozoveanu

mlozoveanu Bronze Member

Locație:
    Somewhere in the jungle (Buc)
    Masina:
    A4 8E Avant 2.0 TDI 103 KW
    Spor la treaba! Sper sa-ti iasa pana la urma. ;)

Distribuie pagina asta