1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Pilot Automat / Tempomat la A4 B6 - montare CC - probleme diverse - cauze si rezolvari

Discuție în 'Audi A4 B6 (2001 – 2005)' creată de elad, 21 Noi 2007.

1. YNA

YNA 1st Gear Member

Locație:
    Suceava
    Masina:
    Audi A4,1,9TDI,2001
    Îmi poate spune si mie cineva de ce nu îmi merge tempomatu? Acum cumpărat manetutza mi-a montat-o un electrician a pus laptopu totu era ok dar nu funcţionează :( nu înţeleg de ce? Trebuie modificat ceva din softu maşinii?

2. Catalin_1987

Catalin_1987 Moderator&Quattro Driver Staff Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4,1.9 TDI AVF,2003
    Daca masina nu are comenzi pe volan trebuie inlocuit calculatorul de volan.Practic mufa in care bagi maneta este de forma(doar carcasa),nu are pini in ea.iti trebuie un calculator cu N,M,R,Q,L in coada(fara F sau S ca astea nu merg).

3. octavian79

octavian79 1st Gear Member

Locație:
    Ploiești
    Masina:
    Audi A4,1.9 TDI, 2007

am constatat astazi ca nu mai functioneaza pilotul automat ( audi A4 B7 2007 ) . este posibil sa fie de la switch-ul de ambreiaj ?
    Catalin ma poti ajuta si pe mine ?

4. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Switch-ul ala doar decupleaza tempomatul la apasarea ambreajului, cand tempomatul era activ si schimbati treapta de viteza. Tu spui ca nu poate fi activat, nu dezactivat!

5. octavian79

Locație:
    Ploiești
    Masina:
    Audi A4,1.9 TDI, 2007
    Nu mai poate fi activat pilotul automat si nu stiu care ar putea fi cauza.

6. Catalin_1987

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4,1.9 TDI AVF,2003
    Ovi asa este,doar dezactiveaza,insa atunci cand se rupe clapeta din el circuitul ramane deschis(normal cu pedala neapasata circuitul este inchis),iar calculatoru vede pedala permanent apasata.Ori daca pedala este apasata cum sa activeze cc-ul?
    Am explicat mai sus putin cum se poate testa si "manuela" daca switch-urile sunt stricate.cel mai simplu este cu vag com-ul,insa in lipsa de asa ceva se inseriaza switch-ul intr-un circuit simplu format dintr-un bec si o baterie mica.cu switch-ul neapasat trebuie sa se aprinda becul iar cu switch-ul apasat trebuie sa se stinga.La fel si cu cel de frana,doar ca are 4 pini(are 2 clapete,citeste pozitia pedalei la frana usoara si la frana puternica unde cel mai probabil este nevoie de ABS).
    Switch-urile sunt cea mai simpla problema care poate aparea la sistemul CC.Insa am intalnit si alte probleme mai grave la unele masini.Un coleg de pe forum si-a lovit masina pe partea stanga,iar aripa i-a sectionat un cablaj ce ducea la centrala ABS.S-a reparat romaneste cablajul,iar abs-ul functiona,insa nu comunica cu sistemul Airbag(lucreaza in paralele sistemele in caz de nevoie).Din aceasta cauza cc-ul nu functiona si nici nu l-am putut ajuta cu nimic,pentru ca implica multa munca de cercetare,urmarirea cablajului cap coada,demontat bara si aripa si mai ales interventie dupa altii.Si incerc pe cat posibil sa nu ma mai bag dupa romanasi,pentru ca te ingrozesti ce gasesti.

Ultima editare: 4 Iul 2010
  7. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Ok, atunci inseamna ca pe grupul 006, casuta 2 ar trebuie sa aibe tot timpul bitii 1 0 0, iar la apasarea usoara a franei franei 1 0 1, iar daca apasa frana mai tare 1 1 1. Ideea e ca ambrajul ar trebui sa dea 1 tot timpul daca circuitul a ramas deschis.

8. octavian79

Locație:
    Ploiești
    Masina:
    Audi A4,1.9 TDI, 2007

Am fost aseara la Catalin si dupa o scanare cu vag-com a identificat problama . Switch-ul pedalei de ambreiaj era defect. O sa-l comand si il schimba. Multumesc Catalin pentru ajutor .

9. orgonaskaroly

orgonaskaroly Audi Expert

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Sa inteleg ca poate fi aceasi problema si la mine? Ieri am fost sa-mi monteze maneta CC dar nu merge. Pe vag com recunoaste toate functiile dar in mers nu se activeaza, nici in bord nu se aprinde nimic. Tin minte la un coleg din TM, Ovi stie despre ce vorbesc, este dus switch-ul de la ambreaj, dar merge, doar nu poate sa decupleze...:think:
    LE: a trecut Ovi pe la mine, se pare ca swich-ul de la frana e buba, adica mai mult ca sigur. Maine ma duc sa vad unde gasesc piesa...e frustrant sa-ti pui maneta si sa nu mearga...mersi Ovi;)

Ultima editare: 13 Iul 2010
  10. orgonaskaroly

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    L-ai schimbat, cat te-a costat switch-ul?

11. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Carol, ai confundat pedalele, nu cel de la frana e buba, ci cel de la ambreiaj. Sa stii, sa nu il cumperi pe cel de la frana.
    Oricum cel de la frana e mai scump ca are 2 pozitii, asadar te-ai scos. :)

12. orgonaskaroly

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Da, am gresit, m-am uitat pe net la piese, e o nimica toata 25 de ron.
    Daca nu ma insel asta este:

13. Catalin_1987

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4,1.9 TDI AVF,2003
    Karol un switch pe original este in jur de 60 lei daca nu ma insel si are culoarea alba.Avand in vedere functia limitata pe care o are poti incerca si unul pe producator,insa daca la masina lui octavian cel original a crapat dupa ~40 k km,nu stiu cat tine unul pe producator.
    Se poate manari acel switch prin punerea in scurt a pinilor din mufa(ca si cum pedala de ambreiaj nu este apasata),insa este periculos pentru ca daca apesi pedala cu CC-ul activ motorul se tureaza la blana.

14. senatorul_21

senatorul_21 2nd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A4,1.8T-190 cp,2004
    Probleme pilot

Salut,

Spuneti-mi si mie un mecanic bun ca am o problema cu pilotul.De cand am luat-o nu imi merge si cel de dinainte a zis ca ii lipseste un cablu si as vrea sa vad daca asta este sau are alta problema.

Ms!

15. Catalin_1987

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4,1.9 TDI AVF,2003
    Presupun ca masina nu a avut pilot automat din fabrica si s-a montat ulterior(altfel nu vad ce cablu sa lipseasca).Sunt mai multe cauze care duc la nefunctionarea pilotului automat.Te pot ajuta eu sa-l repari fara probleme,montam tot ce este necesar pentru a functiona corect.Astept Pm daca te intereseaza!

16. allexutzu

allexutzu Bronze Member

Locație:
    Pitesti
    Masina:
    BMW 320d e90
    la mine a mers de 2 ori cand am luat masina...si de atunci nu mai merge...nu stiu ce are..

17. senatorul_21

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A4,1.8T-190 cp,2004
    Pilotul este original nu este pus.Ideea este ca nu merge si cel de dinainte nu prea avea habar despre ce este vb.senatorul_21 e id de mess daca poti sa vb sa te uiti un pic la el.

18. orgonaskaroly

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    In multe cazuri este switch-ul de la ambreiaj, dar mai pot fi si alte cauze, fa-i o diagnoza si verifica, asa poti elimina una din cauze!

19. senatorul_21

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A4,1.8T-190 cp,2004
    Calc de la coloana de directie nu este al ei si din cauza asta nu mergea.

MS!

20. orgonaskaroly

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Bine ca stii de ce nu merge, ar fi frumos ca toti care deschid topicuri sa revina cu rezolvarea problemelor!:respekt:

Distribuie pagina asta